Csak a Kispest!

Téli játékoskeringő
Érkezett [4]: Leandro Martínez, Claudiu Pascariu, Davide Lanzafame (kölcsönbe), Raffaele Alcibiade (kölcsönbe)
Felhozott/MFA [5]: Sundas Alexis, Csábi Mihály, Lőrinczy Attila, Bobál Gergely, Holender Filip
Távozott [12]: Filip Kostic, Sunnyboy, Thiam-Iyane Ibrahima, Boris Bjelkanovic, Marko Vidovic, Marko Rajic, Donato Bottone, Abass (kölcsönbe), Nagy Mihály Krisztián (kölcsönbe), Vólent Roland (kölcsönbe), Sundas Alexis (kölcsönbe), Faggyas Milán
Keretből kikerült [2]: Debreceni András, Novák Alexisz
Napról-napra posztunk.


Mérkőzések @ 2012/13.
07.05.Flamurtari Vlore - Honvéd0-1UEFA
07.12.Honvéd - Flamurtari Vlore2-0UEFA
07.19.Anzsi - Honvéd1-0UEFA
07.26.Honvéd - Anzsi0-4UEFA
07.29.Siófok - Honvéd0-1NBI
08.05.Honvéd - Diósgyőr2-1NBI
08.12.Videoton - Honvéd0-1NBI
08.19.Honvéd - Paks3-3NBI
08.25.FTC - Honvéd0-2NBI
08.31.Honvéd - MTK1-2NBI
09.05Honvéd - Győr0-3Ligak
09.12.Gyirmót - Honvéd1-2Ligak
09.16.DVSC - Honvéd4-1NBI
09.22.Honvéd - Kaposvár5-3NBI
09.29.Kecskemét - Honvéd2-1NBI
10.05.Honvéd - Pécs0-1NBI
10.10.Haladás - Honvéd3-3LIgak
10.13.Honvéd - Haladás2-0LIgak
10.20.Pápa - Honvéd2-1NBI
10.27.Honvéd - Újpest2-2NBI
10.31.PVSK - Honvéd1-4MK
11.03.Győr - Honvéd0-0NBI
11.10.Eger - Honvéd1-3NBI
11.13.Honvéd - Gyirmót4-0LIgak
11.18.Honvéd - Haladás1-1NBI
11.21.Honvéd - Diósgyőr4-0MK
11.24.Honvéd - Siófok2-0NBI
11.28.Diósgyőr - Honvéd1-2MK
12.01.Diósgyőr - Honvéd3-1NBI
12.05.Győr - Honvéd2-2Ligak
02.20.Pécs - Honvéd3-2Ligak
02.23.Honvéd - GyőrMK
02.27.Győr - HonvédMK
03.03.Honvéd - VideotonNBI
03.06.Honvéd - PécsLigak
03.08.Paks - HonvédNBI
03.17.Honvéd - FTCNBI
03.30.MTK - HonvédNBI
04.06.Honvéd - DVSCNBI
04.12.Kaposvár - HonvédNBI
04.20.Honvéd - KecskemétNBI
04.27.Pécs - HonvédNBI
05.04.Honvéd - PápaNBI
05.11.Újpest - HonvédNBI
05.19.Honvéd - GyőrNBI
05.25.Honvéd - EgerNBI
06.02.Haladás - HonvédNBI

# Korábbi mérkőzéseink

1909fotó
Friss kommentek
Archívum
Kategóriák
Iratkozz fel
Felelősség, kapcsolat

A csakblog a blogon és annak kommentjeiben (amennyiben azok megfeleltek a blog moderálási elveinek), valamint a csatolt facebook, google+ és twitter-oldalán megjelent tartalmakért vállal kizárólag felelősséget. A másodközlésekért, ajánlókért, egyéb figyelemfelkeltő és az oldalra mutató linkek tartalmáért, szövegezéséért a kérdéses tartalmat kihelyező szerző, vagy szolgáltatója a felelős, nekünk ezeken a helyeken semmilyen szerkesztési jogunk, így felelősségünk sincs. [Gazsó István - veghhanta]

Mail:


Az első szó jogán utoljára - hanta búcsúzik Supinnyótól
2012. máj. 29. 22:50 - veghhanta -  kommentár

Az NSO információi szerint Supka Attila Pécsre igazolt.

