Lyckat möte på Katte, trots allt

Not: MENA = MEllanöstern & NordAfrika

Mötet totalt sett var lyckat, vilket alla vi sex som var där instämmer i. Våra meningsmotståndare fick en annan bild av SD i.o.m att vi förklarade vår politik och motbevisade många av de felaktiga föreställningar, myter och lögner som finns om Sverigedemokraterna. Dessutom var det en del folk som var positiva till vår politik och tackade oss för att vi kom dit.

Vi var sammanlagt sex stycken sverigedemokrater som besökte Katedralskolan idag för att hålla ett bokbord. När vi kom fram var hela platsen där vi skulle vara helt fullspäckat av folk – måste ha varit över 100 personer. Vi fick klämma oss fram till bokbordet.

Väl där satt ett gäng invandrare, troligen från mellanöstern, och blockerade vårt bord och var aggressiva. De skrek om att vi inte har någon rätt att vara där, att de blir ”kränkta” och de var allmänt aggressiva. Det var samma sak på Vipeholmsskolan där det också var MENA-invandrare som stod för aggressiviteten, hoten och en odemokratisk inställning. Uppenbarligen förstår de inte det svenska samhället speciellt bra när de tror att de har rätt att med hot och våld hindra ett tillståndsgivet bokbord eller folk från att uttrycka sin åsikt.

De pratade om att muslimerna ska ”ta över Sverige” bl a genom att föda många barn – något jag framhåller på denna blogg allt som oftast. Om bara media hade lyssnat på vad Vipeholmsskolan och Katedralskolan, väljer att inte göra detta känt. Vi har dock troligen videomaterial från Vipeholmsskolan där några invandrare från Iran och arabvärlden förespråkar massmord (återkommer angående detta).

I alla fall gav vi upp att hålla själva bokbordet. Lärarna på skolan hade som jag misstänkte inte auktoritet nog att få bort MENA-invandrarna därifrån. Istället valde vi som var där att i den kompakta folkmassan gå runt och diskutera med eleverna. Detta gick bra och det blev många diskussioner i olika grupper på platsen där bokbordet var tänkt att hållas.

Dock gick det inte helt friktionsfritt. En av våra deltagare blev bespottad, MENA-invandrare agera hotfullt och om inte polisen hade varit där skulle de mycket väl kunnat ta till våld. En arab i slutet av mötet blev arg på mig för att jag nämnde Muhammed och sa att jag inte får säga så, medan han var mycket hotfull. Jag förklarade då för honom att i Sverige får jag säga vad jag vill om Muhammed.

Det roliga är att MENA-invandrare bevisar SD:s tes varje gång; de visar oerhört tydligt att demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet inte gäller fullt ut för dem, eller bara så länge man tycker ”rätt” enligt dem. Det var flera där som sa att ”våld är en nödvändighet” för att ibland få sin vilja igenom. De agerade hotfullt genom att ställa sig precis framför en för att mucka gräl, genom hot och gester. De visar verkligen precis på det som SD säger; att vissa invandrargrupper helt enkelt inte passar in i Sverige.

Skulle Sydsvenskan eller SvT bara skriva eller sända det som de själva ser hända rakt framför sig skulle även resten av svenska folket inse detta.

Sydsvenskan skriver SD-bråk på Katedralskolan – en grovt missvisande rubrik (som vanligt). Det var om något snarare ”invandrarbråk på Katedralskolan” – för SD bråkade överhuvudtaget inte. Dessutom var det mer eller mindre två timmars av politiska diskussioner som vi som sagt ansåg gick bra och var givande för eleverna på skolan.

Så – totalt sett ett lyckat bordbord om man bortser från MENA-invandrarnas hot och sabotage.

99 kommentarer

 1. borde det inte stå MENA-invandrare i rubriken?

 2. Kämpa på! SD har allt mitt stöd. I valet lägger jag min riksdagsröst och kommunröst på SD.

 3. Din generaliserande attityd betonas ytterligare i det här blogginlägget. De personer som stod vid bokbordet var till störst del inte MENA-invandrare. Det var en majoritet av sydamerikaner, sydostasiater och svenskar. Du tänker antagligen på den pajas som stod på bordet, men då bör du också ha klart för dig att den personen inte har några vettiga åsikter utan gjorde det för uppmärksamhetens skull.

  Jag pratade med flera som angav sig själva som muslimer, som hade allt annat än demokratiska åsikter. Om media hade gjort ett reportage om det hade nog folk blivit varse om precis vad vi talar om. Sen söger jag inte att MENA var de enda som var aggressiva, men det är symptomatiskt.

  Nu förstår jag verkligen att du dömer folk efter deras utseenden.

  Nej, jag dömer dem efter deras handlingar och ord, precis som angivet i inlägget.

  Försök bara att inse att majoriten av eleverna inte accepterar den politik ni driver.

  Majoriteten av eleverna accepterar inte heller sossarna eller moderaterna.

  För övrigt tycker jag att du argumenterade bäst av de representanter som kom till vår skola.

  Tackar

  Ni bör för övrigt fundera på att omorganisera litegrann. Två av de personer jag talade med kunde inte på något sätt styrka sina argument och de hade ingen koll på någonting överhuvudtaget, bl.a. hur era mirakel ska finansieras.

  Jaha, det var ju synd om du tyckte det.

  Från den ena fick jag höra att en nationalekonom hade sagt att det var möjligt, medan den andra inte hade någon aning om hur man skulle gå tillväga för att lösa problemen, och han stod i ärlighetens namn mest och fnittrade när vi försökta få svar på våra frågor!

  Ok, synd. Hoppas vi får mer tid att talas vid nästa gång då. I ärlighetens namn tror jag att samtal under mer lugna former skulle gett bättre resultat där man i lugn och ro kan resonera om frågorna. Nu verkar ni elever hetsa upp varandra ganska mycket.

  • vettig kommentar men kentekeroth svarar inte? kanske tycker det är onödigt, eller omöjligt för herren eftersom artikeln handlar om att ”mena” ungdommar inte förstår sig på demokrati och yttrandefrihet när dom inte ens var därifrån.. lol

   Svarar inte?

   Det var flera från MENA länderna som agerade aggresivt – inte de enda kanske men i hög utsträckning. Som jag angav i min blogg var det t.ex. en arab som blev aggro när jag snacka om Muhammed.

  • Skulle nog säga att majoriteten av eleverna, med svensk härkomst, faktiskt stödjer det SD tycker och tänker. jag går själv på skolan och för diskussioner nästan dagligen med andra elever om SD. Alla jag pratar med har verkligen fel bild av deras politik och när jag förklarat den, så är de flesta tysta då de inte vet vad de ska säga. Och nej, jag är inte medlem i SD, utan röstade på V i EU-valet. Det kommer nog inte hända igen, utan skedde mest för deras anti-EU-linje.

   SD-2010, ett måste för Sverige!

 4. Tack för en bra redogörelse.

 5. när var ni på polhem egentligen?

 6. En sak är säker, det här är inte friskt. Jag var runt bordet i nästan en timme och upplevde ingen där som särskilt hotfull. Det enda jag såg var upprörda elever som försvarade sig själva, sin religion och sitt land, och elever som försvarade sina vänner (ja, man kan faktiskt umgås med folk trots att de har rötter från mellanöstern). Själv blir jag ganska så upprörd när jag läser detta och då jag har inga rötter från något annat land än Sverige ( bodde dock i Danmark i tre år; hata mig för det eller?). Och vad är det här om att du har hört någon säga att de ska ”ta över Sverige” genom att föda barn? Inser du inte själv att ingen seriöst skulle planera att erövra ett land genom förökning. De driver bara med er (*en applåd till dem*). Och godtrogna(rascistiska) som ni är tror ni att ett gäng vipeholmselever planerar massmord? Kom igen. Hade ni hört ett gäng tunna rödhåriga killar med tandställning säga detta hade ni bara skrattat. Men alla står lika inför lagen och då borde ju det de planerar anses lika allvarligt, eller? Jag vill avsluta det hela med detta: Ni menar att alla MENA-invandrare är, kort och gott; roten till allt ont? Arbetslösheten, brist på bostäder etc. Sen anklagar ni MENA-invandrare för att de visar sig fientliga mot er. Och sen menar ni att det är de som orsakar hatet? Det är som att ge en kaka till ett barn och sen säga ”Inga sötsaker innan maten”, efter att barnen har börjat äta på det.

  • ”Jag var runt bordet i nästan en timme och upplevde ingen där som särskilt hotfull.”

   Ok, då var du inte på rätt plats vid rätt tillfälle. För de hot, spottloskor, hotfull attityd osv jag beskrev ovan inträffade. T.o.m. polisen ansåg att det förelåg en hotbild. Och om ni inte såg invandraren precis i början som kokade av ilska för det stå för dig.

   ”Det enda jag såg var upprörda elever som försvarade sig själva, sin religion och sitt land”?

   Försvara kan man göra, men inte genom hot, spotta osv, vilket var det som hände. De invandrare som var där visade oerhört tydligt att de inte håller demokrati, yttrandefrihet speciellt högt, precis som att de accepterar våld, vilket de sa själva.

   ”bodde dock i Danmark i tre år; hata mig för det eller?”

   Nej, vi gillar Danmark.

   ”“ta över Sverige” genom att föda barn? Inser du inte själv att ingen seriöst skulle planera att erövra ett land genom förökning.”

   Det var någon muslim som med egna ord sa precis det. Och demografisk övertagande är inte alls otroligt. Med dagens utveckling är det bara en tidsfråga. Förökar man sig snabbare är ursprungsbefolkningen, vilket är fallet idag (och addera därtill invandringen), så kommer man bli majoritet i en inte alltför avlägsen framtid. Det en enkel matematik.

   Och återigen; det var denne muslims egna ord – inte mina.

   ”Och godtrogna(rascistiska) som ni är tror ni att ett gäng vipeholmselever planerar massmord?”

   Nä, inte att de ”planerar” massmord. Men de stödjer principen av det, vilket vittnar om deras människosyn, som för övrigt är samma människosyn som islam har. Logiskt att de har den åsikten med andra ord.

   ”Kom igen. Hade ni hört ett gäng tunna rödhåriga killar med tandställning säga detta hade ni bara skrattat.”

   För det första hade jag varit emot det även om ett gäng killar som du beskriver hade sagt det. Men det är helt irrelevant om själva utför det eller ej. Poängen är att de anser det vara moraliskt riktigt. Och det är bevis för att deras mentalitet, värderingar och normer är vitt skilda från de vi vill ha i ett svenskt Sverige.

   ”Men alla står lika inför lagen och då borde ju det de planerar anses lika allvarligt, eller?”

   Jag har inte påstått (återigen) att de själva planerar massmord. Det var inte det jag skrev heller. Varför väljer du att läsa in något jag inte skrev? Det jag skrev var att de stödde massmord i.o.m att de menade att det var ok att t.ex Iran skulle atombomba Israel. Det handlar alltså inte om de planerar det eller ej (även om de säkert skulle vara sugna om de hade möjlighet) utan det handlar om att de tycker det är ok.

   ”Ni menar att alla MENA-invandrare är, kort och gott; roten till allt ont?”

   Nej, vi menar att MENA-invandrare är grovt överrepresenterade gällande våldsbrott och att deras kultur inte passar in i ett svenskt eller västerländskt samhälle utan vi förespråkar att de som kommer hit, vilket är alldeles för många, anpassar sig till vårt land – inte tvärtom.

