Buse Unlu
foto's:Nick van Ormondt
 
 


Buse Unlu

Buse Unlu   Buse Unlu   Buse Unlu
   
   

Biografie Buse Unlu

Buse is geboren op 30 december 1981 te Den Haag. Zij is van Turkse komaf en is al jaren bezig met muziek, acteren en dans. Als meisje van 6 is zij helemaal weg van ballet en twee jaar later stort zij zich in het synchroonzwemmen. Dit doet zij 7 jaar lang op nationaal en internationaal niveau. Ze wordt wat ouder en ontdekt de wereld van het dansen op moderne dance-muziek en het theater, al snel voelt ze zich helemaal thuis op het podium.

Een aantal jaren heeft ze in verschillende clubs en shows gedanst en geacteerd in een aantal amateur producties. Dit was, naast haar HBO studie Sociaal juridische dienstverlening, haar absolute passie.
In 2002 wordt de toen 20-jarige zangeres Buse in één klap wereldberoemd met Mad'House. De eerste #1 hit van Mad'House, 'Like a prayer' veroverde in no time heel Europa en haalde niet alleen in Nederland de #1 positie, maar ook in Belgie en Duitsland piekte de hit op nummer #1. In de rest van Europa doet de hit het niet voor minder dan een top 10 plaats. De opvolgers "Holiday" en "Like a virgin" zijn eveneens Europese chartbreakers. Ook buiten Europa is Mad'House een enorm succes. Dit succes bracht Buse ook in Noord en Zuid-Amerika. Mede daardoor is zij in alle delen van de wereld een zeer grote beroemdheid geworden.
In 2002 bevalt Buse van een prachtige zoon. Dat maakt 2002 tot het perfecte jaar voor haar.

In 2004 na twee jaar intensief op tournee te zijn geweest, besluiten Buse en haar platenmaatschappij hun wegen te scheiden. Buse richt zich meer op zichzelf en haar gezin. Zij volgt in deze tijd acteerlessen en lessen musical aan de Vocal & Dance Academy en diverse andere scholen.
Begin 2007 wordt zij door Harry Klooster casting uitgenodigd om auditie te doen voor Onderweg naar Morgen. Zij wordt aangenomen voor een nieuwe personage in de serie; Esra Karadeniz. Hierin zal zij tot de zomer van 2008 te zien zijn. Ook slaagt zij in 2008 voor haar studie Sociaal Juridische Dienstverlening.

Buse richt zich op dit moment meer acteren en presenteren maar desalniettemin zal zij zich in de muziek ook niet stil kunnen houden en zullen we daarin ook zeker nog van haar horen.

Foto gallery

Klik op de foto's voor een vergoting
     
 

 

Nieuws


4-5-11
Buse is te zien in de nieuwe tv commercial 'Wonen' van ABN AMRO. Klik hier om de commercial te bekijken.24-9-10
Buse is deze maand te zien in de nieuwe Praxi Commercial.
Bekijk de commercial hier.

29-6-09
Buse is vandaag om 16.30 bevallen van een gezonde zoon hij heet Jeshua en weegt 3700 gram! Het gezin maakt het goed. Het is het tweede kindje voor Buse en haar partner. Samen hebben ze al een zoontje van zeven jaar oud.


27-10-08
Buse is te zien in de nieuwe film van het Rode Kruis. Deze korte speelfilm, in twee delen, laat je zien wat je voor een ander kunt betekenen in jouw eigen omgeving. Met een paar uurtjes van je vrije tijd kun je heel veel voor andere mensen betekenen! Het Nederlandse Rode Kruis telt zo'n35.000 mensen die regelmatig tijd vrijmaken om anderen te helpen. Bekijk hier de film

30-6-08
Buse is een van de gezichten in een nieuwe internet Rabobank campagne klik hier om naar het filmpje te gaan.

31-1-08
Buse is deze week volop te zien de succesvolle soap Onderweg Naar Morgen. Kijk hier naar een van haar uitzendingen.


29-8-2007
Vandaag is Buse te zien in de dag top5 van TMF. Klik hier om haar top 5 te bekijken.

20-8-2007

Morgen is Buse voor het eerst te zien in de succesvolle BNN serie Onderweg naar Morgen. Om 19.00 op Nederland 3 maak je kennis met haar nieuwe personage Esra. Buse zal de komende tijd te zien zijn in ONM.Homepageterug