Israels rättmätiga försvar

Nu slår svensk media (SvD, DN, m fl) upp de stora rubrikerna igen efter att  Israel inledde en aktion mot Gaza som ett svar på raketattackerna som intensifieras efter att vapenvilan gick ut. Självklart ska Israel göra vad vilken annan nation skulle göra; försvara sitt land och sitt folk. Det är först efter arabernas aggression som Israel blir tvunget att agera.

Lustigt också att Hamas, som klagar om att de inte har mat, bombarderar gränsövergången med granater, samma gränsövergång där lastbilar med mat, medicin och bränsle väntar på att köra in i Gaza.  I allt var det meningen att 90 israeliska lastbilar skulle lossas, men eftersom araberna attackerar dessa bilar får vi se hur det går med det.

Dick Haas skrev:

Alltså skjuter man på den humanitära hjälpen medan man samtidigt släpper in somligt. Då kan man också, om Israel invaderar Gaza i några dagar, för att sedan åter lämna remsan, anklaga israelerna för så kallade exempellösa  brott mot allt heligt och hävda att israelerna dessutom svälter ut  befolkningen, fast Hamas själv lagt beslag på väldiga lager med livsmedel,  som man ransonerar eller alternativt säljer till skyhöga överpriser.

Ha i åtanke också att Egypten, som kontrollerar Rafah-övergången, vägrar öppna denna, och kan således felaktigt lasta Israel för Gazas självförvållade situation.

Den israeliska regeringen skulle inget hellre vilja än att passagen vid Rafah öppnas för trafik. Då får Hamas sitt andningshål till den stora världen och kan inte längre hävda att den israeliska bojkotten mot Gaza  fortfarande har någon betydelse.

 Medierna bortser gärna från det väsentliga och koncenterar sig på det som  är ”underhållande”. Till exempel att utpeka Israel som den ständigt  skyldiga parten. Och så låtsas man att Israel fortfarande ockuperar  Gazaremsan i det att de olika gränspassagerna stängs och öppnas på  israelisk order och inte på grund av Hamas fiendskap eller på grund av  granatangreppen från den palestinska sidan. Och för övrigt är ju  granaterna inte så farliga, bara tolv israeler har dödats av granater och  raketer sedan 2001, alltså är det israelerna som ”överdriver”. Man nämner  aldrig antalet skadade eller gör någon värdering av den materiella  förstörelsen. Bortsett från att inga uppsaliensare skulle stå ut med att bombas av raketer och granater i mer än en vecka. Därefter skulle man nog kräva ett stopp för angreppen eller kräva regeringens huvud på ett fat.
 
TT tycker att det är helt i sin ordning att skriva en gång emellan att palestinierna skjuter sporadiskt mot Israel. Idag fredag råkar räkningen stanna vid ”minst 17 granater och tre raketer”.

Ja, svensk media förminskar arabernas aggressioner mot Israel, som t.ex. nu när Israel (återigen) utmålas som boven trots att det återigen var arabisk aggression som ligger bakom. Sedan menar dessutom svensk media att Israel ska bistå araberna, som inte vill annat än att utplåna Israel, med förnödenheter som arabernas dessutom beskjuter med granater.

Inget annat land i världen, förutom Israel, skulle få dessa krav på sig; att inte försvara sitt eget land och dessutom förväntas föda sin fiende. Svensk media har dessvärre en vurm för totalitära krafter som de visat gång på gång. Läs bl a Dick Erixon’s många inlägg om just detta (bl a här) och den utmärkta bloggen TT-Kritik.

SvD, SvD, DN

26 kommentarer

 1. Äntligen! Hamas som organisation har ingen rätt att existera. Läs deras programförklaring.

 2. Kan du verifiera uppgiften om att det är hamas som svälter sin befolkning med något annat än en annan åsiktsblogg?

  Ps är det Hamas som ransonerar vattnet också?

 3. Håller med! Israel har precis samma rätt att försvara sin apartheidpolitik som också sydafrika gjorde. ANC var också en terrororganisation som bombade flera platser i Sydafrika och dödade åtskilliga människor. Tycker som du, att ta till våld för att skapa lika villkor eller för att frigöra sig från en förtryckarregim är fel väg att gå. Palestinierna borde bara acceptera att deras land blivit ockuperat, att deras fiheter begränsats, att de diskrimineras och utsätts för ett behandlande som strider mot Genevekonventionen. Det ska de väl tåla. Att möta våld med våld är ju fel.

