Nevin Özütok

Nevin Özütok
Functie: 
portefeuillehouder

Wie is Nevin Özütok?

Ik ben Nevin en heb een brede ervaring in de politiek als o.a. gemeenteraadslid Amsterdam, Tweede Kamerlid en vicevoorzitter van GroenLinks Amsterdam.

De afdeling GroenLinks Amsterdam Oost koos mij als kandidaat voor het Dagelijks Bestuur dat na de verkiezingen van 10 maart 2010 gevormd moet worden.
Als vakbondsbestuurder heb ik ruime ervaring in het onderhandelen met de bedoeling een win-win situatie te bereiken.
Politiek is mij op het lijf geschreven. Ik wil de groene en sociale onderwerpen goed in beeld brengen. Denk maar aan o.a. het stimuleren van duurzaamheid, de groene economie en het creëren van kansen voor alle bewoners in het stadsdeel.
Emancipatie en participatie zijn mijn drijfveren. Ik wil met passie werken aan een stadsdeel waarin mensen; arm en rijk, jong en oud, man en vrouw, ongeacht religie en seksuele geaardheid, in vrijheid kunnen leven.
Ik houd van een vruchtbare dialoog en samenwerking en nodig u daarom gaarne uit, om uw ideeën over verschillende thema’s van het stadsdeel met mij te delen en te komen tot zichtbare GroenLinkse resultaten. Met andere woorden ‘een betere toekomst voor Oost’.

Ik ben te bereiken via e-mail: N.Ozutok@oost.amsterdam.nl.

Met hartelijke groet,

 

Nevin

 

14 artikelen

Groene Daken nu ook in Oost mogelijk

Groene Daken nu ook in Oost mogelijk

Een van de eerste punten die GroenLinks in het nieuwe jaar heeft gerealiseerd is het subsidiëren van Groene Daken en Gevels in Stadsdeel Oost. Op het gebied van ‘duurzaamheid’ doen we al veel in ons geliefde stadsdeel. Na de zonnepanelen subsidie is er nu ook de Groene daken subsidie. Een groen dak heeft vele voordelen: het isoleert de woning, heeft een verkoelende werking op de omgeving en is goed voor de biodiversiteit in de stad. Een ander belangrijk punt is dat een groen dak het regenwater absorbeert, iets wat in de dicht bebouwde stedelijke omgeving nog steeds een probleem is. Door de betere absorptie treedt er minder wateroverlast op. De subsidieregeling genereert zo vele voordelen tegelijkertijd!

Duurzaamheid en de agenda Groen

Duurzaamheid en de agenda Groen

De afgelopen tijd zijn twee belangrijke stukken, de agenda duurzaamheid en de agenda groen, door de raadscommissie ontvangen. De fracties hebben hun input op de plannen geleverd . Gesteund door de inbreng van de raadscommissie ga ik als wethouder met de input van onze fractie in het achterhoofd beide agenda’s verder afronden.

Buurtwinkels in de Indische Buurt.

Buurtwinkels in de Indische Buurt.

Buurtwinkels hebben een historische waarde voor de Indische Buurt.
Dat heeft ook Amsterdam Museum ontdekt.
Met een tentoonstelling in de koffiehuis van Mustafas’, Javastraat 111, is het museum buiten haar muren getreden en laat op deze manier de buurtbewoners bewust worden van de historie van de straat en haar bewoners

Hutten op Ijburg

 Hutten op Ijburg

Het is een verrassend beroep dat van een stadsdeel wethouder. Een paar weken geleden kreeg ik te horen dat er ‘’onveilige hutten” in de openbare ruimte, zonder overleg met de bewoners werden verwijderd. Ik heb gelijk opdracht gegeven om daarmee te stoppen!
Helaas is dit in een bericht naar aanleiding van het incident, in de stadsdeelkrant niet niet helemaal goed overgekomen.