AIK förstärker offensiven

2010-10-09 20:00

<table style="width: 550px;" border="0"> <tbody> <tr> <td>AIK Ishockey förstärker truppen med två nya anfallare. Det är sverigebekantingarna Kent McDonell och Rastislav Pavlikovsky som har kritat på för stockholmsklubben.<br />– Vi tror mycket på den unga trupp vi har. Samtidigt har vi i början av serien känt att vi saknat en del tyngd och rutin i anfallsspelet. Förstärkningarna av Pavlikovsky och McDonell ska ge andrum för våra unga spelare att fortsätta utvecklas, säger sportchefen Anders Gozzi.</td> </tr> </tbody> </table>

Den slovakiske världsmästaren Rastislav Pavlikovsky kommer senast från allsvenska Örebro där han gjorde 17 poäng på 23 matcher. 33-åringen har erfarenhet från elitserien med HV71, Leksand, Mora och MODO. Slovaken börjar med ett try-out kontrakt som sträcker sig över nio matcher.
– En rutinerad, aggressiv och småfinurlig spelare som genom sin kreativitet ska bidra till det offensiva spelet.  Vi hoppas att Pavlikovsky med sin rutin och internationella spelstil ska hjälpa till att lyfta laget ytterligare ett snäpp.

Kanadicken Kent McDonell har spelat 150 elitseriematcher med Skellefteå och senaste säsongen i Färjestad. Förra säsongen bidrog 31-åringen med 21 poäng på 41 matcher för värmlänningarna.  Kontraktet sträcker sig säsongen ut.
– McDonell är en hårt arbetande forward som ska ge tyngd åt anfallsspelet. Hans inställning och målsinne håller hög elitserieklass, säger Gozzi .
– Vår satsning på att etablera oss i elitserien fortsätter genom att knyta dessa två skickliga spelare till klubben.

Nyförvärven går på is med laget i början av nästa vecka.

Text: AIK Ishockey
Foto: Magnus Neck

2010 | 
2010-10-18 HV71 vann komfortabelt mot AIK

HV71 vann komfortabelt mot AIK

HV71 vann komfortabelt mot AIK

AIK inledde matchen mot HV71 med fart och anfallsvilja. När slutsignalen ljöd hade man besegrats av svenska mästarna med 3-7. Gnaget dominerade de första 15 minuterna och kunde gått till pausvila med ett puckars överläge. Men istället visade HV71 mästarklass och grym effektivitet i slutdelen av perioden. Och fick skrinna av isen med ledning 1-2. Efter ett tidigt mål i andra från HV71 lyckades AIK aldrig komma tillbaka. Svartgula målskyttar blev Oscar Ahlström, David Engblom och Kent McDonell.

Text: AIK Ishockey Foto: Magnus Neck

Läs mer | Om matchen
2010-10-17 Inför AIK-HV71: #14 Daniel Rudslätt

Inför AIK-HV71: #14 Daniel Rudslätt

Inför AIK-HV71: #14 Daniel Rudslätt

Daniel Rudslätt ska bidra med rutin till AIK:s oerfarna trupp. Hans poängproduktion är ännu inte vad han önskat. Men han menar att truppen nu har anpassat sig till elitseriekostymen och tror att det med tålamod även kommer lossna för honom. - Vi har stark tro på oss själva och jobbar noggrant och strategiskt mot våra uppsatta mål, säger Daniel till AIKhockey.se.

Berätta om den första tre-poängaren på bortaplan mot Timrå i lördags? - Vi gör en bra match. Vi fick utdelning på våra chanser och kontrollerade matchen bra. Vi fick chans att störa deras backar högt upp i banan och stressade fram en del misstag. Vi är absolut inte överraskade. Vi har stark tro p...

Läs mer | Om matchen
2010-10-16 Första bortasegern för AIK

Första bortasegern för AIK

Första bortasegern för AIK

AIK tog tre poäng mot Timrå. Med aggressivitet och fart stressade man sönder medelpadingarna. Slutsiffrorna skrevs till 4-1 efter en stark mittenperiod. Johannes Salmonsson, Victor Ahlström, Richard Gynge och Oscar Steen stod för målskyttet. Nu väntar svenska mästarna HV71 på hemmaplan på måndag.

