Kontakta oss om du vill ha med din blogg i listan

Avtäckning för Avpixlat

VÄLKOMMEN På samma sätt som fågeln Fenix i den grekiska mytologin återuppstod ur askan av sig själv, reser sig nu Avpixlat ur stoftet av PI · Politiskt Inkorrekt — nya fjädrar men samma själ.

Bland oss som startar sajten Avpixlat finns personer som gjort sina lärospån hos PI men också helt nya förmågor. Vår första uppgift, nu när PI nu tagit ned skylten och pk-media aviserat att man ska korka upp vinflaskorna och fira, blir att ge det vinet en så sur och bitter eftersmak som möjligt, en som sitter i länge. Det gör vi bäst genom att se till att Avpixlat blir en lika stor, eller rentav ännu större, framgång och samlingspunkt för alternativ kompletterande journalistik och diskussion. Med DIN hjälp är detta fullt möjligt.

Arbetet för ett friare medieklimat och ett bättre Sverige går vidare.

Väl mött!

- Redaktionen

(Öppna gärna inlägget och läs lite mer om oss och den här webbplatsen. En del av informationen hittar du också på sidorna/flikarna högst upp under loggan.)

Uppdaterat: Tillströmningen av kommentarer på denna tråd blev över förväntan vilket naturligtvis är roligt. Samtidigt hinner vi inte med att läsa allt just nu. Vi kommer att göra det när kommenterandet i tråden har lugnat sig lite och då kommer vi också att svara på de frågor som ställts i kommentarerna. Har någon en särskilt viktig fråga går det förstås också bra att mejla den via KONTAKT/TIPS ovan.

Läs mer »

Share

Äldre får råd om hur de ska skydda sig mot rånare

ÅLDRINGSBROTT Vågen av brott mot äldre har nu gått så långt att polisen går ut med speciellt framtagna broschyrer till pensionärer om hur de ska bete sig i vardagen för att undvika att bli rånade och bestulna av “hjälpsamma” personer.

Share

Brittiska Tory MPs vill folkomrösta om EU-medlemskap

ENGLAND/EU David Cameron ställs nästa vecka inför ett uppror i de egna leden när ett stort antal konservativa parlamentsledamöter förväntas gå emot regeringen och rösta för att England ska hålla en folkomröstning om landets medlemskap i EU.

Enligt ändringar som införts av nuvarande regeringskoalitionen kan  väljare göra framställningar på regeringskansliets hemsida. En framställning som stöds av mer än 100.000 personer måste då tas upp till debatt. En sådan framställning om medlemskapet i EU passerade förra månaden 100.000-tröskeln och ett antal parlamentsledamöter bestämde sig i förra veckan för att också hålla en debatt i frågan.

Läs mer »

Share

Blir Libyens nya regering en islamistregim?

DEN ARABISKA VÅREN Den libyske diktatorn Muammar Gaddafi är död och med den ett 40-årigt envälde. Frågan är nu, precis som för de övriga länder som omfattas av den “arabiska våren”, vad som ska komma i dess ställe. För den kritiske granskaren har utsikterna för en demokratisering egentligen aldrig sett särskilt lovande ut, inte i Egypten, inte i Tunisien och inte heller i Libyen.

Också den libyska och västunderstödda revolutionen har, i likhet med den egyptiska och tunisiska, beskrivits som en del av en liberal, demokratisk våg som sveper över regionen och som skulle ersätta en tyrransisk diktaturregim med en parlamentarisk stat med västerländsk demokrati som förlaga. När regimen nu är krossad, diktatorn död och dammet börjar lägga sig visar sig denna beskrivning inte stämma särskilt väl överens med verkligheten.

Läs mer »

Share

Somalierna i kat-träsket

BORLÄNGE Många somaliers problem med drogen kat är sedan tidigare känt. Nu ska Borlänge kommun kartlägga problemet och då man ansökte om pengar till projektet hos länsstyrelsen sades att hälften av alla somaliska män i Sverige missbrukar drogen.

Det är Borlänge kommun som beslutat att kartlägga missbruket. 255 somalier har ingått i undersökningen och materialet ska ny analyseras. Enligt kommunen har kat en stark kulturell, historisk och religiös koppling samt är en statussymbol bland framför allt somaliska män. Kvinnors eventuella deltagande går oftast ut på hantering och smuggling.

Läs mer »

Share

Illegala invandrare utnyttjas på biltvättar

Lyssna: Biltvättar utnyttjar asylsökande som arbetskraft

ILLEGALA INVANDRARE De så kallade papperslösa fyller sin funktion i det nya Sverige som billig arbetskraft. Med tanke på att regeringen trycker på för att importera det man menar är arbetskraftsinvandrare, som ofta visar sig vara städare, restaurangpersonal och andra okvalificerade yrkesgrupper, samtidigt som man vill ge de “papperslösa” samma rättigheter som svenska medborgare är det inte svårt att se detta som en noga utstuderad plan – att helt enkelt förse de svenska företagen med billig arbetskraft och dumpa lönerna.

Läs mer »

Share

Sifo: S rasar – M starkt framåt

OPINIONSMÄTNING De senaste turerna kring Socialdemokraternas nya partiledare Håkan Juholt genererar ordentliga svängningar i opinionen. En extrainsatt väljarbarometer som Sifo utfört på uppdrag av Svenska Dagbladet visar att Socialdemokraterna tappat nästan hela tio procentenheter på bara tre veckor.

Läs mer »

Share