  Håller också med dig att det är orättvis kritik att Israel beskylls för att de inte förder sin fiende när de skyddar sitt eget land. För stora delar är ju faktiskt deras land. Att sedan FN och övriga världen inte håller med om att allt som de hävdar är sitt land inte är det är ju förkastligt. Om ett land ockuperar ett annat lands område så blir det ju faktiskt deras och att då förväntas att föda dessa människor är ju bissart. Tänk om man skulle kräva att Kina skulle föda Tibet, eller områden som Tyskland och Japan ockuperade under andra världskriget, så galet det skulle bli. Nä, har man ockuperat ett land så blir det som ens lilla koloni där man får göra som man vill. Vill man förtrycka landets befolkning så tycker jag man har rätt till det. Det är den starkes rätt och har man USA i ryggen och kärnvapen som man vägrar deklarera så kan man med all rätt förtrycka, döda och låta människor svälta till döds. Domarna som utföll mot Tysklands och Japans aggressioner måste ses som att vi på den tiden inte förstod bättre och faktiskt trodde detta var fel. Nu vet vi bättre!

 4. 160 döda, över 250 skadade, samtliga myndigheter och organisationsbyggnader sprängda – Gaza:s svar, en död israel.

  Ander du detta vara att försvara sitt land eller proportionerligt våld? Samma visa när Israel invaderade hela Libanon som svar på EN tillfångatagen israel.

  Vår samtid är inte kapabel att hantera denna situation, trots en ökad kritik från omvärlden visar Israel inga tecken på att minska sin statsterrorism.

  Och du har mage att berättiga denna avskyvärda handling? Du äcklar mig!

 5. Min vän, du verkar ha missat en sak. Det är inte Palestina som ockuperar Israel och låter vissa delar av landet likt en bantustat sköta lokal administration. Det är tvärtom. Alltså för upplysningsskull :)

 6. Hamas har ingen rätt att finnas till. Aldrig. Israel har skyldighet att försvara sitt folk.

  Iran har ingen rätt att blanda sig i Palestinafrågan.

  Islam har ingen rätt att existera, den som stöder Islam stöder Nazism och terror. Ut med skiten ur Sverige.

  Islam är fredens religion, kolla här:
  http://www.terrorismawareness.org/islamic-mein-kampf/

 7. Abe:
  1. Finns inget ”palestina”. ”Palestina” är bara namnet på ett geografiskt område.
  2. Israel ockuperar med andra ord inget ”Palestina”, speciellt inte Gaza. Men det verkar du ha missat (abe).

  Linda:
  Antal döda avgör inte rätt eller fel. Om så vore fallet, var det fel av England att förklara krig mot Hitler 1939. Att det dör många araber är dels för att de använder människor som sköldar, väl medvetna om att naiva personer som du kommer reagera emot Israel, och dels för att i krig dör människor. Frågan är vem som startade det. Och det är återigen araberna. Skyll på dem om något.

  Libanon är ett utmärkt exempel; araberna attackerade Israel med personer och raketer. Det är mao en krigsförklaring. Spelar ingen roll om de dödade en eller 1000 soldater. Det är inte aggressorn som sätter gränserna och det vore totalt ologiskt om Israel bara för döda det antal som aggressorn dödade. Självförsvar är självförsvar – och det handlar om rätt och fel samt vemj som började. Allt annat är irrelevant.

  Anders:
  Se ovan. ”Deras” land är inte ockuperat, allra minst Gaza-området. Sen har du uppenbarligen helt missat att det bor 20% araber i Israel idag, de ökar varje år och fler vill flytta dig. Knappast direkt arketypen för en ”aparthied stat” eller hur? Om det så vore skulle knappast alla araber vilja stanna och dessutom flytta dit. Men ni rapar som vanligt bara ur det femtioelva påståenden utan grund.

  Scaber:
  Om du missat det pågår faktiskt ransonering i Gaza, och vem tror du bestämmer ransoneringarna? Just det, Hamas, vem annars? http://www.google.com/search?hl=sv&rls=com.microsoft%3Asv%3AIE-Address&rlz=1I7GFRC&q=Hamas+rations+food&lr=
  ———

  Faktum är att: Hamas förkunnade i veckan att vapenvilan är slut och att de inte skulle förnya eller förlänga den. Det är orsaken och sedan kom raketregnet från Gaza. Inget annat.

