Kockums - Kockums ingår i ThyssenKrupp Marine Systems Till ThyssenKrupp Marine Systems
Du är här: Hem / Nyheter / Riksdagen tar beslut om nya ubåtar

Riksdagen tar beslut om nya ubåtar

Publicerad den 16 juni 2010

 Den 16 juni röstade riksdagen igenom regeringens föreslagna vårbudget. I budgeten ingick att riksdagen gav regeringen möjlighet att anskaffa två nya ubåtar.

– Att beslutet togs är inte förvånande i sig eftersom det ingick som en del i den i vårbudget regeringen tidigare presenterat. Det är dock först i och med riksdagsbeslutet som regeringen formellt får möjligheten att fortsätta processen med att införskaffa de här ubåtarna. Riksdagens beslut är naturligtvis glädjande för Kockums, säger Ola Alfredsson, VD på Kockums AB

Kockums AB har sedan tidigare fått uppdraget att genomföra en konstruktionsfas för de nya ubåtarna och har även börjat förbereda sig genom nyanställningar av bland annat system- och utvecklingsingenjörer.

– Anskaffningen av två nya ubåtar innebär en väsentlig uppgradering av det svenska ubåtsvapnet. Vår nya ubåtskonstruktion representerar det absolut senaste inom marinteknologi. Ubåten ska bland annat förstärkas i sin roll som informationsinhämtare med förfinad smygteknik som gör att den ska kunna se och höra allt över stora områden utan att själv synas. Den är gjord för att kunna verka effektivt i Östersjön och i andra grunda vatten, avslutar Ola Alfredsson.

 

Riksdagsbeslutet lyder i sin helhet: Riksdagen ”bemyndigar regeringen att under 2010 besluta om anskaffning av två ubåtar som ersättning för två ubåtar av Södermanlandsklass, halvtidsmodifiering av två ubåtar av Gotlandsklass…”

---------------------------------------------------------------------------------------------
För ytterligare information kontakta PR & Communications,
Samuel Danofsky, telefon 0734-34 28 88.

Sidan uppdaterad den 16 juni 2010.

xltw%tzEtyqz}xl%ttzyKvznv%ux%s6%sptyqz}xl%ttzyKvznv%ux%s6%sp