Lucruri marunte...lucruri mari

In lucrurile marunte stau lucruri mari caci pana si fericirea, atat de importanta in viata noastra, vine din lucruri marunte. Eu spre exemplu, sunt fericita atunci cand mananc o prajitura de ciocolata bine insiropata, cand pe marginea cazii ma asteapta cele doua prosoape pufoase si moi gata sa-mi alinte simturile, cand stropii de ploaie imi bat la fereastra si-mi amintesc de curcubeu, cand lumea intreaga e o alinare iar cei dragi sunt in jurul ei.

Lucrurile marunte ce ne fericesc stau in puterea noastra de a fi subjugate propriilor vieti. O fericire este ziua pe care ti-o petreci inconjurat de zambetele familiei si prietenilor, cand razi a lene si te intinzi pe iarba sau pat gandindu-te la o bere sau o baie in mare, cand adevarurile fiintei tale sunt completate prin credinta. Fericirea nu este un miracol este un adevar... este un loc in suflet ce trebuie marcat in fiecare zi prin puterea daruirii. Daca printr-o baie fierbinte si prosoape moi pot obtine relaxarea corpului, printr-o carte buna relaxarea mintii, printr-o plimbare linistea sufletului atunci fericirea e in momente si locuri ce le putem readuce in viata noastra ori de cate ori avem nevoie de ea. Nu doar luarea deciziilor importante din viata noastra ce presupune schimbari pe termen lung sunt aducatoare de satisfactie ci si lucrurile marunte: mirosul unei portocale ce-ti aduce sarbatoarea printre coaste, pipaitul unor prosoape moi, gasirea unor bani uitati in buzunarele pe care le credeai goale, daruirea zambetului unui strain, gasirea unui loc de parcare neasteptat.

Sunt lucruri carora nu le dam niciodata atentie dar care ne aduc starea de bine si surasul in suflet, ne fac pentru o clipa sa simtim si sa ne amintim ca traim, ca avem emotii si ca prezentul este ceea ce trebuie sa valorificam. Proiectul fericirii noastre poate fi dus la indeplinire prin realizarea lucrurilor marunte dar pline de adevar ale momentelor din fiecare zi. 

Mireasa Pentru Fiul Meu - noul Big Brother

De mai bine de sase ani si jumatate publicul din Romania are un favorit incontestabil atunci cand vine vorba de productii reality show. O confirma audientele, premiile de televiziune luate anual la categoria Cel mai bun Reality Show, dar si fenomenala implicare a fanilor in vietile concurentilor. Lansata in septembrie 2006 cu numele initial “Nora pentru mama”, emisiunea concurs pe teme matrimoniale a fost gazduita de postul de televiziune Kanal D si prezentata de Gabriela Cristea, cea care de altfel avea sa ramana la carma emisiunii timp de patru sezoane si jumatate. Sezonul al cincilea a fost preuat de la jumatatea sa de actuala prezentatoare, Mirela Boureanu Vaida, care l-a dus pana la final, acesta fiind si sfarsitul show-ului pe Kanal D. Sezonul urmator, reality show-ul a fost preluat de Antena 1, cu numele Mireasa pentru Fiul Meu, iar - desi popularitatea sa a fost in crestere treptata inca de la primul sezon - abia de cand se afla in grila Antena 1, Nora pentru mama/Mireasa pentru fiul meu a atins cote impresionante de popularitate, pentru sezoanele 1 si 2, aflat in derulare la momentul actual. Mai mult, in paralel cu intriga tesuta in casa Mireasa pentru fiul meu, in afara compeitiei  fanii au creat adevarate povesti, impicandu-se extraordinar de mult in vietile celor pe care ii sustin, in egala masura cu ale celor care le sunt competitori preferatilor lor. Nu exagerez daca spun ca s-a creat o adevarata isterie in randul fanilor, zeci de Fan Cluburi luand nastere peste noapte, atat pentru cuplurile din casa, cat si pentru concurentii care nu au reusit sa isi gaseasca perechea. Zeci de cadouri si flori ajung zilnic in casa concurentilor, iar mai nou acestora li se deschid si conturi bancare in afara competitiei, de catre aceiasi sustinatori ferventi.

Concurentii traiesc in casa inconjurati de camere 24 de ore din 24 si trebuie sa faca fata in fiecare zi, mai putin duminica, orelor de emisie live, insa adevarata lupta se da afara intre fanii concurentilor, care isi declara adevarate razboaie.