  Alla dödsoffer ligger på Hamas och arabernas axlar. Israel gör bara vad vilket annat land skulle gjort; försvara sig själv.

  Tyvärr är Vänsterlogiken idag så snedvriden att ni inte inser rätten till självförsvar, samt orsak och verkan. Löjligt.

 8. Israel är helt klart boven, och det vet alla som läst ett uns av historia.

  Palestinierna har rätt enligt de internationella lagarna att skjuta sina plåtburkar mot ockupanten.

  Det är sannt att Egypten inte öppnan gränsen, men den gränsen ligger på EU’s ansvar. Det är EU som har makten över den, och Egypten kan inte öppna den utan att gå emot EU.

  AnnaPanna. DU har ingen rätt att existera.

 9. Sällan har ett flyganfall varit mer motiverat.

  Det här är den enda pedagogik som extremistskäggen förstår. Nu som alltid infinner sig dock västvärldens humanistiska låsningar där hämningar för nödvändigt och legitimt våld sätter in.
  Nu kan Israel snabbt förvänta sig fler anfall mot civila. Vid första bästa raket som singlar ner över Israel, borde den aktuella attacken upprepas – fast med fyrdubbel styrka. Och vid nästa raketanfall skall insatsen åter igen typ fyrdubblas. Men tyvärr sker inte detta, av många i och för sig förståeliga skäl. Så Hamas vinner åter en propagandavinst utan att de varken decimeras eller förnedras militärt.

  För övrigt bör vi alla rösta Sd 2010

 10. Pether:

  Bra argument är Pether. Är du alltid lika övertygande?

  Vilka internationella lagar tillåter raketbeskjutning mot annan suverän stat? Dessutom inriktat mot civila?

  Oavsett hur man ser det, är det alltså Egyptens och/eller EUs fel att Rafah-gränsen är stängd? Varför klagar ni inte på dem då? Varför menar ni istället att Israel ska försörja sin fiende? En fiende som inget annat väll än att utföra en ny Förintelse?

  Det är sjukt att ni menar att Israel ska stödja ich försörja dem som hatar dem, medan ni inte ägnar en enda rad till att kritisera Egypten eller EU, som enligt egen utsaga bestämmer över Rafah-övergången.

  DEt är ologiskt så det räcker för två – kan man ana andra motiv? Vänstern har ju alltid hatat judar…

 11. Folkrätten.
  Ett ockuperat folk har rätt att direkt motstå Ockupanten med våld.

  Enligt Folkrätten är det ockupantens skyldighet att försörja de som är ockuperade. Se till så att de har mat och fördödenheter. Se till så att vatten och annat fungerar.

  Som ockupant får man heller inte hindra de ockuperade att gå till jobbet eller skolan.

  Allt detta bryter Israel mot. Ta och kolla på vilka olika konventioner det finns, du kommer att se att Israel bryter mot nästan alla. Även de om hindrandet utav spridningen av öknen och den om oljespill.

  Är det någon som vill ha en till förintelse, är det Sionisterna.
  De har redan sina getton där de skjuter in lite raketer då och då.

  Det är ologlist att kalla alla som säger emot dig för kommunist.

  Jag hatar Sionister, kommunister, nazister, rasister och allt annat anarkistiskt pack.

 12. Pether; du kan inte mycket om folkrätt. Territoriet du syftar på hade den juridiska statusen ”res nullius”, dvs landet tillhörde inget folk eller stat.

  Därefter ockuperade Jordanien resp Egypten de idag omtvistade områdena i ett anfallkrig, som israel sedan tog i ett defensivt krig. Det är m.a.o. ord inget ”okcuperat folk”. Dessutom tillåter inte folkrätten attacker mot civila, vilket är vad detta handlar om. Krigets lagar säger vidare att stridande part ska vara UNIFORMERAD och inte skydda sig med hjälp av de civila, vilket naturligtivs araberna skiter fullständigt i.

  Gaza är dessutom inte ”ockuperat” ens i er egen definition av ordet.

  Varje gång det blivit stridigheter har det berott på arabernas aggressioner. De började, de få ta konsekvenserna. Ser ni inte ens den enkla logiken?

 13. Så de bodde absolut inga i de området?
  Så vitt jag vet så bodde det både judar och araber där i flera tusen år. Tills de Sionistiska Judarna kom.

  Det var Israel som först anföll araberna. Det är fakta.
  Flera månader innan araberna anföll så var Judiska terroristorganisationer(Lehi, Irgun, Stern, Haganah, osv) inne i de till araberna tilldelade palestina och fördrev muslimerna därifrån för att bana vägen för en judisk demokrati.

