Publicerad: 2010-04-29 - 08:59 Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

"Jag har haft mina bästa år här"

Efter fyra säsonger i Djurgården lämnar backen Timmy Pettersson klubben. Ny klubbadress blir ryska Severstal Cherepovets.
– Jag har spelat många år i många lag men åren i Djurgården sätter jag högst säger 33-åringen som varit med om en ordentlig hockeyresa i klubben.


Under Timmys första säsonger i Djurgården missade laget slutspel två av tre gånger. Det var en ständig kamp kring strecken i hopp om att nå slutspel eller undvika kvalserien. Den här säsongen har varit annorlunda. Djurgården kom två i grundserien för att sedan i slutspelet nå hela vägen till SM-final
– Vi hade några tuffa år i början och krigade kring strecken men alla har lyft sig. Hela laget har blivit bättre och fått självförtroende. Vi började bra tidigt den här säsongen och det betydde mycket, säger Timmy.

Poängmässigt gjorde Timmy sin bästa säsong i karriären. I grundserien gjorde han 24 poäng (4+20) och i slutspelet nio poäng (2+7). Överlag har han producerat mer poäng i Djurgården än han gjort i sina klubbar tidigare under karriären.
– Jag har fått mycket istid och även fått spela mycket i powerplay. Vi har även spelat mer i anfallszonen den här säsongen och det är klart att det påverkar, säger Timmy som utvecklats till en bättre spelare i Djurgården:
– Jag har fått förtroende och vi har spelat på ett sätt som utvecklar spelare. Ett snabbt spel med fart som utvecklar. Vi har haft bra träningar, både fys och is, med konkurrens i laget. Det har varit bra driv och vi har pressat oss och kört varje dag, berättar han.

Nu väntar en ny utmaning i Ryssland på honom. Staden Cherepovets med 500 000 invånare blir hans hemvist kommande säsong.
– Ett oskrivet blad för mig. Jag vet inte vad jag har att vänta men det skall bli spännande att testa något nytt nu när jag har fått den här chansen. Men det är inte bara roligt, det är lite jobbigt att lämna Djurgården. Jag har haft mina bästa år här både socialt och hockeymässigt, säger Timmy med visst vemod i rösten.

I laget Severstal Cherepovets finns målvakten slovakiske Rastislav Stana. Honom har Timmy spelat tillsammans med i Södertälje. Lagets tränare har bott tio år i Norge och kan därför göra sig förstådd på norska. Med Stana i laget och lite norska i omklädningsrummet hoppas Timmy att acklimatiseringen till Ryssland går smidigt.
– Det fungerar annorlunda i Ryssland men jag är förberedd på det mesta. De har varit och tittat på mig flera gånger och det känns bra säger Timmy som tror att han får rollen som defensiv back även i Ryssland.

Scoutingen hos de ryska lagen kan annars ifrågasättas. Bland annat trodde Atlant att de värvat en tekningsskicklig defensiv center när det skrev kontrakt med Fredrik Bremberg.
– Fast det vore kul att få spela offensiv forward också, säger Timmy med ett skratt.

25 juli skall Timmy vara på plats. Fram till dess får han träna på egen hand men det är inget som vållar honom några problem. Det är han van vid från säsongerna i Djurgården. Kanske kommer han att sommarträna i den gamla hemmaarenan Hovet. En hemmaplan han kommer att sakna.
– De har varit underbart som spelare att känna trycket. Det har skakat om många motståndare, säger Timmy som från tiden i Djurgården främst kommer att minnas det senaste slutspelet och den atmosfär som var kring matcherna där.
– Trycket på Hovet är något man förmodligen aldrig kommer att få uppleva någon annanstans, avslutar Timmy som tror på starka år framöver för Djurgården.

THOMAS ALEXANDERSON

Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis

 

Nyheter

Hänt i veckan
Säsongen är över för Djurgården och den värsta stormen har dragit förbi. Likväl är det full aktivitetet kring laget och här kommer en summering av vad som hänt i veckan.

Nichlas Falk vill ha revansch
Nichlas Falk fortsätter att spela hockey med Djurgården även nästa säsong. Det innebär att 39-åringen då gör sin sextonde säsong i Djurgården. Målet är att ta revansch.

Mesta djurgårdaren stannar i DIF
Nichlas Falk, med 708 Elitseriematcher för Djurgården, blir klubben trogen i ytterligare en säsong. Ett nytt ettårskontrakt är underskrivet.

DIFTV: Andreas Engqvist
Säsongen är över för de flersta men för Andreas Engqvist fortsätter den med landslagsspel. I DIFTV berättar han bland annat om känslan efter silvret.

Patrick Cehlin förlänger med DIF
Patrick Cehlin, som redan hade kontrakt säsongen 2010/11, förlänger redan nu sitt kontrakt med Djurgården Hockey till och med säsongen 2011/12.

Michael Holmqvist till Linköping
Efter två säsonger i Djurgården lämnar Michael Holmqvist klubben för spel i Linköping.

 

DIFTV

DIFTV: Andreas Engqvist
Säsongen är över för de flersta men för Andreas Engqvist fortsätter den med landslagsspel. I DIFTV berättar han bland annat om känslan efter silvret.

DIFTV: Massor av videoklipp efter final 6
Nu kan vi slå fast att Djurgårdspubliken spelar i en egen division. Se bara på klippen från final 6 och njut av ljudnivån och hyllningarna som laget fick efter matchen.

DIFTV inför SM-final 6
DIFTV inför den sjätte SM-finalen. Marcus Ragnarsson och Timmy Pettersson intervjuas.

DIFTV: Wesslau och Ragnarsson
DIFTV levererar lite sena segerklipp från gårdagen. Målvakten Gustaf Wesslau och backen Marcus Ragnarsson intervjuas.

DIFTV: Matchhjälten Marcus Krüger
Marcus Krüger blev stor matchhjälte när Djurgården vann SM-final 4 borta mot HV71 med 3-2. Krüger gjorde två mål varav det sista kom sent i första förlängningsperioden.

DIFTV: Intervjuer från värmningen
DIFTV var tidigt nere i Jönköping och nu kan ni se resultatet av det här på difhockey.se. Intervjuer och annat material finns nu att skåda.

Gör till startsida Lägg i favoriter
ADRESS
Djurgården Hockey AB
Box 2
121 25 STOCKHOLM-GLOBEN

Design, produktion och idé av A45
TELEFON, FAX & MAIL
Telefon: 08-600 81 00
Telefax: 08-600 81 99
info@difhockey.se