ETUSIVU KARTANO HEVOSET PONIT TOIMINTA

HISTORIIKKI

Venice sijaitsee Etelä-Saksassa, eräässä nimeltämainitsemattomassa pikkukylässä Münchenin kupeessa. Venicen kartanolla on pitkät perinteet hevoskasvatuksessa ja tila päätyi haltuuni enemmänkin sattuman, kuin tietoisen valinnan kautta. Matkasin Hollannista Saksaan kolmen tammani kanssa ja etsin aivan tavallista yksityistallia, johon voisin hevoseni majoittaa. Sopivaa ei kuitenkaan hetkessä löytynyt joten paikallinen kylänmies suositteli viemään hevoseni Venice Manorin laitumille etsintöjen ajaksi.

Kuinka ollakaan Venice manorin omistajat halusivat minut heille töihin ratsuttajaksi ja yhteinen polkumme vanhusten kanssa alkoikin aivan mallikkaasti. Ratsastin ja kilpailin heidän hevosillaan talon isännän Lucienin valmentaessa minua. Lucien myös opetti minulle kaiken mitä saksalaisesta jalostuksesta ja hevosten sukulinjoista tiesi. Lucien harmikseni kuitenkin menehtyi eräänä talvisena yönä vaimonsa vieressä nukkuessaan. Kartanon emäntä ei ollut niinkään hevosihmisiä, mutta halusi Venicen pitkän perinteen ja miehensä työn jatkuvan ja möi minulle miljoonakartanonsa pilkkahintaan. Venicen kasvatit ovat kautta aikojen olleet erityisen laadukkaita ja sitä samaa työtä aion nyt jatkaa parhaani mukaan yhdistäen oman hollantilaisen ja Lucienin saksalaisen hevostietouden.

KARTANON ESITTELY

sisätilat
Venicen valtava tontti ja avarat sisätilat antavat mahdollisuuden harrastaa hevosia loisteliaasti. Venicen kivinen tallirakennus on hyvin korkea ja muistuttaakin ulkoapäin enemmän palatsia kuin tallia. Tällähetkellä meillä on käyttövalmiudessa 48 kappaletta tilavaa 3,9m x 3,9m karsinaa ja mahdollisuus rakentaa jossakin vaiheessa niin halutessamme vielä 20 lisää. Kaikista karsinoistamme löytyy vesiautomaatti, suolakivi, sekä ruokalaari, jonka saa tarvittaessa irti puhdistusta varten.

Lämmitämme tallia suoralla sähkölämmityksellä talvisin ja kesällä lämpöpuhaltimilla tarvittaessa. Aputiloissa (varustehuone, wc, toimisto, rehuvarasto) on lattialämmitys. Vaikka Joyan tallirakennus on vanha, on niin hevosten kuin ihmistenkin viihtyvyys taattu kokoremontilla ja huippuluokan varustelulla. Yksi ylpeilynaiheistamme on jopa liioitellun tilava varustehuone. Pohdin pitkään kuinka hevosten verusteet olisi mielekkäintä säilyttää ja päädyin ratkaisuun, jossa jokaiselle hevoselle on oma varustekaappi, jonne mahtuvat myös satulat ja muut isommat tarvikkeet. Tavarat pysyvät hyvin järjestyksessä ja pölyltä piilossa, eikä ylimääräisiä vermeitä, kuten satulansuojia tarvitse käyttää.


ratsastusmahdollisuudet
Venicellä on käytössään kaksi ulkokenttää, pienempi ja suurempi, sekä maneesi. Kentät ovat kooltaan 20m x 60m ja 100m x 100m. Suurempaa kenttää olemme käyttäneet lähinnä kilpailukenttänämme, vaikka käyttöä ei ole sen enempää rajoitettu kilpailujen ulkopuolellakaan. Maneesi on kooltaan pienemmän kentän tavoin 20m x 60m. Sekä kummatkin kentät, että maneesi ovat tehokkaasti valaistuja ja jokaisen ratsastusalueen yhteyteen on liitetty varasto, josta löytyy estekalustoa sekä kouluaidat. Ratsastusalueiden geopad-/hiekkapohjat huolletaan säännöllisin väliajoin ja voinkin hyvällä omalla tunnolla sanoa niiden olevan yhdet parhaista millä olen koskaan ratsastanut.

Venicen mailla on myös mahtavat maastoilumahdollisuudet. Pururata -tyyppiset maastoreitit risteilevät metsissä yhteensä noin 14km matkalla. Lisäksi hevosten laitumet ja pellot ovat syksyisin ja talvisin vapaassa käytössä ratsastusta ajatellen. Suunnitelmissa on rakentaa alueelle myös maastoesteitä, mutta urakka on siirretty toistaiseksi hamaan tulevaisuuteen.


Valid XHTML 1.0 Strict
Ulkoasu & tekstit © Chiara
Venice on virtuaalitalli