Alegerea unui carucior pentru copii

Cat de util este un carucior pentru copii

Utilitatea unui carucior pentru copii este extrem de mare, astfel cu ajutorul acestora, copii sunt relativ usor de transportat si de asemenea, ei stau foarte comod. Majoritatea carucioarelor pentru copii sunt proiectate si create la fel, insa fiecare carucior are caracteristicile lui aparte. Inainte de a achiziona un astfel de carucior, parintii sunt sfatuiti sa vada mai multe modele si sa aleaga modelul care cred ei ca s-ar potrivii cel mai bine pentru micutul lor. Optiunile de achizitionare a unui carucior de copii se pot reduce considerabil si in functie de bugetul alocat pentru acesta. Un carucior pentru copii trebuie sa ofere un confort sporit celor mici, astfel parintii trebuie sa aleaga caruciorul potrivit si in functie de traseele pe care acestia au de gand sa le parcurga.

Tipuri de carucioare pentru copii

In prezent, exista foarte multe optiuni in ceea ce priveste alegerea unui carucior destinat celor mici, astfel pretul lor, poate sa varieze de la cateva sute de lei pana la cateva mii de lei. Achizitionarea unui carucior pentru copii, reprezinta un pas destul de important pe care parintii trebuie sa-l faca cu responsabilitate.

Caruciorul calsic cu landou este reprezentativ datorita marimii sale. Acesta are suspensii extrem de bune si astfel asigura un trasport confortabil micutului. De asemenea, copilul va avea un spatiu suficient de mare pentru a se desfasura in interiorul caruciorului. Avantajele acestui carucior sunt: este rezistent si extrem de spatios, usor de manevrat de catre parinti si copilul este protejat foarte bine in interiorul lui. Dezavantajele acestui carucior sunt: este mare si nu se poate plia, si pretul care este destul de mare. Caruciorul pliabil plat, este cel mai potrivit carucior pentru nou nascuti, in acest sens avand scaunul reglabil. Avantajele acestui tip de carucior sunt: este confortabil pentru cei mici, este considerabil mai ieftin decat carucioarele din aceeasi breasla, iar unele modele sunt compatibile cu scaunele auto. In comparatie cu cele care au landou acest tip de carucior nu este atat de confortabil. De asemnea, in comert mai puteti gasii carucioare multifunctionale, carucioare de tip 2 in 1, carucioare cu 3 roti, carucioare sport, carucioare pentru gemeni, sau diferite accesorii pentru carucioare.

Dotarile unui carucior pentru copii

Orice carucior destinat celor mici este obligatoriu sa aiba centura de siguranta, menita sa protejeze copilul, iar pe langa centura de siguranta caruciorul trebuie sa fie dotat si cu un sistem de siguranta suplimentar, in caz ca centura de siguranta nu este pusa corect. De asemenea, toate marginiile caruciorului trebuie sa fie netede, acest lucru fiind absolut necesar pentru a se evita accidentarea micutiilor. Inainte de a achizitiona un carucior, ( in special in cazul celor seccond ) parintii sunt sfatuiti sa il studieze extrem de atent, pentru a nu avea bucati care se desprind din acesta, existand pericol, ca acele bucati sa fie inghitite de catre cei mici. Un carucior pentru copii trebuie safie stabil, pentru a oferii o buna siguranta copilului, iar pe langa stabilitate acesta trebuie sa aiba si un spatiu special destinat cumparaturilor, de regula acest spatiu se afla in partea inferioara a caruciorului.




Unde sa mergi cand...nu ai unde

Am avut astazi un moment de maxima plictiseala. A fost una din zilele in care am spus ca o sa ma dau cu capul de totii peretii pentru ca nu am ce face si nu am cu cine. Am avut o zi libera doar pentru mine si nu am gasit ce sa fac cu ea. Dupa vreo 2 ore de spa acasa, alte 3 de butonat la tv si inca multe altele petrecute  la laptop, mi-am dat seama ca nimic nu ma inveseleste. Aceleasi scandaluri pe toate posturile, aceleasi barfe, acelasi Marcel Toader care nu s-a impacat cu Gabriela Cristea ori Adriana Bahmuteanu care pozeaza in femeia fericita alaturi de sotul Silviu Prigoana, pe care, nu de mult il spurca pe toate posturile tv, aceiasi politica obosita si o mamaie care abia isi ducea picioarele pe scarile sediului Directiei pentru Protectia Copilului si Asistenta Sociala Prahova...m-am uitat, de fapt, la aceleasi stiri care nu te invata absolut nimic, ba, mai mult, te umplu de prostie. Am ajuns la o concluzie! Destept baiat Dan Diaconescu. Desi nu mai are televiziune proprie a reusit sa “otevizeze” mai toate televiziunile existente in Romania.

In fine, eu tot am ramas cu dilema: ce faci cand nu ai ce face? Pai ce altceva iti mai ramane, decat sa te scoti afara din casa in speranta ca vei gasi ceva mai bun de facut. In consecinta, mi-am sunam prietenul si am pornit la drum prin micul oras. Da-i o tura, da-i doua, da-i mai multe...buuun, si acum ce facem? Ne sunam prietenii sa ii scoatem la un suc. Prietenii, au gasit fiecare cate o scuza numai buna de a nu iesi. Ba abia erau veniti de la munca si obositi, ba trebuiau sa ajunga in vizita la bunici, ba sa scoata la plimbare pisica ori catelul, ba una, ba alta si de fapt nimic. Am iesit, in cele din urma, doar noi 2, dar iesirea a fost scurta si sucul putin.

