Muziekencyclopedie
Zoeken
Uitgebreid
naar MCN-site
Pop / Rock
Dance
Jazz
Wereld
Klassiek
Hedendaags
 
Genreboom

René Froger (1960 - heden)

Overzicht
Biografie
Discografie
Werkenlijst
Foto's
Audio/Video
Webshop

Genre

MOR, pop


Online

Officiële website


 

Overzicht

Biografie

Gewone Amsterdamse jongen die uitgroeit tot crooner met megasterstatus. In de jaren negentig trekt hij volle stadions met toegankelijke ballades en hapklare en meeklapbare rock.
Volledige biografie...


Bezetting

René Froger   zang


Overige muzikanten

Mandy Huydts   zang
Marian van Noort   zang
Glenn Corneille   piano
Anouskha de Wolff   zang
Daniëlle Mulder   achtergrondzang
Nick Bult   toetsinstrumenten
Alle overige muzikanten... Beperkt overzicht


Nieuwsarchief

Stralen op het Songfestival (2-2-09)
Jeroen van der Boom derde Topper (11-11-08)
Toppers naar het Eurovisiesongfestival (22-9-08)


Biografie

Gewone Amsterdamse jongen die uitgroeit tot crooner met megasterstatus. In de jaren negentig trekt hij volle stadions met toegankelijke ballades en hapklare en meeklapbare rock.


1960

René Froger René Froger wordt op 5 november 1960 in de arme en karakteristieke Amsterdamse volksbuurt De Jordaan geboren, waar zijn eveneens zingende en accordeon spelende vader Bolle Jan een populair café heeft. Vader Jan (1942-2009) en moeder Mien (1942-2009) treden op als duo Jan & Mien. Tot zijn achtste woont René in die volkswijk. Operamuziek schalt uit de vensters en Froger leert van zich af te bijten. Hoewel hij later naar Amsterdam-West verhuist, blijft De Jordaan zijn favoriete stekkie. In het café van zijn vader (tegenwoordig het Bolle Jan / Rene Froger-café) zet hij zijn eerste schreden als zingend artiest. In het café worden ook veel andere artiesten begeleid door Froger's vader, waardoor René al gauw veel liedjes ('van Italiaans tot rock 'n' roll) leert kennen. Aanvankelijk is hij van plan in de horeca te gaan werken - hij haalt daartoe ook de nodige diploma's - , maar als hij op zijn zestiende eenmaal van achter de bar liedjes begint te zingen is Froger niet meer te houden. Hij begint veelvuldig op te treden in het kroegencircuit. Pas als hij meedoet aan een talentenjacht in het Lido-theater en hij als winnaar vier maanden mee mag draaien in de revue met Ted de Braak en Mini en Maxi begint Froger te denken aan een serieuze carrière in de muziek.

Ted de Braak


1983

Froger wordt voor het eerst vader. Het huwelijk is geen lang leven beschoren. Zijn vrouw Yolanda trouwt later met een vriend van Froger.


1987

Froger maakt zijn professionele zangdebuut met het lied Love Leave Me dat in de tipparade blijft steken.


1988

Zijn volgende single Winter in America, een cover van Doug Ashdown, wordt, mede dankzij het optreden tijdens het afscheid van Adam Curry bij Veronica, een top tien-hit. Zijn eerste langspeelplaat Who Dares Wins houdt het 55 weken uit in de top 100. Zijn succes komt mede tot stand via producer/tekstschrijver/manager John van Katwijk (ex-Cristie Lane) en arrangeur/multi-instrumentalist Edwin Schimscheimer, die ook een aantal nummers schreef voor het Eurovisie Songfestival. Froger krijgt uit handen van Conamus de Zilveren Harp.

Christie Lane


1989

Froger scoort in samenwerking met de groep Het Goede Doel een monsterhit met het up tempo-lied Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken (oorspronkelijk geschreven voor André Hazes), bij sommigen beter bekend van de meezingbare refreinregels: 'een eigen huis / een plek onder de zon.' Vanaf dat moment rijst Froger's ster razendsnel. Hij scoort hit na hit (23 stuks binnen 10 jaar). De nummers op zijn goed verkopende cd's bevatten covers van onder anderen Albert Hammond, Leo Sayer en Diane Warren en composities van het duo Van Katwijk en Schimscheimer. De shows van Froger worden steeds groter. Hij richt zich met de René Froger Theaterband op grotere theaters en sporthallen.