Första perioden började i ett furiöst tempo. AIK, fyllda av självförtroende sedan vinsten mot MODO, forecheckade högt och störde Timrås uppspel. Bortalaget skapade en hel del farliga chanser framför medalpadigarnas burväktare Juha Pitkimäki. Bästa chansen för AIK kommer efter halva perioden då...

Läs mer | Om matchen
2010-10-16 Se AIK:s matcher live på C SPORTS

Se AIK:s matcher live på C SPORTS

Se AIK:s matcher live på C SPORTS

AIK Ishockey gör tillsammans med C SPORTS en satsning att nå fler AIK:are. Alla AIK:s matcher i Elitserien 2010-2011 kommer kunna följas live via C SPORTS. Matcherna kostar 139 kronor varav 15% går direkt till klubben.

- Det ska bli enklare för supportar att kunna följa AIK, var man än befinner sig i landet. Via samarbetet med C SPORTS får vi också möjlighet att ta del av de intäkter som sändningarna genererar, säger Adam Ekman, kommunikations- och pressansvarig på AIK Ishockey. Samarbetet innebär att alla AIK:...

Läs mer | Om matchen
2010-10-16 Inför Timrå-AIK: #17 Fredrik Carlsson

Inför Timrå-AIK: #17 Fredrik Carlsson

Inför Timrå-AIK: #17 Fredrik Carlsson

Efter fyra raka uddamålsförluster, varav en efter straffar, vann äntligen Gnaget den senaste matchen under ordinarie speltid. Med segern i ryggen står Timrå inför nästa uppgift. En spelare som var högst bidragande till det avgörande målet var Fredrik Carlsson. AIKhockey.se fick tag på AIK-backen och ställde några frågor innan lördagseftermiddagens tågresa mot Medelpad.

Seger senast, det måste ha känts skönt att äntligen ta en trepoängare? – Ja, verkligen! Jag tycker att vi har förtjänat det med tanke på alla resultaten som har gått emot oss med uddamålsförluster hela tiden. Pucken studsade rätt den här gången, så det var skönt. Nu har det gått tio omgångar av...

Läs mer | Om matchen
2010-10-15 AIK besegrade MODO

AIK besegrade MODO

AIK besegrade MODO

AIK besegrade Örnsköldsviklaget MODO med 4-3 i en svängig match. Den avgörande pucken sattes av Gnagets speciella matchvinnare Johan Andersson med minuten kvar att spela. Publiken bjöds tidvis på en fartfylld och rolig match. Tränaren Roger Melin var nöjd men hungrig på mer efter fighten:
- Oerhört roligt att vinna, men vi kan ännu bättre.

Första perioden började med dominans av bortalaget. Men ju längre perioden led desto bättre blev AIK. Och inte helt orättvist kunde Oscar Ahlström, efter elva minuter, hänga första kassen fint assisterad av brorsan Victor och talangfulle Patrik Nemeth. Det såg än bättre ut för AIK och Oscar några...

Läs mer | Om matchen
2010-10-14 Inför AIK-MODO: #22 Mattias Beck

Inför AIK-MODO: #22 Mattias Beck

Inför AIK-MODO: #22 Mattias Beck

Mattias Beck har imponerat i säsongstarten. Hans fina skridskoåkning har även i elitserien firat triumfer. Beck ligger i toppen av lagets plus/minus-statistik (+2) och har även hunnit med att göra tre poäng, fördelat på ett mål och två assist. AIK-veteranen berättar för AIKhockey.se om läget i truppen inför mötet med MODO.

Berätta om matchen och ditt mål mot HV71? - Vi känner alla att vi kan rå på vilket lag som helst i den här serien. Vi var nära nere i Jönköping i lördags, men det räckte inte hela vägen. Laget utvecklas hela tiden och vi har en stark tro på det vi gör i gruppen. Det är fortfarande en del...

Läs mer | Om matchen
2010-10-13 AIK media: inför AIK-MODO

AIK media: inför AIK-MODO

När AIK tar emot MODO på torsdag kommer ångermanlänningarna med sju ruka segrar i bagaget mot Gnaget. En trend som Roger Melin vill vända. Tillbaka i laget är Richard Gynge som återhämtat sig från halsfluss. Dessutom kommer svart-gult kunna ställa nyförvärvet Rastislav Pavlikovsky på isen. Det är fortfarande osäkert om Kent McDonell hinner få sina papper från migrationsverket färdiga till nedsläpp. Saknas gör handskadade Daniel Bång och Jonas Liwing.

