El Cap de Govern

Correu electrònic Imprimeix PDF

Antoni Martí PetitAntoni Martí Petit

 

 

Estudis

  • Escola d’arquitectura i urbanisme de Tolosa

Trajectòria política

  • Conseller General 1994-2003
  • Consol Major d’Escaldes-Engordany 2004-2011
  • Cap de Govern 2011

 

 

 

Correspon al cap de Govern les competències dels departament o serveis següents:

Gabinet del Cap de Govern


Protocol


Gabinet de Comunicació


Secretaria General de Govern


Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística
En l’àmbit de la política lingüística, la missió del Departament és treballar en la planificació, l’execució, la coordinació amb les Administracions comunals, el control i l’avaluació dels programes necessaris per desenvolupar una política lingüística amb vista a garantir i millorar l’ús de la llengua oficial, així com la protecció, la promoció i la difusió.

En l’àmbit de la promoció cultural, la missió del Departament és assegurar la programació, l’execució i el desenvolupament de les infraestructures culturals; la coordinació de la gestió dels serveis culturals públics i de les biblioteques que depenen del Govern; el desenvolupament de programes de cooperació amb institucions i entitats per al foment i la difusió culturals; la programació d’activitats de promoció en qualsevol de les seves manifestacions, el desenvolupament de programes de foment i difusió de la creació artística en tots els vessants i de producció editorial.

Departament de Patrimoni Cultural
La missió del Departament és treballar per assolir el deure constitucional de salvaguarda del patrimoni cultural d’Andorra, preveient la seva conservació integrada, el coneixement, el foment i la difusió.

El Departament vetlla per la protecció dels béns mobles, documentals, arqueològics, paleontològics immobles i immaterials que integren el patrimoni cultural del país. Ha de desenvolupar projectes de recerca històrica com a eina de referència per al seu estudi i la seva contextualització a fi d’assegurar una correcta conservació dels monuments i dels seus entorns de protecció.

La seva missió també inclou la promoció de les instal·lacions museístiques del Govern i la conservació de les col·leccions que s’hi presenten. També difon el patrimoni cultural andorrà, donant-li suport institucional i projecció a nivell nacional i internacional, per estimular el turisme cultural.

 

 


 

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner