Bart van Horck winnaar LSr-Onderwijsprijs

Bart van Horck, MSc, docent Bestuurskunde, heeft de Onderwijsprijs van de Leidse Studentenraad (LSr) gewonnen. De LSr vindt hem de beste docent van 2010 vanwege zijn inzet en interactieve colleges.

Interactiviteit

Bart van Horck

Bart van Horck

De studievereniging van Bestuurskunde, B.I.L., die Van Horck voordroeg, looft zijn onderwijs: “Grapjes worden gemaakt, deelname wordt vereist, concentratie is een must.’ Volgens de LSr weet Van Horck te “inspireren, door interactiviteit in de colleges naar een nieuw niveau te tillen en door de lat hoger te leggen”.


Belonen en tonen

De Leidse Studentenraad reikt jaarlijks bij de dies de LSr-Onderwijsprijs uit om excellent onderwijs te belonen en te tonen ter inspiratie van alle docenten. Want, zo zei de voorzitter van de LSr, Jaap Schreurs, bij de uitreiking: “Deze universiteit moet zich sterk maken voor het geven van excellent onderwijs, en zich niet beperken tot het onderwijzen van de excellenten. Niet slechts het belonen van hen die al gemotiveerd waren, maar het inspireren van de massa moet het doel zijn.”

Vijf genomineerden

Meer dan 30 studieverenigingen hebben hun beste docent voorgedragen voor deze prijs. Daaruit koos de LSR vijf genomineerden en de uiteindelijke winnaar. De andere genomineerden waren vier vrouwelijke docenten:

  • Drs. Isabelle van de Calseyde, Franse taal en cultuur, voorgedragen door studievereniging F.D.L. Gibalaux en geprezen om haar veeleisende onderwijs waarin de praktijk werkelijk een onderdeel van de studie vormt, o.a. tijdens een excursie naar Parijs.

  • Dr. Ellen Raven, Talen en culturen van Zuid en Zuid-oost Azië, voorgedragen door studievereniging SIITAA vanwege haar enorme vakkennis waarmee enkele eeuwen en een half continent tot leven komen.

  • Dr. Yvette Dijkxhoorn, Pedagogiek, voorgedragen door studievereniging Emile, voor haar gevarieerde, indringende onderwijs, met filmpjes, krantenartikelen en praktijkvoorbeelden.

  • Dr. Nora Goosen, Life Science & Technology, voorgedragen door studievereniging LIFE, vanwege haar creatieve onderwijs, waarin ze met haar enthousiasme een bijzonder complex vakgebied weet over te brengen.

Links

Laatst Gewijzigd: 09-02-2011