Ajjaj. Ez volt az első gondolatom, amikor először megláttalak néhány éve Csepelen a pálya szélén. Új tulaj, lesz majd szép stadion, akadémia a fiataloknak, ütőképes csapat, és edző. Erre kineveztek téged. Hogy lesz itt újabb aranykor, érmek tömkelege, teltházas meccsek?

A békéscsabai korszakodban kifejezetten nem kedveltelek, ha finoman akarok fogalmazni. Egy exkispesti, aki benntartja a Csabát, miközben - története során először - kiejti a Honvédot. Nyilván nem volt szándékod, te győzni akartál, és másokat megelőzni, mindegy kit. Én persze tudtalak hibáztatni, de tudod, így működik egy szurkoló lelke.

Debrecenben bajnok lettél, horvát nagymenőket aláztatok, én pedig értetlenkedtem, hogy ez vajon ugyanaz a Supka? Miért téged nézett ki a Loki, mit láttak benned? Aztán hoztad az eredményeket.

És hiába az itthon bőven parádés pedigréd, amikor megláttalak Csepelen a pálya szélén, mégis csak egy ajjaj jött ki belőlem. Fene tudja már miért, de nem vártam sokat tőled.

Gyenge volt az ősz, nem láttam mitől vagy több Dolcettinél, akit a relatív eredménytelensége ellenére valamiért mindannyian kedveltünk. Télen igazoltál, igazoltatok, majd jött egy olyan év, amire akkor már másfél évtizede nem volt példa Kispesten. A naptári évben az MTK mögött másodiknak futottunk be! Elképesztő.

Dobáltunk a Megyerin. Magasra, nagyon magasra. Címet nyertél nekünk!

Közben nyáron valamit nagyon összeraktál, és a következő bajnokság első körében hosszasan vezettük a tabellát. Mit vezettük, úgy tűnt, tizenháromról tizennégyre léphetünk végre, bennünk van az arany. Újra az volt Kispest-szurkolónak lenni, mint volt a nyolcvanas években, a kilencvenes elején, hogy csak az általam megéltekig menjek vissza. Nem simán egy csodálatos és semmihez sem fogható érzés, hanem olyan, amikor nem csak a magunk vállát verdessük, és mondogatjuk a jól betanult mantrát (néha magunk sem hiszünk benne, de), nagycsapat, igazi nagycsapat vagyunk, az eredmények ekkor minket igazoltak. És közben eltűnt az a jellegzetes fülbevaló is.

Tatabánya.

Tavaszra megfordult minden. Te álltál a kispad mellett, széttártad a karod, a sorozatos egygólos vereségekkel nem tudtál mit kezdeni. Kezdtek helyetted mások. Akkoriban azt hittük, minden a te hibád, mára úgy hisszük, az a széttárt kar mást jelentett. Csendben voltál, pedig tudtál valamit?

Nem vártad meg az év végét, mentél, és bevallom, nem fájt nagyon és érted a szívem.

Mielőtt visszatértél volna, volt itt egy máléPölő, aki hiába menetelt az Intertoto-kupában, a bajnokságra összeomlott a csapata. Volt itt egy Sisa tréner, a világ talán legszerethetőbb embereinek egyike, de a csapat vele sem működött. Ahogy nálad és akkor, úgy náluk is lassan fel-feltesszünk magunknak a kérdést: valóban az ő hibájukból? Morales bemondta a terített betlit, lecserélte szinte a teljes csapatot, hozta a saját embereit - és az eredményeket. Foci ugyan nem volt, legfeljebb pontok egy olyan gárdától, amelyiket nagyon nem szerettünk nézni.

Tavaly januártól újra te következtél. Elsőre egy szokásos ajjaj (már csak reflexből is) azért ismét elhagyta a számat, de annyit addigra már tudtunk, talán te vagy az egyetlen, aki képes (viszonylag) normálisan összedolgozni a tulajjal. Ha más nem, ez érdemszerű dolog manapság Kispesten.

