tämä hevonen on virtuaalihevonen
image

Hallbera

kutsumanimi Halla rotu, sukupuoli new forest, tamma
syntymäaika 2010-05-01 väri ja merkit kimo
säkäkorkeus 142cm omistaja Swansong Ponies - annique VRL-096
rekisterinumero VH11-027-0002 kasvattaja Elina Merenpää, FIN
koulutus ko. heA, re. 110cm saavutukset -

Luonnekuvaus

Hallbera, meidän kaunis valkoinen satutammamme. Hallaksi kutsuttu neiti on luonteeltaan rauhallisen letkeä, joka ei näyttele upeita askeliaan ilmaiseksi. Hoitamisesta, syömisestä ja vain lököilystä Halla pitää enemmän kuin mistään, joten olettaa voikin, että tamma viihtyy hoidettavana. Halla ei ole koskaan kokeillut sellaista asiaa kuin näykkiminen tai potkiminen, neiti sen kuin olla seisoo hoitajan puurnatessa ympäriinsä. Jos tarjolla on vielä syötävääkin, on meidän lumikuningatar aivan taivaissa. Tamma ei kuitenkaan ole pystyynkuollut, neiti kiintyy helposti kanssaan työskenteleviin. Tutustumisprosessia voi myös nopeuttaa lahjonnalla, jolloin lopputulos on taattu. Halla on taluttaessa yllättävän vahva halutessaan mennä syömään ojanpenkkaan, mutta mikään mahdoton tapaus tämäkään ahmatti ei ole.

Ratsastaessa Halla on hieman hitaampi tapaus, ja jos tamman haluaa saada esittelemään elastisia liikkeitään, on selässä tehtävä todella paljon töitä. Halla ei pysähtele tai kiukuttele, tamma vain kulkee varsin letkeään tahtiin. Siirtymisissä saattaa tarvita pohkeiden avuksi jotain kättä pidempää varsinkin alkutunnista, kun taas pidätteet menevät aivan heti lävitse, hieman turhankin hyvin. Jos selässä jaksaa kuitenkin vain vääntää ja vääntää, voi lopputulos olla upeasti liikkuva satutamma, jonka kanssa kaikki tuntuu helpolta. Halla on täysin pomminvarma, tamma ei hätkähdä yhtään mitään milloinkaan. Selässä voi siis rauhassa keskittyä takapään herättämiseen, jonka jälkeen kaunis peräänantokin löytyy.

Esteillä Halla on ehdoton luottoratsu hieman aremmille ratsastajille, tamma nimittäin vie ratsastajan kuin ratsastajan pienempien esteiden ylitse turvallisesti. Estekorkeuden noustessa saa selässä tehdä itsekin töitä, sillä tamma pistää hyvin nopeasti puomit alas, jos selässä ei ole vauhdin ylläpitäjää ja tiennäyttäjää. Vauhdin kun löytää keinolla millä hyvänsä, on se usein jäädäkseen. Vauhdin löydettyä suuremmatkin radat ylittyvät keveillä hypyillä, erikoisesteet eivät saa valkoisen tamman korvia edes värähtämään. Puomityöskentely on kaikista työläintä Hallalla, sillä tamma joko hyppää puomit innoissaan - jos siis moottori on syttynyt - tai lähes katkaisee ne, ellei vauhtia ole löytynyt. © Vipeltäjä

i. Aikamoisen Haldor ii. Rappflod Bonjour
ie. Aikamoisen Natalie
e. Linnehorn Madrona ei. Syracause
ee. Linnehorn Madelina

i. Aikamoisen Haldor on Riikka Aikamoisen oma kasvatti ja jalostusori. Aikamoisen Haldor on väriltään täysin kimo, mikä jo yksinään on omiaan keräämään herralle tammoja. Kun pakkaan lisätään vielä upea hyppykyky - ori on saanut hyväksyttyjä 130cm tasolta - ja komea II palkinnon ulkonäkö, on menestystarina valmis. Säkäkorkeutta tältä herrasmieheltä löytyy tasan 148cm verran.

ii. Rappflod Bonjour on Ruotsista Suomeen tuotu jalostusori. Rappflod Bonjour eli aina 15-vuotiaaksi Ruotsissa kunnes muutti Suomeen, kotimaassaan lähinnä kilpaillen noin metrin tasolla esteillä ja helpoissa koululuokissa. Säkäkorkeudeltaan tämä mustankimo herra on 146cm, luonteeltaan kiltti mutta sopivasti temperamenttinen. Suomessa ori on ollut vain jalostuskäytössä, periyttäen hienoa luonnetta ja rakennettaan.

ie. Aikamoisen Natalie on Riikka Aikamoisen ensimmäisiä omia kasvatteja. Tamma on väriltään kimo, säkäkorkeutta löytyy 143cm. Aikamoisen Natalie ei ole eläissään kilpaillut muualla kuin näyttelykehissä, joista tamma on saanut hienosti I palkintoja ja pari II palkintoa. Luonteeltaan rouva on rauhallinen, yhteistyönhaluinen ja kiltti. Aikamoisen Haldor on tamman kahdeksas varsa, ja nyt Natalie jää ansaitulle täyseläkkeelle. e. Linnehorn Madrona on kaunis 138cm korkea oleva tukevampi tamma, joka tuotiin Ruotsista, Linnehorn Stuterista, Suomeen Elina Merenpään talliin. Madrona on rehellinen neiti, jonka kanssa myös aikuiset ovat päässeet kokeilemaan ratsastuksen saloja. Tammalla on kilpailtu siitosuraa ennen ahkerasti niin este- kuin koulukilpailuissa. Nykyään Linnehorn Madrona on lähinnä siitoskäytössä, vaikka käy välillä näyttelyissä pyörähtämässä.

ei. Syracuse on aivan uusi nimi Ruotsissa, ori ampaisi ihmisten tietoisuuteen vasta kantakirjatilaisuudessa. Ori palkittiin kirkkaasti I-palkinnolla, vaikka herran suku on täynnä vain keskivertoponeja. Syracuse on eloisa ja pirteä kouluori, jonka varsat ovat osoittaneet potentiaalia kuitenkin niin esteille- kuin kouluunkin. Säkäkorkeudeltaan herra on 143cm ja väriltään tummanrautias.

ee. Linnehorn Madelina on Ruotsissa siitostamman virkaa toimittava ruunikko neiti, joka on ehdottomasti yksi halutuimmista Linnehorn Stuterin asukeista. Nimekkäästä Linnehorn-linjaisesta suvusta tuleva tamma on aivan upealiikkeinen ja Madelina tuntuu jättävän jälkeläisilleen tuota liikettä. Linnehorn Madelina on kantakirjattu I-palkinnolla, jälkeläisiä tältä 136cm korkealta tammalta löytyy tähän mennessä kuusi. © Vipeltäjä

Kuvagalleria

Jälkeläiset

ei jäkeläisiä

Siitokseen?

Halla on tarjolla sekä new forest- että ratsuponijalostukseen. Oriehdokkaalta tulee löytyä omat sivut, eikä muutama sijoituskaan ole pahitteeksi. Halla vastaanottaa pääasiassa esteoreja!

© Swansong Ponies. Layout by © Website Templates