   ”Arbetslösheten, brist på bostäder etc.”

   Deras våldsbrottslighet och oproduktivtet har inget med ”brist på bostäder” att göra. Hur går det resonemanget? ”Hej, jag bor trångt. Vi våldtar en tjej!”? Nej, det har inget med bostadsbrist eller arbetslöshet att göra. Det finns arbetslösa svenskar också, men de beter sig inte som MENA-invandrare.

   ”Sen anklagar ni MENA-invandrare för att de visar sig fientliga mot er. Och sen menar ni att det är de som orsakar hatet? Det är som att ge en kaka till ett barn och sen säga “Inga sötsaker innan maten”, efter att barnen har börjat äta på det.”

   Ja, vi anklagar dem för det och deras våld är givetvis en av orsakerna till att svenskar allt mer reagerar över deras närvaro i Sverige. Men förloppet är inte som du anger utan enligt följande:

   1. De kommer till Sverige och får allt serverat (boende, utbildning, nöje, transporter, språkundervisning. Svenskar blir t.o.m. diskriminerade på arbetsmarknaden til förmån för invandrare)
   2. Trots att de får allt detta står det för en grov, rå och oprovocerade våldsbrottslighet mot främst svenskar samt kostar Sverige enorma mängder pengar.
   3. Svenskar blir trötta på att betala för folk som 1) visar noll respekt för det land som tagit hand om dem, 2) Står för grovt oprovocerat våld mot kvinnor, äldre och alla andra 3) vägrar att anpassa sig till det svenska
   4. Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen

   • Jag var själv närvarande när ni var vid Spyken.
    Jag tror på vartenda ord du säger.

    Ge AFA-mupparna vad de tål!

  • Och vad är det här om att du har hört någon säga att de ska ”ta över Sverige” genom att föda barn? Inser du inte själv att ingen seriöst skulle planera att erövra ett land genom förökning.

   • Det som framkommer i en YouTubefilm från den amerikanska religiösa ultrahögern måste ju vara sant. Eller hur var det nu? De hade en fin definition på medborgare också och vi vet ju att alla ”muslimer” (många flyktingar från exempelvis Iran är ateister, vilket är anledningen till att de flydde hit) röstar på muslimska partier som är redo att ta över samhället. Eller inte.

    Vi har många från Iran i vårt parti som insett faran med islam. Att muslimska grupper har som ambition att ta över samhällen där de etableras är historiska fakta – ta bara Libanon eller Sudan eller alla länder där islam någonsin farit fram som exempel.

  • Kan man inte Stava till rasistiska är det ingen idé att svara alls då du framkommer som oseriös, kanske är du i själva verket själv en invandrare?
   All makt åt Sverige, är så jävla less på att inte kunna gå ut i södertälje eller eskilstuna längre utan att bli förtryckt påhoppad och att ngn jävla muhammed kallar mig för NAKKNEMO ALLAH?!??!?!?!? är det så det ska gå till kan man ju fråga sig.

   • Och innan man klagar på ett litet stavfel i ett välorganiserat inlägg kanske man skall lära sig använda versaler i början av meningar och ortsnamn, så som är brukligt enligt SVENSK grammatik. Ytterligare ett råd för att framstå som mer seriös är dessutom att ransonera antalet frågetecken och utropstecken…

 7. Det enda jag ser är lögn och hyckleri.
  Ge en klar bild av vad som hände istället för att hitta på!
  Jag var där och kan inte instämma till någon av punkterna du har tagit upp.

  • Isåfall såg du inte invandrargänget som satt vid och på bokbordet när vi kom. De var aggressiva och börja berätta för oss vad man får och inte får göra i Sverige. Då hörde du inte de invandrare som sa att våld i politiska syften är ok ibland. Då hörde du inte araben som blev hotfull när jag prata om Muhammed. Men…det är kanske inte så konstigt…det var välidgt mycket folk där.

 8. Vid varje skola så blir det stor rusning till Sd bordet, Sd är nästan störst parti i skolvalet, (3:a?), ni växer varje vecka, och varje gång ni blir utsatta för extremisterna, svenskar eller invandrare så bevisas ni ha rätt.

  Personligen så tycker jag självklart som alla svenskar att kriminella invandrare måste utvisas, vilket tyvärr inte ens SD har sagt, vad jag vet.

  Jag tycker dessutom att saker som inte är kriminellt, hotelser, spottande, kallad hora osv. aggresivt betende som är störande ska ge utvisning. Sånt händer nog en miljon gånger om dagen, när de inte ser några konsekvenser blir de mer aggresiva, det kan inte tolereras. Vad gör man åt det, om inte utvisning?

  PS. Gå med i Utvisa Libanesen som mördade Inger 78, gruppen på facebook:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=111409892210147&v=wall

 9. Ni borde påkallat rekorn, det är dennes uppgift att se till ni kan sprida ert budskap när ni fått tillstånd att vara på skolan. Eleverna ska lära sig respektera det finns åsikter som de inte behöver dela men att de för den skull får uttryckas.

  • Rektorn var där. Hans ord vägde lätt inför invandrargänget som inte brydde sig.

   • Kennet Flennmark (Gymnasie chefen) var där och försökte förklara lite snabbt detta med demokratiska rättigheter. Dock gick det inte hem hos alla vänsteraktivister som var närvarande.
    Sen försökte även Jonas Frankel (rektor för IB) tala med ”den pajas som stod på bordet”.

    Hur svårt ska det vara att lyssna på rektorerna och lärarna?

  • Rektorn sitter fast i Shanghai (tror jag) pga. flygstoppet :P

   • Hoppsan, ja, då var det väl NV-rektorn som var där då.
    För övrigt så var min uppfattning att det var fler ”svenskar” där som protesterade än invandrare.

   • Ja, det stämmer. Fast det var invandrarna som stod för hoten, våldet etc.

   • Herregud nej.
    Jag passade på att räkna, faktiskt, då jag vet att denna slags ”information” sedan skulle komma på nätet. Jo, det var ungefär lika många ”svenska” personer som betedde sig ”hotfullt” (notera att ni har debatterat med 16-åringar, som jag faktiskt tror att många inte riktigt vet hur man gör när man debatterar, att man blir _upprörd_ är inte att man beter sig hotfullt, som jag såg många bli) som det var invandrade.

    Stolt svensk.
    (men även invandrad släkt sen 1500 talet från belgien, ja tack vare att mitt folk flyttade hit fick Sverige en lukrativ järnmalms industri)

   • Jag bara undrar, om dina förfäder kom hit för så länge sedan som mellan 400-500 år sedan, gör det att du fortfarande ser dig som i första hand belgier och sedan i andra hand svensk? Om så vore fallet är det verkligen sorgligt med tanke på att du förmodligen ser ut som vilken vanlig svensk som helst och de flesta av oss skulle inte ens ha en aning om ditt ursprung. Fast du ska veta att Belgien är om möjligt ännu mer ”berikat” än Sverige ifall du skulle ha planer på att flytta. Stora delar av huvudstaden Bryssel kontrolleras av kriminella gäng från just MENA.

   • Vad du pratar om är totalt irrelevant. Varför skulle det överhuvudtaget spela någon roll om jag såg mig som första hand belgier och andra hand svensk.
    Det jag försöker förklara är att invandringen inte bara sker på ont, utan även gott.
    Även om det dröjer år innan man börjar se de första positiva förändringarna så tvekar jag inte en sekund, på att dem kommer ske.
    Vad bra att du vet allt om uppsättningarna av gäng från Bryssel, du har säkert en lista på alla invandrade och vilka länder de kommer ifrån.

   • Vad ”stämmer”?

    Vadå? Stannade ni upp varje gång någon skrek något och frågade vilket land de kommer ifrån?

    Ibland frågade jag, ibland sa de att de var muslimer, ibland reagerade de på när jag snackade om Muhammed, ibland hör man det på deras dialekt, ibland ser man det på dem. Ibland frågar man folk som går på skolan vem de var.

   • Jag undrar inte ens varför jag inte tror dig.

   • Förvånar mig inte… din kommentar 17:15 säger allt om dig/ditt tänkande/din intellektuella mognad…

 10. ”De pratade om att muslimerna ska ”ta över Sverige” bl a genom att föda många barn – något jag framhåller på denna blogg allt som oftast. Om bara media hade lyssnat på vad MENA-invandrarna själva säger skulle SD inte behöva säga det.”

  Så sant så…

  Tack för en bra redogörelse och ert idoga arbete i ständig motvind.

 11. Jag går på katedralskolan och har nu äntligen förstått det vidriga, äckliga, avskyvärda med SD – ni vinklar sanningen och ljuger rakt av för att kunna beskylla invandrarna. Rasism är en direkt konsekvens av rädsla för det okända, vilket är en direkt konsekvens utav bristande intelligens, vilket framgår ytterligare utav den här illa skrivna texten. Seriöst, lägg ner. Läs en historiabok, res utomlands, lär dig ett nytt språk eller något. Inse att alla människor är lika oavsett ursprung eller hudfärg.

  • Jag hörde inga hållbara motargument när jag diskuterade med eleverna idag. Tyvärr var det invandrarna som återigen uppvisade aggresivitet. Du kan vad du vill, men det är knappast en slump att det var just dem som enligt min text här, stod för dessa åsikter.

  • F ö heter det historie-bok med avstavning och inte historiabok som du skrev. Du borde kanske kontrollera din illa skrivna text i framtiden. Kanske dags att du gör ett IQ-test själv? LOL

   • Du kanske inte fattar att jag har sisådär 100 kommentarer där jag svarar på varenda en. ”historiabok” är med andra ord ett skrivfel som lätt händer när man skriver fort på tangentbordet, inte ett stavfel.

    Men det är lustigt att det enda du hakar upp dig på är ett ”typo” istället för politiken.

   • Relevant fakta du har iakttagit!! fokusera på det viktiga i debatten i stället!!!!

  • ”Rasism är en direkt konsekvens av rädsla för det okända, vilket är en direkt konsekvens utav bristande intelligens”

   Är du intelligent? Du tror alltså att rädsla för det okända, är en konsekvens av bristande intelligens.

   Rädsla för det okända måste ju vara något av det mest grundläggande för att människosläktet överlevt på jorden.

   Sen talar ju SD väldigt sällan om det okända, utan oftast om det kända. Om man inte är lite rädd för det som är uppenbart negativt för dig själv, tycker alla fall jag att man är ointelligent.

  • ”Inse att alla människor är lika oavsett ursprung eller hudfärg”

   På vilket sätt? Att vi genetiskt är ganska lika?
   Vad ska Kenth göra med den informationen? Om alla människor är så lika borde de ju vara av största vikt att vi är alla vår kultur, då den har varit så mycket framgångsrikare eller kommer du fram till någon annan slutsats?

   Du kanske tycker att en hydda byggd av bajs är lika mycket hus som en svensk villa men vad hjälper det din argumentation. Skulle du seriöst kunna påstå att alla hus är lika oavsett vad de byggts av?

