På måndagen kritade Danmarks VM-succé Stefan Lassen på ett efterlängtat elitseriekontrakt. Och det med silvermedaljören Djurgården.

- Jag pratade med min agent och det här är det bästa valet för mig som hockeyspelare. Jag har drömt om att spela i elitserien sedan jag var liten. Det var inte så mycket att fundera på, det kändes helt rätt med Djurgården, säger Stefan Lassen till hockeykanalen.se.

Hockeykanalen.se kunde tidigare berätta att Stefan Lassen valde att bryta kontraktet med Leksand.

- Det känns lite tråkigt. Leksand var ett fantastiskt ställe. Jag utvecklades verkligen där och känner att jag blivit bättre som spelare. Men att ta steget till elitserien var målet för mig och det är inte så att jag tycker illa om Leksand eller något, så är det inte alls.

24-åringen hyllades för sina insatser i Danmarks skräll-VM. Flera elitserielag jagade redan hans underskrift och hans succé i VM stärkte aktierna utomlands. Men för Lassen var det aldrig tal om någon flytt utomlands.

- Jag gillar svensk hockey och det är ett bra ställe att spela hockey i. Leksand har jag självklart haft bra kontakt med hela tiden. Sen har Södertälje hört av sig och agenten pratade med någon elitserieklubb till.

Vet du vad Djurgården förväntar sig av dig?

- De vill att jag ska spela som jag gjorde i Leksand och VM. En bra defensiv back som kan spela pucken och vara med lite överallt. Men först och främst en spelare som ska vara stark framför eget mål.

Men först och främst är det en del nya intryck som väntar Lassen i nya staden Stockholm.

- Det är lite större än Leksand. Jag känner inte Stockholm så bra, men det känns som en jättetrevlig stad. Här finns allt möjligt att göra. Men jag måste lära mig lite nya saker, man kan inte bara ta bilen och parkera var man vill, och så måste man ta tunnelbanan, säger han och fortsätter:

- Jag har åkt två gånger, men det har gått bra. Jag kommer säkert åka fel några gånger. Men jag lär mig snabbt, säger han med ett skratt.