GREATEST HITS-ALBUM OCH AVSKEDSTURNÉ

This message is in Swedish only. Please use Google Translate.

THE ARK FIRAR 20 ÅR MED GREATEST HITS-ALBUM
OCH ÅKER PÅ AVSKEDSTURNÉ

Nästa år firar The Ark 20 år som band genom att släppa en samlingsskiva innehållande 20 låtar, varav två helt nyskrivna. De nya låtarna “Breaking Up With God” och “The Apocalypse Is Over” har skrivits och spelats in under november i år samt producerats i samarbete med Peter Kvint, som bandet jobbade med redan på ”In Lust We Trust”.

Första nya singeln “Breaking Up With God” släpps den 10 januari och samlingsskivan ”Arkeology” släpps den 23 februari.

Låtlista

Let Your Body Decide
It Takes a Fool to Remain Sane
Echo Chamber
Joy Surrender
Calleth You, Cometh I
Father of a Son
Tell Me this Night is Over
Disease
One of Us is Gonna Die Young
Clamour for Glamour
Trust is Shareware
Deliver us from Free Will
Prayer for the Weekend
Absolutely No Decorum
Worrying Kind
Little Dysfunk You
Superstar
Stay With Me
Breaking Up With God
The Apocalypse is Over

Till våren åker The Ark ut på en klubbturné och sista chansen att uppleva The Ark live blir under sommarens turné som startar i slutet av maj.

“Efter sommarturnén kommer vi lägga ner bandet. Vi känner att vi uträttat det vi skulle artistiskt och att det nu är dags att gå vidare i livet. The Ark har varit en väldigt stor del av våra liv och kommer alltid betyda mycket för oss. Därför vill vi göra vårt 20-års jubileum 2011 till en rejäl avskedsfest. Samlingsskivan summerar vår karriär och våra största hits. Vårturnén kommer att bli en present till fansen då vi återvänder till scener vi stått på genom åren för att bjuda på intima och unika konserter. På detta vis vill vi hylla dem som varit med om att skapa The Ark som fenomen. Sommarens turné blir ett fyrverkeri av hits, allsång och bombasm. Vi ses nästa år!”

The Ark, december 2010.

Turnéplan våren 2011 – Arkeology Tour MMXI

3 mars Helsingfors, Tavastia
5 mars Karlstad, Nöjesfabriken
9 mars Uppsala, Katalin
10 mars Åre, Bygget
11 mars Sundsvall, Stadshuset
15 mars Stockholm, Cirkus
18 mars Göteborg, Trädgår’n
19 mars Malmö, KB
24 mars Växjö, Palladium
26 mars Norrköping, Flygeln
31 mars Oslo, Rockefeller
2 april Helsingborg, The Tivoli
19 april Köpenhamn, Amager Bio

Biljetterna släpps den 14 december.

 • Daniel
  Är det månne äntligen läge för en live-dvd?
 • Minimonk93
  Kommer ni till malmö under sommarturnen? Hoppas hoppas. Är dock bara 12 år så ni får inte ha någon dum artonårsgräns.

  PS. Älskar era nya låtar
 • falcon
  the ark till hultsfred 2011?
 • Ellu
  Det talas om en sommarturné.
  Skall the ark spela under sommaren i Finland?

  Jag hann inte få biljetter till Tavastia. Jag är besatt av tanken av att jag måste se the ark en sista gång...

  Jag minns när jag såg the ark första gången under Popkalaset i Borgå, jag tror det var 2001. Då var jag sexton år. Nästa dag spelade de i Ekenäs och jag hade inte planerat att åka, men jag ringde alla mina vänner och till slut fick jag skjuts till Ekenäs. Jag kommer ihåg glädjeruset och pirret i magen jag fick av musiken. Efter det var jag besatt. Min We are the ark skiva är alldeles rispig, så som den har snurrat. Det blev oändliga dans- och sångnummer framför spegeln, haha. Jag trodde då att jag ALDRIG tröttnar på musiken och kommer att lyssna på den varje dag. Men sen när jag började studera och efter det jobba, blev det ganska tyst ett tag, ibland kom skivorna fram, en ensam dag hemma eller en kväll tillsammans med vänner (då brukar det bli It takes a fool to remain sane med hemmagjord koreografi). Men nu tror jag att jag där igen, var jag var i början, med pirret i magen och fortfarande en känsla av att allt är möjligt (och dans framför spegeln).

