Datum 2010-01-14 19:00
Omgång 39
3-1
Hockeygodis när HV71 slog Skellefteå

Fyra raka Skellefteåsegrar i Kinnarps Arena fick räcka. HV71 tog kommandot direkt från start, bjöd stundtal på hög underhållning och vann till slut helt rättvist med 3-1.

Matchen inleddes händelserikt. Innan fem minuter hade gått hade HV71 både spelat powerplay och fått Nichlas Torp utvisad för matchen. Men HV71 spelade bra i boxplay och klarade de fem minuterna med bravu.

Istället kunde HV71 ta ledningen, genom Per Ledin. Backskott och Ledin petade typiskt in en retur. HV71 ska vara nöjda med 1-0-ledning, eftersom stor del av perioden spelades i boxplay.

- Jag tycker vi spelade bra både bakåt och framåt, sa Adam Almqvist efter första perioden.

Aggressivt HV71 i andra
Martin Thörnberg utökade HV71:s ledning i andra perioden. Davidsson spelade fram och Thörnberg styrde snyggt in 2-0-pucken i nättaket.

I mitten av perioden reducerade Skellefteå. Petr Tenkrat drog till direkt på vunnen tekning. Men HV71 och Per Ledin replikerade snabbt. Målet var likt Skellefteås reducering, men denna gång var det Ledin som nöp till direkt efter tekning.

En riktigt bra andra period av HV71, som gick in hårt på mål och var tuffa att möta.

- Ställningskrig därute. Jobbigt men kul, tyckte Johan Davidsson efter andra.

Hockeygodis i tredje
I inledningen av tredje bjöds publiken på riktigt hockeyunderhållning. Först snurrade Tedenby frisk med Skellefteåsspelarna, sedan stod Stefan Liv får några riktiga publikräddningar.

Slutperioden förblev mållös, men också den bästa rent hockeymässigt. Stefan Liv var bra i målet och Mattias Tedenby var den som glänste framåt.