Home

 


 

Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam.

 

Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam is een grote groepspraktijk waarin 14 dierenartsen, 16 paraveterinairen en een rontgenlaborant/paardengebitsverzorger, diersoortgericht werken. Zij worden ondersteund door een praktijkmanager en een financieel medewerkster.

De praktijk biedt hoogwaardige diergeneeskundige zorg aan gezelschapsdieren, paarden en landbouwhuisdieren in de regio Doetinchem-Zeddam-Emmerich en heeft vestigingen in Doetinchem, Zeddam en  Emmerich (D). De praktijk heeft een rijke historie en bestaat al sinds 1878. Sinds oktober 2009 is er in Emmerich een compleet nieuw gebouw geopend. De praktijk opereert hier onder de naam: D/NL Tier-und-Arzt GmbH.

 Openingstijden tijdens de feestdagen:

25-26 december gesloten

31 december 09.30-12.30 geopend

(voor spoed 24 uur bereikbaar)

 

Vuurwerkangst

 

Waar de decembermaand voor ons mensen een feestmaand is, is dit voor veel honden en katten de meest ellendige maand van het jaar. Hoewel het afsteken van vuurwerk slechts 1,5 dag is toegestaan, klinken vaak begin december al de eerste knallen.

 

Een sporadische knal op straat hoeft voor een evenwichtige hond geen probleem te zijn, ze schrikken even net als wij maar herstellen zich snel. Veel honden echter zijn door eerdere ervaringen zo bang geworden, dat ze vanaf het klinken van de eerste knal de hele maand december angstig en onrustig zijn. Zo willen ze niet meer naar buiten, vertonen vluchtgedrag en staan continu onder spanning; onbereikbaar voor beloning of correctie. Veel bazen nemen zich eind december heilig voor om volgend jaar toch echt te proberen iets aan deze angst te doen maar herinneren zich dit goede voornemen pas weer bij het klinken van de eerste knal. En dan is het voor sommige honden al te laat.

 

Lees meer...
 

 

Ontwormwijzer voor paarden

 

Receptplicht

Sinds 1 juli 2008 zijn de regels met betrekking tot het voorschrijven van ontwormingsmiddelen veranderd. Ontwormingsmiddelen kunt u niet langer zomaar overal aanschaffen. Ze zijn alleen nog verkrijgbaar bij de dierenarts of met een recept van een dierenarts bij een bevoegde handelaar. Vanwege de toenemende resistentie tegen ontwormingsmiddelen wordt er geadviseerd om behandelingen te beperken door middel van selectief ontwormen van alleen de paarden met een hoge ei-uitscheiding in de mest.
Lees meer...
 

West-Nijlvirus ontdekt in Spanje

In het Spaanse Andalusië is deze week het West-Nijlvirus opgedoken. 31 paarden werden verdacht van besmetting, bij één paard is infectie daadwerkelijk vastgesteld. De ziekte is in ongeveer 30% van de gevallen dodelijk bij paarden, mensen kunnen er in zeldzame gevallen ook aan overlijden.

Lees meer...
 

PUPPY Party

 

 

 

2012
januari
woensdag
11

Houden we weer onze volgende puppy party. Bent u de trotse eigenaar van een pup of bent u van plan binnenkort een pup aan te schaffen, dan behoort u tot onze doelgroep. Op deze avond vertellen wij u alles wat u moet weten over de gezondheid, voeding en verzorging van uw pup.

De avond wordt verzorgd door onze assistentes. Bent u geinteresseerd voor deze avond dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij een van de assistentes.

 

Lees meer...