malna_roze_fagyi

Ezt a receptet már tavaly kinéztem a kedvenc fagyiskönyvemből, de sajnos addigra már lecsengett a málnaszezon. Idén viszont sikerült elkészítenem és hivatalosan is neki adományoztam a nyár kedvenc fagylaltja címet. Az elkészítése kb. 5 perc – ebben már a borosüveg kinyitása is benne van – és nincs is jobb, mint egy dögmeleg nyáriestén egy jó kis jéghideg rozés-málnafagyit kanalazgatni – így valahogy átvészelhető a hőség is. Az előnyei közé tartozik az is, hogy a mélyhűtőből kivéve azonnal ehető, mivel az alkoholtartalma miatt nem fagy kőkeményre.

Rozés málnasörbet

500 ml rozébor (a Varga Pincészet rozéja kiváló hozzá))

130 g nádcukor

450 g málna

A bort és a cukrot egy lábasba öntöttem és felmelegítettem – éppen csak annyira, hogy a cukor elolvadjon benne. Levettem a tűzről és a megmosott málnaszemeket is beleszórtam, így hagytam kihűlni.

Amikor teljesen kihűlt, merülőmixerrel pürésítettem, majd átpaszíroztam az egészet.

A viszonylag nagy alkoholtartalom miatt a fagylaltgép nem igazán fagyasztja meg, csak félig, de után a mélyhűtőbe téve tökéletes lesz. Gyorsan próbáljátok ki, amíg még tart a málnaszezon!!

Print

Tags: , , ,

This entry was posted on Péntek, július 17th, 2009 at 8:44 de. and is filed under Ennivaló, édesek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 comments so far

Nyestkutya
 1 

A színe gyönyörű, kompozíció és fotó kiváló, biztos ízre is fini, szóval összességében csillagos ötös :) A hűsítő faktor sem elhanyagolandó!!

július 17th, 2009 at 12:05 du.
 2 

Mingyár’ ugrok is át!!

július 18th, 2009 at 12:14 de.
Niki
 3 

Nyest, köszi :-)

Piszke, gyere! Most hozott az uram 2 rekesz málnát a piacról, úgyhogy néhány adag biztosan lesz a hűtőben…. Hosszú még a nyár :-)

július 18th, 2009 at 11:05 de.
 4 

Kipróbáltam. Nagyszerű lett. :)

Köszi!

július 23rd, 2009 at 8:53 du.
Niki
 5 

Nincs mit :-) Egészségedre! Nincs is jobb mint ez, ilyen melegben….

július 24th, 2009 at 10:27 du.

One Trackback/Ping

  1. sajtkukac » Blog Archive » Tzatziki, uborkagranita, és VKF 43.    jún 28 2011 / 3du.:

    [...] sikerrel első helyen végzett a rozés-málnás, ez az egész család abszolút kedvence (még az erősen kiskorú gyerekeim is ezt követelik [...]

Leave a reply

Név (*)
E-mail (nem publikus) (*)
URI
Comment