Kommentit pois

Tiputin kommentit kokonaan pois käytöstä.

Bloggaamisessa on ollut nyt pitkä tauko. Treeniä on tullut jonkin verran ja pääsin viimein myös takaisin vaparin pariin. Ehkä tämä tästä lähtee käyntiin.

09:15:45 on 12/04/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Uusi kg / min ennätys!

Viime viikolla sain uudet pohjat liikutettuun kokonaismäärään. Tänään tuli lyhyt aika, kolme minuuttia ja sain uudet pohjat myös kiloa minuutissa mittariin. 780kg minuutissa. Tarkoittaa kolmessa minuutissa 90 toistoa. Nyt pitää enää rikkoa toistoa minuutissa ennätys niin pääsen kokonaan irti 16 kilon kahleista :) Se on tällä hetkellä 32 toistoa minuutissa ja kuten nokkelimmat saavat laskettua niin tämän päivän vauhti oli 30 toistoa minuutissa.

Työnnöissä tosin laahataan jos verrataan kokonaismääriä. Tänään liikkui 624 kiloa kun ekalla viikolla 16 kilon työnnöissä meni 800 kiloa. Noh, ensi viikolla päästään jo lähelle, lauantaina pitäisi saada 780 kiloa liikkumaan, eli 5x1-3.

21:05:26 on 17/02/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Torstain vaihtelut

Eilen tein aika paljonkin eri asioita, jälleen vähän sitä mukaa kuin tuntui kiinnostavalta. Aloitin tekemällä käsilläseisonta punnerruksia ja L-leukoja. 5-1, 4-2, 3-3, 2-4, 1-5. Idea siihen tuli crossfitin parin päivän takaisesta wodista. Punnerruksissa joudun vielä tukeutumaan seinään ja sen ihan alas asti pääse, mutta koko ajan paremmin. Molemma liikkeet ovat aika rankkoja keskivartalolle.

Näiden lisäksi tein yhden 26kg tgun molemmilla käsillä, tuntui jotenkin horjuvalta joten en niitä tehnyt sen enempää. Mieleen juolahti tehdä hieman työntöjä GS-tyylisesti, joten ei muutakuin 2x16kg kuulat käteen ja tekemään. Laitoin kellon ottamaan aikaa, halusin nähdä kuinka kauan pystyn tekemään. Tarkoitus oli tehdä hyvin rauhallisesti, aina toisto ja räkissä pari hengen vetoa ennen seuraavaa työntöä. Noita tein pari 10 toiston sarjaa. Jännä kuinka tuo on ihan eri liike kuin yhden käden työntö 26 kiloisella. Raskaampi kuula ottaa huomattavasti enemmän keskivartaloon ja tuossa väsyi lähinnä olkapäät.

Sitten lähdin tekemään leukoja, aluksi 4x3 leukaa 8kg lisäpainolla. Jostain sain päähäni koittaa yhden käden leukaa, mutta eihän se mihinkään noussut. Mutta koitin myös siten, että nappasin toisella kädellä ranteesta kiinni ja siten nousi ilman mitään ongelmia. Mielenkiintoista, aiemmin ei oo tuokaan luonnistunut. Tuosta rohkaistuneena heitin pyyhkeen tangon yli ja koitin pyyheleukojakin. Nekään eivät ole ennen onnistuneet ja nyt menivät. Mielenkiintoista. Koitin vielä yhdellä kädellä siten, että otin toisella kädellä kiinni pyyhkeestä, nousihan se niinkin, mutta tuntui, että pyyhkeestä pitävä käsi teki paljon enemmän töitä.

Viimeistelin treenin vielä tekemällä 5 yhden jalan kyykkyä vaihtaen jalkaa aina yhden kyykyn jälkeen. Tuossakin olen edistynt, aiemmin vasemman jalan kohdalla ei ole notkeus meinannut riittää millään. Ei se kaunista katottavaa vieläkään ole, mutta kyllä sen kyykyksi tunnistaa.

11:14:08 on 16/02/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Toinen viikko 26 kiloisella hyvin käyntiin

Todellakin, tällä hetkellä puurran toista viikkoa 26 kiloisella kuulalla ja sarjat ovat 4x1-3 raskaana päivänä. Mukava tehdä kun kuula on painava, verrattuna 16kg kuulaan jota heilutteli melkein kuin ilmaa. Koska leuat eivät tuota nyt ongelmia niin pyrin tekemään ne räjähtävämmin ja mahdollisimman ylös, pedaten tietä mahdolliselle tanko muscle-upille :)

Viime sunnuntaina tein kokonaispainossa heilautusenkat, 3380 kiloa seitsemässä minuutissa. Kiloa minuutissa ennätys on vielä parin viikon takainen 16kg kuulalla tehty kolmen minuutin sarja. Oli muuten rankka sarja selälle, ei pitkään aikaan ole mikään tuntunut niin pitkään selässä, hyvällä tavalla. Jätin tiistain vaihtelupäivän väliin koska tuntui, että oli palautuminen vielä pahasti kesken.

