Titluri:

Alergia la nuci si alune

Email Imprimare PDF
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

Cind ne gindim la alergie, ne imaginam lacrimat, secretii nazale, dar alergia la alune sau nuci este mai diferita. Spre diferenta de alergia la polen, la praf, aceasta alergie se manifesta prin sufocare, probleme cu respiratia si alte probleme mai grave. Cind cineva are o alergie la alimente, aceasta se manifesta prin o iritatie a pielii, dar organismul reactioneaza altfel la alergia la alune sau nuci, ca si cum acestea ar fi daunatoare organismului. Ca aparare, organismul produce anticorpi, care sa lupte cu alergia.

Add a comment
Citeşte mai mult...

Alergia la oua

Email Imprimare PDF
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Sunt foarte multe produse care contin oua. Nu doar daca sunt consumate la micul dejun sunt periculoase, ci si daca sun consumate prajituri, chiar si mincaruri cu sosuri care contin oua.
Copiii mici de obicei au o reactie alergica la oua. Daca se intimpla acest lucru, pentru o perioada de timp trebuie evitat consumul de oua la bebelusi. Cea mai buna metoda pentru a evita dezvoltarea unei alergii la oua, la copii, cel mai bine este ca acestia sa nu consume oua pina la virsta de 5 ani. Dupa aceasta virsta, de obicei, nu vor mai fi probleme.

Add a comment
Citeşte mai mult...

Arsurile usoare

Email Imprimare PDF

Sub efectul caldurii puternice se formeaza astfel basica, care trebuie sparta pentru a nu se infecta. Cicatrizarea se face in 5-7 zile.
In astfel de cazuri, trebuie tinuta zona arsa sub jet de apa rece timp de 10 minute: raceala are actiune calmanta si permite “racorirea” locului, astfel nu opreste si arderea tesuturilor atit la suprafata cit si in profunzime. Nu puneti niciodata pe arsura unt su alcool, care “sapa” rana si mai mult. Daca arsura este profunda si intinsa pe o suprafata mai mare, dupa ce zona afectata a stat sub jetul de apa rece, acoperiti leziunea cu o pinza uscata si curata pentru a o feri de infectii si consultati imediat un medic.

Add a comment

Aschii in piele

Email Imprimare PDF

Aschiile de orice fel trebuie scoase imediat, deoarece pot provoca infectii. Daca nu sunteti sigura ca ati reusit sa extrageti toata aschia, supravegheati locul respectiv si daca se umfla trebuie consultat medicul.
In astfel de cazuri trebuie dezinfectata cu alcool o penseta si intr-un loc foarte bine luminat, dupa ce ati dezinfectat si locul, incercati sa extrageti aschia. Durerea dispare imediat, iar locul se vindeca in citeva zile.

Add a comment

Juliturile

Email Imprimare PDF

Juliturile
Primul lucru care trebuie facut daca copilul a cazut si si-a julit pielea fie ca picior, fie la mina, este sa curatati plaga cu apa si sapun, pentru a inlatura praful si pietricelele care pot fi sursa de infectie. Clatiti apoi rana cu foarte mare atentie. Trebuie evitate solutiile antiseptice colorate, care pot provoca alergii si care nici nu lasa rana la vedere pentru a putea fi supravegheata vindecarea.
Daca plaga singereaza, aplicati un pansament cu un unguent, ca sa nu se lipeasca de rana. Cel mai indicat este ca rana sa fie lasata sa se usuce liber. Pina se inchide rana trebuie dezinfectata o data pe zi. Crusta va cadea in citeva zile. Atentie la ranile facute la cap (arcada, buze sau frunte)! Cind sunt destul de mari, trebuie mers la medic, pentru ca ele trebuie cusute, altfel singerind mai mult.

Add a comment

Mai multe articole..

Pagina 4 din 4

YOU ARE HERE: