E-ONLINE
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
ΕλλάδαΠολιτικήΟικονομίαΤέχνεςΑθλητισμόςΚόσμοςHOMEΦύλλο Παρασκευής
17 - 03 - 2006

ΣΤΗΛΕΣ
ΟΔΗΓΟΣ
...ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ
ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ «Ε»
ΖΑΠ ΖΑΠ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση
Με ημερομηνία

ή
Τεύχη Βιβλιοθήκης
Φάκελοι Σαββάτου

Ταυτότητα
Εκδόσεις
Αρχείο
Διάφορα
Επικοινωνία

Βρίσκεστε στο παλαιό site του www.enet.gr

Το www.enet.gr άλλαξε.

Το Web site της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας άλλαξε και βρίσκεται στη διεύθυνση www.enet.gr.

Στο παρόν site βρίσκεται μόνο το αρχείο των εκδόσεων από τις αρχές του 2001 ως και τις 30 Μαρτίου 2009.
Μνημονεύετε Οδυσσέα Ελύτη

Δέκα χρόνια χωρίς τον Οδυσσέα Ελύτη -αύριο συμπληρώνονται- και η μνήμη του τιμάται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Η κεντρική εκδήλωση «Είναι ακόμα νωρίς», που οργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιείται αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138). «Ο Οδυσσέας Ελύτης ανέδειξε την ποίηση όχι σαν μια απλή εκδοχή της τέχνης, αλλά σαν μια κοσμογονική δύναμη που αναμορφώνει τον κόσμο και του δίνει νέα νοήματα και νέες σημασίες», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απαγγελίες από την Ιουλίτα Ηλιοπούλου καθώς και παρουσίαση δύο μελοποιημένων ποιημάτων του Ελύτη από τον Γιώργο Κουρουπό. Θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Ειρήνη Καράγιαννη, η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και παιδική χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Πατσέα. Θα διανεμηθεί μικρό ομότιτλο της εκδήλωσης έντυπο δεκαέξι σελίδων, με αποσπάσματα από το έργο του Ελύτη («Ικαρος»).

Τα «Ερωτικά του Ελύτη» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνεται αύριο το μεσημέρι στις 12, στο Βασιλικό Θέατρο, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γ.γ. του ΥΠΠΟ Χρήστος Ζαχόπουλος. Θα αναγνωστούν ποιήματα από τη συλλογή «Τα ρω του έρωτα» και θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη από τους Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κόκκοτο και Τρανουδάκη. Διαβάζουν οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδας Χρυσούλα Διαβάτη, Μ. Ζαχαράκος, Κ. Καζανάς, Δ. Καρέλλης, Δ. Κολοβός, Ευαγγελία Σαρμή, Μαρίζα Τσάρη, Μαρία Χατζηιωάννου, Κλαίρη Χριστοπούλου. Το «Προφητικό» από το «Αξιον Εστί» θα απαγγείλει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νικήτας Τσακίρογλου.

Μυτιλήνη, Πάτρα, Ηράκλειο θα υποδεχθούν ελυτικά αφιερώματα, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα του Β. Αιγαίου, της Πάτρας και της Κρήτης, καθώς και οι πόλεις των Σερρών, της Φλώρινας, των Ιωαννίνων και της Σπάρτης. Από ειδικά περίπτερα (στην Αθήνα στο Μετρό Συντάγματος) θα διανέμονται δωρεάν: Δύο ψηφιακοί δίσκοι «Ελύτης 1 - Ελύτης 2», μικρό βιβλίο με αποσπάσματα ποιημάτων του Οδυσσέα Ελύτη (από τον «Ικαρο» σε τριάντα χιλιάδες αντίτυπα) και ειδική έκδοση με τίτλο «Δώδεκα σκιτσογράφοι για τον Οδυσσέα Ελύτη. Δέκα χρόνια μετά», η οποία περιλαμβάνει σκίτσα εμπνευσμένα από στίχους του ποιητή («Αδάμ-Πέργαμος»).ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/03/2006


wap.enet.gr

ΤΕΧΝΕΣ
με μια ματιά...Συνέντευξη
Λευτέρης Ξανθόπουλος


Εκδηλώσεις μνήμης


Θέατρο
Κριτική θεάτρου


«Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»Αρχαιολογική σκαπάνηΜουσική
Sunny Μπαλτζή


Εικαστικά


Προσωπική Ματιά


Μακεδονικό Μουσείο


Βυζαντινές εκκλησίες


«Πάτρα 2006»


Εθνική Πινακοθήκη


«Παγκόσμια επέτειος Πολιτικού Ψεύδους»


Η βιτρίνα ως υπέρτατο αγαθό


Τηλεόραση
Copyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.