Ahogy jöttek a meccsek, látszott, te itt bizony akarsz valamit. Szinte nem volt cserepadod, mégis volt valami játéka a Honvédodnak, és tizenegynéhány játékossal csináltál egy korrekt tavaszt, miközben az utolsó fordulók környékén már lehetett hallani, ősszel itt több lesz, jobb lesz, játékosok fognak érkezni.

És akkor az ősz, a második olyan őszöd, amikor - és csak akkor, csak veled - eredményeket tudott felmutatni a legújabbkori történelmét megélő Honvéd. Néhány éve még a csapatot ajnároztuk, most viszont te lettél a valaki, aki miatt működni véltük a rendszert. Kinőtted magad, és a mindig kritikus kispesti közönség végleg elfogadott, elfogadta, hogy nekünk az nagy dolog, ha egy Supka Attila ül a kispadunkon.

Lehet, az elmúlt hónapokban kaptál hideget-meleget, tudd be a szurkolók lelkének, de tudd azt is, a többség mindvégig kitartott melletted. Ahogy te is, mi is tudtuk, az eredményesség fenntartásához nem elég darabra meglenni, ha egy melegvérű organizmusnak kitépik a gerincét, az nem lesz több, mint egy vízzel teli lufi, tartás nélkül, a legkisebb ellenállás felé elfolyva. Mégsem adtad fel, csináltad tovább, és mi láttuk rajtad, baromira elment a kedved az egésztől, sőt, úgy gondoltuk, elvették a kedved az egésztől. Téged itt ünnepelni, de legalább megbecsülni kéne, azért kellene dolgozni, hogy aládtegyenek egy olyan csapatot, amivel lépésenkét tudsz majd előrehaladni. Helyette azonban mit kaptál? Egy határait feszegető költségvetést, lyukak tömködését a játékoseladásokból, esetlegességet, és egy halom játékost, akit vélhetően sosem kértél. Ígértek neked koncepciót? Ha igen, megszívattak. Sajnáljuk. (Ha itt most továbbmennék, talán az lenne a következő gondolat, hogy te voltál az, akiben a tulaj és a klubmodell működésének minden hibájára, nyűgére, általunk képzelt hülyeségére a magunk válaszát megtaláltuk, aki a mi emberünk volt az elemekkel szemben, és aki úgyanúgy kevés lesz egyszer, mint mi.)

Ajjaj - de ezúttal teljesen más ajjaj. Én megtanultam tisztelni, kedvelni Supka Attilát az elmúlt másfél évben! Így ez az ajjaj most a bánat hangja, mert félő, újabb ajjajok jönnek, de azok már nem a te gondjaid lesznek. (Nehogy félreértés legyen, nem Winston Smith-i értelemben vettem észre magamon, hogy szeretem Supka Attilát, hanem olyan érvek mentén, amik egy szurkolónak fontosak igazán.)

Lettél valaki a szememben - és talán mondhatom: a szemünkben. Olykor ha vidékre követtük a csapatot egy-egy idgenbeli meccsre, a kocsiban te voltál az egyik, akit rendszeresen parodizáltunk, és ha valakit parodizálnak, az tényleg valaki. Volt, hogy lenémítottam a tévét, miközben nyilatkoztál, mondtam magamban a mondataidat, majd másnap láttam ugyanazt leírva. Bármi változott a csapat környékén, általában előre bemondtuk szinte a teljes várható kezdődet, mert felfedezni véltünk benned valami szándékot. És akkor még Horét is behoztad mindig a nyolcvanadik perc környékén. A vajszínű öltönytől (szigorúan mellénnyel) fokozatosan eltolódtál a farmer-zakó irányába, és bár hülyeség, de mi ezt is figyeltük, mert érdekeltél minket.

Nekem hiányozni fogsz, mert nekem te lettél a legutóbbi évek kispesti mestere. További sok sikert, és várunk vissza!

Ajjaj.

(Természetesen Supka Attila távozásával fogunk még foglalkozni, ez a poszt csak veghhanta és a hirtelenség okán született meg.)