Tempauksissa taso on tällä hetkellä vajaa 15 toistoa minuutissa, joka hengästyttää mutta ei kamalasti rasita lihaksia. Eli varaa on kiristää. Uskon, että olen aika lähellä tavoittelemaani 200 toistoa 10 minuutissa. Voisi melkein tuossa parin viikon - kuukauden päästä koittaa maksimia siinäkin. Ja jos tavoite täyttyy niin sitten vain painavempi kuula käsittelyyn.

07:11:20 on 15/02/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Menihän se.

Aluksi vähän epäilytti, että saanko leuat tehtyä tälle päivälle suunnittellussa 5x1-5 ladderissa, mutta kyllä ne menivät. Täytyy tosin myöntää, että ei viimeinen leuka niin kauhean nätti ollut..

Joka tapauksessa tämä tarkoitta sitä, että voin siirtyä painavempaan kuulaan maanantaista lähtien, tekee hyvää motivaatiolle.

Heilautuksia meni 145 viidessä minuutissa, minuuttivauhti oli vähän heikompi kuin viime lauantaina, mutta tämä kerta oli selkeesti rankempi. Meinasi Mr Pukie tulla kylään.

15:52:16 on 03/02/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Vuosi täynnä

Tasan vuosi sitten laitoin tänne tietoa muutamasta mittarista joita ajattelin seurata. Noh, niiden seuraaminen on jäänyt vähän vähemmälle, mutta laitetaan nyt lukuja siitä mihin on vuodessa tultu.

Tilanne 1.2.2006
Pituus: 173cm
Paino: 87,5kg
Mahan ympärys: 99 cm

Tilanne 1.2.2007
Pituus: 173cm(Yllätys sinänsä, mitähän on käynyt mielessä kun tämän laitoin:)
Paino: 79,5kg
Mahan ympärys: 93cm

Eli painossa tiputusta 8 kiloa ja mahan ympäryksessä 6 senttiä. Prosentteina tämä tekee reilu 9 ja noin 6 prosenttia. Vyötätössä on vielä pelivaraa monta senttiä ja painossakin muutama kilo, matsata suunnittelin alle 77 kiloisissa. Mutta voitaneen todeta, että ihan hukkaan ei ole vuosi mennyt.

Numeroista kun tykkään niin ajattelin lisätä mainitsemaani edistymis seurantaan aina raskaana päivänä aamupainon. Näin pystyy sitten suhteuttamaan kehon painoon suorituksen. On sitten kiva kattella vuoden päästä prosentteja ja käppyröitä.

Niin ja sivuhuomiona, alan sulkemaan kommentteja aina sellaisista postauksista joihin spämmibotit iskevät kyntensä. Yleensä nämä tosin ovat vanhempia viestejä joten käytännössä isoa vahinkoa ei tapahdu.

23:55:26 on 01/02/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Ensimmäinen raskas päivä

Ensimmäisen viikon treenit ja eka raskas päivä takana. Aluksi epäilytti leuat vähän ja ne epäilyttivät ennen jokaista sarjaa, mutta silti ne menivät kaikki läpi ilman isompia ongelmia. En käsitä miksi ne tuntuvat niin vaikeilta aina ennen suoritusta.

Joka tapauksessa 50 C&P;:n jälkeen oli vähän sellainen olo, että perse repee jos nopat antaa ison luvun :) Luojan kiitos sieltä tuli vain kolmonen. Raskas päivä kun oli kyseessä niin täysillä mentiin ja toistoja kertyi 96, tai 32 toistoa minuuttissa. Ihan hyvin kun vertaa keskiviikon 19 toistoon minuutissa jonka oli tarkoitus olla noin 70-80% täydestä.

Nyt kun kattelin noita laskuja lisää niin huomasin jännän asian. Prosentuaalinen matka C&P; tavoitteeseen on huomattavasti isompi jos katotaan liikuteltavien kilojen kokonaismäärää. Ovat liikkeet erilaisikin, mutta silti. Nykyinen tempaustasoni (viime maanantain perusteella) on 63% tavoitteeseen vaadittavasta vauhdista. Kun taas C&P;:ssä pääsen vain kolmasosaan tavoitteesta. Noh, aika näyttää kuinka tästä edetään, mutta ensi viikolla sitten raskaan päivän tavoite on 5x1-5 ja jos se menee putkeen niin saan viimein siirtyä 26kg kuulaan.

15:29:54 on 27/01/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Treeni jatkuu

Keskiviikon treeni meni niin kuin suunnittelinkin ja heilautuksissa sain 176 heilautusta yhdeksässä minuutissa ilman, että olin täysin poikki. Yhteensä 2800 kiloa liikkui :) Tästä sain idean, että näistähän saisi hienoa käyrää piirretyyä joten aloin keräämään lukuja myös taulukkoon, laitan kuvia esille sitten kun rivejä on vähän enemmän ja käyristä saa jotain irtikin.