 12. Det är hemskt att se hur sanningen förvrängs, det var då sannerligen inte endast folk från mellanöstern eller nordafrika eller överhuvudtaget invandrare/utlänningar som demonstrerade mot er. Ja det fanns folk som reagerade väldigt starkt men det är så otroligt mycket anklagelser och saker som inte hände . De 100 personerna du pratar om var alla emot er, vi alla stod där just för att förespråka emot era fördomar mot utlänningar – som du själv bevisar i ditt inlägg – inte för att stötta er . Det stöd ni fick var för att alla partier ska få lov att komma till skolorna, eftersom det annars inte vore en demokrati, men stöd till er personligen var det minst sagt fattigt utav. Det var lika mycket svenskar som var odemokratiska och aggressiva, hur kan du säga att detta endast var invandrare? Att döma såhär blint efter utseende förargar oss och det är varför vi inte vill ha er här – på våra skolor, i vår stad eller i vårt land. Bort med rasismen, ni smutsar ner – ni förstör. Världen består av kulturer, Sverige vore ingenting utan invandring.

  • Jag säger inte att det bara var invandrare. Men det var endast dem som var aggressiva, hotade och blockerade vårt bord. Det är det jag reagerade på, inte på att folk har andra åsikter. Också; jag har inte snackat om utseende (vilket du skriver att jag gör), så det vore bra om du höll dig till sanningen.

  • Jag hade själv gett mycket för att se vad för sorts vidriga oikofobisvennar som du säger demonstrerade mot SD och ställa dom mot väggen. Demonsterar man som svensk mot SD och liknande ideströmmingar demonsterar man mot sig själv, sina förfäder och sin egen rätt att existera.

   Vad anbelangar din slutkläm om att Sverige inte vore någonting utan invandring har du nog rätt – om du sagt det för 500 år sen när tyska och holländska köpmän befann sig i städerna. Idag måste man vara sinnessjuk för att yttra något sådant. Jag funderar varje dag på vad det är för fel i skallarna på folk som dig. Världen består utav kulturer därav Sverige är en. Den håller på att försvinna med din, fredrik m och idioterna som demonstrerade på Katedralskolans hjälp för att ni helt enkelt är så ingroda i antisvensk mediaklimat och vit hetrosexuell välfärd att jag spyr.

  • Gud vad det börjar bli TJATIGT att behöva påpeka det GÅNG PÅ GÅNG men… muslimer är INTE en ras!

  • ”Världen består av kulturer, Sverige vore ingenting utan invandring”.

   Världen består av kulturer, den rasistiska kulturen borde väll i så fall också få finnas.

   Att Sverige inte hade varit som idag utan invandring är ett mycket märkligt argument för att invandringen skulle vara bra även idag.

   Om du vill bada så fyller du antagligen upp ditt kar med vatten. Efter du gjort det kan du konstatera att att dit bad inte hade varit något utan vatten. Du kan dock inte konstatera att vatten även i fortsättningen kommer att vara bra för ditt bad, då du till slut kommer nå en punkt då karet är fullt. Att nu påstå att samma slags vatten blivit skadligt, gör väll dig knappast till en vatten rasist!

 13. Denna redogörelsen om vad som hände är till största del bestående av falska anklagelser och personliga tolkningar av vad som verkligen hände. Ja, det var en individ som lekte pajas, men det är högst orättvist att ta denna person att representera majoriteten av de som var närvarande vid bordet, både svenskar och invandrare (Notera: Inte bara MENA-invandrare, däremot flera från andra delar av världen)

  Inga falska anklagelser överhuvudtaget. Allt jag skrev ovan vad var som hände eller vad som sades till mig personligen. Önskar det hade varit annorlunda. Nästa gång tar jag som sagt med en kamera så kan alla som tvivlar se det med egna ögon.

  Jag vet att det inte ”bara” var MENA-invandrare (någon från mexiko också hörde jag), men flera av dem sa att de var muslimer och var upprörda på oss för vår inställning till islam. Klarare än så blir det knappast.

  Du säger även ”De visar verkligen precis på det som SD säger; att vissa invandrargrupper helt enkelt inte passar in i Sverige.”, detta visar ännu en gång hur mycket fel du har, genom att dra alla invandrare över en och samma kam.

  Bevisligen har de ett sätt som inte hör hemma i en demokratiskt rättstat, inte minst vittnar deras åsikter om politiskt våld m.m. om detta.

  Av nyfikenhet, vill jag även fråga dig vad tycker du om svenskar som begår brott då och är aggressiva?

  Tycker illa om dem.

  Jag vill upprepa att många av de som var närvarande var av svensk bakgrund, och jag känner många av de, personligen, och de var minst lika aggressiva som MENA-invandrarna.

  Inga svenskar agerade hotfullt mot mig idag, eller gav uttryck för sjuka åsikter. Däremot vet jag att Vänster har en förkärlek för båda (vilket jag skrev om rörande Spykenbesöket). Jag drar mig med andra ord inte för att skriva om det våldet också, dvs det vänsterextrema våldet, precis som jag skriver om det våld som originerar från vissa invandrargrupper.

  Som elev på Katedralskolan, vill jag även kunna gå till skolan, trygg och säker, utan att bli utsatt för rasistisk propaganda eller främlingfientligheter.

  Som medborgare i ett demokratiskt land vill jag också kunna gå till skolan, trygg och säker, och i demokratiska anda slippa hot, spott och dylikt.

  Ni är extremt välkomna att hålla er bokbord på andra lokaler, och ni är hjärtligt välkomna att annonsera om dessa bokbord på våran skola, men att komma hit och skapa misär bland eleverna är högst oacceptabelt, speciellt då Katedralskolan är en internationell skola.

  Vi skapade ingen misär. Vi diskuterade politik, mestadels sakligt med eleverna. precis som jag skrev i mitt inlägg. Men det orkade du kanske inte läsa?

  Om vi ni ska diskutera din politik, du förespråkar att Sverige ska lämna EU, och samtidigt förespråkar du ett mer demokratiskt samhälle, men sista gången jag kollade, så var det FOLKET som röstade om att Sverige skulle gå med i EU, hur går detta ihop? .

  Vi förespråkar en omröstning om Sverige medlemskap i EU eller om SD får makten att vi går ut ur det. Det är väl demokratiskt? Dessutom är EU idag inte var det var 1994.

  Det finns många bristningar i eran politik och att ha er i Sveriges riksdag skulle ha förödande konsekvenser

  Du har inte påvisat några iaf. När vi sitter i riksdagen är det ett steg på vägen mot förbättring.

  • Jag tycker att vi även borde ha en ny kärnkrafts-omröstning då dagens Sverige inte är det samma som för 30 år sedan. En annan orsak är att många som röstade då numera är avlidna och att många inte ens var födda eller alldeles för unga för att rösta på den tiden. Därför borde det i allra högsta grad bli aktuellt med en ny folkomröstning även i den frågan. Att vi då dessutom förhoppningsvis även blir lite mindre beroende av dom oljerika arab-staterna ser jag mer som ett plus i kanten.

 14. Och snälla, sluta referera till de människor som inte sympatiserar med era ‘åsiker’ efter deras etniska bakgrund, ”Utvisa Libanesen”, ”Det var någon muslim” osv. Rädsla för det okända, särskilt när det gäller människor med annan färg på huden, vittnar bara om bristande intelligens.

  • Ingen har pratat om hudfärg – bara du. ATt det var en muslim som agerade hotfullt när jag diskuterade Muhammed är bara ren fakta – och verkligheten ska vi inte hålla tillbaka på väl?

  • Att vara rädd för islam är knappast obefogat eller har med det okända att göra.

 15. Alltså jag skrattar åt allting du skriver! Du riktar allting mot invandrare och du skriver med ord som gör att saker och ting verkar värre än vad de egentligen var, applåd för din skicklighet. Men helt seriöst det var minst lika många svenskar som invandrare som bar sig hetsigt åt och skrek. Allting du skriver är för att få människor att se sämre på invandrarna.

  Som jag skrev i mitt inlägg (har du ens läst det?) hade vi mestadels en bra diskussion med folk. Dock var det sådana som fysiskt ockuperade vårt bokbord och därefter vid flera tillfällen (inte bar amot mig) agerade hotfullt och provocerande. Det är detta jag reagerade på.

  ”Nä, inte att de ”planerar” massmord. Men de stödjer principen av det, vilket vittnar om deras människosyn, som för övrigt är samma människosyn som islam har. Logiskt att de har den åsikten med andra ord.” – Kent Ekeroth.

  Ojsan nu hände det igen, du drar alla muslimer över en kant. Vad har muslimer för människosyn som gör det mer sannolikt att de ska stödja massmord?

  Jag drog inte alla muslimer över en kant. Jag skrev att islam har en sjuk människosyn, och de jag talade med på Vipan gav sitt stöd för atombombande av Israel.

  Jag hoppas verkligen att du vet att en de tre största synderna i islam är: 1.Förneka gud. 2.Ta någons liv. 3.Ta sitt liv. Så om man nu är en massmördare,självmordsbombare eller terrorist så kan du verkligen inte anse att de är muslimer! Så jag ber dig, ta reda på fakta innan du skriver för någon som bryter mot de två största synderna i en religion kan inte anses vara en utövare av den religion.

  Jaså? Säg det till att religiösa auktoriteter som genom islams historia stött ”jihad” med allt vad det innebär.

  All kriminalitet beror inte på invandrarna. Det finns gott om svenskar som har brutit mot värre lagar än invandrarna. Bara ett exempel, Englamordet, troligen ett av Sverige sorgligaste mord. Ni får väldigt mycket stöd från media som skriver massor om invandrare som begår brott medan svenskar inte får lika mycket uppmärksamhet i media.

  Instämmer. All kriminalitet beror inte på invandrarna, men en stor del gör. Och vi behöver knappast importera problemen, eller?

  Jag kan hålla på i flera dagar och hitta luckor i era argumentationer men ett tips inför framtiden är: Vad ni än gör, dra inte alla över en kant!

  Då får du nog försöka vidare, för jag ser inte att du hittat några ”luckor”

  • Lustigt att du nämner Engla-fallet, Adnan. Enligt din logik borde de flesta mördare vara svenskar. Märkligt då att beläggningen på de flesta fängelser ligger runt 70% med invandrare, inte alla från MENA men många är faktiskt det, vilket även det faktum att böne-rum numera tycks vara standard på dessa anstalter. Har även läst om ett fängelse där beläggninegn vid nåt tillfälle uppgick till 100% av invandrare! Dessutom heter det dra över en kam, inte kant.

