Zoeken
  Zoeken met  
18.7 °C
WNW 3
 
files 54
55 km.
euro95
diesel
1,759
1,419
 
 
za 27 nov 2010, 05:30
|
lees voor

Advocaat met 82 kg cocaïne gearresteerd

door Bert Huisjes
AMSTERDAM -  De politie heeft gisteren bij een inval in een appartement op de 29e verdieping van een Rotterdamse woontoren 82 kilo cocaïne in beslag genomen. Bij deze politie-actie werden vijf Surinamers gearresteerd.

Een van de arrestanten is advocaat. Het gaat om de bekende strafpleiter Ashwin Balrak uit Rotterdam, die ook actief is als freefighter. Tijdens de politie-inval was het vijftal juist druk bezig om 82 kilo cocaïne te versnijden met een wit poeder. Dat gebeurde met een gewone keukenmixer in de keuken. In de flat werden verder diverse keukenblenders aantroffen, net als een cocaïnepers met logoplaten en een groot aantal mobiele telefoons.

Ashwin Balrak heeft een advocatenkantoor in Utrecht. Hij staat als strafadvocaat geregeld criminelen bij in de rechtszaal, onlangs nog een Syrische vechtsporter die door justitie werd verdacht van overvallen.

De Nationale Recherche viel de flatwoning binnen in het kader van een maandenlang onderzoek naar drugssmokkel. De cocaïne had een straatwaarde van drie miljoen euro. In de woning in Purmerend werd 25 kilo aan bankbiljetten aangetroffen. Na telling bleek het te gaan om 1,4 miljoen euro.

De 35-jarige Surinamer is afgestudeerd in de rechten. Hij maakte echter vooral naam als de prijsvechter Bad Boy.


Weekendabonnement
Het EK-abonnement, 6 weken € 20,-!

Wolkenvelden en zon

Zeist, 26 juni 2012 - Vanaf vandaag ligt de temperatuur tot aan het einde van de week rond of boven de normaal van 20 graden. Zo'n periode met normale zomertemperaturen hebben we deze junimaand nog niet gezien. Vandaag blijft het droog. Vanaf morgen is er elke dag kans op neerslag, maar de zon laat zich ook af en toe zien.

Uitgebreide weersverwachting