André Hazes Het Goede Doel


1994

René Froger De joviale Froger scoort een Edison voor het album The Power of Passion. In datzelfde jaar vestigt hij een record door tien keer op rij in een uitverkocht Ahoy op te treden. Froger is 'big in Holland'.


1995

René Froger Hij doet daar nog een schepje bovenop door twee keer in een vol Feyenoordstadion De Kuip te spelen. Internationaal (Duitsland) komt Froger's carrière niet echt van de grond, omdat hij naar eigen zeggen bang is zijn eigen Nederlandse publiek te verwaarlozen.


1996

Na het met scepsis ontvangen album Illegal Romeo en de bijbehorende mega-familieshow raakt Froger in een klein dipje. Hij spiegelt zich graag aan een ster als Frank Sinatra die ook dalen kende om daarna weer te kunnen pieken. Froger pakt met Illegal Romeo-tournee weer ouderwets groot uit. Zijn band kent op een gegeven ogenblik 21 leden, inclusief zijn Wild Rhythm Dancers. Froger is niet op zijn mondje gevallen. Hij is trots op zijn megastatus en lijkt immuun te zijn voor kritiek op zijn oppervlakkigheid of zijn houterigheid op het podium: 'what you see is what you get', is een veel gezegd stopzinnetje van de Amsterdammer. Toch lijkt hij wat krediet verspeeld te hebben. De eerste single van Illegal Romeo heet If You Don’t Know en haalt de middelste regionen van de hitlijsten. Opvolger In Dreams schopt het tot de top drie. Het grote publiek is Froger blijkbaar nog niet zat.


1997

In mei sluit Froger het tweede deel van de Illegal Romeo-tour af in de Zwolse IJsselhallen. In een reclamespotje voor biermerk Bavaria valt het publiek in slaap bij een optreden van Froger. In maart en mei verschijnen nog twee singles van Froger, respectievelijk That’s When I’ll Stop Loving You en The Number One. Ook deze singles, beiden afkomstig van Illegal Romeo, worden behoorlijke hits.


1998

Na een jaar van relatieve rust komt de gewone jongen met de gouden stem op de proppen met het nieuwe ambitieuze album Home Again dat hij aankondigt als een frisse start. Die startblokken blijken eerst struikelblokken te zijn, want zangeres Diane Warren verbiedt hem de bewerkte versie - weliswaar met een andere titel - van haar lied I'm Coming (Home Again) op de plaat te zetten. Dat is een strop voor Froger, omdat juist de albumtitel Home Again gebaseerd is op dit als single bedoelde nummer. Bijna gelijktijdig met het uitbrengen van de single I Who Have Nothing komt er tijdelijk een breuk tot stand tussen René en zijn vrouw Natasja. In de roddelpers wordt gespeculeerd over een verhouding van Froger met de Belgische Phaedra Hoste, maar Froger ontkent dat in alle toonaarden. Inmiddels zijn Froger en zijn vrouw Natasja weer bij elkaar. Home Again behaalt, ondanks het ontbreken van het gewraakte nummer van Warren, een gouden plaat.


1999

Tot en met mei reist Froger door het land met een theatershow. Onderwijl verblijft hij regelmatig in Londen, voor de opnames van het nieuwe album. Voor de gelegenheid is Froger gekoppeld aan het producersduo Brian Stawling/Graham Stack. Zij zijn bekend van de hit Believe, gezongen door Cher. In april verschijnt de eerste single Crazy Way About You. Het blijkt de eerste successingle van Froger in twee jaar. Opvolger I Can’t Stop Myself blijft echter weer steken in de tipparade. Het album I Don’t Break Easy komt uit in oktober en betekent de start voor Froger’s nieuwe toernee. De verkopen van het nieuwe album zijn echter teleurstellend.


