Shihan Reishin Kawai

Shihan Reishin KawaiReishin Kawai blev født d. 28. februar 1931 i byen Yassugi, Shimane i Japan. Reishin Kawai studerede under ledelse af Saito Torataro, som underviste ham i orientalsk medicin sammen med Aikido. Senere gennemførte han sine Aikido studier ved Doshu Kisshomaru Ueshiba og uddannede sig indenfor orientalsk medicin ved læreren Mischimassa Mishizawa fakultet. Reishin Kawai blev lærer indenfor den universelle akupunktur og Moxa metode fra Det Orientalske Medicin Fakultet og præsident af Nihon Kobudo Iho Fukyukai, en sammenslutning af kampkunst og akupunktur studier.

I 1963 modtog han Shihan Diplomet (kampkunst mester) overrakt af grundlæggeren af Aikido, Morihei Ueshiba, og fik missionen om at introducere Aikido i Brasilien. Reishin Kawai grundlagde herefter The Aikido Paulista Federation. Fra 1976 til 1984 var han fjerde vicepræsident indenfor The International Aikido Federation (IAF) og blev derefter generaldirektør i The Southamerican Aikido Confederation og repræsentant for Hombu Dojo, Aikikai Japan i Sydamerika. Han giftede sig i Brasilien med Leticia Okubo og fik to døtre, Cristina og Lilba Okubo Kawai og to børnebørn, Lariza og Matias.

MReishin Kawai modtager Shihan diplomet i 1963ester Reishin Kawai var den højst graduerede i Aikido i hele Sydamerika. Han viede sig til undervisningen og dannelsen af Aikido instruktører, som er dem der udbreder Aikido i hele Sydamerika. Sensei Kawai fortsatte med at undervise til umiddelbart før sin død 27. januar 2010, og det var imponerende at føle hvordan energien flød i hans bevægelser med det kendskab og herredømme han havde over Aikido teknikkerne.

Sensei Kawai sagde:

"Sygdom opstår når man er imod naturens regler. Det er nødvendigt at leve i harmoni med naturen og følge kroppens naturlige bevægelser uden mange anstrengelser for at bevare helbredet og en lang levetid. Kampkunsten, hvis bevægelser man bevarer i harmoni med naturen - det er Aikido. Alle dens bevægelser er cirkulære og kunsten er ikke at forsøge at beherske de andre men derimod én selv. Når man formår at beherske sig selv vil man være i komplet herredømme af sig selv og intet vil være umuligt."

Se billeder fra Kawai Shihans besøg i 2005