4 kuukautta meni, mutta mitä seuraavaksi?

Omalta osaltani 4KK-projekti päättyy tähän, joten iso kiitos kaikille lukijoille. Toivottavasti ponnisteluistani on ollut edes jollekin hyötyä. Terveellisten elämäntapojen opetteleminen ja fyysisen huippukunnon tavoittelu eivät taasen missään nimessä lopu tähän. Uskon, että luvassa on koko elämän mittainen seikkailu.

Jatkan omien kokemuksieni kirjaamista omalla blogillani, joka on ollut jo hetken aikaa pystyssä. Tervetuloa seuraamaan seikkailujani ravinnon ja urheilun parissa. Blogini löydät osoitteesta www.lakipiste.com.

Lakipiste-blogista löydät myös oman 4KK-taistoni lopulliset tulokset, mutta tässä tärkeimmät:

 • Paino putosi 20 kiloa.
 • Varusmiesten kuntotestit jäi karvan varaan kiitettävästä tuloksesta, mutta joka osa-alueella tuli selkeää kehitystä.
 • Elämäntapani ovat muuttuneet enemmän kuin uskalsin edes kuvitella

Kiitos vielä kerran minun puolestani kaikille lukijoille. Nähdään Lakipisteessä!

- Jaxon

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Haastetta tulevalle vuodelle

Nyt kun nautimme vielä viimeisiä hetkiä joulurauhaa, on hyvä kääntää katse kohti tulevaa. Itsellä on kova lista uudenvuoden lupauksia tulossa, joita paljastan hieman lähempänä h-hetkeä. Yhteen haasteeseen haluan kuitenkin kutsua ihmisiä mukaan. Mikä onkaan hienompaa, kuin aloittaa uusi vuosi tarkastamalla lähtötilanne kuntotestien parissa? Minä, muutamat ystäväni sekä special guest star aiomme suorittaa varusmiesten kuntotestin 9.1.2010 Tampereella. Tämä on samalla itselleni 4KK-projektin päätöstesti. Lähtekää ihmeessä matkaan katsomaan mistä puusta kukin on veistetty ja jännittämään pääseekö tämä mursu tavoitteeseen.

Tuohon testipäivään oman haasteensa tuo se, että sisähalliin ei näyttäisi olevan mahdollisuutta päästä cooperia juoksemaan, mutta me sisukkaat ja karaistuneet Suomalaiset pystytään kyllä juoksemaan ulkonakin. Jos tiedät jonkun hyvän paikan näin ydintalvella juosta Tampereella cooper, niin ilmoitathan siitä kommentoimalla tähän blogitekstiin tai maililla osoitteeseen jaakko.murtomaki@lakipiste.com

Testit tehdään seuraavalla aikataululla 9.1.2010:

- Klo 9-10 lihaskuntotestit Nääshallissa (varaa mukaan muutama euro salimaksua varten)

- Klo 12-13 Cooper-testi, paikka selviää lähempänä, mutta todennäköisesti Pyynikin palloilukenttä

Tervetuloa mukaan!

- Jaxon

P.S. Jos et pääse Tampereelle suorittamaan testejä, niin voit aina suorittaa ne kotikunnallasi. Julkaisen mielelläni tuloksia Lakipiste-blogissa jos lähetät minulle tietoja mailitse osoitteeseen jaakko.murtomaki@lakipiste.com. Kaikki kuva ja videomateriaali on myöskin erittäin tervetullutta.:)

Jätä kommentti

Kategoria(t): Harjoitusohjelma, Jaakko, Roope, Tulokset

TIlannekatsaus vol.2

Nyt kun virallinen 12 viikon treeni- ja ravinto-ohjelmani on saatu päätökseen, on hyvä aika käydä hieman seurauksia läpi. Tästä eteenpäin treenaaminen ja syöminen on vielä enemmän oman harkintani varassa ja matkaa tavoitteisiinkin on vielä riittävästi. Mielestäni kuitenkin kuvat ja luvut kertovat tässä tilanteessa enemmän kuin tuhat sanaa… Lue luvut ja katso kuvat täältä.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Colonic-suolihuuhtelu vol.3

