Virtuaalihevonen / a SIM-Game horse
Pieni Leijonamieli


© Tallin omaisuutta


Nimi: Pieni Leijonamieli
Sukupuoli: ori
Syntynyt: 16.8.2007 (17v)
Rotu: suomenhevonen
Säkäkorkeus: 147cm
Väri: musta, tähti
Kutsumanimi: Pelle
Taso:
KN Special, 110cm
Rekisterinumero: VH-
Kasvattaja ja omistaja: Nokikylän talli
Hoitaja: Latsi

Ilman tätä hevosta Nokikylää ei olisi nyt. Ilman tätä hevosta en olisi tehnyt ostotarjousta tallista eikä nykyistä laumaa saatika pieniä varsoja olisi suunniteltu. Tätä ihastuttavaa mustaa sulokorvaa saamme kiittää kaikesta.

Pieni Leijonamieli on täydellinen esimerkki hyvästä kasvattajasta. Siitä on pidetty huolta ja se rakastaa ihmistä ja huomiota. Pelle kuuntelee ja kunnioittaa ihmistä sen johtajana ja harvoin yrittää tehdä vastaväitteitä. Se on rehellinen ja älykäs otus, juuri sellainen millaisina oriita yleensä pidetään. Pröystäilijäksi tai rehvastelijaksi en kyllä Pelleä kutsuisi, mutta muutoin se on niin totaalinen ori kuin olla ja voi. Kun aikoinaan ori minulle ensimmäisen kerran tuli, kehuin kovasti sen persoonallista luontoa ja vertasin sitä Astrid Lingrenin Melukylän lasten Pelleen. Eräässä Melukylän tarinassa kuvataan Pelleä seuraavasti; "Mutta hän saattoi olla myös iloinen omalla erityisellä tavallaan" - Pelle oli nimittäin perusluonteeltaan sellainen lapsi joka huolehti kaikesta ja saattoi purskahtaa itkuun pienestäkin asiasta. Poika oli pohtia ja tutkija, "jollaisella oli aina paljon puuhaa". Miten paljon tuo pieni poika muistuttaakaan omaa Leijonamieltämme! Hämmästyin niin kovin näiden kahden samanlaisuutta joten ori sai meillä silloisessa Viljamäessä uuden lempinimen, Pellen.

Pieni Leijonamieli on puuhaileva ja persoonallinen herrasmies, joka huutelee mielellään tammojen perään ja pörhistelee muille oreille. Mutta silti se on mielettömän suloinen. Aktiivinen ja seurallinen kun sille mielelle sattuu, mutta yleensä se tyytyy seurailemaan tallin tai pihan tapahtumia sivualalta. Sen pitkät tummat jouhet antavat siitä nallekarhumaisen vastustamattoman kuvan, joka suoranaisesti kutsuu rapsuttelemaan itseään. Mutta ei se Pelleä haittaa ollenkaan, päinvastoin se nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta.

Kun Pelle lähti meiltä Saagaan, se muuttui luonteeltaan siellä jonkin verran. En tosin ihmettele, Saagassa oli paljon muita oreja ympärillä ja voin hyvin kuvitella miten se saa tämänkin miehen pään aivan pyörälle. Varsinkin kun tammojakin oli niin paljon! Hienosti Pelle siellä pärjäsikin, luonnetta se sai jonkun verran lisää mitä meiltä lähtiessään.


© Tallin omaisuutta i. Hermanni
 sh 154cm rt
 KTK-II
 ii. Uljaanius
 sh 156cm trt
 KTK-I
 iii. Sören
 iie. Uja
 ie. Esterin Pilke
 sh 154cm rt
 iei. -
 iee. -
 e. Ilo-Heinä
 sph 146 m
 KTK-III
  ei. Jaloheinä
 sh 150cm trt
 KTK-II
 eii. Pehto
 eie. -
 ee. Sirike
 sph 146cm m
 KTK-II
 eei. Aaroni
 eee. Sirri

Suvusta jotain sanoakseni kuitenkin, sen isä Hermanni on hieno estehevonen, joka kantakirjattiin aikoinaan toiselle palkinnolle kantakirjaan. Erityisesti kiitosta se sai hyvästä tyypistään, jaloissa sillä oli hieman enemmän sanomista. Kisatuloksiltaan Hermanni kuitenkin häikäisi, sillä oli useita sijoituksia kansallisen tason esteradoilta jopa 120cm luokista. Hermannin isälinja kulkee työhevosorii Sörenin, joka vaikutti siitosoriina Pärssonin tilalla Pohjois-Karjalassa. Sören ei ollut rakenteeltaan mikään kukkanen, mutta hienon luonteensa ansiosta sille riitti useitakin tammavieraita vuosien varrella. Pellen emä Ilo-Heinä oli työhevosratsulinjaa edustava hieman raskaampi tamma, josta tosiaan haluttiin saada hieman kevyempi varsa, siksi Hermanni valittiin isäksi. Ilo-Heinä tosiaan toimi koko nuoruutensa työhevosena Satakunnassa, mutta myöhemmällä iällä sillä kisattiin myös jonkin verran helppoja kouluratoja. Pellen suvussa on kaksi ykköselle palkittua oria, molemmat työhevosia ja löytyvät emän Ilo-Heinän puolelta. Toinen on ori Pehto, komea liinaharjainen hevonen jolla luonnetta ei puuttunut kuulemani mukaan. Toinen oriista on ruunikko ori Aaroni, joka toimi lähinnä ravihevosena nuoruudessaan ja vanhempana se palkittiin työhevosena.


© Tallin omaisuutta


KISATULOKSIA:
10.11.2006 - KRJ - Ponitalli Riikuna - helppo B - 1/30
11.11.2006 - KRJ - Soviiri - helppo C - 3/50
31.10.2006 - KRJ - FSRa - helppo B - 7/50
02.11.2006 - KRJ - FSRa - helppo C - 4/49
02.11.2006 - KRJ - FSRa - helppo B - 6/45
23.11.2006 - KRJ - Pientalli Surma - helppo B - 5/4

JÄLKELÄISET:
o. Viljamäen Melker (s. 27.7.05, e. EL Halina)
t. Saagan Routasydän (s. 4.9.05, e. Horrosmaan Sorentsiina)
t. Humun Hilja (s. 19.8.05, e. Humun Bertha)
o. Saagan Luukas (s. 26.9.05, e. Eloveena)
t. Aittalan Taika (s. 10.9.05, e. Tikkunekku)
t. Räpätär (s. 16.6.06, e. Taikuritar)
o. Nokikylän Joonatan (s. 1.4.07, e. Magnolian Milja)
t. Kuun Emeliina
(s. 13.6.07, e. Koon Kännitirppa)
o. Hillavan Svengi (s. 7.6.07, e. Kemiina)

 
© Tallin omaisuutta