2000

René Froger Het album All The Hits, dat tevens vier nieuwe nummers bevat, verschijnt. Froger speelt op 28 mei in een uitverkochte kuip. Het concert wordt door SBS 6 live uitgezonden en het publiek is gevraagd zo Oranje mogelijk te komen i.v.m. het komende EK voetbal. Het voorprogramma wordt verzorgd door Volumia! Het album I Don't Break Easy wordt goud. Froger treedt eenmalig op met de Gevleugelde Vrienden, Pieter van Vollenhoven en Louis van Dijk. Het optreden is in het kader van de programmareeks Circle Of Life, waarmee geld geworven wordt voor fonds Slachtofferhulp.

Volumia!


2001

In het najaar verschijnt het nieuwe studioalbum Internal Affairs met covers van ondermeer Steve Wonder, Neil Sedaka, Steely Dan en The Artful Dodger. Tijdens zijn Ahoy'-concerten in december ontvangt Froger de tweemiljoenste bezoeker.


2002

Van het album Sweet Hello's & Sad Goodbyes Part 2 verschijnt in het najaar een speciale dubbel-cd met een bonus-DVD van The Show of the Year 2001 plus een aantal videoclips. Na zijn drie optredens in Ahoy' in oktober kondigt Froger aan te gaan zoeken naar een nieuwe stijl en ander repertoire.


2003

Froger ontvangt op 6 maart de Edison Oeuvreprijs. Anoushka de Wolff en Marian van Noort verlaten The Frogettes en vormen samen met Patty Brard de meidengroep Enuv'. Die groep houdt al in hetzelfde jaar op te bestaan.

Enuv'


2004

De commerciële zender SBS6 zendt vanaf 21 maart de realitysoap Puur Froger uit rondom René Froger en met name zijn voorbereidingen voor de vier concerten die hij in mei in een zo goed als uitverkochte Amsterdam ArenA geeft. Tijdens die concerten zingt hij een duet met zijn zoon Danny en wordt hij terzijde gestaan door gastmuzikanten Maud (een finalist van Idols), Gerard Joling en Gordon. Het album Puur is Frogers versie van de op dat moment succesvolle vocale jazz en de revival van het American songbook. Samen met collega's Gordon en Gerard Joling brengt René Froger de single Live In De ArenA Hitmedley uit. De opbrengst van de plaat komt ten goede aan Orange Babies, een organisatie die hulp biedt aan zwangere vrouwen in Afrika met HIV. De single kondigt het gezamenlijke optreden aan dat de drie zangers op 14 mei 2005 in de Amsterdam ArenA geven onder de titel Toppers In Concert.

Gerard Joling Gordon Maud Toppers


2005

De voorbereidingen op Toppers In Concert zijn vanaf 2 april bij RTL4 te volgen in de vierdelige realitysoap van Froger, Joling & Gordon. Bij René Froger wordt in een vroegtijdig stadium prostaatkanker geconstateerd. De ziekte kan volgens de doktoren goed behandeld worden en lijkt geen consequenties te hebben voor de geplande concerten en andere activiteiten van de zanger.


2006

Op 26, 27 en 28 mei staan Froger, Joling en Gordon weer onder de naam Toppers in Concert in de ArenA te Amsterdam. Het trio ontvangt elke avond speciale gasten waaronder de originele bezetting van Luv'. Froger moet de laatste zes weken van het jaar al zijn werkzaamheden neerleggen vanwege een slepend probleem aan zijn bovenste en onderste luchtwegen. Dit heeft tot gevolg dat de zanger zijn vier bijna uitverkochte concerten Christmas Show Of The Year op 22, 23, 24 & 26 december in Ahoy' noodgedwongen moet afstellen.

Luv'


2007

Met Toppers In Concert staan Joling, Gordon en Froger begin juni zes maal in de Amsterdam ArenA. In november verschijnt Frogers eerste Nederlandstalige album Doe Maar Gewoon. De gelijknamige single wordt een hit. Aan het album wordt meegewerkt door Emile Hartkamp, Norus Padidar en John Dirne. 14 en 15 december staat de zanger met de show René Froger Live In Ahoy' 2007 in Rotterdam. Tijdens deze show blikt hij terug op twintig jaar René Froger.