Jälleen kerran tervetuloa paksusuolen ihmeelliseen maailmaan. Puolitoista viikkoa sitten kävin kolmannessa ammattilaisen suorittamassa suolihuuhtelussani ja tämä kerta olikin varsinainen läpimurto. Se on hassua, kuinka sitä kuvittelee, että “kyllä mulla kaikki toimii niin kuin pitää ja pahaa aavistamatta kulkee päivä kerrallaan huonompaan suuntaan. Itselläni nuo ajat on ohi ja olen siitä iloinen. Olin ihan vakuuttuunut, että kyllähän minusta nyt yhdellä kierroksella kaikki kuonat ulos saadaan, mutta kyllä se sen kolme kertaa vei ennen kuin alkoi torvet laulamaan… Lue lisää täältä

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Kaupunki-Cooper

Tänään koin suuren oivalluksen, joka auttaa jaksamaan tulevaisuudessakin. Olin ystäväni Mikon kanssa juoksemassa aamupäivällä cooper-testin. Treeniohjelmaani kuuluu kyseisen testin suoritus kahden viikon välein, koska olen asettanut itselleni aika kovan tavoitteen vuoden loppuun. Tarkoitus on siis puhkaista 3000 metrin maaginen raja 31.12.2009. Näillä välisuorituksilla on alusta asti ollut sellainen virka, että keho saa tasaisin väliajoin oikeanlaisen ärsykkeen voidakseen kehittyä loppullista koitosta varten. Eli cooperissa kehittyy juoksemalla cooperia. Ei ole siis ollut tarkoituksena tuijottaa tuloksiin, mutta kilpailuhenkisenä ihmisenä olen silti halunnut haastaa itseni aina kahden viikon välein entistä kovempaan suoritukseen ja olen onnistunut siinä ainakin tähän asti. Tänään juoksin… Lue lisää

1 kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Kaikki vaikuttaa kaikkeen

Julkaistu Lakipiste-Blogissa 4.11.2009

Haluan jakaa kanssanne ajatuksia, siitä kuinka oman terveydentilan, fyysisen kunnon ja yleisen olotilan paranemisella on selkeitä vaikutuksia muihinkin osa-alueisiin elämässä. En aio puhua mistään rakkaudesta Äiti Maahan tai kosmisista väreilyistä, vaan pärjäämisestä arjen haasteissa. Kehomme voinnilla on mielestäni selkeä yhteys myös siihen kuinka voimme henkisesti… Lue lisää

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Colonic-suolihuuhtelu vol.2

Kerroin teille aiemmin hieman suolihuuhtelun taustaa ja kokemuksia ensimmäisestä suolihuuhtelustani. Samassa yhteydessä mainitsin, että tällä kierroksella tulen käymään 2-3 kertaa kyseisessä toimenpiteessä. Kuluneen viikon torstaina oli uusintakierroksen vuoro.

Tunnelmia

Eikös sen pitäisi riittää, että vetää kerran viikossa kunnon kännit ja krapula-aamuna tyhjentää molemmista päistä? Vai riittääkö loppupeleissä? Itse harjoitin “kännihuuhtelua” vähintään kerran vuodessa ennen tätä ja kroppani oli kaikkea muuta kuin puhdistunut. Yllätys sinänsä. ;)  Suolihuuhtelussa taasen on molemmilla kerroilla saatu aikaan selkeitä tuloksia. Ykköskierroksella päästiin vasta alkuun ja silti  tuli huomattavasti kevyempi olo. Nyt toisella kertaa kaikki sujui jo paljon sujuvammin ja päästiin projektissa jo paljon pidemmälle (lue: enemmän kuonaa pihalle). Olo heti huuhtelun jälkeen oli edelliskertaa loistavampi ja muutokset alkaa huomaamaan. Vaikka itse kokemus ei ihan kaikkia Särkänniemen laitteita voitakaan, niin menen kyllä mieluusti vielä ensi viikolla uudestaan (colonic-hoitaja sanoi, että ensi kerta on luultavasti viimeinen tällä haavaa).