   • ”Jag drog inte alla muslimer över en kant. Jag skrev att islam har en sjuk människosyn”
    Du är väll medveten om att muslimer är människor som bekänner sig till islam. Det betyder att när du skriver att islam har en sjuk människosyn, så menar du att alla muslimer har en sjuk människosyn. Jag menar, det du egentligen säger är ju att: du inte generaliserar en grupp på 1,5 miljarder utövare, men att du tycker denna gruppen lever efter en lära med sjuk människosyn.
    Eller har jag missuppfattat dig totalt? Ifall så är fallet, var snäll och tänk efter innan du skriver nästa gång.
    Dessutom förstår jag faktiskt inte varför ingen har nämnt kristendomen. Har inte kristendomen en lika sjuk människosyn? Jag menar, det som det argumenterades om ganska mycket på katte, i alla fall där jag stod, var islams förvridna kvinnosyn. Man tog upp t.ex månggifte och dylikt. Men jag tycker att man ska granska bibeln lite noggrannare innan man ger sig på koranen. T.ex. står det i bibeln:
    ”Liksom överallt i de heligas församlingar skall kvinnorna tiga vid sammankomsterna:
    de har inte lov att tala utan skall underordna sig, som också lagen säger.
    Om de vill ha reda på något skall de fråga sina män när de har kommit hem,
    för det passar sig inte för en kvinna att tala vid sammankomster.”
    (1 Kor 14:32-35)

    Sedan säger du ”All kriminalitet beror inte på invandrarna, men en stor del gör. Och vi behöver knappast importera problemen, eller?”
    Jag förstår inte riktigt din logik där. Du menar alltså att på grund av att en tydligen stor del av alla brott begås av invandrare, så är det invandrarna som för med sig denna brottslighet. Jag är säker på att en lika stor grupp svenskar begår brott, men det nämner ni aldrig. Så fort man läser i tidningen om en invandrare som begått ett brott, står det klart och tydligt att denna man eller kvinna är invandrare. Men när svenskar begår brott får deras ursprung inte lika stor uppmärksamhet.
    Det verkar som att sd resonerar som så att, om en invandrare begår brott så betyder det att alla invandrare utgör ett hot mot vår trygghet. Ifall man ska resonera så så kan man ju dra slutsatsen att stockholmare är en fara för samhället då en stor del av alla brott begås av just stockholmare. No offence Stockholm.
    Dessutom, för att svara Robin, så är det ju faktiskt inte alls så att 70% av alla som sitter i fängelse är invandrare. Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) så finns ingen sådan statistik. Och de borde ju ha mer koll på den saken än vad du har.
    Nej, jag förstår inte hur ni från sd resonerar. Ert måttord är ju ”ge oss Sverige tillbaka”. Ni försöker ju ta patent på det som är svenskt. Jag menar betyder det att det Sverige vi lever i idag inte är det verkliga Sverige? Vilka är ni att säga vad som är svenskt och inte svenskt. Jag är helsvensk men jag står ändå inte för något som ni säger, och jag har definitivt inget behov av att få tillbaka något Sverige. Ni säger att problemen i dagens Sverige är: ökad brottslighet, islamiseringen, minskad välfärd m.m, och att det är invandrarna som står för detta. Betyder det att ni ser det som typiskt svenskt med: ickevåld, bra människosyn, demokrati m.m. Ni målar upp en bild av svenskar som godtrogna, hederliga människor. Och invandrare som ociviliserade vandaler som kommer hit bara för att bråka. Hitler skyllde alla Tysklands problem på judarna och ni skyller alla Sveriges problem på invandrarna. Visst är det enklare att säga att problemen beror på någon annan, och att ge enkla lösningar på svåra problem.

 16. You keep complaining that what you say is taken out of context, but what are you doing here. I was around there for the full two hours and saw and heard almost everything you said and what was said to you. I urge people here to realise that Mr Ekeroth is lying and distorting the truth just in the same way as he accuses his advisaries of.

  No I’m not. Next time ill bring a camera so that everyone can see it for themselves afterwards.

  What that muslim (I’m guessinghe was muslim, he never said) bloke said was that not only them but Bhuddists and Hindus (I think those were the examples he used) as well as Christians are reproducing and the future is a multicultural society.

  Yes, he added those groups after he realized that his initial wish for muslims to takeover might not be the best ”advertizement” for islam. Also, he was rather irrational when he added (after going on on how islam will takeover) those remarks since islam and bhuddism and christianity cannot at the same time ”take over”.

  I remember, in particular, one person defending your policies as being the person I thought most likely to start a fight there. He was the only one shouting things other than slogans, he was shouting his argument at the top of his voice and swearing like a *******.

  Noone from our side shouted, that’s for sure.

  Just the fact that you needed a bunch of bobbies with you too this thing means that you know that you’re hated. Hundreds of people turned out today to fight the one major(ish)( no offence, but calling you a major party is a little bit of a misrepresentation) parties with views that, although not completely the same, at least reminds one the most of the views that existed during the 1920′s and 30′s in both Europe and America.

  Just the fact that we needed police shows that some groups (leftist and some immigrant groups) dont value democracy or the like. You compare our views to ”views that existed during the 1920′s and 30′s”. Well, actually, islam has alot in common with those views, and we dont want either.

  It was a peaceful protest against racism and a wonderful show of solidarity by a group of people I had, quite frankly, lost all belief in (the students at Katedralskolan). I am proud of them, all of them. They did well by themselves.

  It was mostly peaceful, yes. However, being spat at, blocked by (by physical force) and threatened by, while some of them at the same time gave voice to undemocratic and violent views, is not very flattering for them, or you.

  • How can you be sure Kent was lying if you don’t even speak swedish? The only reason SD needs police protection is because they are under constant threats of violence from either leftists, mostly AFA and from muslims.

   • Hmm, isn’t this interesting. Just because you choose to write in English, how does that mean that you don’t know Swedish?

    You obviously know both Swedish and English, right?
    But according to you this isn’t a possibility.

   • How do you know that I don’t speak Swedish Robin? Making assumptions and not having evidence to back it up? Skulle man väl kunna säga är typiskt för Sverigedemokraterna.

 17. Jag var där och det var en massa glåpord som slängdes ut. Dessutom har alla rätt att säga sin åsikt

  känd brittisk politiker: Jag avskyr din åsikt, men jag är berädd att dö för den!

  Bevara demokratin och låt alla utrycka sina åsikter, om man inte tycker om åsikterna kan man tackla dom med debatt och diskution- det är så en demokrati fungerar. Sålänge inga kränkningar utrycks från ett parti ( eller någon annan för den delen) ska man få säga vad man vill. Dessutom har SD fått mycket mer inflytande nu, vilket gör det ännu viktigare att åsikterna bör lyftas fram.
  Om kränkningar mot folkgrupp hade förekommit i partiets politik, och med dom som ska sprida den hade Svenska lagar plockat bort dom för längesedan eftersom det finns lagar mot det. Så? Eftersom dom lyckats så långt finns det inga lagar som är brutna. Sedan kan man ju tolka budskapen hur man vill och tycka om det som sägs, eller inte. Men… ALLA ska ha möjligheter att utrycka sina åsikter.
  ( personligen tycker jag inte om SD, och vill inte ha med dom i riksdagen. Däremot tycker jag demokrati är oehört viktigt,)

 18. Jag stod där och lyssnade på vad du hade att säga i nästan en timme. Jag tror min syn på SD blev värre. Du ignorerade mig två gånger när det helt klart var jag på tur och du bara handplockade dem ytligaste frågorna ur massan.

  Va skojig du är. Tror du jag medvetet försökte ignorera dig? Det är lagom lätt att ha en turordningslista. Inga frågor där var speciellt svåra att svara på, inte minst med tanke på att ingen hade någon som helst koll på SD:s politik.

  Önskar dig lycka till, men för Sveriges skull hoppas jag verkligen inte att du kommer till riksdagen.

  PS. såg inget gäng eller någon speciellt våldsam person..

  De personer jag åsyftar var det från början och under tiden, som bl a berättade att våld är ok som politiskt medel, osv osv.

 19. Om det ens är säkert att ”MENA- invandrarna” går på katedralskolan om de gör det är det ändå bara några få av över 1200 elever som var aggresiva och betedde sig hotfullt! Det går MÅNGA ”MENA- invandrare” på Katedralskolan, inte bara ”ett gäng”. Att dra alla över en kam såhär och smutskasta en hel folkgrupp för ett fåtal förvirrade personerns agerande är hemskt!

  Jag sa inte ”alla”. Jag skrev om de personer jag träffade idag. Jag har inte deras namn så jag kan inte benämna dem med namn. De sa att de var muslimer – därav min benämning.

  Jag själv går på skolan och har många sk. ”invandrare” som kompisar. Folk som flyttat till Sverige, fötts här, har föräldrar från andra länder, mor- och farföräldrar från andra länder osv. Ingen av mina invandrarkompisar skulle spotta på någon, våldta kvinnor eller stödja massmord! De tycker om mig och andra svenskar och jag tycker om dem både för dem de är och för kulturen de för med sig.

  Bra om du har trevliga invandrarkompisar!

  Det finns extrema araber/muslimer/invandrare/vad du nu vill som har en skev bild av världen och andra människor grundad på rädsla och fördomar. Också finns det svenskar som har det. Sådana som du Kent Ekeroth.

  Nej, min bild är grundad på historiska bevis, liksom faktiska skeenden i dagens Sverige och dagens värld.

 20. Jag undrar när ni besöker Polhemskolan, vill gärna träffa er och ta del av er information, tacksam för svar!

  Håll koll på min blogg och på pressmeddelande från SD så får du informationen!

 21. Jag förstår inte Kent Ekeroths rädsla för muslimer.

  Lär dig om islam.

  Han målar alltid upp en bild av muslimerna som en homogen grupp.

  Skulle du riktat samma kritik mot nazismen? Troligen inte nä…

  Varför ser Kent Ekeroth alltid en kamp mellan ”etniska svenskar” och muslimer?

  Tja, av flera skäl. Historiska skäl men inte minst det som händer i Sverige idag, t.ex. p.g.a. våld riktat mot specifikt svenskar. Se t.ex. rapporten ”Ungdomar rånar ungdomar” som angav att förövarna var 90% invandrare och offren 90% svenskar.

  En sådan kamp förs bara av extremister. Det finns säkert invandrare som, i likhet med vad Ekeroth ofta framhåller, anser att det bör ske en demografisk förändring av Sverige genom att muslimer ska hålla höga födelsetal. Dessa personerna är lika oresonliga och intoleranta som Sverigedemokraterna. De vill istället begränsa grundläggande friheter för att bibehålla en viss etnisk sammansättning.

  SD pratar inte om ”etnicitet” på det sätt du åsyftar. Vi är för en öppen svenskhet.

  Jag håller dock med Kent Ekeroth om att vi inte ska bortse från de integrationsproblem som finns. Det känns inte som om politikerna för riksdagspartierna ordentligt står upp för sin politik. De måste ta debatten, försvara och förklara sin politik offentligt.

  Bra att du iaf inser att det finns problem. ATt riksdagspartierna förklarar sin politik lär inte hjälpa dock.

  Jag anser att fördelarna med att ha öppna gränser överväger nackdelarna och skulle gärna se en öppnare diskussion. I Kent Ekeroths redogörelse för skolbesöket framgår att situationen blev hotfull. Det är tråkigt att höra, det är så mycket bättre med argumentation. Ni bör dock beakta att det är gymnasieungdomar som ni har att göra med.

  Även gymnasieungdomar bör agera demokratiskt, vilket en majoritet av dem gjorde. Tyvärr inte alla.

  Min förhoppning är att det ska gå att övertyga Sverigedemokrater om att kampen mot Islam är som en kamp mot väderkvarnar.

  Skulle du även försökt övertyga Winston Churchill att hans kamp mot nazismen var ”en kamp mot väderkvarnar”?

  Det enda den kampen kan åstadkomma är att få en befolkningsgrupp att känna sig exkluderad. Jag anser att Sverige är ett mycket bättre land att leva i år 2010 än det tråkiga, gråa, homogena DDR-Sverige (för att använda Fredrik&Filips term) som jag växte upp i.

  VA fint. Du föredrar alltså den otrygghet, det våld som breder ut sig? Med enorma kostnader som följd? Inte jag och många med mig.

