Slik behandler vi data om deg.

Tips oss 2400

Send tips til Dagbladet.no MMS/SMS: 2400 Tlf: 2400 0000 e-post: 2400@db.no

Mer info om tips
Sist endret: 20.06.2011

Dagbladet.no er et massemedium som i noen tilfeller tilbyr deg muligheten til å publisere materiale direkte uten at vi har forhåndsgodkjent dette. Det forplikter både Dagbladet.no og deg som bruker. Vi har laget en brukeravtale og personvernavtale som partene forplikter seg til å følge når du publiserer på Dagbladet.no.

Les også: Brukeravtalen for Dagbladet.no

Som tilbyder av tjenester på Dagbladet.no har vi to hovedprinsipper som er spesielt viktige for oss:
• Du skal kunne delta. Vi mener Dagbladet.no blir mye bedre av at du kan korrigere oss og vise fram deg, dine meninger og ditt innhold. Derfor utvikler vi kontinuerlig slike muligheter.
• Du skal forstå konsekvensene av å delta. Dagbladet.no er et massemedium med hundretusener av lesere hver dag. Derfor er det viktig for oss at det er tydelig hvor, og for hvem, du publiserer.

I Norge blir personvern og behandling av personopplysninger regulert av personopplysningsloven.

Dette vet vi om deg
Vi deler informasjonen om deg i tre kategorier:

1. Påkrevd registrering.
For å publisere innhold på Dagbladet.no, må du registrere deg gjennom Dagbladet.no eller eksterne samarbeidspartnere. I slike  registreringsprosesser forbeholder vi oss retten til å be om personopplysninger. Dette krever vi av sikkerhetshensyn og fordi du er ansvarlig for dine innlegg på Dagbladet.no.

2. Innhold du selv publiserer.
Vi ønsker at du skal kunne bidra med ditt innhold på Dagbladet.no. Vi forutsetter at dette foregår frivillig, etter at du har lest, forstått og forpliktet deg til brukeravtalen og personvernavtalen. Innlegg du skriver på Dagbladet.no regner vi som publisert. Du forstår at innhold du offentliggjør på Dagbladet.no blir tilgjengeliggjort for en stor lesergruppe. Dagbladet.no vil på samme måte kunne innhente og lagre innhold du har opprettet på andre tjenester.

3. Automatisk innhentet informasjon
For eksempel IP-adressen din (ikke synlig for andre) samt statistisk, automatisk produsert informasjon, som når du sist var innlogget på tjenesten. Dette er informasjon vi samler for å gjøre tjenesten best mulig.

Dette bruker vi informasjonen til
Når du oppgir personopplysninger, vet vi at du er du. Slik unngår både du og vi misbruk. Dagbladet.no kan kvalitetssikre opplysninger opp mot andre tilgjengelige registre.

Dagbladet.no kan bruke dine personopplysninger til å ta kontakt med deg enten som kilde til redaksjonelt stoff eller dersom du etter vår vurdering har brutt vår brukeravtale.

Dagbladet.no kan bruke informasjonen du oppgir i anonymisert form ovenfor tredjeparter i den hensikt å tilby deg segmenterte og/eller personaliserte annonser og annen markedsføring. Det kan for eksempel bety at hvis du ofte debatterer reiseartikler, kan vi vise deg reiseannonser.


Deling av informasjon med tredjeparter
Vi gir ikke fra oss private opplysninger som du gir oss når du registrerer deg. Unntakene er om slik deling er nødvendig for å tilby deg tjenesten, når det foreligger en rettslig kjennelse eller når du har samtykket.
 
Dagbladet.no bruker databehandlere, slik de er definert i personopplysningsloven, for å kunne tilby tjenesten. Dette gjelder for eksempel drift av servere. I slike tilfeller skal Dagbladet.no etablere databehandleravtaler som begrenser databehandlerens behandling av personopplysningene i henhold til personopplysningslovens § 15.

Når du på eget initiativ publiserer noe på Dagbladet.no er du ikke omfattet av kildevernet.

Opplysninger som du selv har valgt å offentliggjøre på profilen din eller i tilknytning til innhold du publiserer på Dagbladet.no kan finnes av søkemaskiner.

Annonsering
Annonser på Dagbladet.no kan leveres direkte til deg fra tredjeparts annonsører. I slike tilfeller vil annonsørene kunne motta IP-adressen din, og vil også kunne sette informasjonskapsler (cookies) på maskinen din for å måle effekten av annonsen.

Slik sletter du Dagladet.no profilen din
Du kan velge å slette Dagbladet.no profilen din. Innholdet du har publisert vil bli beholdt, men dine personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å ivareta formålet med tjenesten.


Spørsmål? Support@dagbladet.no gir svar.

Kontaktinformasjon
Sjefsredaktør Dagbladet/Dagbladet.no: Lars Helle
Kontaktadresse Dagbladet.no/DB Medialab AS: Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse Dagbladet.no/DB Medialab AS: Langkaia 1, 0150 Oslo