Vaikutuksia

Suolihuuhtelun vaikutukset ovat vielä olleet vähän kuin yö ja päivä. Olen tämän haasteen aikana tottunut ns. detoxi-oireisiin, joita ilmenee kun keho puhdistuu. Näihin kuuluu mm. paikoittainen väsymys, päänsärky ja jopa huono olo. Nämä oireet ovat kuitenkin vain hetkittäisiä ja vastavuoroisesti kokonaisuudessan on ollut parempi ja energisempi olo.

Olen huomannut, että kun suoli toimii paremmin, myös syömästäni ruoasta imeytyy tehokkaammin ravintoaineita. Tämän huomaa siitä, että tulen pienemmistä määristä kylläiseksi. Olen tosin opetellut syömään hitaammin ja pureskelemaan ruokaa enemmän, joka auttaa tähän kanssa, mutta ne hetket jolloin tulee tosi nopeasti syömisen jälkeen uudestaan nälkä ovat kokolailla historiaa.

Sellainen ikuiset vaivat kuin “pömppömaha” ja “lemmenkahvat” ovat alkaneet kadota nopeammin. Tähän mennessä laihtuminen on näkynyt kehossani parhaiten jaloissa, kasvoissa ja rintakehän seudulla. Nyt on mahakin alkanut pienentyä. Tämän huomaa parhaiten T-paidoista, jotka aikanaan tarttuivat “ongelmakohtiin” kiinni muistuttaen ylimääräisistä kiloista. Nyt samat paidat ovat jo liian löysiä mahan kohdalta näyttäen parhaimmillaan liian lyhyeltä mekolta.

Seuraava ja todennäköisesti viimeinen suolihuuhteluni tällä erää tapahtuu ensi viikon torstaina, joten silloin lisää. Muistakaahan käydä pöntöllä, ettei käy niin kuin seuraavalla videolla (ei herkkähermoisille, oikeasti).

Puhtaampaa tulevaa viikkoa toivottaen,

Jaxon

Jätä kommentti

Kategoria(t): Jaakko, Painonhallinta, Ravinto

Lihasmassan kasvattamisen lyhyt oppimäärä

Projektimme aikana salilla käymisestä tai salimarkkuilusta, niin kuin yksi kämppiksistäni sanoo, on tullut minulle mieleinen harrastus. Olen myöskin teoriatasolla kiinnostunut ymmärtämään mitä kehossani tapahtuu erilaisia liikuntaharjoitteita suorittaessani. Kauhukseni hieman itseäni sivistettyäni minun täytyy myöntää, että melkein kaikki mitä tiesin liikunnasta oli väärin. Miksi kukaan esimerkiksi ei ollut aikaisemmin kertonut, että liian suurella sykkeellä lenkkeilystä ei ole hyötyä. Kestävyysharjoittelussa, joka parantaa hapenottokykyä ja polttaa rasvaa, sykkeen tulisi olla 120 ja 150 välillä, mikä tarkoittaa minun kuntoiselle kaverille reipasta kävelyä tai äärimmäisen kevyttä hölkkää kävelyn ja juoksun rajamailla. Minä ainakin olen juossut aina paljon kovempaa, sillä kuka mamo nyt hiljaa juoksisi.

Niin kuin joku teistä saattaa jo tietääkkin, että olen joskus aikaisemminkin käynyt muutaman kuukauden mittaisia jaksoja salilla, mutta sittemmin lopettanut sen innostuksen laskun myötä. Näin jälkeenpäin ymmärrän kyllä täysin, että mielenkiinnon ja motivaation yllä pitämiseksi kaivataan tuloksia ja jollei niitä tule, niin ei meikäpoika ainakaan jaksa montaa kuukautta touhuta.