Läs mer | Om matchen
2010-10-13 Familjebiljetter

Familjebiljetter

Familjebiljetter

AIK släpper familjebiljetter till sina matcher -  med start mot MODO på torsdag. Du får möjlighet att tillsammans med dina barn se elitseriehockey för bara 300 kr.

Erbjudandet finns i begränsat antal och köps direkt i Globens biljettkassor. Familjebiljetten kostar 300 kr och gäller för 1 vuxen och 3 barn eller 2 vuxna och 2 barn. Text: AIK Ishockey

Läs mer
2010-10-10 AIK media: Eftersnack HV71-AIK

AIK media: Eftersnack HV71-AIK

AIK knep en poäng mot HV71 i Jököping. Hemmalaget tog bonuspoängen efter straffar.

 

Läs mer | Om matchen
2010-10-09 AIK knep en poäng mot HV71

AIK knep en poäng mot HV71

AIK knep en poäng mot HV71

Ett taggat och aggresivt AIK knep en poäng borta mot HV71. Hemmalaget var tunga men AIK stod upp bra och skapade fina chanser. Laget sköt 35 skott på mål och trafiken framför kassen var bättre än tidigare. I straffavgörandet visade hemmalagets Teemu Laine fin kyla och satte pucken bakom duktige Viktor Fasth i AIK-målet. Gnagets mål gjordes av Mattias Beck och Johannes Salmonsson.

AIK inleder bäst i Kinnarps arena när förstakedjan trycker på i HV 71:s zon, men trots det är det hemmalaget som tidigt tar ledningen när Fredrik Bremberg relativt ohotad kan styra in ett skott från Daniel Rahimi. Efter målet är det HV71 som för spelet medan AIK sticker upp i kontringstillfällen...

Läs mer | Om matchen
2010-10-09 AIK förstärker offensiven

AIK förstärker offensiven

AIK förstärker offensiven

AIK Ishockey förstärker truppen med två nya anfallare. Det är sverigebekantingarna Kent McDonell och Rastislav Pavlikovsky som har kritat på för stockholmsklubben.
– Vi tror mycket på den unga trupp vi har. Samtidigt har vi i början av serien känt att vi saknat en del tyngd och rutin i anfallsspelet. Förstärkningarna av Pavlikovsky och McDonell ska ge andrum för våra unga spelare att fortsätta utvecklas, säger sportchefen Anders Gozzi.

Den slovakiske världsmästaren Rastislav Pavlikovsky kommer senast från allsvenska Örebro där han gjorde 17 poäng på 23 matcher. 33-åringen har erfarenhet från elitserien med HV71, Leksand, Mora och MODO. Slovaken börjar med ett try-out kontrakt som sträcker sig över nio matcher. – En rutinerad,...

Läs mer
2010-10-09 AIK media: Inför HV71-AIK

AIK media: Inför HV71-AIK

AIK åker under lördagen till Jönköping för att möta svenska mästarna HV71. Med tre raka uddamålsförluster i bagaget vill man nu vända den negativa trenden. I truppen till Småland saknas fortfarande Daniel Bång och Richard Gynge. Däremot är backen Stefan Johansson redo för comeback.

Läs mer
2010-10-08 Inför HV71-AIK: Daniel Larsson

Inför HV71-AIK: Daniel Larsson

Inför HV71-AIK: Daniel Larsson

Daniel Larsson har vaktat HV 71:s mål samtliga matcher den här säsongen och ligger just nu tolva i Elitseriens målvaktsliga med en räddningsprocent på 91,04 per match. Det ska jämföras med Victor Fasth på 93,94 och Christopher Heino-Lindberg på 90,83.
HV 71 parkerar just nu på en tiondeplats och när domaren släpper pucken för första gången i morgondagens möte i Kinnarps arena står Daniel Larsson åter i HV 71:s mål. AIKhockey.se ringde upp honom för en liten pratstund om hans eget och hans lags inledning på säsongen.