  Går ju inte att ha en judisk demokrati om judarna är i minoritet. Detta, tillsammans med den enorma invandringen av europeiska judar skapade en judisk majoritet i flera områden.

  Roligt att du säger det.
  Israel har Bosättare, som enligt lag är skyldiga att bära vapen. Dessa attackerar sina arabiska grannan, ofta med skydd utav IDF. IDF använder sig också utan mänskliga sköldar. När de ska söka igenom hus föser de sig palestinska barn framför sig.

  Tyvärr lillen.
  Men Sionisterna är de som bär skuld för konflikterna i området. Utan Sionismen skulle motsättningarna inte finnas, och judarna och muslimerna hade forsatt levt i fred.

 14. Ytterliggare lite om rättsläget:

  Varken ”Gröna Linjen” från 1949 eller säkerhetsbarriären utgör någon erkänd gräns. Barriären ska gå där den ger skydd. Inte efter ett streck i sanden som endast visar hur långt Jordanien lyckades invadera området på 40-talet.

  I avsaknad av ett fredsavtal om uppdelning av området så är det det bindande Palestinska mandatet från 1922 som fortfarande gäller, där det judiska folket ges rätt att bo och leva i hela mandatområdet, inkl. på Västbanken.

  Eftersom det inte framförhandlats några giltiga gränser mellan Västbanken och Israel, kan ni inte kalla hela Västbanken för ”palestinsk mark”. Den är i själva verket omtvistad och ska delas upp genom förhandlingar.

  ARaberna har nämligen förkastat de kompromisslösningar som erbjudits, inkl Peel-förslaget 1937, FN:s delningsplan 1947, samt Ehud Baraks förslag att ge Arafat 97% av hans allra högsta önskningar i Camp David och Taba år 2000. Slutligen har araberna också bombat sönder Färdplanen.

  Precis som de dagliga raketattackerna från Gaza visar, efter Israels nedmontering av bosättningarna där 2005, så är det inte bosättningarna som hotar freden, utan den arabiska terrorismen och den muslimska ideologin.

 15. Jo det bodde folk i området. Araberna flyttade dock in i nuvarande Israel efter det att sionisterna kom tillbaka för att bygga upp sitt land.

  Och nej, Stern, Lehi och Haganah var ett resultat av arabisk aggression som pågått under längre tid. Se bl a det arabiska porgromerna mot judarn under exempelvis 1929.

  Och när du skriver att israeliska soldater använder arabiska barn som sköldar, visar du bara att du inte har någon trovärdighet. Det läste du kanske på Radio Islam eller liknande ställe.

  Faktum är att den israeliska försvarsmakten är den överlägset mest omtänksamma av alla försvarsmakter i världen. Det finns ingen nation som uppvisat sådan omtanke om fienden som Israel. T.ex. har de gått in med soldater mnånga gångar istälklet för att använda bomber, för att minmimera civila förluster.

 16. Du försöker verkligen inte att vara neutral eller?

  Använd lite tankekraft och använd de kunskaper du förhoppningsvis fick i skolan och tänk kritiskt. Tyvärr är det en egenskap som ni högerextrema totalt saknar.

  Ett exempel:
  Du pratar om Israels nedmonteringar av bosättningarna i Gaza. Vet du vad man gjorde med dessa?

  Man placerade dem på Västbanken. Sedan dess har man också utvidgat och byggt nya bosättningar på Västbanken. 3 dagar efter mötet i annapolis så gick man ut med att man skulle utvidga bosättningarna.

  Skulle du bli mer vänligt sinnad mot en person som misshandlar din mamma och pappa, om denna slutar att misshandla din pappa, och istället börjar misshandla din mamma med starkare kraft?

  Ta sedan och läs på vad de andra så kallade fredsfördragen innehåller. Skulle du vilja leva i ett land där det är övertäckt med en spindelnät av vägar och områden som du inte får vistas på? Israel skulle också ha kontrollen utav alla vattenreserver. Knappast något en person med lite vett i skallen skulle acceptera.

  Fakta kvarstår: Israel bryter mot folkrätten och ska ställas inför rätta för folkmord och folkfördrivelse, samt dess ockupation och allt annat det innebär.

