Het Vrije Volk
Het moeilijke anti-islamisme (2 reacties)

KEESJEMADURAATJE - 08 FEBRUARI 2008


Waar Geert Wilders steeds bang voor is geweest, wordt nu zichtbaar bij SIOE Nederland. Een enkele extreem-rechtse demonstrant is in staat een gehele beweging in diskrediet te brengen. Hoe nu verder?

Op de SIOE demonstratie tegen de islamisering van Nederland, op 26 januari 2008, op de Dam in Amsterdam, waren weliswaar geen partijvlaggen, rechts-extreme symbolen en racistische leuzen toegestaan, maar toch trok de aanwezigheid van één enkele figuur, Ben van der Kooij, de gehele demonstratie in een rechts-extreem vaarwater.  Ben van der Kooij is een bekende activist, met contacten in bijna alle racistische, nationalistische en fascistische groepjes in Nederland. Weliswaar deed hij op de demonstratie niets verkeerd, riep niets verkeerd en droeg geen verboden leuzen bij zich. Toch was zijn aanwezigheid genoeg reden tot discussie. Een discussie die helaas tot nu toe niet gevoerd is op de websites.

Wij willen graag weten of Monique van SIOE uit naïviteit een praatje staat te maken met een man die ze verder niet kent, of dat ze Ben van der Kooij vaag kent van vroeger, of dat ze van mening is dat iedereen die zich aan de regels houdt op de demonstratie welkom is, of dat ze het pijnlijk vindt, maar er op dat moment nu eenmaal niets aan kan doen. (Je mag toch nog wel een vraag stellen?) Alle opmerkingen hierover worden consequent van de SIOE website gehaald. Nadat er een opmerking over is gemaakt op mijn website, wordt ook de link naar mijn website weggehaald en uiteindelijk verschijnt de volgende zin op de website van SIOE: "Er zijn ook mensen bezig op het internet om zoveel mogelijk slechte informatie over ons te verzamelen, wat daar het nut van is, begrijpen wij niet, daar het juist die mensen zijn die zichzelf zo graag hun mening horen zeggen."

Al enkele jaren kunnen we constateren dat de extreem-linkse organisaties worden geïnfiltreerd  door radicale moslims die haat en geweld prediken. Voorbeelden van Internationale Socialisten die Hamas en Hezbollah steunen en enkele overtuigde jihadisten in hun gelederen hebben opgenomen. Daar kan je van zeggen : "Dat is maar een klein groepje."
In de Socialistische Partij zijn weliswaar bijna alle moslims van verkiesbare plaatsen verdwenen, maar toch zijn er nog steeds een grote groep mensen lid van deze partij, die Israël willen boycotten en de Palestijnse Fatah steunen. Dan kan je zeggen, dat de Socialistische partij niet aan de macht is en zowiezo alles kapot wil maken dat Nederland groot heeft gemaakt. We zijn nog niet klaar. Ook de PvdA heeft schandalen met extreme moslims, zoals Bouchra Ismaili en Hatice Can.  Zijn we er nu? Nee. Ook Doekle Terpstra wil uit redenen van politiek gewin of naïviteit, of beiden, de deuren voor de radicae islam wijd open zetten. Laatst zag ik op de webste van collega oud-kraakster en ex-voedselverdeelster Kristel, die nu op de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) woont, een verslag van christenen die uit solidariteit met het "Lijden van het Palestijnse volk" een paar dagen gaan olijvenplukken en een rondleiding langs "de Muur" krijgen.  "Zalig de armen van geest,want hunner is het Koninkrijk der hemelen." (Matteüs 5:3)

Of je nu bij de Socialisten, Sociaal-Democraten of de linkse Christenen gaat kijken, overal tref je die naïeve islamvriendelijke open-deur-politiek aan, die ons soms doet vertwijfelen en ons af doet vragen: "Waar kan je nog heen?". Binnenkort misschien niet eens meer naar de VS.  De bovenstaande alinea gaat er ongetwijfeld in als koek, bij de geachte lezer van het Vrije Volk. Toch vraag ik mij hier af, hoeveel naïeven en "nuttige idioten" er eigenlijk bij de anti-islamisten rondlopen. Als je tegen "de islam" gaat demonstreren trek je onvermijdelijk mensen aan die politiek onervaren zijn en ter plekke de verkeerde dingen gaan staan roepen. Of je trekt mensen aan die politiek zéér ervaren zijn en de demonstratie in een verkeerd vaarwater trekken. Als we zo kritisch zijn ten opzichte van extreem-links en links, moeten we ook zelf tegen kritiek kunnen en die discussie ook aangaan.

Overwegingen
- Demonstreren is een verouderd middel. Websites als Geenstijl en het VrijeVolk leveren elke dag weer, een gratis en vermakelijke demonstratie, die door iedereen zonder gevaar bezocht kan worden.
- Als je dan toch wilt gaan demonstreren, wees er dan zeker van dat alle webloggers, reaguurders en pseudo-intellectuelen ook echt achter hun PC vandaan komen en de straat op gaan, anders sta je met 40 mensen op de Dam een beetje alleen en wordt je zo weggeveegd.
- Het kan niet zo zijn, dat Geert Wilders en de PVV alleen in het parlement hun mening kunnen geven en dat de zalen, straten en pleinen voor de islamcritici geen discussie- en demonstratiepodia kunnen zijn. 
- Wil de PVV ooit een invloed van betekenis krijgen, dan is het noodzakelijk dat er lokale afdelingen ontstaan die zonder  gevaar kunnen vergaderen.
- De volgende demonstratie moet een positieve boodschap krijgen. Waar zijn we vóór?  
- We moeten nooit stoppen de discussie ook met elkaar aan te gaan. Ook als dat tot gevolg heeft dat we er achter komen dat er wel drie of vier legitieme anti-islam-standpunten zijn, een nationalistische-, een liberale- een libertaristische- en een sociale.

Reacties op dit artikel aan Keesjemaduraatje

reactie 1:
Zelf heb ik een stukje over deze demo geschreven op mijn blasfemist-weblog, want ik was er natuurlijk ook bij. 
http://blasfemist.web-log.nl/blasfemist/2008/01/kwetsende_chris.html

Als Ben van der Kooy werkelijk iets op had met SIOE, had hij zijn gezicht niet laten zien.

Groet 
Aad Leering
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
reactie 2
Verzonden:

dinsdag 12 februari 2008 15:30:03
Beantwoorden aan:
Aan: keesjemaduraatje
Wat ben jij een ongehoord grote boeren klootzak, met jouw gore, want ongefundeerde, kutbeschuldigingen aan het adres van Sioe. Jij bent gewoon een linkse trol die erop uit is om de anti-islambeweging hier te lande van binnenuit op te blazen. Nou ja, dat zal je niet lukken, want Sioe is net ff slimmer dan jij, hufter!