Nyt kun olen hieman käyttänyt aikaani teoriatiedon hankintaan ja sen soveltamiseen käytännössä ymmärrän täysin, että aikaisempi räpellykseni salilla ei olisi voinut minnekkään johtaakkaan – ainakaan tuloksiin.

Alla ensimmäiset ja tärkeimpänä pitämäni väittämät lihasmassan kasvattamiseen, joihin olen erilaisia materiaaleja tutkiessani toistuvasti törmännyt.

Riittävä lepo

Kun tavoitteena on mahdollisimman nopea lihaskasvu näyttelee riittävä lepo yhtä tärkeimmistä huomioitavista seikoista. Monet lehdet mainostavat ja moni treenaa salilla neljä, viisi tai jopa useampia kertoja viikossa. Saliohjelmien mainostajat vain unohtavat kertoa, että tällaisella ohjelmalla maksimituloksia haettaessa on käytettävä palautumisen nopeuttamiseksi stereoideja.

Mikäli haluat kehittyä jokaisella harjoituskerralla on harjoituksissasi oltava progressiviinen eli kasvava rasitus. Mitä enemmän kehityt sen kauemmin lihaksellasi kestää palautua ja lihas joka ei ole täysin palautunut ei pysty parempaan suoritukseen kuin viimekerralla.

Periaatteessa kaksi 45 minuutin harjoitusta viikossa riittävän intensiivisesti tehtynä voi viedä sinut maksimitulokseen.

Ravinto

Jotta lihas voi harjoituksen jälkeen palautua ja kasvaa ennalleen entistä isompana on ravinnolla, jolla uusi lihaskudos rakennetaan, ratkaiseva merkitys. No tämä ei varmaankaan tullut kenellekkään yllätyksenä, mutta tieto kuinka se ihan oikeasti käytännön tasolla toteutetaan oli ainakin minulle jotain aivan muuta kuin itse osasin kuvitella.

Päivän aikana olisi hyvä syödä ainakin viisi mielummin kuusi ateriaa. Tärkeintä on syödä silloin kuin aineenvaihdunta on nopeimmillaan, eli aamulla ja heti välittömästi harjoittelun jälkeen. Äskeisten ohjeiden laiminlyönnin seurauksena voimaharjoittelulla saattaa pahimmassa tapauksessa olla lihaksen kokoa pienentävä vaikutus.

Mikäli tavoittelet esimerkiksi 3000 kaloria päivässä voisi olla sopivaa syödä esimerkiksi 300 grammaa hiilareita ja 300 proteiinia, joista tulee yhteensä 2400 kcal (yksi gramma proteiinia tai hiilaria on 4 kaloria). Loput kalorit otat rasvana, joista pyrit saamaan mahdollisimman suuren osan tyydyttyneinä.

3000 kalorin ohjelmassa voisit syödä esim. neljä ateriaa kukin kooltaan noin 500 kaloria sekä harjoituksen jälkeen yhden isomman noin 1000 kaloria. Yritä painottaa mahdollisimman suuri osa päivän proteiineistä ensisijaisesti harjoittelun jälkeiseen ateriaan.

Älä kuitenkaan jää tuijottamaan kaloreita vaan pidä tarkasti huoli, että syöt vähintään viidesti päivässä sekä saat harjoittelun jälkeen reilusti ravintoa, protskuja ja hiilareita – muutenkin pidät ruokavaliosi monipuolisena ja terveellisenä.

Harjoituksen intensiivisyys

Jokaisen harjoituksen pitäisi olla edellistä raskaampi ja intensiivisempi kuin edellinen. Maksimituloksiin ja kehitykseen johtava lihaksen tai lihasryhmän harjoittaminen ei ole hauskaa. Itselläni ainakin meinaa jokaisen sarjan lopussa laatta lentää ja itku tulla, jos näiltä vältyttiin niin ainakin verisuonet katkeilivat silmistä.

Lihaksen harjoittaminen ei tarvitse neljää sarjaa tai nopeaa riuhtomista. Oikein tehtynä yhdellä tai kahdella, lihasryhmästä riippuen, 5-12 toiston sarjalla saa jo ihmeitä aikaan. Myöskin viisi sarjaa viidellä toistolla ja minuutin palautuksella on hyväksi havaittu.

