Terrassa també s'indigna

Som precaris, migrants, treballadors, estudiants, jubilats, aturats... sense provenir de partits polítics o grans sindicats. Persones, totes elles, unides per denunciar la irresponsable gestió econòmica del país per part de polítics i grans corporacions.

Són molts els motius per exigir un gir radical en les formes de gestió política i financera: l'atur, la corrupció, l'alt nivell d'empobriment de la societat, la pèrdua de drets socials, la precarietat laboral, etcètera. Per tot això volem que una sola veu s'alci per exigir la re-orientació de les polítiques públiques cap a la protecció de l'interès general. Per exigir canvis en la llei electoral, la fi dels privilegis de la classe política, de les pujades dels impostos indiscriminades, de la privatització del sector públic, per la llibertat de moviment i la ciutadania global. Ens hem trobat per mostrar la indignació vers el sistema com a moltes altres ciutats.

Aquesta és una mobilització oberta a tothom, convidem a tots els terrassencs i terrassenques a sumar-se a aquest procés per crear nous espais de discussió i emprendre el rumb cap a una democràcia real. Ha arribat el moment de treure la democràcia al carrer i començar a construir alternatives.

Volem, en definitiva, una democràcia real!

Reportatge "Hordu Torfasonr i el no-conte Islàndia" al AgoraPapers #02

Hordu Torfasonr i el no-conte Islàndia
Hi havia una vegada una illa amb glaceres, deserts i muntanyes que es va declarar en bancarrota. Un indret que d’un dia per l’altre va saber que els seus bancs s’havien descapitalitzat pel valor de set vegades la producció interna anual del país; el que correspon a uns 60.000 euros per habitant. Però en aquesta illa hi vivia un director de teatre, el senyor Hordur Torfason, que no es va creure les explicacions que li donaven els seus governants per la televisió i va decidir plantar-se davant del parlament cada dia a les 12 del migdia amb la seva guitarra. Cantava cançons i demanava explicacions als polítics; volia saber què havia passat realment al seu país. Va començar a portar conferenciants un cop a la setmana perquè fessin xerrades fora del parlament, i fins i tot va llogar un cotxe amb un bon equip de so per anar donant voltes pel país explicant les mentides que els estaven fent creure. I cada cop eren més els illencs que s’unien a les seves reivindicacions. També va enviar cartes als polítics i els va demanar entrevistes que de mica en mica li van anar concedint, i vet aquí que al cap de 5 mesos el govern va caure i es van convocar noves eleccions. 
 

La Plaça del Poble suspèn el capitalisme

Arcadi Oliveres i Miren Etxezarreta van parlar sobre les causes i les possibles

Arcadi Oliveres i Miren Etxezarreta van parlar sobre les causes i les possibles sortides de la crisi econòmica.

Ja feia una setmana que a l’acampadaTRS s’esperava la xerrada d’Arcadi Oliveres i Miren Etxezarreta, i fer el dia 1 de juny van comparèixer. La gent ho piulava, en parlava amb els amics i coneguts, ho publicava a l’àgora, a la web i al facebook, i a les vuit del vespre la Plaça del Poble de Terrassa estava més plena que de costum, estava pleníssima; vessava de set per sentir a aquests dos catedràtics que aporten una visió crítica al capitalisme apostant per una economia justa i sostenible.

Reportatge #11Jtrs al AgoraPapers #01

#11jtrs a l'agorapaers
El dissabte 11 de juny al matí, mentre a l'Ajuntament es constituïa el nou consistori, a la plaça del poble hi havia centenars de persones exigint una democràcia real.
 
Gent de totes les edats i de diverses condicions van participar en una manifestació pacífica que volia mostrar el seu descontentament vers les maneres de fer política així com també demanar una sèrie de canvis.
 
Es va llegir un document elaborat per tots els grups de treball on es recollien propostes per millorar la societat on vivim. Una carta que recordava que "aquesta és una mobilització oberta a tothom, per crear nous espais de discussió i emprendre el rumb cap a una democràcia real", i es va fer arribar a les persones que governaran durant els propers quatre anys.

L'acampada de Terrassa se mantiene una semana más

Las 23h del día 29 Mayo (by margot)

Este domingo 29 de mayo hubo una asamblea multitudinaria en el Raval en la que se deicidio que el movimiento se mantenía de forma permanente en el espacio público cada domingo.

También se hablo de la continuidad de la acampada, la asamblea decidió mantener la acampada al menos una semana más para consolidar el trabajo de los grupos y las comisiones. El próximo domingo se retomará el debate sobre la continuidad de la acampada.

Podéis escuchar el audio aquí: http://www.acampadatrs.net/sites/default/files/ass_acampadatrs_diumenge_...

También podéis consultar la acta en el Ágora aquí: http://agora.acampadatrs.net/es/document/acta-de-lassemblea-general-del-...

Diumenge 29

cartells per establiments

Els companys de la comissió de disseny han preparat material gràfic per aquells establiments que vulguin donar suport a l'acampada mostrant la seva indignació

La federació d'associacions de veïns dóna suport a l'acampada de Terrassa

La federació d'associacions de veïns ha emès un comunicat de premsa en el qual dóna suport a l'acampada de Terrassa i s'afegeix a les seves revindicacions.

(Document 1)

Tags:

Un canvi de calendari

Al final la xerrada sobre el sistema econòmic actual, a càrrec de Miren Etxezarreta (Catedràtica de Dret a la UAB) i Arcadi oliveres,  serà el Dimecres 1 de juny a les 20h

Programació setmana 23 a 29 de maig

Aspectes generals:

  • Durant tots els matins s’aniran fent diferents activitats.
  • Espai per estudiants i espai per a nens/es
  • Es mantenen els esmorzars, dinars i sopars.

Cada dia a les 18h (Dissb i diumenge 12h) Tallers / Grups de debat oberts a qui estigui interessat/da.

 

Dilluns: 18h

  • Grup temàtic: Ecología i medi ambient
  • Grup temàtic: Temes de gènere.

Dimarts: 18h

Subscriu-te al Acampada Terrassa #acampadatrs RSS