Címkék: búcsú, Supka Attila, végh hanta
Kommentek: 25 komment

Szólj hozzá Facebookkal!

Eddig 25 komment érkezett

 • Dzseko Válasz erre 2012. 05. 29. 23:28  [1]
   

  Amikor masodjara idekerult belolem nem ajjaj jott ki,sokkal kevesbe szalonkepes szavak, most pedig banom,hogy elmegy. Ebbol a keretbol boven kihozta a maximumot,gondolom nem csak engem erdekelne,h mire vitte volna ha telen nem tavozik a tamado szekcio...

 • veghhanta Válasz erre 2012. 05. 29. 23:41  [2]
   

  @Dzseko: És ne feledjük, hogy közben a nem kicsit degradálónak tűnő Sipkából szépen, fokozatosan Supi, Supimester lett.
  Kispesten ilyet kevesen értek el az elmúlt évtizedekben. Talán csak Kuusela, Török Péter és Sisa volt különösen népszerű, Gálhidi és Dolcetti pedig népszerű, de egyikük sem olyan messziről indult, mint Supka.

 • h.s Válasz erre 2012. 05. 29. 23:44  [3]
   

  Valahogy, mintha pont a sorsfordító pillanatokban alakulnának rosszul a dolgok...

  Annó 2007-08-ban, amikor tényleg esélyünk lett volna a bajnoki címre - valahogy mégis kudarc lett az egész (Szinte soha nem láttott mélyrepülés tavasszal - pedig a keret nagyon jó volt.)

  Aztán most, amikor megint lehetne villantani valamit...

  Fájó a dolog nagyon.

 • medvepuszi Válasz erre 2012. 05. 30. 0:14  [4]
   

  Fura ez, alapjában véve egyetértek sorról sorra, valahogy mégsem Supka érdekel. Szerintem minimum 8-10 ilyen magyar edző (más kérdés, hogy akinek van esze, nem jön már Kispestre, pláne ebben a tuti vesztő szituban). Supkára visszatérve, az már más kérdés, hogy ki tudna legalább ennyire együtt dolgozni Hemingwayjel - valszeg sokkal kevesebb.
  Miután sosem szimpatizáltam vele, legfeljebb elfogadtam, engem sokkal inkább aggaszt a távozásának az üzenete. Ahogy olvastam, Hemi ma valami olyasmit nyilatkozott, hogy eddig kolbászból volt a kerítés, csak a vezetőedzőn múltak az igazolások (ha-ha, kérdezzünk már rá csak egy korábbi edzőnknél...), de mostantól (mostantóóóóóól????!!!) az anyagi korlátokat is figyelembe kell venni. Hűha.

 • h.s Válasz erre 2012. 05. 30. 2:25  [5]
   

  @medvepuszi:

  Azt mondta egészen pontosan, hogy tavaly nyár óta változott a helyzet valamelyest.

 • Loddfáfnir Válasz erre 2012. 05. 30. 8:16  [6]
   

  @h.s: magyarra fordítva: imádkozzunk, hogy legyen jövőre kettő, még nálunk is gyengébb csapat az nb1-ben, különben kiesünk.

 • áfonya bácsi Válasz erre 2012. 05. 30. 9:23  [7]
   

  Egyelőre szomorú vagyok, de remélem végre jön valaki, aki támadó focit játszat majd a csapattal, akkor talán megenyhülök. Igaz ehhez épkézláb támadók sem ártanának...

 • RobWarzycha Válasz erre 2012. 05. 30. 9:50  [8]
   

  Nagy kár!

  korrekt kört nyomott nálunk. Az interjúk alatt pedig igen normális összkép alakult ki róla. Magam is megkedveltem.

  Jobb is hogy nincs időm írni mostanság mert most olyan posztok jönnének ki belőlem, ami után az olvasók fele kötéllel a nyakban indulna egy magányos fa felé, engem meg örökre kitiltanának a Bozsikból és mehetnék mosogatni a Hootersbe.

  Csodás év elé nézünk.

 • TornyiBarnaabassazIsten Válasz erre 2012. 05. 30. 10:29  [9]
   

  A Honvéd igazi aranykora a Tornyi–Torghelle duó ottlétekor volt.