Daniel är en ganska utpräglad butterflymålvakt som också försöker stå rätt hela tiden, men säger själv att han behöver utveckla spelet med klubban. - När jag var i USA och spelade har de andra regler för var målvakten får åka ut och använda klubban. Eftersom den delen är mindre där borta än här...

Läs mer | Om matchen
2010-10-07 Uddamålsförlust mot Brynäs.

Uddamålsförlust mot Brynäs.

Uddamålsförlust mot Brynäs.

Trots spelövertag i långa perioder blev det ytterligare en snöplig förlust för AIK. Hemmalaget kämpade tappert men lyckades inte förvalta sina målchanser. Brynäs starka mittenperiod och ett stabilt målvaktsspel matchen igenom bäddade för segern. Christian Sandberg och Oscar Steen svarade för de svartgula målen.

Matchen inleddes i ett högt tempo med ett par klara målchanser för bägge lagen. När Peter Nolander utvisades två minuter för holding fick gästerna chansen att visa vad de gick för. I slutet av det ganska svaga powerplayet rakade Dale Clarke in 1-0 bakom ett överspelat AIK-försvar. Hemmalaget tog...

Läs mer | Om matchen
2010-10-07 Inför AIK-BIF: Viktor Fasth

Inför AIK-BIF: Viktor Fasth

Inför AIK-BIF: Viktor Fasth

Det har gått hela åtta år och åtta månader sedan AIK tog emot Brynäs på Hovet. Den matchen slutade 4-2 till hemmalaget. Matchserien lagen emellan säsongen 2001/2002 inleddes på bortais med en svidande förlust 7-1, där AIK fick nöja sig med ett tröstmål i sista perioden. AIK svarade med en klar hemmaseger 3-0 och Brynäs vann den tredje matchen med 4-2. Totalt 2-2 i matcher. Nu är det dags för de båda lagen att åter drabba samman på Hovets is. Vi tog ett snack med nyförvärvet Victor Fasth inför kvällens match.

Hur är stämningen i laget efter sju spelade matcher, är ni oroliga? - Inte alls, serien är lång och det gäller att orka hela vägen. Vårt spel blir bättre och bättre och snart kommer vi att kunna vinna de här jämna matcherna också.   Du har på kort tid fått en nyckelroll i AIK, är du nöjd med dina...

Läs mer | Om matchen
2010-10-07 Häglunds krönika: Jumbo

Häglunds krönika: Jumbo

Häglunds krönika: Jumbo

Nu är vi jumbo!
I morgon är vi det inte.

Är övertygad om att vi vinner över Brynäs i kväll – åtminstone om vår tränarduo bryter mönstret och placerar Victor Fasth i mål igen. Dels var han strålande borta mot Luleå senast, dels måste nog ledningen ta konsekvenserna snart av att vi plockat alla våra poäng med Fasth i målet. Det gör honom...

Läs mer | Om matchen
2010-10-06 AIK media: inför AIK-BIF

AIK media: inför AIK-BIF

Torsdag 7 oktober 19.00: AIK tar emot Brynäs på hemmaplan.

Läs mer
2010-10-06 Eftersnack AIK-LHF: Viktor Fasth

Eftersnack AIK-LHF: Viktor Fasth

Eftersnack AIK-LHF: Viktor Fasth

Planens bästa spelare när Luleå hemmaslog AIK var Viktor Fasth. Efter sju spelade matcher står det klart att 28-åringen håller även i Elitserien. Nyförvärvet från Växjö har imponerat i match efter match och stått för ett sensationellt genombrott. AIKhockey.se fick en pratstund med honom efter matchen.

Hur skulle du vilja summera matchen mot Luleå? - Jag tycker att vi gör en bra match, vår defensiv var riktigt tight och killarna offrade sig och underlättade mycket för mig. Vi tryckte på bra i andra perioden, synd att vi inte fick till en kvittering.   Vad tycker du om Luleås spel hittills denna...

Läs mer | Om matchen
2010-10-05 Luleå starkast på hemmaplan

Luleå starkast på hemmaplan

Luleå starkast på hemmaplan

AIK förlorade en målsnål drabbning mot Luleå med 0-1 i Coop Arena. Hemmalaget dominerade större delen av matchen. Ett stabilt försvar och en storspelande Viktor Fasth höll siffrorna nere. Svart-gult slet ont i försvarszon vilket gjorde laget blev kraftlöst i de följande anfallen. Nu laddar man om till den viktiga hemmafajten mot Brynäs på torsdag.