Emile Hartkamp John Marks


2008

De Toppers staan op 23, 24 en 27 mei opnieuw in de Amsterdam ArenA. Speciale gasten tijdens deze optredens zijn Anita Meyer en The Trammps. Speciaal voor het EK voetbal in Oostenrijk/Zwitserland brengt Froger een bewerkte versie uit van André Hazes' Bloed Zweet En Tranen. Na zijn theatertournee Mijn Hollands Hart volgt in het najaar een nieuwe Nederlandstalige tournee. Bij RTL 4 gaat in het najaar De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken van start. In het programma leeft het gezin Froger een maand lang op bijstandsniveau om te laten zien hoe het is als je buiten de grenzen van de welvaart valt. Effe Geen Cent Te Makken trekt veel kijkers en vergroot de bekendheid van de Voedselbank, een organisatie die bemiddelt tussen producenten van vooral etenswaren en mensen die in een schrijnende situatie terecht zijn gekomen. Tijdens de rechtstreekse, door Linda de Mol gepresenteerde laatste uitzending brengen de Frogers 47.205 donateurs binnen en wordt 2.319326 Euro verzameld voor de Voedselbank.

Anita Meyer


2009

Froger doet met Toppers in mei 2009 met het liedje Shine mee aan het Eurovisie Songfestival in Moskou, maar het trio komt niet verder dan de tweede voorronde. Toppers viert in juni het vijfjarige jubileum met twee optredens in de Amsterdam ArenA. Froger verliest in deze periode binnen korte tijd beide ouders - na de dood van moeder Mien op 8 april, overlijdt Bolle Jan op 22 juni. Met de dansbare single Sledgehammer (augustus) behaalt de zanger voor het eerst in zijn carrière de Dutch Dance Top 30. De single Zo Heppie (november) is de titelsong van De Frogers: Helemaal Heppie, de reality soap op RTL4 waarin de familie Froger zich vanuit een camper en een tent inzet voor Stichting Heppie. Deze organisatie verzorgt vakanties voor kinderen die normaal gesproken niet op vakantie zouden gaan.


2010

De vijftigste verjaardag van René Froger wordt op 2 november groots gevierd in Carré, met optredens van onder meer Frogers zonen Danny, Didier en Maxim, André van Duin, Linda de Mol, Frans Bauer, Karin Bloemen, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Ruth Jacott, Thomas Berge, Ernst Daniël Smid en Carel Kraayenhof. Een paar dagen later is de jarige zanger aanwezig bij de onthulling van het standbeeld van zijn ouders Bolle Jan en Tante Mien op de Elandsgracht. Het beeld is gemaakt door zanger Dominic Grant van het duo Grant & Forsyth.

Grant & Forsyth


Discografie

Albums
Singles
Compilaties
Overig
Gastbijdragen
 

In de discografie worden alle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Daarbij beperken we ons tot de titel, het type geluidsdrager, jaar van uitgave of opname, label, overzicht van gastmusici, plus eventuele opmerkingen over de uitgave.


Albums

Who Dares Wins

Type en jaar CD, 1988
Label CNR
Hitnotering 25-6-88, Albumlijst, 55 weken, plaats 7
Bijzonderheden Ook als LP verschenen

You're My Everything

Type en jaar CD, 1989
Label CNR
componist Ellert Driessen
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Edwin Schimscheimer
producer John van Katwijk
Hitnotering 9-12-89, Albumlijst, 16 weken, plaats 17

Midnight Man

Type en jaar CD, 1990
Label Dino
producer Marcel Schimscheimer
componist Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Edwin Schimscheimer
producer John van Katwijk
gastmuzikant Adriana Romijn
Hitnotering 3-11-90, Albumlijst, 31 weken, plaats 17

Matters Of The Heart

Type en jaar CD, 1991
Label Dino, DNCD 1289
engineer John Sonneveld
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
producer Marcel Schimscheimer
componist Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Edwin Schimscheimer
componist John van Katwijk
producer John van Katwijk
arrangeur Hans Jansen
arrangeur Marcel Schimscheimer
engineer John Smit
Hitnotering 14-12-91, Albumlijst, 27 weken, plaats 28
8-8-92, Albumlijst, 7 weken, plaats 68
3-10-92, Albumlijst, 1 week, plaats 92