Torstaina taas vaihtelupäivä ja tein hieman pitoja planchessa ja front leverissä, planchet kahden kuulan päällä. Seisoin myös hieman käsilläni ja koitin painotettuja leukoja. Simppelisti pitämällä 8 tai 12 kg kuulaa toisella jalalla. Aika paljon se vain vaikeutuu kun painoa tulee lisää. Yhdenjalan kyykkyjäkin koitin, viisi molemmilla jaloilla. Vasemmalla tosin meni huomattavasti huonommin, ei meinannut notkeus riittää millään ja suoritukset olivat paljon rumempia mitä oikealla. PItänee tehdä näitä enemmänkin näinä vaihtelupäivinä.

Lopuksi tein vielä 5 minuuttia TGU+Windmill komboa. Vain 16kg kuulalla, mutta oli hauska sarja.

Sitten teknisiin asioihin, vasta äsken huomasin, että kun artikkelia on kommentoitu niin siihen ei enää näy linkkiä. Nyt se on korjattu, tosin vähän kiertäen eikä kovin kauniisti. Tästä syystä voimistui ajatus blogisoftan vaihtamisesta. Toinen mikä puoltaa sitä on jatkuvasti kasvava kommenttispämmi. Pitää nyt katsoa mihin ratkaisuun tässä päätyy.

12:47:15 on 26/01/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Uusi vuosi uudet kujeet.

Ei ole tullut tänne juuri kirjoiteltua hetkeen ja syystä; ei ole ollut mitään kirjoitettavaa kun ei ole treenikään maistunut. :(

Nyt kuitenkin olen päässyt taas treenin syrjään kiinni ja motivaatiotakin löytyy. Aloitin viimein järjestelmällisen ETK-treenin. Viime sunnuntaina tein tasotestin 16kg-kuulalla, lähdin yrittämään 5x1-5 sarjaa, mutta leuat tekivät tiukkka jo ensimmäisessä viiden toiston setissä. Tästä johtuen lopullinen sarja oli 1-5, 3x1-4, 1-3. Tämän perusteella päätin lähtötason, viisi kierrosta ja neljä askelmaa 16kg kuulalla. Maanantain kevyt päivä jolloin tein 5x1-2, huomenna vuorossa keskiraskas 5x1-3 ja lauantaille raskas 5x1-4. Kaiken järjen mukaan tuon viimeisen pitäisi onnistua ilman ongelmia ja jos se menee niin seuraavan viikon sarjat ovat 5x1-3, 5x1-4 ja 5x1-5.

C&P;:n lisäksi sarjoihin kuuluu siis leuanvedot ja tikassarjojen jälkeen maanantaisin tulee tempauksia ja muina päivinä heilautuksia. Nopilla minuutti-tavoite, eli vaihteluväli on 2-12 minuuttia. Tiistaisin ja torstaisin on vaihtelupäivä jolloin on tarkoitus tehdä sellaista treeniä kun mieleen juolahtaa ilman isompia pohdiskeluja. Tänään tein pitoja L-istunnassa ja käsilläseistonaa, tuulimyllyjä, bent pressiä yms mitä tuli mieleen. Tarkoituksella vähän kevyemmin.

Tavoitteista

Nyt valkeni tavoitteetkin tälle vuodelle. Vuoden loppuun mennessä pitää saada 5x1-5 32kg kuulalla ja 200 tempausta 16kg kuulalla 10 minuutissa. Näiden lisäksi pitää saada ainakin yksi vaparimatsi alle.

22:32:15 on 23/01/07 by thepanu - Yleinen - kommentit

Taas C&P;

Lauantaina tein taas työntöjä. Kuulana 26kg ja toistot menivät 1-2-3, 1-2, ja 1. Tuttuun tapaan leuanvedot kaverina. Alunperin oli suunnitelmana tehdä 3 1-2-3 settiä, mutta nousi niin vaivalloisesti nuo kolmoset että alko tekniikka kärsimään joten karsin toistoja.
Treenin päätteeksi vielä 7min tempauksia 16 kilolla. 5 toistoa ja käden vaihto. Välillä meni 10 toistoa ja vaihto kun herpaantui keskittyminen :)

Tänään taas vaparia ja huomenna pyrin tekemään taas kuulajumpan. Jälleen työntöjä, mutta kahdella eri painoisella kuulalla, 26 & 16. Neljä sarjaa, toistot 1-2-3-4. Mutta koska tuo 26kg on vielä painava niin kolmen ja neljän toiston kierrokset teen 16kg kuulalla. Katsotaan miltä tuntuu. Päätteeksi joko heilautuksia tai tempauksia, kattoo nyt kumpi huvittaa enemmän siinä vaiheessa.

15:35:41 on 18/12/06 by thepanu - Yleinen - kommentit