Mer information kommer senare.

Text: AIK Ishockey

Läs mer | Om matchen
1 2 3 4 
2010-10-09 AIK förstärker offensiven

AIK förstärker offensiven

AIK förstärker offensiven

AIK Ishockey förstärker truppen med två nya anfallare. Det är sverigebekantingarna Kent McDonell och Rastislav Pavlikovsky som har kritat på för stockholmsklubben.
– Vi tror mycket på den unga trupp vi har. Samtidigt har vi i början av serien känt att vi saknat en del tyngd och rutin i anfallsspelet. Förstärkningarna av Pavlikovsky och McDonell ska ge andrum för våra unga spelare att fortsätta utvecklas, säger sportchefen Anders Gozzi.

Den slovakiske världsmästaren Rastislav Pavlikovsky kommer senast från allsvenska Örebro där han gjorde 17 poäng på 23 matcher. 33-åringen har erfarenhet från elitserien med HV71, Leksand, Mora och MODO. Slovaken börjar med ett try-out kontrakt som sträcker sig över nio matcher. – En rutinerad,...

Läs mer
2010-09-27 Viktig information om derbyt

Viktig information om derbyt

Viktig information om derbyt

Snart är det nedsläpp i det första hockeyderbyt mellan AIK och Djurgården på nästan ett decennium. Vi är många som har väntat. För att underlätta för Dig som besökare finns det några goda direktiv att följa:

- Kom i mycket god tid Vi rekommenderar alla AIK:are att åka till och från Skärmarbrinks tunnelbanestation. (djurgårdarna åker till och från Globens t-banestation) Efter matchen kommer det att gå extratåg in mot T-centralen från Skärmarbrinks tunnelbanestation. - Gå genom den entré som visas på...

Läs mer | Om matchen
2010-09-29 Derbyseger mot Djurgården

Derbyseger mot Djurgården

Derbyseger mot Djurgården

Ett nederlagstippat AIK kammade hem säsongens första trepoängare mot fjolårsfinalisten Djurgården. Efter en jämn matchinledning skruvade de svartgula upp tempot i mittenperioden och Johan Andersson svarade för två viktiga mål. Spiken i kistan blev Christian Sandbergs vältajmade framspelning till Oscar Steen som höll tungan rätt i mun och punkterade matchen med sitt 5-2 mål.

Första perioden bjöd inledningsvis på flackigt spel där varken AIK eller Djurgården lyckades hitta rätt med passningarna. Drygt två minuter in i perioden visade Oscar Ahlström upp sitt register genom att snurra upp Djurgårdsförsvaret och pressa in 1-0 bakom en något passiv Stefan Ridderwall. När...

Läs mer | Om matchen
2010-10-16 Första bortasegern för AIK

Första bortasegern för AIK

Första bortasegern för AIK

AIK tog tre poäng mot Timrå. Med aggressivitet och fart stressade man sönder medelpadingarna. Slutsiffrorna skrevs till 4-1 efter en stark mittenperiod. Johannes Salmonsson, Victor Ahlström, Richard Gynge och Oscar Steen stod för målskyttet. Nu väntar svenska mästarna HV71 på hemmaplan på måndag.

Första perioden började i ett furiöst tempo. AIK, fyllda av självförtroende sedan vinsten mot MODO, forecheckade högt och störde Timrås uppspel. Bortalaget skapade en hel del farliga chanser framför medalpadigarnas burväktare Juha Pitkimäki. Bästa chansen för AIK kommer efter halva perioden då...

Läs mer | Om matchen
2010-10-01 AIK media: #44 Josh MacNevin landar i Stockholm

AIK media: #44 Josh MacNevin landar i Stockholm

Nyförvärvet Josh MacNevin från Växjö landade på fredagsmorgonen i Stockholm. Den spelskicklige backen gjorde under förra säsongen 46 poäng på 48 allsvenska matcher med Växjö. Både försäsong och säsongsupptakt har han spenderat i finska HPK Hämmelinna, där han spelade sex matcher i SM-Liiga. Nu är kanadensaren redo för en ny utmaning, AIK. MacNevin spelar på ett så kallat artistkontrakt vilket innebär att han bara kan bo i landet under sex månader.