  • Tack för lite vettighet i detta kaos

  • Tyvärr, ”detta tråkiga, gråa homogena DDR-Sverige som jag växte upp i” tillhörde ett av världens tre rikaste länder år 1970.
   Det var Schweiz, USA och Sverige förutom Luxemburg som var i en klass för sig själva. Sverige har tappat 20 till 25% av sin BNP sedan 1970 och detta motsvarar mellan 600 till 750 miljarder svenska kronor per år. En svensk årlig statsbudget är år 2010 ungefär 700 miljarder svenska kronor! Inget land har någonsin tappat sin plats i välfärdsligan så snabbt och med så många positioner som Sverige. Detta kan studeras hos OECD eller Tillväxtverket! Låsa sin ytterdörr, bil eller cykel var ingen katastrof allting fanns ändå på sin plats!
   Invandringen var stor sedan 1945 med danskar, norrmän, tyskar, italienarna, finnar, schweizare osv. Italienarna bakade pizza, pasta och gjorde underbar glass. Schweizare och tyskar tog de svenska restauranterna i besittning och vem minns inte Verner Vögeli! Detta var en positiv invandring till skillnad från den katastrofala politiskt styrda invandring som vi har i dag!
   Jag längtar varje dag tillbaka till detta rika och välmående Sverige från 1950-, 1960- och början på 1970-talet! De svenska skolorna var i världsklass valutan stark, lönerna höga och skatterna låga. DDR-Sverige startade först efter, att Palme och 68-nissarna tog över och sedan dess är det en enda lång utförsbacke mot det nya ”fattighuset” Sverige inklusive alla ”Kommandoror”, hoppla!

  • Det där med DDR-Sverige kan jag inte låta bli att kommentera. Tycker snarare dagens Sverige trots att vi har en moderat-ledd regering är mer DDR än vad det var på 60-70-talet faktiskt. Om du tyckte det var tråkigt på den tiden, om du nu ens var född då, så får det väl stå för dig. Jag däremot minns ett Sverige utan allt detta mass-våld, mass-våldtäkter, skol- och bil-bränder. Ett Sverige där ungdomar kunde gå ut och roa sig på helgerna utan att bli vare sig misshandlade eller våldtagna. Hur kan Sverige ha förändrats så dramatiskt på bara 30 år från att ha varit tryggt till att bli mera ”spännande”? Ja du, det fanns invandrare även på den tiden jag gick i gymnasiet men dom var dels inte lika många som idag men framför allt var dom inte från MENA. Vi blev inte bötade, nedslagna eller våldtagna. Du får väl själv dra dina slutsatser av det.

  • ”Se t.ex. rapporten ”Ungdomar rånar ungdomar””
   Det är ju kul att du refererar till en ”rapport” utan någon länk eller källa var man kan hitta denna ”rapport”. Det är ju svårt att läsa något när man inte vet var man kan hitta den.

   Du har inte ens försökt ju. För om du hade gjort det kommer rapporten upp som första resultet på google om du söker på frasen ”ungdomar som rånar ungdomar”. Se här.

 22. Hej Kent! Tack för ett bra genomfört möte på vår skola, ber om ursäkt för de personer som uppträdde hotfullt och förhindrade yttrandefriheten. Jag ställde frågor till dig om judeförföljelsen i Malmö och NATO och tyckte att du gav mycket bra och bildade svar.

 23. Bara att kämpa på och fortsätta uttrycka sina åsikter! Demokratin måste segra!

  Jag bryr mig ärligt talat inte om vad ni tycker, men ni ska ha rätten att uttrycka den! Sverige får inte bli som Kina och Nord Korea!

  Tack för att ni inte ger upp bara för att odemokratiska individer försöker stoppa er! Demokratin måste segra!

 24. Kämpa på! Man blir verkligen glad över att läsa att ni trots allt bråk och skit från invandrare och politiker står på er och kämpar vidare!
  Önskar man själv hade tiden till detta med.

  Fem månader, sedan är vi inne!

 25. Namnet på ert parti antyder ju att ni står för en politik som stöder vårt land, men det kan vi inte göra genom att förbjuda invandrare.

  Vi vill inte förbjuda invandrare.

  Jag återkommer till detta, men det viktigaste här i världen är ju ett människoliv, så varför ska vi hindra folk att fly hit om det är krig i deras hemland?

  Enligt FN:s beräkningar kostar det 1% att ta hand om en flykting mot vad det gör för Sverige att ta emot en invandrare. Det innebär att för varje person Sverige tar emot skulle Sverige istället kunna ha hjälp 100 st i deras närområde, t.ex. i FN:s regi. Väljer du alltså hellre att hjälpa EN person, istället för 100 st? Då låter du med andra ord 99 andra svälta eller dö i någon sjukdom? Inte vidare empatiskt, eller hur?

  Och jag vill inte höra ett motargument där ni påstår att de skulle komma hit och mörda någon och på så sätt inte följa punkten att ett människoliv är det viktigaste som finns. För då skulle ju det innebära att folk har olika värde, och så är det ju inte.

  Vad menar du?

  Nu för att återkomma till det jag sa i början: Jag åkte nyligen taxi i Malmö med en jättetrevlig chaufför från Marocko, han var utbildad kirurg men hade inte fått jobb här i Sverige. Varför det?

  Bra fråga. Finns flera olika potentiella anledningar jag kan spåna om här.
  1) Hans ”utbildning” från Marocko håller inte måttet
  2) Han kan inte språket ordentligt
  3) Övrigt?

  Det kan finnas 1000 anledningar. Men däremot har inte kineser, japaner, thailändare eller andra med helt annat kultur och språk klara sig alldeles utmärkt. Varför? Inte p.g.a. utseendet uppenbarligen. Inte p.g.a. språket. Så vad? Jo, skillnaden lär vara kulturell. Vissa grupper passar bättre här, andra sämre. Där är nog förklaringen.

  Jag menar det är ju brist på kirurger i Sverige. Nu skyller jag inte på SD, självklart inte, men utan på hela Sverige. Men det är ju detta ett Sverige demokratiskt parti borta arbeta mot, och istället kämpa för ett samhälle där utbildade invandrare tas till vara på och slipper bli löneslavar.

  DEt finns utbildade invandrare som klarar sig utmärkt. Andra invandrargrupper klarar sig inte utmärkt. Varför? Jo, för att de har olika inställning, värderingar, normer etc. Detta är avgörande för hur man lyckats i ett samhälle.

  Så att de får ett jobb efter deras utbildning. I många fall är ju språket ett problem, men då är det ju detta vi ska satsa på. Språket är nyckeln till samhället och vår kultur. Alltså bör vi satsa mer på språkundervisning.

  Språket är viktigt ja. Men i Sverige finns det inget att skylla på. De får gratis språkundervisning, gratis skola, gratis universitet etc etc. Vill man så kan man. Det har flera andra invandrargrupper bevisat (östasiater t.ex.).

  En förbättrad arbetspolitik, det borde vi ha ett parti som satsar extra på. På så sätt kan vi kanske ändra folks syn på invandrare, från en börda till en tillgång.

  Jag önskar inget annat. Men det är dags att inse att vissa grupper inte klarar av det, och Sverige gällande detta.

 26. Varför anser ni att en person från Danmark är så pass mer ”laglig” och bättre för det svenska samhället än en person från mellanöstern eller dylikt?

  För att danskar har en kultur som är mycket lik den svenska, och fungerar alldeles utmärkt i Sverige.

  Även danskarna har problem, som inte finns i Sverige, så som mer övervikt och alkoholrelaterade problem.

  Och? Övervikt skadar ingen än den överviktige. Och alkoholrelaterade problem? Jo, kanske det. Men vi behöver väl inte för den sakens skull importera problemen? Faktum är att danskar fungerar utmärkt i samhället.

  Danskarna har mer gängkrig än vad vi har i Sverige, osv.

  Ja, och vem har danskarna att tacka för det? Inte danskarna direkt, utan invandrargäng. Danmark har också sina problem på den fronten.

  Hur kan ni då anse att de är på en högre nivå än t.ex. Irak?

  Va?

  Enbart baserat på det faktum att det i mellanöstern området är mer våldsamt än vad det är i Danmark och Sverige?

  Nej, även baserat på att deras samhällen är mer primitiva, mindre demokratiska m.m.

  För det ni gör är att generalisera alla från mellanöstern länderna och säger att de är våldsamma terrorister etc.

  Nej, det vi gör är att säga att invandringen som den ser ut idag är kostsam och medför stora sociala kostnader.

  Det är precis som att säga att alla danskar är tjocka

  Återigen; tjockleken skadar ingen annan. Ingen blir misshandlar, våldtagen eller mördad för det. Ej heller behöver det medföra kostnader för samhället, då tjocka personer faktiskt kan arbeta. ARgumentet är löjligt rakt igenom.

  och fortfarande finns det en STOR skillnad mellan de argumenten då chansen att en dansk är överviktigt är mycket större än chansen att en person från mellanösterna ska ha någon som helst kompling till en terrorist – detta då befolkningen i de länderna är så mycket större och andelen terrorister kan inte alls mäta sig med befolkningsmängden…

  Det är inte bara terrorism som är problemet. Det är en del av det men inte hela. Jag är även emot laglig islamisering t.ex.

  Jag vill även tillägga att andelen personer med mellanöstern ursprung som var runt det bokbord i fråga, var mycket liten i förhållande till alla de mer eller mindre svenska som även samlats där i missnöje till att ni var där.

  Ja, men det var dem med mellanösternursprung som stod för aggressiviteten och det hotfulla agerandet. Dessutom stod de för odemokratiksa åsikter som jag beskrev i mitt blogginlägg.

  Jag har aldrig tidigare haft så mycket emot er politik, för det mesta ignorerat den, men efter de person angrepp ni gör i ert blogginlägg ovan och de ni gjorde under diskussionerna med eleverna (vilket jag själv bevittnade) så vet jag att jag vill ha er så långt i från riksdagen som möjligt.

  De ”angrepp” du talar om är direkta observationer på hur de själva betedde sig och vad de själva sa. Om du ser det som ”angrepp” då säger du samtidigt att du anser att deras åsikter är fruktansvärda (annars skulle du inte kalla det angrepp). Där håller jag med; jag anser att deras åsikter som t.ex. att våld är ok att använda, också är fruktansvärt.

  Person angrepp på elever från en gymnasieskola från personer som vill till riksdagen…..grattis ni har verkligen lyckats som politiker den här gången

  Återigen; ”personangrepp” är det inte, utan citat från personerna själva. Om du har problem med vad de sa kan du konfrontera dem med det.

 27. För Guds skull(Allah hade inte gå hem i det här sällskapet)! Du målar upp en bild som är sjukligt osann.

  Nej, jag återger vad vissa personer (kan inte deras namn) sa och vad vissa personer gjorde. RAkt av.

  Varenda person jag har pratat med har en uppfattning om dagens händelser som skiljer sig helt sanslöst mycket från din.

  Jag kommer nästa gång ta med mig en kamera. Jag ska därefter filma allt så att sådana som du nästa gång inte kan komma och påstå att jag ljuger. Problemet är väl bara att ni inte vågar diskutera framför en kamera.

  Antingen är du paranoid eller har en fruktansvärt skev världsbild (någonting jag inte skulle dementera). Den upplevelse du beskriver är oerhört vinklad och om vi skulle göra en statistisk undersökning på skolan, kan jag garantera att det händelseförlopp du beskriver inte hade fått många röster.

  Möjligt, men betyder inte mycket för sanningen. Om du skulle gjort en opinionsundersökning för några hundra år sedan om jorden var platt eller inte hade sanningen också förlorat.

