Väderöversikt

 

Karta Sverige Sydvästra Götaland Sydöstra Götaland Nordvästra Götaland Nordöstra Götaland Öland Gotland Östra Svealand Sydvästra Svealand Nordvästra Svealand Södra Norrlands kustland Södra Norrlands inland Södra Norrlands fjälltrakter Norra Norrlands kustland Norra Norrlands inland Norra Norrlands fjälltrakter

Klicka i kartan för att se distriktsprognos.

Uppdatering:
SMHI lägger ut minst 5 prognoser per dygn och uppdaterar dem däremellan vid behov.

2012-01-10 kl 12:49


Efterhand mildare i söder
Över Norrland har vi i dag en del snöfall som passerar, men det är inga större mängder det handlar om. I söder är det nu i stort sett uppehållsväder, men mildare luft är på väg in med sydvästvindar och med mildluften följer i natt även lite regn över både Götaland och delar av Svealand. Nederbörden drar i morgon bort österut och molnigheten minskar på många håll. Ett undantag är dock fjällen där det under onsdagen väntas snöbyar av och till.

Torsdag
Ett lågtryck med nederbörd passerar österut över södra Sverige och medför blåsigt väder. I fjälltrakterna väntas snöbyar på många håll.

Fredag
Vinden vrider mot nord vilket gör att kallare och torrare luft drar ner över hela landet men längst i öster möjligen snöfall.

Helgen och inledningen av nästa vecka
Inledningen av helgen börjar sedan med liknande väder med minusgrader i stora delar av landet. Mildare luft förs däremot in över Norrland till söndagen då ett snöfallsområde passerar västerifrån och temperaturen på dagen hamnar mellan 1 och 10 minusgrader här. I söder fortsatt klart väder med några minusgrader.

I början av nästa vecka förs lite mildare luft in även i söder tillsammans med moln och vi får åter ett par plusgrader här.


Meteorolog: Lars Knutsson

FORSKNING

PRODUKTER

LÄR DIG MER