Läs mer
2010-10-04 Kolla in Oktober!

Kolla in Oktober!

Kolla in Oktober!

Oktoberpaketet - fyra matcher för 596 kr!
Kom och se AIK:s hemmamatcher i oktober. I Oktoberpaketet ingår matcher mot bland andra serietopparna Luleå och Linköping samt svenska mästarna HV71.

Matcher i Oktoberpaketet: Torsdag 14 oktober 19.00 AIK-Modo Hockey Måndag 18 oktober 19.00 AIK-Hv71 Tisdag 26 oktober 19.00 AIK-Luleå Lördag 30 oktober 16.00 AIK-Linköping Oktoberpaktet inhandlas på ticnet.se.

Läs mer
2010-09-21 Kämpaseger mot Frölunda

Kämpaseger mot Frölunda

Kämpaseger mot Frölunda

Då var det avklarat. De två första elitseriepoängen på åtta år bärgades mot Frölunda i Göteborg. Johan Anderssons gjorde 1-0, framspelad av Patrik Nemeth, i förlängningen. Matchen var tät och ganska händelsfattig. Med mycket vilja och stort hjärta lyckades AIK kriga till sig viktiga bortapoäng. Viktor Fasth, som debuterade i AIK-tröjan, stod för en mycket satbil insats och höll nollan.

Tidigt i morse satte sig AIK-spelarna på tåget för resa mot Göteborg. Tolv timmar senare var de första elitseripoängen på åtta år bärgade. Efter debaclet i premiären, förlust mot Linköping med 5-1, var det ett revanschsuget AIK som skrinnade in på isen i Scandinavium. Svart-gult gjorde ett enormt...

Läs mer | Om matchen
2010-10-17 Inför AIK-HV71: #14 Daniel Rudslätt

Inför AIK-HV71: #14 Daniel Rudslätt

Inför AIK-HV71: #14 Daniel Rudslätt

Daniel Rudslätt ska bidra med rutin till AIK:s oerfarna trupp. Hans poängproduktion är ännu inte vad han önskat. Men han menar att truppen nu har anpassat sig till elitseriekostymen och tror att det med tålamod även kommer lossna för honom. - Vi har stark tro på oss själva och jobbar noggrant och strategiskt mot våra uppsatta mål, säger Daniel till AIKhockey.se.

Berätta om den första tre-poängaren på bortaplan mot Timrå i lördags? - Vi gör en bra match. Vi fick utdelning på våra chanser och kontrollerade matchen bra. Vi fick chans att störa deras backar högt upp i banan och stressade fram en del misstag. Vi är absolut inte överraskade. Vi har stark tro p...

Läs mer | Om matchen
2010-09-10 AIK satsar digitalt

AIK satsar digitalt

AIK satsar digitalt

AIK lanserar en ny hockeysajt. Som en del av större digital strategi tar man nu ett nytt avstamp.
-  Vi vill öka interaktiviteten med supportrarna och stärka varumärket AIK Ishockey genom digitala kanaler. Elitseriepremiären är en nystart för AIK Ishockey på fler än ett sätt, säger Marcus Johnson, gnagare och projektledare på webbyrån Limetta.

I juli fick webbyrån Limetta uppdraget att skapa en ny sajt för AIK Ishockey. Det innebar en tajt tidsplan för att kunna leverera innan elitseriepremiären. - Givetvis är det inte ultimat med så ont om tid, men vi har satt ett grundkoncept som vi tror väldigt mycket på och kommer att utveckla sajt...

Läs mer
2010-09-15 Tung premiärförlust för AIK

Tung premiärförlust för AIK

Tung premiärförlust för AIK

Linköpings HC var numret för stort i Gnagets comeback i elitserien. Slutsiffrorna skrevs till 5-1. Den förväntansfulla matchen var jämn länge, men efter 3-1 målet i den tredje perioden kontrollerade LHC matchen.

Christopher Heino-Lindberg fick förtroendet mellan stolparna inför ett stämningsfullt Hovet, 6823 åskådare hade letat sig till AIK:s premiär. Matchen började med viss press av LHC och AIK hade stundtals svårt att ta sig ur egen zon . Första AIK-chansen fick Daniel Rudslätt på vänsterkanten ur...

