Legújabb tanulmány


Az Őrálló, Jehova Tanúi és az Őrtorony Társulat szolgálatában
Kommentár:

"Jehova látható Szervezetének" bálványozása
Kommentárok


Az e-Watchman
Miért indítana egy Jehova Tanúja egy weboldalt a bibliai próféciák vizsgálatára?

Tanulmányok
Számos Jehova Tanúi számára fontos témában a bibliai próféciák figyelembevételével

Kommentárok
Minden héten különböző témákra irányítva

e-watchman.com
Az eredeti angol oldal

A fordító
Kérdések, megjegyzések

Site design compatible with all current internet web browsers: Internet Explorer versions 5 and 6; Netscape versions 4.7 and 7; Opera versions 6 and 7; Mozilla versions 1 and up; Lynx

Jehova Tanúi az egyik legvitatottabb vallás már egészen azóta, hogy Charles Taze Russel és a Bibliakutatók elkezdték az Őrtorony kiadását 1879-ben. Ahogyan eredetileg Jézus a vita tüzét gyújtotta a zsidó vallási rendszerben, úgy Jehova Tanúi is megrendítették a kereszténység hagyományos egyházait azáltal, hogy a Jelenések Nagy-Babilonjának a részeként és olyan hamis vallási tanok támogatóiként azonosítva őket, mint a háromság, a pokoltűz és a lélek halhatatlansága. Azok a korai tanúk kihangsúlyozták Jehova nevének a fontosságát és Isten szándékát, miszerint a Főldet Paradicsommá alakítja Jézus Krisztus Királyságának uralma alatt.

Az első világháború végén az Őrtorony Társulat, a papság és a kormányzat együttes támadásának célpontja volt, mely el akarta hallgattatni az igazság hangját. Ennek eredményeként az Őrtorony második elnökét J.F. Rutherfordot és az Őrtorony Társulat 7 másik vezető tisztségviselőjét bebörtönözték lázadás hamis vádjával, míg végül teljesen felmentették őket. Azonban a nácik sokkal nagyobb nehézségeket hoztak Jehova Tanúira Németországban. Jehova Tanúi náci zsarnokság elleni álláspontját megőrizte a Holocaust múzeum. Amerikában az 1930-as és 40-es években Jehova Tanúi csőcselék támadásoknak voltak kitéve, és számos törvény készült hogy megakadályozza a nyilvános prédikálásunkat. De a Legfelsőbb Bíróság sok döntésében megerősítette a vallásszabadságunkat.

A második vh. utáni évtizedekben a Biblia Új Világ fordítását kezdték hevesen vitatni, valamint Jehova Tanúi politikailag semleges álláspontját, és azt hogy vallási alapon visszautasítjuk a vérátömlesztést. Az a tanításunk, hogy csak 144.000 felkent keresztény kerül az égbe, hogy Krisztussal uralkodjon, mialatt az emberiség többi részének egy földi paradicsomban való örök élet lehetősége van meg, szintén sok ellenállást váltott ki.  

Nemrégiben Jehova Tanúi közül néhányan kérdőjelezték meg az Őrtorony 1914-el, mint Jézus jelenlétének kezdetével kapcsolatos tanítását, valamint a változást a nemzedékkel kapcsolatos tanításban. Hasonlóképpen az Őrtorony kapcsolata az Egyesült Nemzetekkel, valamint a gyermekmegbecstelenítések körül kirobbant botrány, és a Silentlambs szervezet amit megbecstelenített Jehova Tanúi alkotnak, idézték elő sokaknál hogy megkérdőjelezzék a hitüket.

Ez az oldal nem csak éleslátást kíván nyújtani összetett hitbeli kérdésekben Jehova Tanúit és az Őrtornyot illetően. Ezenfelül megpróbált fényt deríteni az Írások azon részeire amelyek egy sátáni Új Világrendszer kialakulására utalnak, és ennek lehetséges hatásaira a világra, az Őrtorony Társulatra és Jehova Tanúira.