  Tack the ark för er fantastiska musik och jag hoppas att vi ses i Finland under sommaren!

  - Ellu
 • Sofia
  VARFÖR MÅSTE MAN VARA 18 ÅR PÅ NÖJES I KARLSTAD FÖR :(((( ? VILL VEKRLIGEN SE ER :(((((((!!!!
 • Khukhem1001
  I wanna one !!!! Leari here in my room!
 • Lady Dark
  Will 'The Arkeology' be released only in Sweden?
 • Johannerh
  ej øv! jeg skal til Amager Bio nu, ingen diskussion!
 • Viktoria
  Ni är legendariska. Kommer att sakna er! Ses på Trädgår'n!
 • Catwomanxx9
  Fy,vad jag kommer att sakna era konserter. Men kommer att gå på flera i år. Eran musik kommer alltid att leva kvar.Kramar!
 • Alexandra
  Eran musik är speciell och underbar och kommer alltid att vara, kommer aldrig tröttna på er, tycker det är såå synd att ni ska lägga ner bandet. Ni är bäst!
 • Kommer alltid älska er. Ni är bäst. <3
 • Joj3o
  Sjukt synd att ni slutar, ni är verkligen några av de bästa! Kommer aldrig sluta lyssna på er <3 Tack för allt ni har gjort! Vi ses på Cirkus!

 • Hopegardener
  Wasn't Ark supposed to be more than this?
  But let go of my hand and you will slip out in the sand.
  Do what you wanna do.
  It's ony ripples in the sand..............

 • Twinskaulitz89
  Nej det kan inte vara så här! Jag älskar er musik, ni är det ända svenska bandet jag lyssnar på ju! Hur ska jag klara mig. Kommer sörja i flera dagar:(
 • Ingrid
  Väldigt tråkigt, måste jag säga. Men det kommer en tid för alla, och er är nog nu då. Jag måste säga, att sedan jag upptäckte er i Borgholm sommaren 2001, när ni spelade med Magnus Uggla och Håkan Hellström, har ni varit de största för mig.

  Det finns inte ord att beskriva hur mycket ni har betytt, men jag kan säga att musiken tränger in i själen och hjärtat, det är helt fantastiskt. När jag såg er live i somras grät jag. Och när jag fick Olas autograf och en kram på Springbreak i Kalmar för många år sedan var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Helt fantastiskt! Ni är underbara <3
 • alex
  Åh, extrakonsert i Malmö i vår hade varit bäst... Please!
 • Zukkie
  Jag fick precis reda på det här.. Aningen sen kanske. Har inte lyssnat mycket på The Ark på den senaste tiden, men gick in på sidan för att kolla läget liksom. Och får se att bandet ska läggas ner. Tror först att det är ett skämt. Men sanningen tränger in efter hand, och tårarna väller upp. Ville väl bara säga att ni har betytt extremt mycket för mig under en svår period i mitt liv. Ni var mitt allt. Er musik, Olas texter. Texterna speciellt, har inspirerat mig till att skriva mycket själv. Det låter klyschigt, The Arks musik har mer eller mindre räddat mitt liv. That's just how it is.

  Tack för ALLT. Glömmer aldrig vad ni gjort för mig.

  :'(
 • mis
  När kommer mer info om sommarturnén + biljettsläpp till den?
 • DISLIKE! :(

  Men samtidigt förstår jag er grabbar, ni har helt andra prioriteringar nu.

  Spelar ingen roll sen när bandet inte finns längre, men jag kommer alltid att ha The Ark som en symbol för allt jag tror på, och allt jag är och vill vara. The Ark är det som förde ljuset till mig i en mörk värld och gav mig någonting att tro på och leva för. Utan er hade jag nog inte suttit här och skrivit idag, men det tror jag att ni redan vet ;)

  Jag ska försöka gå på så många spelningar som möjligt och jag lovar att ni kommer få se mig längst fram fler än en gång både i vår och i sommar, som det alltid har varit :) Och självvklart kommer Arkmaniacs att föra reportage m.m

  Kram på er grabbar, ni är för goa! *kärlek*
blog comments powered by Disqus