Läs mer | Om matchen
2010-09-29 Häglunds krönika: Hyllning till doldisarna

Häglunds krönika: Hyllning till doldisarna

Häglunds krönika: Hyllning till doldisarna

Först och främst, så att det inte bara blir begravet bland allt det roliga och fantastiska – för detta är viktigt:

Hade det varit AIK-publiken som betett sig illa på läktarna igår hade det blivit stora anti-AIK-rubriker (i synnerhet i Janne Bengtssons Svenska Dagbladet). Nu var det i stället flera grupperingar av dif-supportrar, och då blir det några små notiser om att det var "stökigt" (och inte en rad om...

Läs mer | Om matchen
2010-09-28 Häglunds krönika: Vi halsar tändvätska

Häglunds krönika: Vi halsar tändvätska

Häglunds krönika: Vi halsar tändvätska

Vi ligger inte sist efter fyra omgångar.
Bara det är en framgång för ett lag med tre femmor elitseriedebutanter.
Vi har tagit poäng i två av fyra matcher.
Och även förlusterna har varit produktiva. Vi har kunnat ta med oss mycket lärdomar från varje match hittills.

Trots noll mål blev jag rätt imponerad av vårt lag borta mot Färjestad – med sex spelare borta i den matchen och en backuppsättning som på pappret såg högst allsvensk ut såg defensiven ändå tät och trygg ut. Jag tror fortfarande stenhårt på det här laget. I kvällens derby är vi återigen nästan...

Läs mer | Om matchen
2010-09-20 ”Vi ska spela aggressivt”

”Vi ska spela aggressivt”

”Vi ska spela aggressivt”

Efter hemmapremiären mot LHC väntar Frölunda på bortaplan under tisdagkvällen. En laddad svartgul spelartrupp åker till Göteborg med tåg under matchdagen. Gnagets spelskicklige back Stefan Johansson tog sig tid att svara på några frågor efter måndagsträningen på Hovet.

Jag tycker att du hängde med bra i tempot under matchen mot LHC. Hur kändes det att spela din första elitseriematch? - Precis, det är min första säsong i elitserien och jag måste lära att anpassa mig. Men jag tycker att det kändes bra och det känns lovande inför framtiden. Vad sade ni till varand...

Läs mer | Om matchen
2010-10-15 AIK besegrade MODO

AIK besegrade MODO

AIK besegrade MODO

AIK besegrade Örnsköldsviklaget MODO med 4-3 i en svängig match. Den avgörande pucken sattes av Gnagets speciella matchvinnare Johan Andersson med minuten kvar att spela. Publiken bjöds tidvis på en fartfylld och rolig match. Tränaren Roger Melin var nöjd men hungrig på mer efter fighten:
- Oerhört roligt att vinna, men vi kan ännu bättre.

Första perioden började med dominans av bortalaget. Men ju längre perioden led desto bättre blev AIK. Och inte helt orättvist kunde Oscar Ahlström, efter elva minuter, hänga första kassen fint assisterad av brorsan Victor och talangfulle Patrik Nemeth. Det såg än bättre ut för AIK och Oscar några...

Läs mer | Om matchen
2010-10-09 AIK knep en poäng mot HV71

AIK knep en poäng mot HV71

AIK knep en poäng mot HV71

Ett taggat och aggresivt AIK knep en poäng borta mot HV71. Hemmalaget var tunga men AIK stod upp bra och skapade fina chanser. Laget sköt 35 skott på mål och trafiken framför kassen var bättre än tidigare. I straffavgörandet visade hemmalagets Teemu Laine fin kyla och satte pucken bakom duktige Viktor Fasth i AIK-målet. Gnagets mål gjordes av Mattias Beck och Johannes Salmonsson.

AIK inleder bäst i Kinnarps arena när förstakedjan trycker på i HV 71:s zon, men trots det är det hemmalaget som tidigt tar ledningen när Fredrik Bremberg relativt ohotad kan styra in ett skott från Daniel Rahimi. Efter målet är det HV71 som för spelet medan AIK sticker upp i kontringstillfällen...