Sweet Hello's And Sad Goodbyes

Type en jaar CD, 1992
Label Dino
gastmuzikant Candy Dulfer
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
producer Marcel Schimscheimer
componist Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Edwin Schimscheimer
componist John van Katwijk
producer John van Katwijk
Hitnotering 17-10-92, Albumlijst, 83 weken, plaats 3

The Power Of Passion

Type en jaar CD, 1993
Label Dino
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
producer Marcel Schimscheimer
componist Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Edwin Schimscheimer
componist John van Katwijk
producer John van Katwijk
Hitnotering 13-11-93, Albumlijst, 31 weken, plaats 3

Are You Ready For Loving Me

Type en jaar CD, 1994
Label CNR
gastmuzikant Edwin Schimscheimer
producer John van Katwijk
Hitnotering 30-4-94, Albumlijst, 10 weken, plaats 22

Walls Of Emotion

Type en jaar CD, 1994
Label Dino, DNCD 1419
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
producer Marcel Schimscheimer
componist John van Katwijk
producer John van Katwijk
engineer Hans Bedeker
gastmuzikant Marcel Serierse
gastmuzikant Bert Meulendijk
gastmuzikant Eddie Conard
gastmuzikant Kees ten Dam
gastmuzikant Laura Vlasblom
gastmuzikant Hella Koffemans
gastmuzikant Ingrid Simons
Hitnotering 19-11-94, Albumlijst, 39 weken, plaats 1

Live In Concert

Type en jaar 2CD, 1995
Label Dino, DNCD 1440
gastmuzikant Candy Dulfer
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
producer Marcel Schimscheimer
componist Marcel Schimscheimer
Hitnotering 17-6-95, Albumlijst, 60 weken, plaats 1
Bijzonderheden opgenomen in Ahoy', Carré, Congresgebouw Den Haag en 't Spant

Sweet Hello's And Sad Goodbyes

Type en jaar CD, 1995
Label Dino
Hitnotering 25-3-95, Albumlijst, 30 weken, plaats 61
Bijzonderheden re-release van de cd uit 1992

The Ballads

Type en jaar CD, 1995
Label CNR
producer John van Katwijk
Hitnotering 8-4-95, Albumlijst, 10 weken, plaats 30

Illegal Romeo Part 1

Type en jaar CD, 1996
Label Dino, DNCD 1496
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
producer Marcel Schimscheimer
componist Marcel Schimscheimer
componist John van Katwijk
producer John van Katwijk
gastmuzikant Hans Bedeker
gastmuzikant Laura Vlasblom
gastmuzikant Anneke Beukman
gastmuzikant Bert Meulendijk
gastmuzikant Hubert Heeringa
gastmuzikant Anita Dels
gastmuzikant Marcel Serierse
gastmuzikant Leonardo Amuedo
gastmuzikant Pim Roos
gastmuzikant Jody Pijper
gastmuzikant Edward Reekers
gastmuzikant Julya Lekranty
gastmuzikant Wim Both
gastmuzikant Ruud Breuls
gastmuzikant Marc Godfroid
gastmuzikant Philip Colb
gastmuzikant Trijntje Oosterhuis
gastmuzikant Ingrid Simons
Hitnotering 7-9-96, Albumlijst, 38 weken, plaats 1

Home Again

Type en jaar CD, 1997
Label Dino, DNCD 1581
gastmuzikant Hans Eijkenaar
engineer Tjeerd van Zanen
gastmuzikant Arnold van Dongen
producer John van Katwijk
componist John van Katwijk
gastmuzikant Bas van den Heuvel
gastmuzikant Bert Meulendijk
gastmuzikant Boudewijn Lucas
gastmuzikant Marcel Serierse
gastmuzikant Antoon Tolsma
gastmuzikant Hubert Heeringa
gastmuzikant Jel Jongen
gastmuzikant Serge Plume
gastmuzikant Eelco Oudolf
gastmuzikant Tom Beek
gastmuzikant Ingrid Simons
gastmuzikant Mieke de Jong
gastmuzikant Caroline Dest
gastmuzikant Babette Labeij
gastmuzikant Marlayne van den Broek
gastmuzikant Monique van de Ster
gastmuzikant Marjolein Spijkers
gastmuzikant Laura Vlasblom
gastmuzikant Carlo Campbell
gastmuzikant Roger Happel
gastmuzikant Alan Michael
Hitnotering 17-1-98, Albumlijst, 22 weken, plaats 1

