Titluri:
Memoreaza haineleInvata EuropaDistrugacamionulScolarita DressupHoppyHopEpoca razboaielorColectia de primavaraEroul caruciorului de cumparaturi 2Lena Meyer urca pe scenaDescopera culorile - joc de memorieMicuta Lilly si ciocolataStapanul zborului acrobaticGardianul de piatra

Juliturile

Email Imprimare PDF
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Juliturile
Primul lucru care trebuie facut daca copilul a cazut si si-a julit pielea fie ca picior, fie la mina, este sa curatati plaga cu apa si sapun, pentru a inlatura praful si pietricelele care pot fi sursa de infectie. Clatiti apoi rana cu foarte mare atentie. Trebuie evitate solutiile antiseptice colorate, care pot provoca alergii si care nici nu lasa rana la vedere pentru a putea fi supravegheata vindecarea.
Daca plaga singereaza, aplicati un pansament cu un unguent, ca sa nu se lipeasca de rana. Cel mai indicat este ca rana sa fie lasata sa se usuce liber. Pina se inchide rana trebuie dezinfectata o data pe zi. Crusta va cadea in citeva zile. Atentie la ranile facute la cap (arcada, buze sau frunte)! Cind sunt destul de mari, trebuie mers la medic, pentru ca ele trebuie cusute, altfel singerind mai mult.

Articole asemanatoare
YOU ARE HERE: