Genusgalenskapen rullar vidare – verkligheten består dock

Feministgalningar skriver i Aftonbladet om att könskvotera legolådorna (ja, de är seriösa). Bara i ett land som totalt förvillat sig i sådana meningslösheter och verklighetsfrånvarande navelskådande teorier kan ta sådana stolligheter på allvar.

Men medan tokfeministerna kufar vidare i sin surrealistiska bubbla har verkligheten, som skulle skrattat högt om den hade ett medvetande, sin gilla gång: Schimpanshonors lek påminner om docklek:

Unga schimpanshonor leker med pinnar på ett sätt som påminner om hur småbarn leker med dockor, skriver forskare i en ny studie. Det här kan bidra till att förklara varför flickor oftare än pojkar leker med dockor, spekulerar forskarna.

One blogger likes this post.

9 kommentarer

 1. Dom borde låsas in alla dessa flator och bögar som profiterar på skattebetalarnas bekostnad.
  Fullständigt galet allt som alla dessa flator och bögar sysslar med på det allmännas bekostnad.
  Och så har dom mage att kalla sig forskare när deras rätta namn är bedragare!

  • Jag är själv ingen genusförespråkare, men att tro att alla som genusforskar är flator och bögar är vansinnigt ignorant.

  • Frans!

   Du är inte verklig va? Så du vill återigen göra låsa in hbt personer? Vart tog Sd:s charmoffensiv vägen gentemot oss? Det var ingen charmoffensiv. Det var ett äckligt simpelt försök att sätta olika grupper mot varandra.

  • är du på riktigt Frans?

 2. Min dotter berättar hösten 2009 – ”En sagostund hade annonserats vid biblioteket i Haninge för barn i åldern 4-6 år”. ”Sagotanten” fokuserade till en början på hur ”prinsessor och prinsar”, allt enligt sagorna, var klädda och riktade frågan till barnaskaran hur en riktig prinsessa skulle vara klädd.

  ”I lång klänning och jacka med en krona på huvudet”, skrek barnaskaran i kör.

  Men den falske ”sagtotanten” godkände inte barnens uppfattning utan påstod att: ”numera kan också prinsessor ha långbyxor av samma slag som vad pojkar har”. Barnen såg undrande ut men köpte inte genussagotantens förvillelser. De 4-6 åriga barnen var klokare än den statligt utkommenderade genuspolitruken. I det tysta och lilla pågår en kamp mellan barntidningar med upphov från Disney världen och mellan genuspolitruker. I det här fallet vann barnaskaran på biblioteket i Haninge.

 3. Förstår inte varför du valde att tillåta den ovanstående homofobiska kommentaren, Kent.

  Menar du förresten att du inte tror på att det finns samhällskonstruerade könsstereotyper? Visst har artikelskrivarna tagit det för långt åt sitt håll, men du verkar själv inte vara alltför dålig på att dra tillbaka det lika långt förbi mittpunkten.

  • Jag modererar inte alla kommentarer. Vissa går igenom automatiskt.

   Och nej, jag tror inte det finns samhällskonstruerade ”könsstereotyper” – i alla fall inte i den grad att det är värt en enda sekunds eftertanke…

 4. På sent 70-tal var jag en hängiven legobyggare, jag saknar forttfarande den tiden. Nu när jag läst den artikeln du kallar ”genusgalenskap” inser jag att det bara var legogubbar i mitt lego och jag reflekterade aldrig över varför. När jag blev lite äldre, typ 20, förstod jag att flickor lekte med barbie ör att de är flickor och pojkar lekte med lego för att de var pojkar, bortsett från vissa pojkar som lekte med barbie för de var mer som flickor. Jag tycker de navelskådande ”feministflatorna” bakom inlägget har rätt i att det det uppenbart borde finnas fler gummor i legot. Inte för att jag tycker det är det viktigaste här i världen men det är rent komersiellt logiskt eftersom vi får allt fler kvinnliga ingengörer och de blir säkert störda på att legot bara inehåller gubbar .Du Kent kallar det navelskåderi. Varför är vad de gör mer navelskåderi än det du gör?

  • Du tycker inte att det finns viktigare saker att hänge sig åt? Du tycker kanske inte, som de flesta av oss andra, att detta skriker I-landsproblem och brist på vett?
   Vem bryr sig ärligt talat om könsfördelningen mellan lego-gubbar är helt hundra, när det i Sverige brinner en skola om dagen?
   Detta är bland det pinsammaste jag varit med om…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>