I Don't Break Easy

Type en jaar CD, 1999
Label Dino, DNCD 99675
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
componist John van Katwijk
producer John van Katwijk
producer Bas van den Heuvel
Hitnotering 9-10-99, Albumlijst, 13 weken, plaats 12

All The Hits

Type en jaar 2CD, 2000
Label Dino, DNCD 20695
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Jeroen de Rijk
Hitnotering 13-5-00, Albumlijst, 29 weken, plaats 4
9-12-00, Albumlijst, 5 weken, plaats 60
3-2-01, Albumlijst, 2 weken, plaats 87
15-9-01, Albumlijst, 1 week, plaats 100
13-10-01, Albumlijst, 2 weken, plaats 86
Bijzonderheden Alle hits plus vier nieuwe nummers

Internal Affairs : The Dirty Details

Type en jaar CD, 2001
Label Dino, 5357972
gastmuzikant Hans Eijkenaar
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
producer John van Katwijk
gastmuzikant Glenda Batta
gastmuzikant Silvia Samson
engineer Holger Schwedt
Hitnotering 3-11-01, Albumlijst, 10 weken, plaats 17

Sweet Hello's & Sad Goodbyes Part 2

Type en jaar CD, 2002
Label Dino, 5429760
producer Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
componist Marcel Schimscheimer
gastmuzikant Bert Meulendijk
Hitnotering 19-10-02, Albumlijst, 11 weken, plaats 9
18-1-03, Albumlijst, 6 weken, plaats 58
Bijzonderheden in beperkte oplage ook met een bonus-DVD van The Show of the Year 2001 plus een aantal videoclips

The Ballads

Type en jaar CD, 2003
Label CNR, 8045
componist Ellert Driessen
gastmuzikant Marcel Schimscheimer

Pure

Type en jaar CD, 2004
Label Dino, 5788382
gastmuzikant Sylvia Houtzager
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
arrangeur Tom Bakker
engineer Marcel Schimscheimer
producer Marcel Schimscheimer
engineer Hans Bedeker
gastmuzikant Hans Vroomans
gastmuzikant Marcel Serierse
gastmuzikant Bert Meulendijk
gastmuzikant Peter Tiehuis
gastmuzikant Jeroen de Rijk
Hitnotering 24-4-04, Albumlijst, 13 weken, plaats 11

The Platinum Edition

Type en jaar 2CD, 2004
Label Dino, 5715850
gastmuzikant Marcel Schimscheimer
Hitnotering 5-6-04, Albumlijst, 6 weken, plaats 1
25-9-04, Albumlijst, 6 weken, plaats 51
Bijzonderheden inclusief dvd

Doe Maar Gewoon

Type en jaar CD, 2007
Label Dino, 5108612
producer Emile Hartkamp
producer Norus Padidar
producer John Dirne

Happy Christmas

Type en jaar CD, 2009
Label EMI, 6083372

'k Heb Je Lief

Type en jaar 2CD, 2010
Label EMI, 9199012
Bijzonderheden compilatie i.v.m. vijftigste verjaardag van Froger; inclusief 2 dvd's

Love Leave Me

Type en jaar 7", 1987
Label CNR
Hitnotering 11-7-87, Top 40, Tip

See You On Sunday

Type en jaar 7", 1988
Label CNR
Hitnotering 24-9-88, Top 40, Tip

Who Dares Wins

Type en jaar 7", 1988
Label CNR
gastmuzikant Edwin Schimscheimer
Hitnotering 25-6-88, Top 40, Tip

