Top 5 reis-applicaties voor je iPhone

De iPhone: niet alleen kun je ermee e-mailen, bellen, sms-en of foto’s maken, je kunt hem ook inzetten ter voorbereiding van je reis, of op de plaats van bestemming zelf. Voor de iPhone gebruikers onder ons selecteerde REIZ& Magazine een top vijf van handige én leuke applicaties. 

1. Schiphol

‘Eindelijk de app waar ik al tijden op wacht’ en ‘Absolute must voor frequente reiziger en Schiphol bezoeker’, zijn enkele reacties op Schiphol. Maar ook wanneer je een vriend of kennis van de luchthaven op wil pikken biedt de applicatie uitkomst: je kunt onder meer zoeken op vluchten, vluchtnummer, de bestemming of herkomst van de vlucht. Daarnaast kun je ermee eenvoudig actuele vertrek- en aankomsttijden en gatenummers vinden. En is het betreffende vliegtuig vertraagd? Ook hierover ontvang je bericht. Prijs: € 0,79

2. Lonely Planet

Het gaat hier niet om één app, maar om een breed scala aan applicaties van Lonely Planet. Allemaal met dezelfde insteek, dat wel: het zijn stuk voor stuk compacte digitale reisgidsen. Nog een voordeel: het scheelt je nog in gewicht ook.

Cityguides:

Ga je naar Rome, Londen of Parijs? Of verblijf je misschien wel ‘gewoon’ in Amsterdam? Download dan een van deze cityguide-apps. Je kan onder meer offline kaarten bekijken van de stad (dat wil zeggen zonder mobiele datakosten), bezienswaardigheden in de buurt op zoeken, en foto’s van professionele fotografen van de stad bekijken. Prijs: € 4,99.

Phrasebooks:

Met meer dan 600 gesproken zinnen in elke guide kun je leren praten als een echte local. Van Mandarijn en Spaans tot Frans en Italiaans. Prijs: € 2,99.

3. Flight Track

Eigenlijk komt het er net als bij de Schiphol app op neer dat je met deze app de status van je vlucht kunt checken. Het programma brengt je op de hoogte van gatenummers, vertragingen, geannuleerde vluchten en zelfs waar je je bagage op kunt halen wanneer je uit het vliegtuig stapt. Anders dan Schiphol dekt deze applicatie meer dan 5000 vliegvelden over de hele wereld. Prijs: € 3,99.

4. Urbanspoon

Ook wel eens moeite gehad met het kiezen van een goed restaurant op reis? Vast wel. Urbanspoon helpt je bij het vinden van leuke adresjes in de buurt. Ideaal; op de kaart kun je precies zien waar je je op dat moment bevindt en waar de leuke restaurantjes zitten. Je kan kiezen voor een buurt, soort keuken en de prijs. Mét recensies. De app werkt in de meeste Noord-Amerikaanse steden, maar ook in Londen, Sydney en Melbourne. Prijs: Gratis.

5. GetPacked: vakantie paklijst

Het inpakken van je koffer (of tas) kan je, nog voordat je goed en wel op vakantie bent, al heel wat hoofdbrekens opleveren. Met GetPacked wordt inpakken een stuk eenvoudiger: aan de hand van een aantal vragen (Waar gaat de reis heen? Wanneer en hoe lang? Wie gaan er mee? Wat voor soort vakantie? Hoe kom je op de bestemming? Waar overnacht je?) stelt de app een complete (ja, cómpléte) en persoonlijke paklijst voor je vast. Prijs: € 1,59.