Harjoituksen intensiteettiä on mahdollista parantaa monella tavalla ja liikekohtaisesti kunnon intensiteettiä on hieman haettava ennen kuin se löytyy. Ajatusta intensiivisestä harjoittelusta saat esimerkiksi kokeilemalla eksentristä eli negatiivista harjoitusta vaikkapa ylätaljasta tehdyillä ojentajille. Toimi seuraavasti:

 1. Laita ylätaljaan kiinni yhdellä kädellä kiinnipidettävä kahva
 2. Laita painoa noin 40% enemmän kuin millä normaalisti tekisit kymmenen toiston sarjan
 3. Tee aivan normaali ojentaja harjoitus yhdellä kädellä kerrallaan, mutta auta paino alas aina toisella kädelläsi ja palauta käsi hitaalla ja tasaisella liikkeellä hitaasti koukkuun, ojentajaliikkeen alkuasentoon. Harjoitus on siis siirtyny käden suoristamisesta ns. palauttamisvaiheeseen. Auta reilusti toisella kädellä paino jälleen alas ja vapauta palauttamiseen. Toista niin kauan kunnes lihas ei enää pysty suorittamaan, kuitenkin tähtää painoja valitessa noin kymmenen toiston sarjaan.

Tällaisella sarjalla saat hieman tuntua siitä kuinka harjoitus voi olla intesiivinen. Mikäli teit äskeisen oikein ja sopivilla painoilla on ojentajasi kirjaimellisesti liekeissä. Liikkeisiin voit kokeilla lisätä liekkiä esim:

 • Pysäyttämällä liikkeen hetkeksi (noin kolme sekuntia) ennen kuin lähdet viemään sitä takaisin päin
 • Hidastamalla reilusti palauttavaa liikettä
 • Tai siirtämällä rasitusta palauttavan liikkeen puolelle, koska lihas on “laskiessaan” painoa noin 40% voimakkaampi.

Harjoitus on arkkitehti, lepo rakentaja ja ravinto rakennusmateriaali.

-Roope

3 kommenttia

Kategoria(t): Harjoitusohjelma, Ravinto, Roope

Colonic-suolihuuhtelu vol.1

Kyllä, arvasitte oikein. Kävin kuluneella viikolla ensimmäisessä suolihuuhtelussani ja olen ylpeä siitä. Haluan kertoa teille tästä hyvinkin “avaavasta” kokemuksesta ja tuoda esiin muutamia syitä, miksi kyseistä toimenpidettä kannattaa edes kokeilla. Kaikille jo nyt tiedoksi, että ainakin allekirjoittaneella tuntui pikkupoikana kuumemittari pahemmalta tuhkaluukussa kuin suolihuuhtelussa käytettävät tarvikkeet.

Nyt on siis ensimmäinen kierros takana ja lisää on tulossa. Melkein kahden metrin mittain suoli kun ei kerralla tyhjene vaikka kuinka kova jätkä olisikin. Vaikka tällä kertaa päästiinkin vasta alkuun ja todelliset vaikutukset on vielä edessä päin, olin hyvin positiivisesti yllättynyt toimenpiteestä. Ensinnäkin ammattilainen, joka minulle hoidon suoritti, sai loistavasti muutettua itselleni kiusallisen tilanteen erittäin rentouttavaksi kokemukseksi. Huuhtelun jälkeen tuli erittäin kevyt ja energinen olo ja koko kokemuksesta jäi tosi hyvä mieli. Huomattavia vaikutuksia ei vielä ole kirjattavaksi asti, koska puhdistuin vasta pikkuisen. Ensi kerralla luultavasti saadaan jo huomattavasti enemmän aikaan kun prosessi on jo käynnistetty kertaalleen. Kerron tällä kertaa teille enemmän taustatietoa aiheesta ja tulevilla kerroilla sitten enemmän käytännön kokemuksista.

