Publicerad: 2010-10-11 - 21:52 Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompis


Staffan Kronwall klar för Djurgården

Den 28-årige backen Staffan Kronwall återvänder till Djurgården efter att ha spelat fem säsonger i NHL och AHL. Staffan har ingått ett 1-årsavtal som gäller säsongen 2010/11. Förhoppningen är att Staffan ska bli spelklar till lördagens hemmamatch mot Frölunda.

Staffan Kronwall kom till Djurgården säsongen 2002/03, då han imponerade så pass mycket på försäsongen att han tog en plats i Djurgården, istället för att återvända till Huddinge som planerat. Han etablerade sig sedan snabbt i Elitserien som en stabil back med goda defensiva egenskaper.

Efter säsongen 2004/05 lämnade han Djurgården för spel i NHL och Toronto Maple Leafs. Totalt har Staffan spelat drygt fem säsonger i Nordamerika, där han förutom Toronto även spelat för NHL-klubbarna Washington Capitals och Calgary Flames samt klubbarnas farmarlag.

– Vi har haft kontakt med Staffan i flera år, och speciellt de senaste månaderna. Nu uppstod en möjlighet att få Staffan till Djurgården, och vi är mycket nöjda att han kommer hem till oss. Staffan har utvecklats sedan han senast var i Djurgården och kommer att bli ett bra tillskott i vår trupp. Han har bra storlek kombinerat med gott spelsinne och kommer att bidra både i det offensiva och det defensiva spelet.

Staffan kommer inte att hinna bli spelklar till tisdagens bortamatch mot Linköping. Däremot är det möjligt att han hinner bli spelklar till lördagens hemmamatch mot Frölunda, om pappersarbetet fungerar som det ska.

DJURGåRDEN HOCKEY

 

Nyheter

Widing: Vi ska gå ut och bestämma
Djurgården får chans att revanschera sig för förlusten mot Luleå. Frölunda är skadeskjutet efter storförlust senast och Daniel Widing vill dra nytta av det.

Biljettläget inför DIF-Frölunda
Imorgon är det dags för ny hemmamatch, den här gången mot Frölunda, och i flera biljettkategorier gäller det att slå till snabbt om man vill ha en biljett.

Bildgalleri: Luleå HF - Djurgårdens IF
Bildgalleri från matchen mellan Luleå HF och Djurgårdens IF i Coop Arena.

Highlights från Luleå-Djurgården
Ett mål lyckades Djurgården trycka in och det kan du se på highlightsen från matchen. Vill du av någon anledning se Luleås mål finns även de att beskåda.

Micke vill se bättre fart på skridskorna
Djurgården förlorade med 3-1. Mikael Johansson anser att Luleå dominerade matchen helt och hållet.

Luleås svit håller i sig
Luleå är enda lag i Elitserien som är obesegrat på hemmaplan. Djurgården kunde inte heller göra något åt hemmalaget utan förlorade med 3-1 i COOP Arena.

 

DIFTV

Red Bull Crashed Ice Sverigekval 2010
Är du bäst i Sverige på skridskor? Nu har du möjlighet att kvalificera dig till Red Bull Crashed Ice World Championship. För första gången hålls svenska uttagningar.

DIFTV: Intervjuer efter DIF-Modo
DIFTV pratade med Marcus Ragnarsson och Mathias Tjärnqvist efter matchen mot Modo. Hör deras kommentarer här.

DIFTV: Holmqvist redo att köra igen
Matchlediga dagar har det varit men spelarna har kört hårt. Andreas Holmqvist berättar hur de har tränat under uppehållet.

DIFTV: Ragnarsson om sitt beslut
För DIFTV berättar Marcus Ragnarsson om varför han var tvungen att ta beslutet att avsluta karriären. Han minns särskilt förra säsongen som en av höjdpunkterna.

DIFTV: Tifot från derbyt
Om man ska hitta något positivt med dagens match så kan det inte vara något som hände efter att matchen började. Därför visar vi istället tifot inför matchen.

DIFTV: Snacket efter DIF-LHC
DIFTV pratade med tränaren Tomas Montén samt spelarna Jimmie Ölvestad och Tim Eriksson efter dagens straffseger mot Linköping.

Gör till startsida Lägg i favoriter
ADRESS
Djurgården Hockey AB
Box 2
121 25 STOCKHOLM-GLOBEN

Design, produktion och idé av A45
TELEFON, FAX & MAIL
Telefon: 08-600 81 00
Telefax: 08-600 81 99
info@difhockey.se