  Jag kan hålla med om stämningen var laddad, vilket heller inte var särskilt oväntat då majoriteten av kattes elever har träffat och umgåtts med invandrare och på så vis också fått insikt i att de är fullt normala, till skillnad från ni trångsynta Sverigedemokrater.

  Jag har vänner över hela världen. I Sydamerika, i Israel, i Australien, över hela Europa. Jag lär vara ganska mycket mer internationell än de flesta på Katte.

  Att stämningen var laddad beror på att många elever inte har en aning vad SD står för.

 28. Marcus lita inte på vad främlingar säger okritiskt… en läkare med adekvat utbildning kör inte Taxi i ett land med läkarbrist på flera orter. Vänlig hälsning från en pensionär.

 29. Hur vet du att det var mena invandrare? För att dom såg ut så? du menar att man inte kan bli svensk om man ett speciellt utseende? eller kollade du upp deras papper osv?

  Antar det bara var dina fördomar….

  Tja, de sa att de var muslimer till mig, deras dialekt somliga sa vilket land de var från…etc…

 30. När du säger att invandrarna bidrog till en hotfull stämning, vem menar du då?

  Jag menade att det var endast dem som agerade hotfullt, ställde sig nära en för att mucka gräl. Det var endast dem som gav uttryck för antidemokratiska och våldsamma åsikter. Nästa gång kanske jag spelar in allt så kan alla som tvivlar på det se det själv.

  Människor som invandrar från Kina, Japan? Brasilien, Venezuela? Italien, Spanien?

  Har ingen exakt koll var alla var ifrån. Men många av de jag pratade med som var aggressiva uppgav sig vara muslimer.

  Är ni islamofober (vilket kan vara befogat ur er skeva vinkel) eller är ni emot alla som invandrar, som bidrar till de utvecklade universiteten på ett fantastiskt sätt och skänker en kulturell mångfald, som ”utgör nytta” i landet?

  En fobi är en obefogad rädsla för något. Min rädsla för islam är inte obefogad. Därmed är jag inte islamofob.
  Nej, vi är inte emot ”alla invandrare”.
  Vi är positiva till kvalificerad arbetskraftsinvandring för personer Sverige behöver. Även positiva till universitetsutbyte etc. Men kulturell mångfald är och har aldrig varit bra.

  För övrigt kommer jag aldrig förstå mig på folk som kritiserar andra människors etnicitet och läggning -något man föds med som man inte kan ändra.

  Det har varken jag eller SD gjort. Vi är för en öppen svenskhet.

  Bli rik eller fattig, smart eller förbli sorgligt inskränkt – det är val vi själva väljer att göra och att kritisera det är fullt förståeligt.

  Va? Var det ett försök på argument eller?

 31. Jag vill spy när jag läser detta… Antar att målet med texten är att smutskasta dessa ”invandrare” och på så sätt locka väljare?

  Nej, målet är att säga sanningen. Och om du spyr av sanningen borde du snarare ta upp det med de personer som de facto stod för dessa åsikter, inte den som återger dem.

  Om så trots allt inte vore fallet är jag lite oroad över skribentens världsuppfattning – i princip inga ”invandrare” deltog i diskussionen idag.

  Det var huvudsakligen andra ja. Jag har aldrig påstått något annat. Jag skriver ju dessutom att vi hade en bra diskussion i 2 timmar. Läste du inte det?

  Det jag reagerade över var att dessa personer som jag skriver om agerade hotfull och dessutom sa en del extrema åsikter. Att återge dessa är att återge verkligheten. Om jag hade haft en videokamera med mig hade ni alla kunnat se och höra det själv.

  Se bilderna på sydsvenskan.se; de visar nästan enbart människor med svenskt utseende. Och stämningen på skolan var LÅNGT ifrån hotfull och våldsam.

  Majoriteten av folket jag snackade med hade jag en bra diskussion med, det skrev jag som sagt i mitt inlägg. Men de som var hotfulla och hade extrema åsikter råkade vara…just det.

  En mexikansk kille var bland de som gjorde störst motstånd, men här kallas han för ”MENA-invandrare”. Bättre koll än så har ni tydligen inte…

  Jag vet vilken mexikansk kille du syftar på…jag sa inte att ENDAST MENA-killarna var aggressiva, men det är symptomatiskt. Inte minst araben som blev aggro när jag snacka om Muhammed.

 32. Tack Kent och tack till alla övriga modiga SD-representanter som kämpar på trots alla hot ni utsätts för.

 33. Ville bara säga att en av de MENA invandrare du pratar om faktiskt kommer från Mexico och inte något MENA land.

  Vem då? Jag vet att en av dem som satt på bordet var från Mexiko.

 34. Ja, skolan borde hålla räfst och rättarting med mena- idioterna. polisen borde dessutom lagföra araberna och ge föräldrarna ultimatum, ändra stil eller dra från landet.

 35. Stå på er, vi är många som uppskattar ert mod, ta med eget bord nästa gång och egna ordningsvakter. Vägra ta skit från intelligensbefriade översittare oavsett hudfärg och ursprung.

 36. Hej!

  Blir så jävla sur när jag läser sån här.

  Blir så jäva sur när jag varje dag ses som detta pack i svenskars ögon på jobbet, skolan, stan osv.

  Min farfar kom hit 1965 och han och min familj har varit med och byggt upp detta fantastiska land, ett land som jag känner att jag idag inte längre är välkommen i.

  MVH Serben

  Hej,

  Jag gör distinktion mellan olika invandrargrupper, då de uppför sig helt annorlunda i många fall. De som du beskriver (din far) är inte de jag talar om idag.

 37. SD är varken främlingsfientliga eller rassar. Deras MÄNNISKOSYN är mycket MINDRE UTESTÄNGANDE än den vissa av ”kompisarna” på Katte gav uttryck för.

  ”Jag är iranier och född här men SER MIG SOM SVENSK. Ingen ska ta det ifrån mig,” sa en elev till Sydsvenskan

  Om han gav gett Sverigedemokraterna EN CHANS ATT FÖRKLARA skulle han förstått att de INTE VILL TA IFRÅN HONOM DET. Han ser sig ju som svensk, så vad är problemet? Det är massinvandringen som SD vill få stopp på, och den medföljande kriminaliteten och islamiseringen.

 38. Robin, det påminner mig om en gång jag träffade en amerikan från New York. Han var jude och jag kunde inte låta bli att säga att jag var det också, till en åttondel. Han såg medlidsamt på mig och jag begrep med en gång hur dumt det var, inte hade mina förfäder riskerat någon Holocaust och förresten vad spelar det för roll, mer än för en själv och ens barn, till vilka man kan förmedla några anekdoter om förfäderna.

 39. Jag har en fråga angående dina argument som du talade om igår. Religionsmässigt, jag hörde dig säga ”om jag som ateist hör något som en Gud säger och inte tycker om det…”. Hur tänkte du där? För om du är ateist så existerar inte Gud i dina ögon och du tror inte på det som sägs ha sagt och gjorts av denna gud?

  Jo, jag försökte visa på att det inte spelar någon roll om det är en ”gud” som säger något, eller en människa. Alltså, en religion ska inte åtnjuta mer skydd bara för att det kallas en religion, eftersom konsekvenserna i vår fysiska verklighet kan bli precis lika konkreta. Om Allah säger åt sina följare att döda, eller om Hitler säger det är helt irrelevant – resultatet blir ändå detsamma. Så även om jag som ateist inte tror på en gud, kan jag fortfarande skadas av vad folk påstår att en ”gud” har sagt. Hänger du med? Därmed kan alla sluta göra en distinktion mellan en religiös ideologi och en politiskt ideologi.

  Och du tog även upp flera gånger att religion och politik är samma sak vilket gjorde många upprörda runtomkring men du hade inga argument för att förklara vad du menade.

  Jo, jag hade argument för att förklara vad jag menade. Här kommer det igen:

  Vad jag sa var att det inte finns någon principiell skillnad mellan de två olika, som jag skrev på dina fråga ovan. Alltså; det är helt irrelevant om en ”gud” säger något, eller om en människa säger npågot. Resultatet kan bli lika förödande i båda fallen så länge åsikterna/ideoligin är dålig.

  Dessutom ställde vi flera frågor om saker som inte har med just invandrare att göra, men där hade ni inga argument överhuvudtaget och slinkade er därför ur dessa frågor, och gav oss inga ordentliga svar.

  Som på vad? Jag förklarade flera gånger EU. Jag förklarade vad vi vill göra i skolan. Med försvaret. Med LAS. Etc etc. Allt detta finns dessutom att läsa sig till (om man bemöder sig leta efter det).

  Jag håller med dig om att vissa betedde sig som idioter igår och sådär, men man kan fortfarande inte dra alla över en kam! Allt handlar om individer och inte några grupper såsom invandrare.

  Politik handlar om grupper. Det handlar om ”pensionärer”, eller ”skolelever” eller ”handikappade” eller ”kvinnor” eller vad det nu kan vara. Politik handlar om mönster i samhället. Och med bas i dessa mönster måste politik utformas. I detta fall har invandringen medfört enorma kostnader och sociala problem. Parallella samhällen, ghettofiering, otrygghet osv. som politiker måste man givetvis agera på detta, annars är man helt oansvarig.

  Det finns även svenskar som är rötägg.

  Ja det finns det, fast det innebär inte att vi måsdte importera problemen, eller hur?

  Hur bestämmer ni vem som är svensk förresten?

  En som har assimilerat sig till det svenska, främst gäller normer, värderingar och sociala koder men det handlar även om att inte sätta svenska högtider, sedvänjor etc på undantag för att blidka vissa invandrargrupper.

 40. Så svårt för er att erkänna era misstag och sen så leker ni att ni är världens bästa parti som älskar Sverige.
  Lögnartikel, Jag var där!! Ni blev ju totallt ägda av eleverna!!
  Om ni inte kan säga sanningen så kan ni hålla käften och inte skriva lögn artiklaar!!

  Tvärtom. Jag förklarade för många många elever vad SD:s politik är, både rörande invandring men även andra områden. Det jag skrev i mitt inlägg är helt sant. Nästa gång tar jag med filmkamera och spelar in allt så kan de som tvivlar se det med egna ögon.

 41. För det andra var det en elev som blev bespottad varför skriver ni inte om det? Varför skriver ni inte att ni inte kunde svara på elevernas frågor om andra politiska frågor men kunde gärna svara på invandrar politken? Ni vill gynna sverige men har ingen åsikt om skolorna, om abort, om samhället osv…
  JAG VAR DÄR LÖGNARTIKEL

  En elev blev bespottad med? Inte av SD iaf, men oavsett är det beklagligt. Vi är emot all form av bespottning.

  Svara på elevernas frågor kunde vi hur bra som helst – det var det vi gjorde i 2 timmar. Vi har åsikter om skolan, abort etc. Läs t.ex. vårt utkast till valmanifest istället för att rapa ur dig en massa nonsen för att du är för lat att hitta fakta själv.

 42. Jag tycker att ni gör ett bra jobb i demokratins namn som är ute och möter hot och våld, allt för att proklamera den obekväma sanningen.
  Ni är modiga som står emot det tryck från media och odemokratiska krafter som styr vårt land idag. Ni har mycket stöd bakom er, jag lovar. Min och mångas röster kommer att läggas på SD i höst.
  Jag tror att ert jobb sakta men säkert ”rumsrenar” partiet, och med det kommer fler röster. Hoppas att er skuggbudget är genomarbetad så att alla motargument i frågan skjuts i sank.
  BRA JOBBAT!