Asiaa paksusuolesta

Syömämme ruoka kiertää elimistömme läpi usean mutkan kautta ja päätyy lopulta paksusuoleen, jonka viimeisen osan, peräsuolen kautta kaikki “ylimääräinen” poistuu kehostamme ulosteena. Paksusuolesta, mikäli se toimii kunnolla, imeytyy matkan varrella elimistöömme vettä ja suolaa. Paksusuoli toimii myöskin kotina elimistöllemme erittäin hyödyllisille probiooteille, mikä tekee kyseisestä “poistoletkusta” erittäin tärkeän osan ruoansulatustamme. Lukemani tiedon mukaan merkittävä osa ihmisten sairastelusta johtuu huonosti toimivassa paksusuolessa syntyvistä haitallisista bakteereista, joten itse ainakin haluan toimivan sellaisen.

Mistä sitten tietää onko paksusuoli kunnossa?

Mikä sen paremmin kertoisi kuin vessakokemukset. Oman ulosteen koostumus kertoo yllättävän paljon suolemme terveydentilasta. Tunnistaessa omien pökäleiden terveyttä voi jälleen etsiä kultaista keskitietä. Käytännössä siis ulosteen ei pitäisi olla erityisen kovaa, eikä erityisen löysää. Radikaalit värit, veri tai sulamaton ruoka kuuluu ihan muualle kuin pönttöön “kakkoshädän” tuotoksena. Myöskin erityisen lyhyet, kapeat tai liian paksut “yksilöt” ovat merkkejä siitä, että suoli ei toimi oikein. Paksusuolen toimiessa normaalisti, ihmisen tulisi käydä kaksi kertaa tai useammin päivässä istunnolla. Aamulla isompi erä ja myöhemmin päivällä noin puolet pienempi vähintään. Itse tavaraa ei pitäisi joutua odottamaan ja sen pitäisi tulla ulos jouhevasti. Jos joku näistä asioista ei toteudu omassa vessarytmissäsi, on syytä olettaa, että kaikki ei ole kohdallaan. Pahintahan tässä on se, että todella monille paksusuolen ongelmat ovat niin jokapäiväistä, että ihmiset eivät osaa tunnistaa omalle terveydelleen vaarallista olotilaa. Itse en todellakaan osannut kuvitella, että minulla olisi jotain normaalista poikeavia olotiloja kehossani, enkä osaa tunnistaa niitä välttämättä vieläkään. Teen silti sen mitä voin ja mikäli olotilan paranee pitkällä juoksulla, tiedän tekeväni oikeita asioita. Pelkästään perusflunssa on elimistön tulehdustila, joka ei ole ihmiselle normaalia. Useammin kuin luuletkaan flunssan aiheuttavat “pöpöt” syntyy meidän omassa elimistössä sen sijaan, että olisimme saaneet jostain tartunnan.  Jos olet flunssassa usein, kehosi ei toimi normaalisti ja on syytä tehdä jotain asialle. Paksusuoli on yksi todennäköisimmistä syistä, ruokavalion ja elämäntapojen lisäksi, runsaaseen tai edes paikoittaiseen sairasteluun.

Tutustu lisää aiheeseen:

http://tuberose.com/Colon_Health.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Colon_(anatomy)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Paksusuoli

 

Mitä on colonic-suolihuuhtelu?

