Publicerad: 2010-02-16 - 10:13 Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

2-årskontrakt med Norman och Söder

Djurgården fortsätter att se om sitt hus inför framtiden. Stefan Söder, född 1990, och John Norman, född 1991, har skrivit på varsitt 2-årskontrakt med Djurgården.
– Vi fortsätter att bygga efter vår modell att ha stockholmare, gärna utbildade i våra egna led, i laget. Detta kompletterat med att ta in hemvändande djurgårdare ger en bra mix med äldre rutinerade spelare och yngre utvecklingsbara, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt.

Tidigare har Djurgården gjort klart med juniorbacken Kim Lennhammer om ett kontrakt för de kommande två säsongerna. Nu har samma sak gjorts med forwardsspelarna John Norman och Stefan Söder. Spelarna toppar just nu J20-lagets interna poängliga och har under den gångna säsongen varit viktiga pjäser i laget.

John Norman gör sin tredje säsong i Djurgården. 19-åringen kom till Djurgården från Stocksund till säsongen 2007/2008. Norman, med meriter från U16-, U17-, U18- och U19-landslaget, har den här säsongen gjort debut i elitserien och fått sina första spelminuter.

Högerskytten Stefan Söder gör, precis som Norman, sin tredje säsong i Djurgården. Även Stefan har varit uppkallad till a-laget den gångna säsongen vid fyra tillfällen men någon istid har han ännu inte fått.

Norman och Söder är två spelartyper som kompletterar varandra. John är en spelskicklig center med bra blick för spelet medan Stefan är en mer utpräglad målskytt.

THOMAS ALEXANDERSON

Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

 

Nyheter

Mesta djurgårdaren stannar i DIF
Nichlas Falk, med 708 Elitseriematcher för Djurgården, blir klubben trogen i ytterligare en säsong. Ett nytt ettårskontrakt är underskrivet.

DIFTV: Andreas Engqvist
Säsongen är över för de flersta men för Andreas Engqvist fortsätter den med landslagsspel. I DIFTV berättar han bland annat om känslan efter silvret.

"Jag har haft mina bästa år här"
Efter fyra säsongenr i Djurgården lämnar Timmy Pettersson klubben. Ny klubbadress blir ryska Severstal Cherepovets. En ny utmaning för Timmy som haft bra år i Djurgården.

Patrick Cehlin förlänger med DIF
Patrick Cehlin, som redan hade kontrakt säsongen 2010/11, förlänger redan nu sitt kontrakt med Djurgården Hockey till och med säsongen 2011/12.

Michael Holmqvist till Linköping
Efter två säsonger i Djurgården lämnar Michael Holmqvist klubben för spel i Linköping.

"Kul att stanna kvar"
Jacob Josefson spelar i Djurgården även nästa säsong.
– Det känns skönt att det är klart redan nu, säger Jacob till difhockey.se

 

DIFTV

DIFTV: Andreas Engqvist
Säsongen är över för de flersta men för Andreas Engqvist fortsätter den med landslagsspel. I DIFTV berättar han bland annat om känslan efter silvret.

DIFTV: Massor av videoklipp efter final 6
Nu kan vi slå fast att Djurgårdspubliken spelar i en egen division. Se bara på klippen från final 6 och njut av ljudnivån och hyllningarna som laget fick efter matchen.

DIFTV inför SM-final 6
DIFTV inför den sjätte SM-finalen. Marcus Ragnarsson och Timmy Pettersson intervjuas.

DIFTV: Wesslau och Ragnarsson
DIFTV levererar lite sena segerklipp från gårdagen. Målvakten Gustaf Wesslau och backen Marcus Ragnarsson intervjuas.

DIFTV: Matchhjälten Marcus Krüger
Marcus Krüger blev stor matchhjälte när Djurgården vann SM-final 4 borta mot HV71 med 3-2. Krüger gjorde två mål varav det sista kom sent i första förlängningsperioden.

DIFTV: Intervjuer från värmningen
DIFTV var tidigt nere i Jönköping och nu kan ni se resultatet av det här på difhockey.se. Intervjuer och annat material finns nu att skåda.

Gör till startsida Lägg i favoriter
ADRESS
Djurgården Hockey AB
Box 2
121 25 STOCKHOLM-GLOBEN

Design, produktion och idé av A45
TELEFON, FAX & MAIL
Telefon: 08-600 81 00
Telefax: 08-600 81 99
info@difhockey.se