Home     Persoonlijkheids Test     Meer informatie     Contact
Scientology Kerk Amsterdam
Plaats:
Nieuwezijds Voorburgwal 116-118
1012 SH. Amsterdam
Netherlands
Tel: 0031-20-6208120
Tel: 0031-20-3202230
E-mail: amsterdam@scientology.net
Web Site: www.scientology-amsterdam.org


Klik hier voor een kaart die laat zien hoe je bij de kerk komt
Openingstijden van de organisatie: elke dag van 9 uur 's morgens tot 22:00 's avonds


Welkom in de Scientology Kerk Amsterdam

“We respecteren de mens en zijn van mening dat hij het waard is om geholpen te worden. We respecteren jou ook en zijn van mening dat jij ook kunt helpen.”

L. Ron Hubbard

De crisis in het Midden-Oosten escaleert en de oorlog tegen het terrorisme en verscheidene schandalen domineren het nieuws en onze dagelijkse kranten en televisie bombarderen ons met het laatste slechte nieuws over verlies, mislukking, dood en verderf en kun je misschien denken: Het wordt steeds maar erger. Kunnen we het menselijk ras van de ondergang redden?

Je vraagt je daarna misschien af: Wat kan ik er aan doen? Kan iemand er wat aan doen?

Wel, het zal je misschien opluchten om te weten dat er IETS AAN GEDAAN KAN WORDEN; dat er een manier is zodat je een verschil kunt uitmaken—te beginnen met degene die zich tegenover je bevindt.


Toen Lorraine Baritz uit Boston door vrienden naar het ziekenhuis geroepen werd omdat hun zoon van 13 op de intensive care in coma lag na een ernstig motorongeluk, wist ze precies wat ze moest doen om te helpen.

De dokters hadden al het mogelijke gedaan en de bezorgde ouders van de jongen konden alleen nog maar wachten, en ze vroegen zich af of hun zoon ooit nog wakker zou worden.

Lorraine, een Scientology Vrijwillig Geestelijke, wist dat de jongen niet alleen medische maar ook spirituele hulp nodig had—en ze kwam in actie. Om 10 uur ’s avonds paste ze de eerste van verscheidene Scientology procedures toe, simpelweg “assisten” genaamd. Om 12 uur ’s nachts kon de jongen gemakkelijker rusten. De volgende morgen deed hij zijn ogen open, ontwaakte uit zijn coma en kon ademen zonder beademingsapparatuur. Twee dagen later verliet hij de intensive care unit.

Het nieuws over het herstel ging door het hele ziekenhuis, en het bereikte anderen die de wacht bij hun kinderen hielden. Een echtpaar waarvan hun pasgeboren kind in coma lag, vroeg om hulp. Opnieuw gaf Lorraine gehoor aan de oproep.

Het resultaat werd in de plaatselijke Boston People’s Voice krant gerapporteerd:

“Toen de vrijwillig geestelijke Lorraine Baritz van de Scientology kerk haar spirituele training onlangs in een ziekenhuis in Boston gebruikte om een 13 jaar oud slachtoffer van een motorongeluk uit een coma te halen, werd er verondersteld dat het een wonder was.”

“Toen ze een paar dagen later een baby uit een coma haalde”, vervolgde het artikel, “werd het duidelijk dat er een werkzame manier bestaat om vele levens te redden.”

Voor Lorraine Baritz is succes hebben in het helpen van mensen routine geworden. “Ik weet dat er iets effectiefs gedaan kan worden aan de pijn en het lijden in een mensenleven,” zegt ze. “Als een Vrijwillig Geestelijke van de Scientology kerk weet ik dat ik het vermogen heb om iedereen te helpen, hoe hopeloos de situatie er ook uit mag zien.”

Deze verhalen zijn een alledaags verschijnsel geworden, alledaags in een wereld waar mensen op zoek zijn naar antwoorden op de vraag hoe echte en blijvende hulp aan anderen gegeven kan worden.

Individuele Vrijwillig Geestelijken komen in alle lagen van de bevolking voor, en ze werken om hun familie, vrienden en vreemden te helpen in verscheidene situaties en omstandigheden: relatie problemen of vragen, ongerustheid, kinderen bijles geven in vaardigheden om te leren, tiener stress, gevoel van eigenwaarde, helpen om een familielid van drugs of alcohol verslaving af te krijgen, een jongere die criminele trekken vertoont weer op het rechte pad van zelfrespect en eerlijkheid brengen, een geschil op het werk of thuis oplossen, een collega helpen om zijn leven beter te organiseren of de symptomen van stress aanpakken.

Jij kunt ook leren hoe je kunt helpen.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Scientology Kerk Amsterdam
L. Ron Hubbard
Antwoorden op veel voorkomende vragen
Introductieservices
Wat is Dianetics?
Wat is Scientology?
Zondagsdienst
Vrijwillig Geestelijken
Basisboeken over Scientology®
Basisboeken over Dianetics®
Andere Scientology Kerken NederlandWereldwijde

Religious Technology Centre© 2001-2007 Scientology Kerk Amsterdam. Alle Rechten Voorbehouden. Voor informatie over handelsmerken.