Nieuws   Bedrijfsprofiel   Producten & Service   Recyclage   Referenties   Downloads   Vacatures   Contacteer ons   Home
Producten & Service
 
Building Insulation > Contactgeluidsisolatie  > Acoustic Foam 4x2mm - 25 >
 
Acoustic Foam 4x2mm - 25
 

OMSCHRIJVING
Dit is een geëxtrudeerd polyethyleenschuim samengesteld uit 4 gelamineerde lagen van 2 mm (afwisselend groen/wit) in een densiteit van 25 kg/m3 en bedrukt met de naam "acoustic". Deze bedrukte kant wordt aan de bovenzijde geplaatst. Het product is voorzien van een overlapping van 100 mm die overnaads wordt geplaatst. Alsdus zal de dikte nooit minder dan 4 x 2 mm en nooit meer dan 6 x 2 mm zijn. Het materiaal is rotvrij en bestand tegen vocht, waterdamp en heeft een hoog chemisch weerstandsvermogen.


PLAATSINGSVOORSCHRIFT
- De dekvloer wordt zwevend geplaatst bovenop de contactgeluidsisolatie 'acoustic '.
- De chape is van het type dekvloer overeenkomstig de technische voorlichting wtcb 189 & 193.
- De kwaliteit van het resultaat van de contactgeluidsisolatie wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de plaatsing ervan. Deze akoestische laag dient steeds te worden geplaatst met een overlapping van 100 mm.
- Zo dient deze isolatie zorgvuldig te worden aangebracht, waarbij elke akoestische brug dient vermeden te worden. Bijzondere zorg dient te worden besteed aan de uitvoering van plaatsen waar verticale leidingen doorheen de vloer gaan, deuropeningen, hoeken, .  Het is eveneens aangeraden om een dampdichte tape te gebruiken om akoestische bruggen te vermijden.
- Er dient ook steeds randisolatie te worden geplaatst tussen de chape en muur of tegen elke andere verticale aansluiting met de vloer (doorvoerleidingen, .). Voor een ideale plaatsing, met rechte hoek tegen de muur, hebben we randisolatie met inkeping in het midden (zie 2e foto bovenaan).  Deze isolatie dient bij plaatsing steeds minimum 20 mm boven het niveau van de uiteindelijke vloerafwerking uit te steken. Eens de dekvloer is gegoten en de vloerbekleding is geplaatst, kan de overtollige isolatie worden afgesneden en de randen verder worden afgewerkt (plaatsen plinten, .)
- Alvorens het plaatsen van de plinten moet er een elastische voeg geplaatst worden.


TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Akoestische waarde: > Categorie 1A NBN S 01-400 haalt een akoestische verbeteringsindex van 27 dB volgens de referentie ISO 717.
WTCB-rapport: > DE 74694 AC2821-N
Dikte: > 4 x 2 mm (8 mm)
Densiteit: > 25 kg/m3
Afmeting: > 1.20/50 Lm + Flap 100 mm
Kleur: > Afwisselend Groen / Wit
Structuur: > Vlak
?-waarde: > 0,0482 W/m/°K
Waterabsorptie: > 4,1 %
Samendrukking: > 50 % bij 0,08 MPa
Dynamische stijfheid: > 24 Mn/m3
Elastisch
Chemisch inert
Bestand tegen de meeste chemicaliën
HCFK-vrij


 
| Download |
 
< Terug
ABRISO nv - Gijzelbrechtegemstraat 8-10 - 8570 Anzegem, België - T +32 56 69 49 29 - F +32 56 69 49 49 -