 17. Fortsatt att leva i fred? Visar bara på hur lite du vet om vad som hänt. De har inte levt i fred, någonsin.

  Vare sig före eller efter Israels återuppståndelse. Judar levde som dhimmis under arabiskt styre och utsattes för pogromner med jämna mellanrum. Det är bara en myt att de ”levt i fred”.

  Ni säger: ”Det är arabernas land för de bodde där och judarna drev bort dem”

  Jaha, men samma argument kan vändas mot araberna, som i sin tid ockuperade och fördrev judarna. Ursprungsrätten tillfaööer då judarna, som är det enda folk som någonsin haft en stat där (Israel).

  Då säger ni: ”Men araberna har haft området i 800 år, sedan Saladin”. Jaha, så det är HUR LÅNG TID som någon lyckats hålla ett område som avgöra om det är deras eller ej? Ok, men då vinner också Israel, för idag kontrollerar Israel området. Och vad säger att det måste vara 800 år…varför inte…60 år?

  Hävdar ni att araberna har rätt för att de ”bodde där” gäller samma argument för judarna idag, och då vinner de eftersom de ”bor där” nu, idag. Hävdar ni att det är arabernas land för att de ”varit där i 800 år”, kan samma argument användas för Israel, som varit där i 60 år och dessförrinnan i tusentals år. Oavsett argument vinner Israel.

 18. Problemet är att ni alltid rabblar upp femtioelva påståenden untan grund för något av dem.

  Ni skriver fantasifulla berättelser tagna helt ur luften, sen står man där med en massa skit att sätta rätt. Sen kommer ni med femtioelva nya påståenden.

  Kunskaper jag fick i skolan? Jaha, då förstår jag vad du fått din naiva syn från. Nej, svenska skolan, fylld av socialister, är inget att förlita sig på.
  ————-
  Judar bodde och ägde land på Västbanken innan Jordanien ockuperade området 1948, och det finns naturligtvis ingen anledning att judar inte skulle få bo på Västbanken efter att en slutlig fredsuppgörelse eventuellt kommer till stånd.

  FN kräver att säkra och erkända gränser förhandlas fram, och samtliga försök till förhandlingar har innefattat justeringar jämfört med vapenstilleståndslinjen från 1949, vilken ofta felaktigt benämns ”gräns”. Judiska områden, bl a Ariel, öster om linjen byts mot arabiska väster om den.

  När Israel ockuperade Västbanken 1967 gjorde man det i ett försvarskrig, och ”ockupationen” bryter därför inte mot internationell rätt. Inte heller bosättningarna gör det – endast tvångsförflyttning av den egna befolkningen är förbjudet.

  Internationell rätt gör ingen skillnad på judar och icke-judar, vilket många tycks tro. Skulle rätten förbjuda alla bosättningar, så skulle det således även gälla arabiska sådana. Det finns gott om illegala (enligt lokala förordningar) byggen, och i östra Jerusalem har det antagit epidemiska proportioner.

  Men, det är väl bara judar du/ni inriktar er på? Inte förvånande…Vänstern ligger inte långt från nazisterna..

 19. Hm, du verkar ju ha en riktigt skev dubbelmoral. O ensa sidan försvarar ISrael som msåte försvara sitt land, men när palestinierna försvarar sitt land mot blockad, hunger och avskärmning så är det helt plötsligt ”Det är först efter arabernas aggression som Israel blir tvunget att agera.”.

  Ptja, kommentar överflödig.

 20. ”Fortsatt att leva i fred? Visar bara på hur lite du vet om vad som hänt. De har inte levt i fred, någonsin.”

  Du har nu bevisat att du inte kan ett uns om historia.

  Israel besegrade de andra folkslagen som levde där innan, så nej, ursprungligen var det inte israels.
  Och 95% av de araber som bor i palestina idag är ättlingar till de som bodde där för 2000 år sedan, mot ca5% av judarna.

  ”Oavsett argument vinner Israel.”

  Israel vinner aldrig om man har lite vett i skallen och inte endast ideologi att gå på.

  Alltså för fan, du är ju totalt kunskapsbefriad.

  Du är på israels sida endast för att de slaktar araber.
  Finns ingen annan orsak.

 21. Acidtrunk:

  Nej, ingen dubbelmoral alls. Varför? För araberma ”försvarar” sig inte, de attackerar. Precis som nu när denna konflikt blossade upp igen. Dessutom är det inte ”deras land” – en villfarelse som dessvärre fått fotfäste.

  Pether:

  Jag kan nog bra mycket mer om historia. Läs på http://www.fidim.org. Där har jag, och andra, skrivit en hel del om det hela.

