You need to upgrade your Flash Player.

Get FLash

Home ZOO Antwerpen Dieren Actueel Groepen Bedrijven Praktisch Beeldbank Grand Café Paon Royal
Zoek
Over ZOO Antwerpen
Missie
Historiek
Wetenschap
De Zegge
milieubeleid
Beeldbank

Over ZOO Antwerpen

Als één van de drie pijlers van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen, is de zoo een monument van nationale trots voor mensen die op zoek zijn naar harmonie en ontspanning. Het is het groene hart van de stad Antwerpen, vlak bij het centraal station op het totaal vernieuwde Astridplein. Met bijna 1,1 miljoen bezoekers per jaar, blijft ze één van de grootste spelers op de markt van de dagjesuitstappen.

ZOO Antwerpen biedt de bezoeker met bijna 5000 dieren en 769 soorten vlakbij een verantwoorde en verrijkende ervaring binnen een bewuste gemeenschap van liefde voor dieren en natuurbehoud.
Bij alles wat we doen, staan drie waarden centraal: conservatie, duurzaam ondernemen en educatie.

Het Centre for Research and Conservation, CRC, is ons onderzoekscentrum voor natuurbehoud. Een project of initiatief krijgt de CRC stempel wanneer het rechtstreeks bijdraagt aan de missie van ZOO Antwerpen en Planckendael: natuurbehoud en duurzaamheid.  Beide dierenparken werden al internationaal bekroond voor hun baanbrekend werk en coördineren zowel op Europees als op wereldvlak een aantal stamboeken voor bedreigde diersoorten. De opbrengsten  van uw bezoek dragen rechtstreeks bij aan wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud. 

Tot ver buiten de landsgrenzen staat de Zoo bekend om haar aparte dierencollectie en -expertise.  Sinds haar ontstaan in 1843 is de Zoo echter ook een mecenas en inspiratiebron bij uitstek voor uiteenlopende kunstvormen. Dankzij subsidies van de Vlaamse Gemeenschap pakt de Zoo haar rijke erfgoed aan om, samen met andere instellingen, iedereen van deze uiteenlopende kunstvormen te kunnen laten genieten.

k_groeiplan_2.gif

Koop hier online tickets!

Vermijd wachtrijen en koop je tickets online zonder meerkost...

Meer >>

vader_kind_LR.jpgZOO-brunch         
met kinderbuffet en animatie

 

amphiark_2.jpg

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde vzw | Koningin Astridplein 26 | 2018 Antwerpen | RPR Antwerpen – BTW BE 0407 186 105 alle rechten voorbehouden aan KMDA - copyright 2010