 43. ”Hur kan ni då anse att de är på en högre nivå än t.ex. Irak?

  Va?

  Enbart baserat på det faktum att det i mellanöstern området är mer våldsamt än vad det är i Danmark och Sverige?

  Nej, även baserat på att deras samhällen är mer primitiva, mindre demokratiska m.m.”

  You say that these people are primitive. Well I can tell you that the Arab world has done much more for the rest of the world than a little country like Sweden, even the smallest of Muslim countries have contributed a lot to the world ( http://tinyurl.com/y7feomc http://tinyurl.com/y3wywsu http://tinyurl.com/yexbpu2 ). We have to remember, as well, that history shows us that most of the Third World countries are old colonies, European colonies. The fact that we imposed our ways of running society on these people, in my opinion, made the development of their society falter for a moment, about 100 years perhaps, which would put them at the year 1910 in our Western calendar (I know this seems a little comfusing but it makes sense). The only colonies that fared well were those colonies where white man hunted away the natives such as North America and Austrialia becuase they just continued with European culture. This would also explain why the Far East (you mentioned how they do fine) did fine. China and Japan, among some other countries, were never really invaded (although certain parts, Hong Kong, Shanghai, were annexed by the British and other powers).

  Also I should like ask you whether you seriously believe that people who come here try to impose their beliefs on others, I would say that just that notion goes against why they came to Europe in the first place. Let’s take the example of British comedian Shappi Khorsandi. Khorsandi defines her comedy on being Iranian and has achieved a certain amount of fame in recent years. Her father (whos name eludes me for the moment) is one of many people who came from the Middle East because they had disagreements with the way their society was run. I would say that (although I’m not basing this on any statistics seing as I doubt it’s really possible to make such research true and believable) probably a large percentage of the people who come to Europe come here because they think Europe is a better place. Suggesting that these people then want to change Europe into a Muslim state is, quite frankly, insulting to them.

  Last but not least I should like to turn your attention to this little passage of balderdash:

  ”Min förhoppning är att det ska gå att övertyga Sverigedemokrater om att kampen mot Islam är som en kamp mot väderkvarnar.

  Skulle du även försökt övertyga Winston Churchill att hans kamp mot nazismen var ”en kamp mot väderkvarnar”?”

  You have just compared Islam to Nazism. How DARE you make such accusations when you are probably the only of the larger political parties in Sweden which persues a policy of persucution towards a specific religion in much the same way as the Nazis did. I said it yesterday at the school and I’ll say it again: Islam is not a political orientation, it is a religion. Just because someone of one religion says something stupid that does not mean that all people of that religion believes in what they say(you seem to keep quoting al-Gaddafi in your speaches, he is someone that most people in the Arab world agree is a bit of a nutcase to say the least). If the Pope says something, does that mean that that is the opinion of all Catholics, if someone within SD says something does that mean that that is your opinion, no, as you said about the quote by Mrs Elena Yurkovskaja. Also, how DARE you do such a thing as pull in Winston Churchill into your argument. The BNP tried to do the same thing in Britain and there was an outcry, not least from Churchills family who were disgusted by the lies concocted about him.

 44. Kent Ekeroth. Jag ser givetvis med avsky på de som hotade er, spottade på er och slog er. Er teori om att detta våldet skulle ha med deras härkomst och kultur att göra har dock absolut inget intellektuellt stöd.

  Det var ingen som slog – på Katte iaf. Att det har med kulturella orsaker finns det dock stöd för, bl a BRÅ:s rapporter från 2005 och 1996. Det borde även vara uppenbart när man t.ex. ser på hedervåld, som är en form av våld som är kulturellt betingat. De erkänner det dessutom själva. På Vipan stod 2 invandrare och sa rakt ut att de är mer aggresstiva p.g.a. kultur och biologi (deras ord – inte mina alltså).

  Det var givetvis inget oprovocerat våld det rörde sig om. Det var givetvis inte så att två MENA-invandrare helt spontant fick för sig att slå och spotta på er. Ni föreslår kränkningar av muslimers religionsfrihet, en helt grundläggande rättighet. Att det är just denna grupp som reagerar starkast är helt naturligt, och den otroligt lilla minoritet som brukade våld mot er är helt irrelevant. Hade det varit någon annan folkgrupps rättigheter ni föreslagit kränkningar mot hade våldet givetvis kommit från deras sida, och med all säkerhet i lika stor skala. Ni provocerar –> deras missnöje ökar och till slut tvingas dem till våld. Det är en ond spiral.

  Du menar att om man ”kränker” någon religion är det ”naturligt” med våld? Det är intressant hur dina rättsuppfattning ser ut. Menar du allvarligt att det är en ursäkt eller liknande? Detta kommer kanske som en nyhet för dig, men att ”kränka” någons religion, vilken religion som helst, är accepterat i det västerländska samhället. Om araberna/muslimer kommer hit och inbillar sig att de kan tänka eller uppföra sig på samma aggressiva sätt som de kanske kan i sina hemländer bör de tänka om – eller flytta hem.

  Att du (är du svensk?) tänker likadant visar bara på vilken otrolig relativism som blivit rådande i det svenska samhället. Desto större anledningen att återupprätta Sveriges kulturella självförtroende.

  Jag tycker förresten att det är komiskt, eller ja… i alla fall lite underligt att ni hänvisar till era demokratiska rättigheter, yttrandefriheten, för att få propagera för kränkningar av andras demokratiska rättigheter. Att förhindra en kulturs och en religions utbredning är alltså helt okey, men när det är er det rör så är det fel. Ni värderar liksom rättigheter och liv olika mycket.

  Nej, du missar poängen. Det är självfallet så att vi vill förhindra en kultur/religions utbredning. Men vi gör det inte med våld. Vi gör det demokratiskt till skillnad från dessa invandrargrupper.

  Sedan säger du ”kränkningar av demokratiska rättigheter”. Det handlar det inte heller om. Deras demokrati är precis lika fri som min. Demokrati innebär folkstyre – inget annat än det. Men demokrati är snarare något dessa personer knappast försvarar speciellt högt. En av dem (en tjej) förespråkade t.o.m. våld som ett medel för att uppnå sina politiska mål.

  Fult retoriskt knep förresten. Att ge MENA-invandrarna ett eget begrepp dvs. Särskilja dem inte bara från svenskarna utan också från andra ”mindre farliga” invandrare. Det är ju ett kul sätt att öka stigmatiseringen av den folkgruppen…

  SAnningen är sanningen. MENA-invandrare ÄR grovt överrepresenterade i våldstatistiken. Fråga själv BRÅ.

  Till sist vill jag bara säga att jag har empati för dig och dina partikamrater. Personligen ser jag på era fördomar och underliga värderingar som inget mindre än ett mentalt handikapp.

  Och jag tycker synd om dig eftersom du har blivit inbillad att relativism, mångkultur osv är något bra. Det kommer på sikt leda till att samhället blir mer otryggt, fattigare och mer ofritt och odemokratiskt. Ta en titt runt om i världen genom historien så ser du precis det skeendet.

 45. Men det är väl klart att människorna (ja, människor från mellanöstern är också människor) vill visa att ni inte kan slänga ut dem från deras land? Och att det BARA var dem som svor och skrek tror jag inte ett skit på, om ens de gjorde det. MEN om vi nu skulle säga att människor på Katte var hotfulla, så kan du inte allvarligt mena att det inte var en enda som bott i Sverige sedan den svenska Guden satte ner två svenskar i Sverige med lite jordgubbar och vispgrädde i en skål, som var hotfull. MEN om vi nu skulle säga att du är blind nog att tro det, så kan jag säga dig att jag, som är helt fucking svensk (förutom min farmor, men hon är ju från Holland så det gör ju inget, vad skulle du göra utan tulpaner såhär på vårkanten?), skulle vara så jävla rasande att jag nog inte skulle kunna hålla mina svenska nävar från ditt rasistiska ansikte. Så, ja, släng ut mig från detta UNDERBARA land. För jag förstår ju mig inte på det svenska samhället, eller hur?
  Nej, nu ska jag gå och hitta en invandrar-kille som nog inte kan vänta på att föröka sig med mig och skaffa hundratals ungar som sedan gör vad han väntat på i hela sitt liv; sno den svenska mannens jobb och hus.

 46. Hur har du/SD tänkt att man på bästa vis ska lösa de problem som är relaterade till MENA-invandrarna?

  T.ex:
  1) Kraftigt minska invandringen från dessa länder. Mindre sådana = mindre problem
  2) Införa assimilationspolitik (dvs inte ge eftergifter till dem)
  3) Hårdare tag i rättsväsendet
  4) Utvisa kriminella invandrare som inte är svenska medborgare
  5) Utvisa dem som kommit hit på felaktiga eller illegala grunder

 47. I would like to acknowledge the fact that its not very wise to compare a world religion such as Islam to an antisemitic group such as the Nazis (who tried to extinct a whole race by means as GENOCIDE) as they are far far apart from each other when it comes to their stands.

  First of all, you can compare a principle and then you can equate two belief systems. In my case i was comparing two principles, that is, islam, just like any other thought or idea, can be criticized but for you it seems that just because it is a ”religion” is it above criticism. That being said, islam has similarities with nazism; both are totalitarian, both are violent (towards jews among others) and both forms societies that are bad (this is the short version)

  Sure, islam has its faults, but doesn’t every religion? hat its acceptable for us to invade another country, take advantage of all its resources and treat the natives as slaves by using means of violence.

  Sure, but islam more than others. Besides, a comparison between islam and christianity/judaism (i guess you thought of them two?) fails if you look at the different ideologies and how the societies formed by them differs – radically i might add.

  And when it comes to all the talk about how the immigrants proclaim violence, then why dont we look back into our own history where clearly the western world has taken advantage of these countries by means such as colionalism where violence was heavily used against the natives. What does this say about the western culture then? That its acceptable for us to invade another country, take advantage of all its resources and treat the natives as slaves by using means of violence.

  The difference is that the Western world is not like that anymore. Sure, we made errors but we have developed and are now free, democratic and prosperous. Regarding slavery and such the muslim world has been alot worse that the Western world, both regarding the scope of the slavery, and the length of it (they continue to this day with slavery).

  How did these people then defend themselves? Well many of them used peaceful methods such as satyagraha aka NON-violence, perhaps Gandhi or Nelson Mandela ring a bell?

  Neither Gandhi nor Mandela was muslim.

  Surely these cultures (which many of the immigrants in Sweden belong to) can not only be about violence, mass murder and ”profileration” then? And how far apart are our cultures really if violence is a huge part of both cultures?

  You have to differ between cultures; some are bad, some are good. The muslim culture are one of the bad ones, which they have proven over and over again throughout the ages (oppression, backwardness etc rooted in their ideology/religion).

 48. Sverigedemokraterna är en skam för Sverige.

  Nej, vi är lösningen på Sverige nedåtgående spiral.

  Jag mötte en gång en överlevare från förintelsen. Stefan heter han. Han föreläser på skolor om rasism, och nazism.
  Något mycket minnesvärt han sade till mig var ”Vi måste lära oss att döma individen, inte gruppen”.