  Nej, 95% av araberna i Israel idag är inte ”ättlingar” till de som bodde där för 2000 år sedan. Araberna i Israel idag är ättlingar till de som invandrade till Israel med början av 1800-talet för att ta del av det välstånd som de tillbakavändande judarna skapade. De har m.a.o. sina rötter i Libanon, Egypten, Jordanien och andra arabiska platser.

  Jag är på Israels sida för att Israel har den moraliska, historiska och juridiska rätten på sin sida. Araberna har haft åtskilliga chanser till ytterliggare en arabisk stat (även om de inte förtjänar den) men har gång efter annan valt krig och våld. De har om och om igen bevisat att denna konflikt inte handlar om territorium, utan deras hat baseras på ideologi, på islam. Israel är i frontlinjen i denna strid.

  Det tråkiga är bara att folk som du helt och full struntar i kausalitet, orsak och verkan, dvs för dig spelar det ingen roll vem som är aggressorn.

  Inse att det inte kommer bli fred så länge araberna indoktrinerar sina barn till det grövsta av judehat, i klass med Hitlers. Deras skolor, moskeér och TV är verkligen fullproppat av hatiska propaganda. Ta en titt på http://www.memritv.org t.ex.

  Att ni inte inser det är sorgligt och med all information som finns att tillgå, ser jag bara en anledning till att ni fortfarande kan ta arabernas sida; någon form av antagonism/hat mot just judar. Men som sagt, det är ju ingen nytt inom Vänstern.

 22. Israel är ockupanten, de kan inte försvara sig. Det är omöjligt att kalla det självförsvar när man är den som attackerar.

  Fidim såg ut som en lögnsida i mängden, visar bara på din ideologiska blindhet.

  95% är ättlingar. Finns demografiska/genetiska undersökningar.

  Hur är det moraliskt att utföra folkmord?
  Den enda historiska rätt Israel har är att det står i deras bok.
  Israel bryter mot nästan varenda internationell lag med sin ockupation, så knappast har de laglig rätt att göra så.

  Ytterligare rasistiskt pladder ifrån dig.
  Läs på, på riktigt.

  Haha! Oj oj… Självklart använder du Memri som källa.
  Hahaha, kan inte göra annat än att skratta.
  Den propagandamaskinen slår ju fan västtysklands, soviets och nazitysklands tillsammans.

  Återigen, gå tillbaka till skolan och skaffa dig en kunskap som kallas kritiskt tänkande.

 23. Roligt att du kritiserar Memri. Det är ju videoklipp tagna direkt från arabisk media – deras egna ord.

  Det är ju inte Israel som attackerar. Det är det som är saken. Det var ju i detta fallet Hamas som började efter vapenvilan. Så vad babblar du om? Och ockuperar Israel Gaza? Hur då?

  Vilket folkmord? Återigen bara läsryckta påstående rakt ut i luften.

  Som sagt, territorium taget i försvarskrig är tillåtet enligt internationell rätt. Kolla upp det innan du babblar vidare.

  Jag har ton av kritisk tänkande, men inte fick jag det från svenska skolan inte – men jag förstår att du fick det, eftersom di de facto tror på lögnerna du själv sprider. Newsflash: svenska skolan och svensk media är inte speciellt pålästa.

 24. Nej.
  Det är Memris ord.
  De är Sionister som sitter och ‘översätter’ Arabisk Media.
  De har fått väldigt mycket kritik för att översätta fel.

  Du är bara en lite tragisk rasist, du är precis som vilken SDare som helst. Alla tänker ni lika, använder alltid samma källor. Ska du inte använda den där komikern? Alltid är ni lika handikappade i eran historiekunskap, så mycket att ni bör få ett eget kapitel i SAOL under Historierevisionister.

 25. Jag bad en arabisk talande att kolla igenom MemriTV och sen säga om översättningen var så fel eller ej. Det var den inte. Och de som tvekar kan ju lära sig arabiska eller be ngn trovärdig att översätta, så får ni själva se och höra vad araberna säger.

  Min historiekunskap är vida överlägsen din, som verkar tro på socialisternas och arabernas uppdiktade versioner. Det finns inte ”palestinier” utan endast araber som i sann muslimsk anda vill utplåna judar, västerlänningar och andra.

 26. Haha, stackarn.

  SD är och förblir endast objekt man skrattar åt.

Lämna ett svar