Winter In America

Type en jaar 7", 1988
Label CNR
Hitnotering 12-3-88, Top 40, 9 weken, plaats 5

You're A Lady

Type en jaar 7", 1988
Label CNR
Hitnotering 24-12-88, Top 40, Tip

Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken

Type en jaar CDS, 1989
Label CNR
B-kant A place to live
Hitnotering 11-3-89, Top 40, 12 weken, plaats 1

Back On My Feet Again

Type en jaar CDS, 1989
Label CNR
Hitnotering 2-12-89, Top 40, Tip

Are You Ready For Loving Me

Type en jaar CDS, 1990
Label CNR
Hitnotering 9-6-90, Top 40, 6 weken, plaats 17

Just Say Hello

Type en jaar 7", 1990
Label Empire, EMPS 005
producer Marcel Schimscheimer
producer John van Katwijk
Hitnotering 6-10-90, Top 40, 8 weken, plaats 11

Nobody Else

Type en jaar CDS, 1990
Label Empire
B-kant Looks like I'm loosing you
Hitnotering 23-3-91, Top 40, 8 weken, plaats 16

The Love Of The Year

Type en jaar CDS, 1990
Label Empire
Hitnotering 12-1-91, Top 40, 3 weken, plaats 35

Nobody Else

Type en jaar CDS, 1991
Label Onbekend
gastmuzikant Candy Dulfer

Still On Your Side

Type en jaar CDS, 1991
Label Dino
Hitnotering 30-11-91, Top 40, 5 weken, plaats 26

Kaylee

Type en jaar CDS, 1992
Label Dino
Hitnotering 18-7-92, Top 40, 3 weken, plaats 31

Man With A Mission

Type en jaar CDS, 1992
Label Dino
Hitnotering 9-5-92, Top 40, 3 weken, plaats 35

This Is The Moment

Type en jaar CDS, 1992
Label Dino
Hitnotering 19-12-92, Top 40, 5 weken, plaats 25

Woman Woman

Type en jaar CDS, 1992
Label Dino
Hitnotering 7-3-92, Top 40, 4 weken, plaats 29

Your Place Or Mine

Type en jaar CDS, 1992
Label Dino
B-kant All I have is my music
Hitnotering 3-10-92, Top 40, 7 weken, plaats 13

Calling Out Your Name (ruby)

Type en jaar CDS, 1993
Label Dino
Hitnotering 9-10-93, Top 40, 13 weken, plaats 4

Why Are You So Beautiful

Type en jaar CDS, 1993
Label Dino
Hitnotering 25-12-93, Top 40, 7 weken, plaats 8

For A Date With You

Type en jaar CDS, 1994
Label Dino, DNCS 2184
producer Marcel Schimscheimer
producer John van Katwijk
Hitnotering 7-1-95, Top 40, 5 weken, plaats 20

Here In My Heart

Type en jaar CDS, 1994
Label Dino
Hitnotering 12-11-94, Top 40, 7 weken, plaats 8

Why Goodbye

Type en jaar CDS, 1995
Label Dino
Hitnotering 11-3-95, Top 40, Tip

You've Got A Friend

Type en jaar CDS, 1995
Label CPG
gastmuzikant Marco Borsato
gastmuzikant Ruth Jacott
Hitnotering 9-9-95, Top 40, 6 weken, plaats 3

If You Dont Know

Type en jaar CDS, 1996
Label Dino
Hitnotering 10-8-96, Top 40, 5 weken, plaats 21

In Dreams

Type en jaar CDS, 1996
Label Dino
Hitnotering 26-10-96, Top 40, 13 weken, plaats 3

Wild Rhythm

Type en jaar CDS, 1996
Label Dino
gastmuzikant Martin Verdonk
Hitnotering 4-5-96, Top 40, 7 weken, plaats 9

Never Fall In Love

Type en jaar CDS, 1997
Label Dino, DNCS 2419
producer John van Katwijk
Hitnotering 27-12-97, Top 40, 2 weken, plaats 35

That's When I'll Stop Loving You

Type en jaar CDS, 1997
Label Dino
Hitnotering 1-3-97, Top 40, 3 weken, plaats 19

The Number One

Type en jaar CDS, 1997
Label Dino
Hitnotering 24-5-97, Top 40, 8 weken, plaats 17

