Woensdag 14 september: Benefiet voor ABC-Belarus

10 sep

Op woensdag 14 september zal er een benefiet plaats vinden in de Onderbroek (2e walstraat 19 in Nijmegen) voor het Anarchist Black Cross Belarus. Twee bands zullen deze avond gaan optreden: Paper Plan Crash (slovenie) en Partiya (Wit-Rusland) . De deuren van de Onderbroek zullen open gaan om 20:00 en de entreeprijs zal 3 euro zijn. Alvorens het benefiet zal er in het soepcafe (in de Klinker – Van Broeckhuysenstr 46) om 19:30 een documentaire getoond worden over de vervolging van anarchisten in Wit-Rusland. Dus kom ook en help het Anarchist Black Cross Belarus met een financiële ondersteuning!

 

On the 14th of September there will be a benefit party in the Onderbroek (2e walstraat 19 in Nijmegen) for the Anarchist Black Cross Belarus. Two bands will be playing: Paper Plan Crash (Slovenia) and Partiya (White-Russia).  Entrance fee: 3 Euros. There will be a documentary being shown about the persecution of anarchists in Belarus at the soupcafe (in the Klinker – van broeckhuysenstraat at 19:30 .  So come and help the Anarchist Black Cross Belarus financially.

24 aug: ABC Gevangenenschrijfavond

14 aug

Na een zomerstop van de Klinker zijn we met Anarchist Black Cross Nijmegen weer terug op woensdag 24 augustus om gevangenen te schrijven. Deze woensdag zullen we meer informatie geven over de 3 ‘NN’ers’ die nog steeds vastzitten na de ontruimingsrondevan kraakpanden in Amsterdam afgelopen 5 juli. En we pakken de pen natuurlijk weer op: weesch solidair en schrijft!

Woensdag 24 augustus
19:30 / De Klinker / Van Broeckhuysenstraat 46 / Nijmegen

Hoewel mensen zich geweldloos verzetten, ging de politie erg gewelddadig te werk tijdens de ontruiming van het sociale centrum 'Schijnheilig'

Silvia, Costa en Billy veroordeeld (Zwitserland)

27 jul

Op vrijdag 22 juli werden de Zwitserse anarchisten Costa Ragusa, Billy Bernasconi, en Silvia Guerini veroordeeld aan de Federale Strafhof in Bellinzona. Zij werden beschuldigd van “samenzwering om brandstichting te plegen” en “illegale handel in explosieven” als gevolg van een verijdelde aanslag op een IBM nanotechnologie lab in Rüschlikon.

De beschuldiging van ‘illegaal transport van explosieven ” viel uit elkaar omdat er geen harde bewijzen waren van smokkel uit Italië. Toch werden onze kameraden veroordeeld tot langere gevangenis straffen dan die op verzoek van de officier van justitie. Continue reading 

Britse antifascistische gevangenen hebben steun nodig!

23 jul

Recentelijk werden zeven antifascisten veroordeeld voor ‘samenzwering tot openlijke geweldpleging’ (conspiracy to cause violent disorder), waarbij vier personen onmiddellijk tot 21 maanden cel werden veroordeeld, twee anderen in de bak moeten zitten in afwachting van hun straf en de andere persoon werd vrijgelaten op borgtocht in afwachting op veroordeling. Continue reading 

Geen gevangenenschrijfavond in juli

22 jul

Op woensdag 27 juli zal er helaas geen schrijfavond voor gevangenen zijn in verband met de zomerstop van de Klinker. Op 24 augustus liggen de pennen en kaartjes weer gereed!