 • veghhanta Válasz erre 2012. 05. 30. 10:46  [10]
   

  @medvepuszi: Talán nem is Supka a lényeg, hanem az, amit megjelenített számunkra. Nem volt ő sem tökéletes, de mindig valahogy működni véltük a dolgokat, és ahhoz kellett a kraft.

 • immortalis Válasz erre 2012. 05. 30. 12:36  [11]
   

  Viszlát, Mester, köszönünk mindent!

 • medvepuszi Válasz erre 2012. 05. 30. 13:08  [12]
   

  @h.s: értem, köszi. Bár nem tudom, tavaly nyárra miért vonatkozna ez, akkor sem Kakákat igazoltunk, hanem... max. a gyenge középcsapathoz illő fizetésekhez képest kicsit jobb hatékonysággal... Egyedül Torghellére mondanám, hogy a Hemingway-éra utóbbi éveire nem jellemző léptékű szerzemény volt, na ő meg 0, azaz nulla+Áfa forintjába került, tán még a mezét is magának kellett mosnia, hogy játszhasson. Ezért nem értem, mit akar jelenteni ez a "mostantól meghúzzuk a nadrágszíjat"-duma :(

 • medvepuszi Válasz erre 2012. 05. 30. 13:17  [13]
   

  @veghhanta: hát ez az. Önmagában nem igazán aggasztana, hogy Supka lelépett, az már annál inkább, ha már ő sem látja értelmét, hogy maradjon. Az átlagnál talán kicsit jobb a rálátásom a klubnál történő dolgokra, de neki nyilván még sokkal nagyobb. Szóval a jövőnkre (ha egyáltalán még van) nézve megagáz, hogy vette a kalappal felérő séróját, mert ő valszeg elég jól látja, merre tart a hajó, és milyern közel a jéghegy. És ezért félek az utódjától is. Ha olyan jön, akit szeretünk (kb. 5 százalék eséllyel), akkor azért, mert ez után a 4. hely után alap, hogy bárki megég a kispadunkon. Ha meg más (szerintem a legvalószínűbb vmi külföldi, főleg olasz senki, aki még nem szembesült Hemingway hírével, vagy éppen nem is érdekli, mert más érdekek miatt jön), akkor önmagában a személye miatt is.

 • medvepuszi Válasz erre 2012. 05. 30. 13:21  [14]
   

  Na tessék, közben már meg is van Marco Rossi, nyilván Supka tegnapi sikertelen marasztalása után iziben... Ehh, undorító ez az egész.

 • Wekerle A. Válasz erre 2012. 05. 30. 13:34  [15]
   

  Gusztustalan színjáték volt az egész!
  No Comment!
  Digóvilág Kispesten, zéró eredmények borítékolva.
  Nem prejudikálva előre, de valóban jó komoly multja van ennek a figurának.
  "Pályaedzőként kezdte karrierjét a görög első osztályú Panahaiki csapatánál, majd az olasz hivatásos ligák alsóbb osztályú csapataiban volt vezetőedző. 2010-től Roberto Mancini konzulense, egész Európa területén keresi és választja ki a Manchester City részére a tehetséges, fiatal játékosokat"

  Szerintem ez már akkor eldőllt amikor Bobálék kint voltak Angliában!

  Minek kellett ez az átverés???

 • Thanathos Válasz erre 2012. 05. 30. 13:55  [16]
   

  Szép búcsú Hantától, sajnos vélhetően egy újabb felejthető szezon elé nézünk, amihez Supka nem akart asszisztálni, de könnyen lehet, hogy nem is akarták hagyni. Nagy reményeim mindenesetre ezek után nincsenek, bár megadom az esélyt az új olasz edzőnek, noha emlékezeteset még egyetlen idehozott, komoly szakmai múlt nélküli olasz edző sem nyújtott. (Dolcetti sem, noha őt szerettük és szimpatikus csóka volt.)

 • Dzseko Válasz erre 2012. 05. 30. 14:02  [17]
   

  Miért érzem azt,hogy borzalmas lesz a következő szezonunk? Mennyit kereshet ez a messze földön méltán híres hajzuhatag figura, hogy rá van pénze Heminek?