Gone Are The Days

Type en jaar CDS, 1998
Label Dino, DNCS 2458
producer John van Katwijk
Bijzonderheden live in Ahoy', december 1998

I Who Have Nothing

Type en jaar CDS, 1998
Label Dino, DNCS 2434

Lovin' You

Type en jaar CDS, 1998
Label Dino, DNCS 98494
Hitnotering 28-11-98, Top 40, Tip

Crazy Way About You

Type en jaar CDS, 1999
Label Dino, DNCS 99502
Hitnotering 1-5-99, Top 40, 9 weken, plaats 13

I Can't Stop Myself

Type en jaar CDS, 1999
Label Dino
Hitnotering 28-8-99, Top 40, Tip

Strip Yourself Naked For Me

Type en jaar CDS, 2000
Label Dino, DNCS 20589

She (A Song For 'Maxima')

Type en jaar CDS, 2001
Label Dino, 7243 5504252 1
B-kant You'll Never Stand Alone
producer John van Katwijk
producer Bas van den Heuvel
engineer Han Nuyten

Why You Follow Me

Type en jaar CDS, 2001
Label Dino, 8797562
B-kant I couldn't have done it without you
producer John van Katwijk
producer Bas van den Heuvel
Hitnotering 11-8-01, Top 40, Tip

She (Song For Maxima)

Type en jaar CDS, 2002
Label Dino
Hitnotering 2-2-02, Top 40, 2 weken, plaats 38

The World I Threw Away

Type en jaar CDS, 2002
Label Dino

Live In De Arena Hitmedley

Type en jaar CDS, 2004
Label EMI
gastmuzikant Gerard Joling
gastmuzikant Cornelis Heukenroth
Bijzonderheden samenwerking met Gordon en Gerard Joling

Doe Maar Gewoon

Type en jaar CDS, 2007
Label Dino

Bloed Zweet En Tranen

Type en jaar CDS, 2008
Label Dino

Sledgehammer

Type en jaar CDS, 2009
Label Onbekend
producer John Dirne
Hitnotering 22-8-09, Top 40, Tip

Live at the ArenA

Type en jaar DVD, 2004
Label Dino
gastmuzikant Gerard Joling
gastmuzikant Cornelis Heukenroth
gastmuzikant Maud Mulder
Hitnotering 12-3-05, Albumlijst, 2 weken, plaats 49
Bijzonderheden dubbele dvd met registratie van de concerten in de Amsterdam ArenA in mei 2004; bevat gastbijdragen van Maud, Gerard Joling, Gordon en Chico & The Gypsies

Pure live

Type en jaar DVD, 2004
Label Dino, 5997169
gastmuzikant Marcel Schimscheimer


 
 

Zie overige activiteiten

René Froger


Genoemd in de biografie van

1963   Peter Beense
1980   Cees Stolk
1980   John van Katwijk
1982   Forrest
1982   Lee Towers
1983   Michiel Hoogenboezem
1984   Michèle
1986   Bert Meulendijk
1987   First Show Band
1987   Jel Jongen
1988   Edwin Schimscheimer
1988   Het Goede Doel
1988   Marcel Schimscheimer
1988   Tom Peters
1989   Laura Vlasblom
1990   Adriana Romijn
1991   Candy Dulfer
1991   Guus Westdorp
1991   Henk Temming
1992   Marlayne
1993   Fabienne
1994   Ruth Jacott
1996   Daniëlle Mulder
1996   Glennis Grace
1996   Mrs. Einstein
1997   Hans Eijkenaar
1998   Berget Lewis
1998   Tom Bakker
1999   Anita Meyer
1999   Grad Damen
1999   Kane
1999   Mick Harren
2000   Volumia!
2003   Frans Bauer
2004   André Hazes
2004   Arnold van Dongen
2004   Gerard Joling
2004   Glenn Corneille
2004   Gordon
2004   Marcel Serierse
2004   Sylvia Houtzager
2004   Toppers
2005   Emile Hartkamp
2005   Marcel Schimscheimer
2006   Luv'
2007   André Hazes
2008   Anita Meyer
2009   John Marks
Meer resultaten... Minder resultaten