Megnyílt az Eduárd Képregénybolt és Galéria

Megnyílt az Eduárd Képregénybolt és Galéria
Tegnap, az Operaház oldalában, ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit Budapest első képregényboltja, az Eduárd Képregénybolt és Galéria.

A bolt bejárata előtt a 14 karátos autó parkolt, a gyülekező vendégeket pedig Wendriner Aladár artista és ragadozó, illetve Vanek B. Eduárd életnagyságú szobra fogadta – a hivatalos megnyitót pedig személyesen a Szőke Ciklon vezényelte le.

Rejtő Jenő híres figuráinak jelenlétére hamar magyarázatot kaptunk: a Képes Kiadó gondozásában most megjelent klasszikus Rejtő-Korcsmáros képregényt, a Piszkos Fred, a kapitány albumot itt tekinthettük meg először. A felújított és kiszínezett képregény tartalmában is bővült: az eredeti, Korcsmáros Pál rajzokhoz további képkockák kerültek, így a korábban tartalom szűke miatt erősen csorbult Rejtő történet több szereplőjét és kimaradt cselekményszálát is megismerheti az olvasó a most megjelent, igényes kiadványból.

Megújult az Eduárd fapados képregényújság is, melynek színes borítójú, már csak nevében fapados 9. számát szintén a bolt nyitásának apropóján vehettük kézbe. A lapban nem csak Rejtő és Korcsmáros által teremtett figurák köszönnek vissza, hanem magyar rajzolók friss alkotásai és egyéb kisebb írások is helyet kaptak.

Az új kiadványok után a közeljövőben megjelenő lapokról és a tervekről kaptunk tájékoztatást, majd a kedvezmények ismertetése következett. A bolt jelenleg az alábbi akciókkal kedveskedik a képregény kedvelőinek:

Képes Kiadó kiadványok: 5%
Auster: Tükörváros: 10%
Fekete-Fehér képregényantológia 1-6: 10%
Fazekas: Tűzvihar: 30%
Egri csillagok: 30%
Az aranyember: 30%
A láthatatlan ember: 30%
Vörös és Fekete: 30%
Sörmesterek: 30%
Sfar: A rabbi macskája: 50%
Sfar: A torony – Egy kacsa szíve: 50%
300 képregény + DVD: 8.480,- helyett 5.999,-

Mint azt Korcsmáros Gábortól és Bayer Antaltól a végén megtudtuk, a Dalszínház utcában, az igen előkelő környezetben átadott, szintén az Eduárd nevet viselő bolt célja, hogy a méltánytalanul évtizedekre elfelejtett, de pár éve ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendő képregény-műfaj szerzőinek, olvasóinak és kedvelőinek közös bázisa legyen. Az üzletben megvásárolható a forgalomban lévő összes magyar képregény, de kaphatóak antikvár jellegű és külföldi alkotások is, és a képregényekhez kapcsolódó pólók, poszterek és egyéb ajándéktárgyak is beszerezhetőek – a pincében kialakított galériában pedig majd rajzolók, festők kiállításaival és egyéb programokkal várják a látogatókat.

További információk:
Eduárd Képregénybolt
www.eduard.hu