ΟΠΑΠ Α.Ε.

Πελάτης: ΟΠΑΠ Α.Ε.
Είδος Υπηρεσίας: ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΓΝΙΑ
Τίτλος: «ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ»
Διάρκεια: 01/09/2008 έως 31/08/2009

Ανάπτυξη του προβλήματος / ευκαιρίας

- Ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ Α.Ε.) αποτελεί τον κορυφαίο διοργανωτή τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, διατηρώντας το αποκλειστικό δικαίωμα της διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας έξι αριθμολαχείων και τριών παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω ενός εκτενούς δικτύου που σήμερα αριθμεί 5.113 εξουσιοδοτημένα πρακτορεία.

- Εκκινώντας την πορεία του το 1958, ως ο φορέας διαχείρισης του ΠΡΟΠΟ και κατεύθυνσης των εσόδων του παιχνιδιού σε έργα αθλητικής ανάπτυξης της χώρας, ο ΟΠΑΠ σύντομα διεύρυνε την προσφορά του για να αγκαλιάσει και τα θέματα πολιτισμού και να εξελιχθεί σε μόνιμο χορηγό των πολιτιστικών δρωμένων της χώρας, ενώ, ως Ανώνυμη Εταιρεία από το 1999, η ΟΠΑΠ Α.Ε. προσέθεσε στους τομείς της κοινωνικής της δραστηριοποίησης την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, μεταφράζοντας τα έσοδα των παιχνιδιών που διαχειρίζεται σε κοινωνικό αγαθό.

- Ο ΟΠΑΠ παρά το γεγονός ότι αποτελεί την εταιρεία με τη μεγαλύτερη προσφορά σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η κοινωνική του προσφορά δεν καταγράφεται στη συνείδηση του κοινού, αποστερώντας από τη δημόσια εικόνα της εταιρείας τα οφέλη που τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης επιφέρουν στις επιχειρήσεις που τα υλοποιούν.

- Την άνοιξη του 2008, στο πλαίσιο εφαρμογής του γενικότερου προγράμματος αναδιοργάνωσης και εξέλιξης της εταιρείας, τέθηκε σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων και χορηγιών, με σκοπό την επικέντρωση σε συγκεκριμένους άξονες κοινωνικής δράσης, τον καλύτερο έλεγχο της πορείας υλοποίησης των έργων και τη μεγαλύτερη διαφάνεια, μέσω της γνωστοποίησης στην ελληνική κοινωνία των οικονομικών ενισχύσεων της εταιρείας.

- Η υιοθέτηση της Νέας Πολιτικής ΕΚΕ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής, αποτέλεσαν τη βάση του επικοινωνιακού επαναπροσδιορισμού της εταιρείας σε επίπεδο κοινωνικής της παρουσίας, αλλά και επιχειρηματικής της ενίσχυσης.

περισσότερα

Διεθνείς Συνεργασίες

Ενεργό μέλος της ΕΔΕΕ, αποκλειστικός συνεργάτης της Global Com Pr Network, και του Institute for Crisis Management, διεθνή δίκτυα εταιριών δημοσίων σχέσεων.

Case Studies

 • Carrefour
 • Mtv 2008
 • ΟΠΑΠ Α.Ε.
 • Ζαγόρι
 • Creta Farm
 • Fix Hellas
 • Microsoft
 • Mtv 2009
 • Ζαγόρι 2009

Είσοδος ΜελώνΞεχάσατε τον κωδικό σας; Κάντε κλικ εδώ

 • Η Politics στο διεθνές δίκτυο της Global Com PR

  2010-11-08 15:27

  Επεκτείνεται στα Βαλκάνια με τη δημιουργία της «Arthur Miller» στη Ρουμανία

  περισσότερα

 • Ο Δημήτρης Μουλάς αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της Politics GlobalCom

  2010-12-21 16:39

  Η Politics GlobalCom ανακοινώνει ότι από τις 8 Φεβρουαρίου 2010 τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Μουλάς...

  περισσότερα

 • «Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Politcs GlobalCom»

  2010-11-08 15:40

  Η POLITICS GlobalCom ανακοινώνει ότι από την 1/2/2010, νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Ράζος...

  περισσότερα