Coşkun Çörüz
website   stuur e-mail    070 3182550


Welkom op mijn site. Ik heb mij de afgelopen jaren voor het CDA in de Tweede Kamer ingezet om Nederland veiliger te maken. Nederland is al een stuk veiliger geworden maar we zijn er nog niet. Extra inzet is nodig om overlastgevers en criminelen die het voor ondernemers, ouderen en burgers in het algemeen verpesten, te stoppen en aan te pakken. Ik wil me daar in deze nieuwe Kamerperiode weer voor inzetten. Naast stevig aanpakken ben ik ook voor preventie.

Sinds 2001 ben ik Kamerlid voor het CDA. Ik zette mij in voor wetgeving ter bestrijding van voetbalvandalisme en ernstige overlast, bestrijding geweld/agressie tegen agenten, meer blauw op straat, aanpakken 12-minners die al met de politie in aanraking zijn, uitbreiden supersnelrecht, uitbreiden van cameratoezicht, capuchonverbod, oprichting van internationaal anti-terrorisme instituut, het verbeteren van de pleegzorg en het bestrijden van kinderontvoering.

Ik werk aan een initiatief-wetsvoorstel dat het mogelijk maakt om naast het kind ook de ouders aansprakelijk te stellen voor opzettelijk aangerichte schade door kinderen in de leeftijd van 14 tot 18 jaar.

Ik wil een brug slaan tussen mensen van verschillende etnische afkomst. Met mensen tegen elkaar opzetten, bereiken we niks. Wat niet goed is moeten we durven benoemen en de binding met goedwillenden moeten we niet verliezen.

Om contact met mij te leggen kunt u mij mailen c.coruz@tweedekamer.nl of bellen met mijn medewerker op 070-3182550.

Çörüz: 'Time has come for America to reconsider its position on the ICC'

Op de bekende Amerikaanse website The Hill is een artikel over het Internationaal Strafhof van Coskun Çörüz gepubliceerd.

Klik op de link voor het artikel op de website:


» meer over dit item
Maak kennis met Coşkun Çörüz

Coşkun Çörüz zit in de fractiecommissies Justitie, Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken. Hij is woordvoerder veiligheid, politie, mensenrechten en internationaal (straf)recht.

Daarnaast is hij delegatieleider van de Nederlandse OVSE delegatie (


» meer over dit item
Çörüz op CDA-congres: durf debat met PVV aan!

"Beste mensen, 

Ik ga vandaag een persoonlijk beroep op u doen. Ik heb de afgelopen weken vele reacties ontvangen. Een deel van de reacties zei: als u als moslim het maar niet in uw hoofd haalt om dissident te zijn. Het andere deel zei: juist van jo


» meer over dit item
Dit is het CDA
Hier staat een korte omschrijving van wat het CDA is. Kijk het filmpje om een leuke animatie te zien over hoe wij het CDA zien. Veel kijkplezier!
A A A     voorleeshulp     inloggen     English
1  2  3  4 
Movie
Aansprakelijkheid ouders bij vandalisme
keer bekeken - 05.04.2012
CDA standpunt over drugs
keer bekeken - 02.03.2012
Met zoon collecteren voor Amnesty
keer bekeken - 18.02.2011