  Jag har släktingar som dog i Förintelsen, i koncentrationsläger. Det arbete jag nu gör är för att förhindra ytterliggare lidande som svenskar, och även judar, riskerar att få om nuvarande massinvandring med folk från MENA-länder som besitter bl a starka antisemitiska åsikter (vilket det finns gott om bevis för). Om man som politiker endast dömer ”individen” kan man sluta vara politiker. Politik handlar om grupper (de äldre, skolelever, ungdomar, handikappade etc etc) och inte om individer. Dessutom; skulle man bara se ”individer” skulle man bara gå rakt in i elden utan att se den komma. Inte smart…alls.

  Ni talar om ”MENA” invandrare. Även att de som ”sköter sig” ska få stanna. Hur tänker ni genomföra det?

  Svenska medborgare får alltid stanna. Icke-svenska medborgare får endast stanna om de har giltiga skäl och aldrig om de begått brott. Vet inte vad du menar ”sköter” sig. ATt inte vara kriminell är inte det enda kriteriet.

  Ska människor som begår ett brott skickas tillbaka till ett land de inte heller hör hemma i längre?

  Om de inte är svenska medborgare men ej har giltiga skäl att stanna alternativ begått något brott; svar ja. Då ska de skickas tillbaka.

  Och varför är kriminaliten vanlig bland invandrare? Är den ens det?

  Varför? De har att göra med deras mentalitet, inställtning, värderingar och normer. Även när sociala faktorer har tagits hänsyn till består invandrarnas överrepresentation – speciellt rörande våldsbrott (ju värre brott desto högre överrepresentation).

  Och ja, det är den. Otaliga undersökningar visar på detta, bl a BRÅ:s.

  Borde Sverige inte satsa på att bygga upp ett land där MÄNNISKOR ska känna sig hemma?

  Jo, det är det sverigedemokraterna vill göra. Men Sverige kommer inte bli ett land där någon känner sig hemma om vi har mångkulturalism (ja, kanske muslimerna eftersom de breder ut sig allt mer och snart gör det monokulturellt). Läs statsvetaren Roger D Putnam (han är den mest erkände statsvetaren och tillika förespråkare av mångkultur). Han säger att i ett mångkulturellt samhälle känner sig folk mindre hemma, det blir mer otryggt, man förlitar sig mindre på varandra (även inom den egan gruppen) och det sociala kapitalet minskar. Ett sådant samhälle motsätter sig SD och om du är seriös med att du vill att människor ska känna sig hemma så bör även du vara motståndare till ett mångkulturellt samhälle.

  Borde inte mer pengar läggas på fridtidsgårdar, bostäder, skolor, etc., för att minska kriminaliteten?

  Det har inte med sådana saker att göra. Hur går ditt resonemang här?

  - ”Hej! Jag har ingen fritidsgård jag tycker är skoj. Ska vi inte råna pensionären där borta?” eller ”Hej, jag bor trångt. Ska vi våldta en tjej?”.

  Nej, sådana argument är riktigt dumma och bara en förlegad socialistiskt förklaringsmodell. Svenskar som är fattiga går inte de saker som vissa invandrargrupper gör. Varför? För att svenskar är mindre aggressiva och har hela andra sociala koder för hur man beter sig.

  Det är bland annat det ni vill genomföra, ”hårdare tag mot kriminaliteten”? Hur tänker ni finansiera det?

  Hårdare tag behöver inte nödvändtigtvis finansieras. Det kan handla om att ge polisen ökad befogenheter att göra saker. Det handlar givetvis också om längre straff vilket behöver finansieras då vi kommer behöva mer fängelseplats. Detta finansieras genom att ge sämre standard på fängelserna (t.ex. kall mat istället för varm, dra in på nöjen på fängelserna osv osv). Behövvs det ska extra pengar avsättas och det ska tas från olika områden, t.ex. invandringen, kultursektorn, EU-avgiften osv.

  Vår budget kommer presenteras i maj.

  Jag anser att kriminella handlingar inte är beroende av vilken kultur man kommer ifrån, utan hur flyktingar i Sverige blir bemötta.

  Men empirin eller logiken stödjer inte denna tro du har. Som sagt jag sa har BRÅ visat på just att så inte är fallet och tittar man på bara vad tidningarna skriver om, eller t.ex. Efterlyst, ser man redan där hur grovt överrepresenterade MENA-invandrare är.

  Och menar du att invandrarnas bemötande i Sverige är en ursäkt för att våldta, misshandla, råna och mörda? Vad är det för sjukt samhälle du vill ha?

  I Sverige får invandrare som kommer hit allt; boende, mat, nöje, transport, tillgång till hela det svenska utbildningsväsendet, gratis språkundervisning. Svenskar t.o.m diskrimineras för att ge invandrare jobb. Hur kan du mena att de får dåligt bemötande?

  Det finns andra grupper av invandrare som trots annat utseende, språk, kutlur etc kalrar sig alldeles utmärkt (t.ex. östasiater). Varför? Jo, för deras kultur är mer kompatibel med våran, medan MENA-kulturerna inte är det.

  Åsikter likt era hör inte hemma i det mångkulturella tvåtusental vi lever i, utan får mig att associera med häxprocessen och förintelsen.

  Du har rätt i att våra åsikter inte här hemma i ett mångkulturellt samhälle. Å andra sida här inte ett mångkulturellt samhälle hemma i det samhälle vi efterfrågar, vilket är naturligt.

  Däremot är SD det enda parti som på allvar tar strid mot islamiseringen, vilket genom historien lett till massmord, krig och tillbakagång. Det är sådana som du som möjliggör nya katastrofer som Förintelsen genom att ni inte inser att islam är en odemokratiskt, förtryckande ideologi, inte minst mot kvinnor, som genom historien allt lett till död och misär.

  Människan slutar aldrig sitt frenetiska sökande efter syndabockar, för det känns ju så mycket lättare när man slipper ta ansvar för problemen (det finns statistik på att rasismen ökar i svåra tider), eller hur? .

  Syndabock är fel ord. Det är ju de facto så att något eller någon alltid är orsaken till en viss händelse. Om man då har ett problem måste man identifiera orsaken. Vill du inte göra det är man ju bara helt irrationell. Och om du vill göra det, ja då motsäger du ju dig själv, eller hur? För om du vill ta reda på orsaken kommer du ju att med rätt tankeförmåga komma fram till vad det är. Och OM det då är invandringen från MENA-länder som är problemet – ska man inte agera för att rätta till problemet då?

  Men du motsätter dig själva principen genom att kalla det att hitta en ”syndabock”. Jag kallar det att hitta sanningen. Du borde leta efter den också någon gång.

  Om SD hamnar i riksdagen tappar Sverige mitt fulla förtroende och min trohet.

  Hamnar vi inte i riksdagen tappar Sverige mitt förtroende, för då har svenskarna valt att gräva sin egen grav med nuvarande politik.

  Hamnar SD i riksdagen, är mitt medborgarskap här ett minne blott.

  Ha det gött.

  Jag följer mitt hemland i torrt och vått. Men ordet RASISM brukas inte i mitt liv, och ni har inte lyckats övertala mig om att det inte är vad ni håller på med, hittills i alla fall.

  Rasism är när man är emot någon p.g.a. dess ”ras”. Sverigedemokraterna är för en öppen svenskhet, d.v.s. så länge man assimileras in i det svenska är man svensk. Detta säger vi och skriver i våra program, och det är även detta vår politik baseras på.

  Det SD motsätter sig är alltså inte ”raser” utan vi motsätter oss ideologier (nazism, kommunism, islamism, mångkulturalism etc etc). Och idéer måste man givetvis ha rätten att motsätta sig, precis som vi båda motsätter oss rasism och nazism, eller hur?

  Tacksam för svar!

  Varsågod!

  • ”Jag har släktingar som dog i Förintelsen”, jaha, så du är tysk? Borde inte det av något få dig att inte vilja skicka hem invandrare som bara vill/måste få en ny chans till ett bättre liv?

   Och du skrev ”De har att göra med deras mentalitet, inställning, värderingar och normer.”, är det bara jag som ser fullt av människor från mellanöstern som har högkvalificerade jobb? Men ingen som växer upp med kackerlackor springandes i fallfärdiga väggar kan må speciellt bra, och det är många jättemånga svenskar som växer upp med de villkoren också. Är det inte bättre att lägga mer pengar på bostäderna då, som Heidi skrev?

 49. Att ni fick någon att verkligen tro på det ni förespråkar är verkligen ett skämt.

  Nej, det är ingen skänt alls. Det är verklighet. Du borde pröva på den någon gång. Skulle nog göra dig gott.

  De få som stod upp för att ni skulle få vara där gjorde det bara för att höra er både skämma ut er själva och få folk att inse att ni inte är ett stabilt parti.

  Stabilt parti är vi. Stabilt uppåt går det.

  Att ni sedan inte kunde hålla er till samma politik ni 6 personer som var där är ju bara ett skämt.

  Det finns en politik SD har och den fastslår vi vid våra möten. Att det sedan finns åsiktsskillnader inom partiet är helt normalt och dessutom ett gott tecken.

  Den största lögnen är dock att de bara var invandrare som var aggressiva. Stora delar av anti-rasistiska partier som innehåller många svenskar var där och blev utkastade för att de inte tolererade er.

  Sant, det är vänsterextremister och invandrare som är våldsamma. På Katte var det invandrarna, på Spyken var det Vänstern. Jag ogillar även Vänstern skarpt om det ungått någon.

  Håll dig till sanningen Kent!

  Det kommer jag alltid göra. Du kan börja med att hålla dig till verkligheten.

 50. Benjamin:
  ”Att dra alla över en kam såhär och smutskasta en hel folkgrupp för ett fåtal förvirrade personerns agerande är hemskt!”

  Kenneth Ekeroth:
  ”Jag sa inte ”alla”. Jag skrev om de personer jag träffade idag. Jag har inte deras namn så jag kan inte benämna dem med namn. De sa att de var muslimer – därav min benämning.”

  Om du inte drar alla över en kam här eller använder det här på något sätt för att stödja din politik, så har ju det här inlägget ingenting med politik att göra? Tycker det är patetiskt att en politiker ska försöka blanda in några invandrarungdomars agerande i politik. Händelserna på katedralskolan har ingenting med politik att göra och ska inte heller blandas med det.

  Dessutom är det lätt att hitta folk som stämmer in på en förutbestämd tes.
  Ex. ”Alla som har dreadlocks röker på”
  Tänk på den tesen och prata med några med dreadlocks. Varje person som bekräftat tesen läggs på minnet, de som inte gör det glöms bort. Tesen känns positivt bevisad ganska snart??
  Och självklart röker inte alla med dreadlocks på, för det vore ju helt absurt. Eller hur?

  • ”Händelserna på katedralskolan har ingenting med politik att göra och ska inte heller blandas med det.” – sa du. Hur kan du säga så? Händelserna på Katte har ALLT med politik att göra. Händelserna på Katte hände just för att en grupp elever inte ville höra SDs politik. D’ärmed har sättet de valde att agera på väldigt mycket med politik att göra.
   När politiken i fråga dessutom behandlar just frågan om invandrares beteenden så är det väl ganska givet att deras beteende kommer tas upp i den politiska frågan som handlar om dem?

 51. [...] vänsterextremister som blockerade mötet. Uniformerad polis var dock snabbt på plats och SDU:s Kent Ekeroth kallar mötet för en trots allt lyckad [...]

Lämna ett svar