 • Wekerle A Válasz erre 2012. 05. 30. 14:39  [18]
   

  Ez jó kérdés!
  Lehet, hogy ingyen a magyar-olasz barátság jegyében :)
  Givova ügyben mindenesetre "bizonyított" az olasz vonal!
  Már előre rettegek az új sztár igazolásainktól......a'la Morales.
  Lesz itt minden meglátjátok!
  Fura, hogy még semmit sem lehet tudni, de Én semmi jót nem várok a következő szezontól.
  Továbbra sem értem ezt az inkorrekt eljárást Supkával szemben. Tárgyalunk Vele! Minek kellett ez a színjáték, amikor már minden elvollt döntve???

 • thpreg Válasz erre 2012. 05. 30. 19:09  [19]
   

  Azért ez olyan rosszul nem hangzik így elsőre:

  "Marco specialitása a fiatal játékosokkal való foglalkozás, és azok beépítése a felnőtt csapatba. Mint a Magyar Futball Akadémia felnőtt csapata, a Budapest Honvéd rendkívüli módon érdekelt abban, hogy a minőségi légiósok mellett egyre több fiatal magyar játékos kerüljön fel az akadémiáról az első csapatba. Marco Rossi kapusedzője a már most is a Budapest Honvédnál dolgozó Tóth Iván lesz."

 • nico68 Válasz erre 2012. 05. 30. 23:17  [20]
   

  gyerekek !!
  álljon már meg ez a sírás-rívás...! :)
  aki SA távozása miatt esne nagy bánatba, annak javallom felidézni azt a képet, ahogy a -SA által idehozott - 2 csatárcsillag,
  Hadzic és Bozovic Honvéd szerelésben gyalázza a foci nevű sportot. :(
  szégyen, hogy ezek a "futballisták" felvehették ezt a szerelést tétmeccsen...
  sok sikert SA ! (persze mindig a Honvéd mögött !!)
  ennyi.

 • nico68 Válasz erre 2012. 05. 30. 23:23  [21]
   

  @Wekerle A:
  honnan tudod, hogy SA mikor állapodott meg a Péccsel ... ?

 • nico68 Válasz erre 2012. 05. 30. 23:28  [22]
   

  @RobWarzycha:
  "Csodás év elé nézünk."
  lehet rosszabb, mint ebben a félszezonban produkált 12. hely... ?

 • medvepuszi Válasz erre 2012. 05. 30. 23:37  [23]
   

  @nico68: hát távol áll tőlem, hogy akár csak morózusabb legyen a kedvem Supka miatt. Itt az a gáz, hogy ha ő inkább ment, akkor még az eddiginél is sokkal nagyobb adag sz@r lehet a palcsiban. Ami meg a két csatárt illeti, Hadzsics az Esad-Macko vonal méltó folytatója, az edzőmeccseken tényleg nagyon jó volt. Bozsovics más tészta, Supka nem is ismerte, csak ráerőltették látatlanban, miután vagy 4-5 csatárjelöltjét elküldték.

 • h.s Válasz erre 2012. 05. 31. 1:45  [24]
   

  @medvepuszi:

  Hadzic szerintem jó játékos. Egyetlen mérkőzésen volt csak egészséges, a Vasas ellen, akkor nagyon sok labdát megtartott, az ellene elkövetett szabálytalanság után kaptuk a tizenegyeset is.

  Ha kapott volna még fél évet, szerintem bizonyított volna.

 • Thanathos Válasz erre 2012. 05. 31. 11:43  [25]
   

  @h.s: Hadzic egyetlen értékelhető megmozdulása a Vasas ellen kiharcolt 11-es volt, ezen kívül nagy 0, bár tudom, hogy a blogszerzők közül többen láttak benne fantáziát. Bevallom, én nem. Amúgy tudtommal még mindig a mi játékosunk, a legfrissebben elküldöttek között sincs. Bozovicra szót is kár vesztegetni.

Szólj hozzá te is

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.
Moderálási elveink.Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.