Welkom
Actueel Welkom
Bezoekersinformatie
Bezoekersinformatie Tentoonstellingen
Streekhistorische collectie
Bruckman Streekhistorische collectie
De Ploeg Bruckman

Welkom

Museum De Oude Wolden

Oproep

Van 20 juni tot en met 3 oktober organiseert Museum De Oude Wolden een expositie over het werk van Lodewijk Karel Bruckman onder de titel: “De Magie van de Werkelijkheid”.

Bruckman woonde van 1987 tot voorjaar 1989 in hotel De Twee Karspelen in Bellingwolde.  Het museum komt graag in contact met inwoners van  Bellingwolde, die de schilder  Bruckman in deze periode gekend hebben en die wellicht verhalen over hem kunnen vertellen, of misschien over voorwerpen van hem beschikken, die voor deze expositie gebruikt kunnen worden. Mocht u het museum daarmee kunnen helpen, neemt u dan contact op met: Museum De Oude Wolden, telefoon 0597-531509 of stuur een e-mail naar info@museumdeoudewolden.nl

De Ploeg

De schilderijen van De Ploeg zijn tijdelijk opgeslagen in depot en dus tijdelijk niet te bezichtigen.

 

Museum De Oude Wolden is gehuisvest in een oud herenhuis aan de Hoofdweg in Bellingwolde, op de grens van het Oldambt en Westerwolde.

In het museum vindt u een collectie museale voorwerpen betreffende de streekgeschiedenis. Ook is een bescheiden collectie werken van Kunstkring De Ploeg te zien. Daarnaast beheert het museum de gemeentelijke schilderijencollectie van magisch realist Lodewijk Bruckman en de voormalige BKR-collectie.

In de hal van het museum is een VVV-kantoor gevestigd. Hier vindt u informatie over bezienswaardigheden in de omgeving.

 

Gesloten

5 mei a.s. is het museum gesloten.