Suolen toiminnasta huolehtiminen on ikivanha tapa hoitaa terveyttä. Aikaisimmat merkinnät peräruiskeenomaisista paksusuolenhoitokeinoista löytyy joidenkin tietojen mukaan jo vuodelta 1500 eKr egyptiläisestä lääketieteellisestä dokumentista nimeltään “Eber papyrus”. Vielä 1920-40 -luvuilla suolen hoitaminen oli todella yleistä, kunnes jostain syystä 50-luvulta eteenpäin tultaessa hoitoa alkoi olemaan vaikeampi löytää ja yleinen käsitys alkoi muodostua siihen suuntaan, että kyseiselle hoitomuodolle ei olisi ihmsiillä enää mitään tarvetta. Tämä on mielestäni hyvin mielenkiintoista, koska kuitenkin samaan aikaan ihmisten ruokailutottumukset muuttuivat vuosi vuodelta huonompaan suuntaan. Olisikohan lääke- ja elintarviketeollisuudella ollut näppinsä pelissä? Näistä ajoista eteenpäin yhtä luonnollisimmista tavoista hoitaa terveyttään on pidetty “vaihtoehtoisena lääketieteenä”. Kyseessä on siis puhdistautumiskeino ennen muuta. Colonic-suolihuuhtelussa puhdistetaan ihmisen paksusuolta veden/suolaveden avulla. Tarkoituksena on tyhjentää suoli muutaman hoitokerran aikana “vanhasta rojusta”, jotta paksusuoli voi toimia taas terveesti ja normaalisti.

Miksi kannattaa käydä colonic-suolihuuhtelussa?

 • Ensinnäkin ihmiskehon sisällä pitkälti kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kannattaa siis tehdä se mitä voi tehdä. Paksusuolen toiminnan palauttaminen normaaliksi vaikuttaa positiivisesti koko kehon toimintaan.
 • Monet asiat, joita emme osaa edes yhdistää paksusuoleen johtuu joko koknaan tai osittain paksusuolessa muodostuvista myrkyistä, joita pääsee vuotamaan elimistöön. Näitä on mm. huono iho ja pahan hajuinen hiki. Paksusuolen puhdistuessa näiden myrkkyjen muodostuminen vähenee ja ne alkavat poistua hellävaraisesti elimistöstä. Samaa rataa myös kaikki kyseisistä myrkyistä johtuneet ongelmat vähenevät ja osa saattaa jopa ajan myötä kadota kokonaan.
 • Helpottaa painonhallintaa tehostamalla sekä aineenvaihduntaa, että ruoansulatuksen toimintaa.
 • On sanottu, että colonic-huuhtelu on suolen puhdistamisen Rolls Royce. Kannattaa siis panostaa parhaaseen.

Milloin kannattaa mennä suolihuuhteluun?

 • Mieluiten mahdollisimman pian. ;)
 • Jos aiot puhdistaa elimistöäsi ravinnon avulla. Voi olla, että et pääse yhtä hyviin tuloksiin pelkän ravinnon avulla.
 • Jos olet ikinä syönyt valkaistua vehnäjauhoa, “tavallista” sokeria tai “normaalia” ruokasuolaa
 • Jos olet usein väsynyt
 • Jos koet silloin tällöin vatsakipuja
 • Jos sairastat flunssaa edes kerran vuodessa
 • Jos sinulla on vaikeuksia ulostamisen tai sen pidättämisen kanssa

Voisin luetella tähän vaikka kuinka paljon syitä, mutta eiköhän tästä jo tullut selväksi, että jokaisen, joka ei ole koskaan suolihuuhtelussa käynyt kannattaisi sitä edes kerran kokeilla.

Haluan tehdä tässä vaiheessa selväksi, että nämä ovat minun omia mielipiteitäni sen pohjalta, mitä olen lukenut ja mitä olen kokenut. En ole siis missään asemassa kertomaan kenellekään mitä ja milloin pitäisi tehdä. Oman käsitykseni mukaan suolihuuhtelu ei yksinään ole mikään ratkaisu mihinkään, vaan korkeintaan hetkellinen helpotus. Mikäli pohjalla ei ole terveelliset elämäntavat ja oikeanlainen ravinto, on turha odottaa pitkään kestäviä tuloksia. Suosittelen muutenkin konsultoimaan Colonic -hoidon ammattilaista ennen hoidon toteuttamista. Tampereella hoitoja tehdään ainakin Hoitola Balanssissa, jonka henkilökuntaan olen itse äärimmäisen tyytyväinen.

