Začetek

Športno-kulturno društvo PANK KURA

 

PANK KURA je športno-kulturno društvo s sedežem v Dolenjskih Toplicah.

Naslov: Pod Cvingerjem 2, 8350 Dolenjske Toplice
Datum ustanovitve: 21.10.2008
Matična številka: 4003802
Davčna številka: 23708409
Transakcijski račun: SI56 0297 0025 7607 527  NLB
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Predsednik: Štefan Grmek
Tajnik: Miha Arnuš
Blagajnik: Ivo Barbič

Ustanovili smo ga mladi in mladi po srcu iz Dolenjskih Toplic. Športno – kulturno društvo PANK KURA deluje lokalno, razmišlja globalno. Delujemo v podnajemniških prostorih, ki jim pravimo ''KEWDR''. Tu je srce glasbenega ustvarjanja naše regije in občine Dolenjske Toplice. Na našem odru se konstantno v različnih koncertnih ciklih predstavljajo avtorji in puščajo pečat svojega glasbenega ustvarjanja, ki ostaja zapisan v naši lokalni skupnosti.Tu imamo tudi razne predstavitve, rojstne dneve, premiere, razstave, enološke večere, tematske večere, party-je.

Na področju organiziranja koncertnih ciklov za obdobje 2010-2013 smo si v društvu zadali cilj gostiti:

- izvajalce z domače regije (cikel DOMAČINI AKCIJA), ki uspešno predstavljajo svoje zamisli, cilje in odziv na razmere v lokalnem in globalnem smislu skozi svoje glasbeno ustvarjanje.

- izvajalce s področja Slovenije in tujine (cikel RAZISKUJEMO), ki predstavljajo miselnost in avtohtonost svoje regije ali celo države in področja od koder prihajajo in se odraža skozi glasbeno ustvarjanje,

- izvajalce s področja Slovenije (cikel GOSTI), ki gostijo pri nas in jih v naši lokalni skupnosti ni moč videti v živo, ker ni drugih organizacij za gostitev teh avtorjev. Z zagotovostjo pa lahko trdimo, da prav ti koncerti uveljavljenih slovenskih avtorjev ali svobodomiselnikov na področju glasbe ustvarjajo prav posebno vzdušje in draž le teh so njihove avtorske stvaritve. Že sedaj ugotavljamo pozitiven odziv tega koncertnega cikla, ki z nevsakdanjostjo vnaša vznemirjenje v slehernega obiskovalca in njegovo domišljijo.

Včlanitev v društvo je možna v Kewdru. Trenutno imamo preko 200 aktivnih članov. Letna članarina znaša 1000 centov. Člani dobijo fletne članske zkaznice, vpišejo se v mailing listo obvestil, s plačano članarino imajo prost vstop na vse prireditve v organizaciji našega društva ter imajo 10% popust za fitnes ter notranje in zunanje bazene v Termah Dolenjske Toplice. Še marsikaj je v pripravi... pustimo se presenetiti.

V društvu deluje tudi sekcija za in-line hokej v okviru katere se dvakrat tedensko rekreiramo (v sredo in nedeljo ob 20. uri) na igrišču ob Osnovni šoli Dolenjske Toplice ter enkrat letno organiziramo turnir v in-line hokeju (letos je bil 5.6.) z udeležbo ekip z vse Slovenije.

Vedno smo pripravljeni prisluhniti kritikam, predlogom ter idejam.

Kontaktirate nas lahko vsak petek in soboto zvečer (21:00 - 24:00) v Kewdru (med šolskimi počitnicami je zaprt), kjer lahko tudi prevzamete članske izkaznice ali pa nam pošljete e-mail na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.