Läs mer | Om matchen
2010-09-22 Inför AIK-SSK: Gunnar Persson

Inför AIK-SSK: Gunnar Persson

Inför AIK-SSK: Gunnar Persson

Assisterande tränaren Gunnar Persson är väldigt nöjd med sitt lags arbetsinsats mot Frölunda. Något som han också tror kommer ge effekt på laget inför O8-derbyt mot Södertälje.
- Nu är vi inne i den här serien och vi fortsätter att arbeta med vårt grundspel. Vi är ett krigargäng med massor av individuell skicklighet.

1-0 efter förlängning borta mot Frölunda är en fin skalp, berätta om matchen? - Vi följer matchplanen perfekt. Vi vet att de, speciellt på hemmaplan, kommer ut med ett fasligt tempo. Vi står upp väldigt bra och håller ihop laget fint. Naturligtvis är det svårt för oss att spela den offensiva hock...

Läs mer | Om matchen
2010-10-14 Inför AIK-MODO: #22 Mattias Beck

Inför AIK-MODO: #22 Mattias Beck

Inför AIK-MODO: #22 Mattias Beck

Mattias Beck har imponerat i säsongstarten. Hans fina skridskoåkning har även i elitserien firat triumfer. Beck ligger i toppen av lagets plus/minus-statistik (+2) och har även hunnit med att göra tre poäng, fördelat på ett mål och två assist. AIK-veteranen berättar för AIKhockey.se om läget i truppen inför mötet med MODO.

Berätta om matchen och ditt mål mot HV71? - Vi känner alla att vi kan rå på vilket lag som helst i den här serien. Vi var nära nere i Jönköping i lördags, men det räckte inte hela vägen. Laget utvecklas hela tiden och vi har en stark tro på det vi gör i gruppen. Det är fortfarande en del...

Läs mer | Om matchen
2010-09-07 Säkra din plåt till premiären

Säkra din plåt till premiären

Säkra din plåt till premiären

Onsdag 15 september är det nedsläpp i Elitserien.

AIK gör då sin första match i högsta divisionen på åtta år. Linköping står för motståndet. Vill du inte missa denna historiska händelse och kommande matcher på Hovet är det hög tid att beställa ditt säsongskort. Beställ säsongskortet här!

Läs mer | Om matchen
2010-10-13 Familjebiljetter

Familjebiljetter

Familjebiljetter

AIK släpper familjebiljetter till sina matcher -  med start mot MODO på torsdag. Du får möjlighet att tillsammans med dina barn se elitseriehockey för bara 300 kr.

Erbjudandet finns i begränsat antal och köps direkt i Globens biljettkassor. Familjebiljetten kostar 300 kr och gäller för 1 vuxen och 3 barn eller 2 vuxna och 2 barn. Text: AIK Ishockey

Läs mer
2010-09-24 Träffa din favoritspelare!

Träffa din favoritspelare!

Träffa din favoritspelare!

Du kan träffa dina idoler! Du möter dem i Din butik i Stockholm! Under fredagen startar en trevlig kampanj med AIK:s nya huvudpartner ENERGIZER, där A-lagsspelarna finns ute i olika butiker i regionen och snackar hockey, skriver autografer med mera.

Välkomna till din butik!

Sönd 26 september 13.00-15.00 ICA MAXI, Solna, #22 Mattias Beck ICA MAXI, Lindhagen, #40Christopher Heino-Lindberg Fred 1 oktober 16.00-18.00 Coop Forum, Kungsängen, #10 Richard Gynge Coop Forum, Vinsta/Vällingby, #19 Tobias Ericsson Coop Forum, Gustavsberg, #84 Patric Blomdahl ICA MAXI, Botkyrka...

Läs mer
1 2 3 4 

AIK Media

Senaste matchen

Tidpunkt: 2010-10-18 kl. 19:00
Arena: Hovet
Antal besökare: 4528
Läs om matchen


HerbalifeJVAB121.nuLimetta

Hitta på sajten

 1. Om AIK ishockey
 2. Kansli
 3. Biljetter
 4. Arenor
 1. Herrar
 2. Damer
 3. Juniorer
 4. Ungdom
 1. Samarbete
 2. Club 1921
 3. Länksamling
 4. Almanacka
 1. Gnagisklubben
 2. Supportrar
 3. Souvenirer
Powered by Limetta Facebook Twitter
officiell webbplats för aik ishockey Copyright © Allmänna Idrottsklubben, AIK Ishockeyförening 2010