Tutustu aiheeseen tarkemmin:

http://www.colonic.fi/sivu2.html

http://www.alan-ammattilaiset.net/kauppa/info.php?yritys=282

http://www.colonic-association.com/A%20Brief%20History%20of%20Colon%20Hydrotherapy.htm

http://www.fountainofhealth.com/colonicbenefits.php

http://www.solutionstowellness.com/benefits.html

Tässä kaikki tällä erää. Lisää luvassa kun olen käynyt seuraavan kerran taas huuhtelussa. Tämä tapahtuu jo ensi torstaina, joten ei tarvitse kauaa odotella.

Terveemmän suolen puolesta,

Jaxon


3 kommenttia

Kategoria(t): Jaakko, Painonhallinta, Ravinto

Chillicious

Haluan innoittaa teitä kaikkia tutustumaan tarkemmin yhteen suosikkiruoka-aineeseeni, chiliin. Kyseinen herkku ei itsessään ole mikään superfood tai “hippien” ylistämä maailmanparannuslääke. Nyt on kyseessä “miehinen tosiruoka”, jonka sietokyvystä jopa motoristitkin kisailee. Yritäpä saada karskein ystäväsi innostumaan viherpirtelöstä. Chili sen sijaan tuo äkkiä veden kielelle ja nauttimisen jälkeen hikipisaran otsalle.

Itse olen aina rakastanut tulista ruokaa, joten en ollut missään nimessä pettynyt kuullessani, että chilin syöminen on ihan hyväksi. Nyt haluan rauhoitella kaikkia fanaatikkoja muistuttamalla, että kaikkea voi syödä liikaa. Pysytellään siis kohtuullisissa määrissä.

Chilin vaikuttava aine

Kivunomaisen tunteen suuhumme chiliä syödessä aiheuttaa kapsaisiini, jonka tarkoitus luonnossa on karkoittaa kasveja syöviä nisäkkäitä. Kapsaisiinin vaikuttaessa tuntoaistiimme aiheuttaen “hälytyksen” , vapautuu kehoomme endorfiineja, jotka tuottavat taas vastavuoroisesti hyvänolon tunnetta. Tästä syystä moni jääkin “koukkuun” tähän hikeä aiheuttavaan paprikakasviin.

Tuore punainen chili sisältää mm. seuraavia hyviä ainesosia

 • kuituja
 • A-vitamiinia
 • B6-vitamiinia
 • C-vitamiinia (paljon)
 • Rautaa
 • Magnesiumia
 • Kaliumia

Chilistä löydät lisää tietoa

Suomeksi

Englanniksi

hot hot

hot hot

Smoothie reseptejä (näissä ainakin omaan makuuni chili toimii hyvin):

Chili-mustikka vihersmoothie (riittää 2 ateriaan):

 • 150 g pinaattia
 • omatunnon mukaan parsakaalia
 • 100 g kotimaisia pakastemustikoita
 • 1 tl chlorellaa
 • 1 tl maca-jauhetta
 • n. 10g jauhettuja pellavansiemenia
 • n. 10g  jauhettuja hampunsiemeniä
 • n. 10g jauhettua tattaria
 • muutama viipale tuoretta punaista luomuchiliä tai habaneroa
 • loraus kookosmaitoa tai kermaa
 • 2 banaania
 • 2 taatelia
 • 5 dl vettä

Chilillä höystetty raakakaakaosmoothie (riittää 2 ateriaan):

 • 2-3 ruokalusikallista raakakaakaojauhetta
 • loraus kookosmaitoa tai kermaa
 • 1 tl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
 • 1 tl maca-jauhetta
 • n. 10g jauhettuja pellavansiemenia
 • n. 10g  jauhettuja hampunsiemeniä
 • n. 10g jauhettua tattaria
 • muutama viipale tuoretta punaista luomuchiliä tai habaneroa
 • 2 taatelia
 • 2 banaania
 • 5-8 dl vettä

Jos et ole tottunut tuliseen ruokaan, niin aloita pienemmillä määrillä chiliä, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Tulista viikkoa kaikille!

- Jaxon

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized