Het Vrije Volk
Túúrlijk, woningisolatie heeft voordelen…

INGEZONDEN - 12 NOVEMBER 2010


Woningbezitters en huurders van Nederland: energieleverancier Essent is op dit moment bezig woningisolatie te promoten. Hun spots heeft u vast wel eens op tv gezien.

De Essent-directie maakt reclame met de slogan dat uw energierekening met maar liefst 30% omlaag gaat indien u uw woning laat isoleren. Essent maakt hier melding van onderzoek maar wat voor onderzoek dat geweest is, komt niet uit de verf. De Essent-directie, die als gevolg van die (nergens bewezen) 30%, -omdat er logischerwijs minder wordt gestookt- minder inkomsten zal ontvangen, zal niet lang nadenken als het gaat om prijsverhoging van een kilowattuur electra of een kuub aardgas. Dat heeft alles te maken met een bepaalde koppeling.

Bekijk dit Essent-promotiefilmpje helemaal: het verlagen van voorschotbedragen na isolatie van uw woning is een zoethoudertje. Daarbij is het boren van een paar gaatjes en het volspuiten van uw spouwmuren met glaswol geen koopje en ligt tussen de 2500 en 50.000 euro.

Maar u mag de kosten van isolatie in termijnen betalen. In ons land bestaat nog steeds de koppeling tussen gas- en olieprijs. U weet zelf wel hoe snel de prijs van een vat ruwe olie kan stijgen, maar dat het een eeuwigheid duurt als bij een prijsdaling ook de prijs van een kuub gas (of een liter benzine) zakt. Iedereen weet dat de energieprijzen alleen maar stijgen. U weet ook dat het zo goed als zeker is dat we aan het eind van deze eeuw te maken krijgen met een energieprobleem. Eerder kan ook, omdat de energiebehoefte alleen maar stijgt.

Stel dat u 50.000 euro hebt geïnvesteerd in isolatie. Dan kunt u wel op uw vingers natellen dat het, los van alle toekomstige prijsverhogingen van ruwe olie (denk aan die koppeling), een hele tijd zal duren voordat u uw 50.000 euro eruit hebt. Maakt u zich geen illusies: spouwmuurisolatie heeft voordelen, maar alleen voor de aannemer.

Woningbezitters en huurders: indien u gelooft dat uw energienota lager zal uitvallen als u woning goed isoleert, is erg naïef. Waarom dat zo is kunt u hier lezen. Isolatie is bovendien een ongezonde en verkeerde oplossing als het gaat over zuinig omgaan met energie.Iedere woning waarvan de spouwmuren volgespoten en het dak geïsoleerd is, kan niet meer ademen. Denk hierbij aan uw eigen lichaamshuid. Stelt u zich eens voor wat er gebeurt als die wordt dichtgesmeerd. Een volgespoten spouwmuur heeft ook als neveneffect dat eventele vochtophoping, bv. tijdens de zomermaanden, niet kan verdampen en schimmels kunnen ontstaan.

De vraag dringt zich hier op wat er met dat speciale glaswol gebeurt zodra het in contact komt met vocht. Het is zo goed als zeker dat de Essent-directie dat niet heeft laten uitzoeken.

Doe zelf de volgende test: wat gebeurt er met watten zodra ze NAT worden..???

Trap ook niet in het (overheids)sprookje dat enkel in ons land zuinig met energie omgaan in casu woningisolatie een gunstig effect heeft op het milieu of het klimaat: dat is pertinent niet het geval!

Waarom u uw geld zo goed als zeker niet terugverdient en isolatie voor een beter klimaat (let wel: alleen in Nederland) een drogreden is.

U wilt toch zo graag belazerd worden? Dat kan!

Nu kunt u lezen dat het niets uitmaakt of u nu wel of niet zuinig met energie omgaat. Piet Hein Donner van BZK weet ook heel goed dat dat energielabel alleen maar geld kost, nul effect heeft op het klimaat en enkel bedoeld is om een nieuw ambtenarenleger aan het werk te houden.
En dan óók nog met sancties gaan dreigen als mensen hun portemonnee dicht houden. Huurders moeten goed oppassen dat als gevolg van de
op handen zijnde energielabelwaanzin hun maandhuur niet wordt verhoogd. Ga niet zomaar accoord met de isolatieplannen van uw verhuurder, ook niet zonder wettelijke basis(!). Laat u zich juridisch bijstaan indien uw verhuurder u probeert te dwingen tot woningaanpassingen die een gevaar voor uw gezondheid betekenen.(zie nogmaals hierboven) Uiteraard merken deze huurders niets in hun portemonnee van o.a. Donner's plannen: zij leven namelijk van uw geld!

Nu moet echt duidelijk zijn dat isolatie geen sikkepit helpt.

Dubbelglaskartel aangepakt.

Zal er ooit een dag aanbreken dat het personeel van de Gasunie of 2e Kamerleden worden gegijzeld om de aardgasprijs omlaag te krijgen? Daar hoeft u niet op te rekenen!

Klik hierboven op prijs: zal OPEC-voorzitter Mirkazemi gelijk krijgen, denkt u? Denkt u nog steeds dat u uw isolatiegeld kunt terugverdienen?

En dan nu de echte oorzaak van global warming.

Laat u zich als belastingbetaler niet bedotten: ondergrondse opslag van CO2 waar dan ook in Nederland is zeer ongezond!

Nog gekker: CO2-beleid oorzaak islamitische oproer.

Wat denkt u dat er gebeurt als het niet waait of dat het na veel wind plotseling windstil wordt?

Waarom goedkoop in bepaalde sectoren een utopie blijft.

Erg spijtig voor u maar betaalbare huurwoningen bestaan niet.

Deze slimme gluurder hoeft u volgens aangepaste wetgeving van de 1e Kamer niet te accepteren. Energie ermee besparen gaat niet
lukken, omdat de prijs van een vat ruwe olie (en daarmee de gas- en electraprijs) alleen maar blijft stijgen!

Het oude liedje.

Trap er niet in!

Opwarming? Zet de schaatsen maar vast in het vet!

Net als destijds is vastgesteld met de te veel berekende "transportkosten" van gas en electra kunt u teruggave van deze euries ook op uw buik schrijven!

O, dus dáárom is de zorgpremie zo hoog!

Aardbevingen in Groningen, maar wat gebeurt er bij de winning van schaliegas?

Klik op PRIJS: de grootverdieners van de energieleveranciers blijven maar denken dat het geld van consumenten niet op kan, terwijl er sprake is van een daling van de olieprijs.

Dat op een enkeling na iedereen te lui is om te protesteren tegen "transportkosten" op energie, is typerend voor de mentaliteit van de inwoners van dit land. En dan te bedenken dat er een tijd is geweest dat een kuub aardgas slechts 6 Hollandse centen kostte...!!!

Tijd om aan het verstoppertje spelen een eind te maken.

Een paar lesjes voor de verstokte klimaatgoeroes.

Nieuwe kolencentrales bouwen?

Had al afgeschaft moeten zijn: WEG ERMEE!

Zonder uw medeweten betaalt u mee, maar let goed op: hij is en blijft vrijwillig!

Alles wordt verbrand, ongeacht de kleur van de zak.