Este clar ca daca ai o zi libera in timpul saptamanii si nu ai ceva treaba de facut, ori vreo activitate casnica care sa iti ocupe timpul, esti un om mort. Cand traiesti, ca mine, intr-un orasel mic cu putine optiuni, risti sa mori de plictiseala. La propriu!! Acum, nu stiu ce activitati au altii in timpul lor liber, dar, la mine, astazi, a fost o zi de nimic. Cred ca data viitoare ma apuc sa bucataresc ceva sau imi inventez ceva de facut. Apropo de asta...niste sfaturi, ceva?

Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine eşti!

“Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine eşti!” 
Paulo Coelho 

DA.. ce pot sa spun? sunt incredibil de “încâlcit”; parca nu stiam asta… azi dimineata tunam si fulgeram.. ca eu nu vreau sa fac(ceea ce EU imi propusesem de luni) -teoretic de luni trebuia.. dar m-am trezit la 8 jumate.. prea tarziu-  si acum imi pare rau ca nu pot sa merg maine:| . Nu prea inteleg ce mi-a placut atat de mult… in primul rand era inca luna pe cer cand m-am trezit (6)… apoi am trecut pe langa haite si haite si haite si haite si haite si haite de caini (dar parca erau mai blanzi.. ) . Pe langa faptul ca mergeam si aveam senzatia ca merg la analize-groaznica treaba-  dupa juamtate de oras mi-am dat seama ca aveam o mare lipsa de material la pantaloni….

In concluzie astazi a fost o zi in care am respecat in mare ceea ce mi-am propus… cu cateva mari minusuri (exagerez putin) pe care nu le-am putut realiza.. pentru ca m-am trezit prea tarziu..mda… (unii oameni nu au somn). DA, maine plec la Iasi -dragut oras vazut in treacat-  dar abia astept zilele urmatoare.. a inceput sa imi placa de mine :) )) (mereu mi-a placut)


Pasi pentru o afacere de succes

O firma pentru a avea succes trebuie sa tina cont de mai multe aspecte. Voi incerca sa enumar in articolul de mai jos cele mai importante aspecte care ar trebui luat in considerare:
-    In primul rand ar trebui sa incepi o afacere intr-un domeniu cunoscut. Nu te aventura pe drumuri nestiute de la inceput, pentru ca sansele de esec scad cu cat domeniul iti este mai familiar;
-    Gandestete la sansele de succes a idei pe care vrei sa o pui in practica. Punete in locul clientului si gadestete daca tu ai cumpara produsul respectiv si cat ai fi dispus sa platesti pentru el;
-    Idetifica piata pe care vrei sa o targetezi si gaseste metode de a ajunge la ea. O metoda foarte buna este prin acele site-uri de prezentare firme. Trebuie sa tii cont la fiecare pas ca pentru a supravietui afacerea ta are nevoie de clienti;
-    Cel mai bun mod de a sti ce sa faci sau mai bine spus ce sa nu faci in afacerea ta este prin urmarirea concurentei. Acest lucru este un avantaj enorm daca stii cum sa il folosesti;
-    Afacerea ta este influentata de tot ce se intampla in piata, asa ca este bine sa fii mereu bine informat ca sa poti reactiona din tip la schimbarile ce apar;
-    In momentul in care incepi o afacere e bine sa privesti in prespectiva. O afacere inseamna o investitie continua si un cash flow cat mai bine pus la punct te ajuta sa iti planifici banii si investitiile pe termen lung;
Sa pui bazele unei afaceri de succes nu este un lucru usor. Este nevoie de foarte multe resurse financiare cat si personale. Pentru a reusi ai nevoie de daruire si nu in ultimul rand ai nevoie inainte de a incepe de o pregatire temeinica a pasilor ce urmeaza sa ii faci pentru cel putin 2 ani de zile.

Picioarele minţii. Fugari între două lumi.

Mă întreb care sunt obiectele care te duc în altă lume? Poarta dintre material şi dincolo de materie…. o amintire stinsă, într-un vechi vas de flori, primit cadou în ziua x de la un y… ori câteva petale uscate de floare, primită-ntâi de la un întâi… ori poate o monedă cu care nu s-a cumpărat, nu s-a făcut troc şi nu valorează o suma ci un întreg de simţăminte, promisiuni ori generaţii de aspiraţii… Sunt multe obiecte pe care cand le vedem, simţim, mirosim ori auzim şi, de ce nu, gustăm…. mintea nu ne mai ascultă ci pleacă , descătuşată, spre un moment dat, ştiut şi de tine- trăit de tine- piciorele-i sunt goale şi descătuşate… fuge pe clipele stinse, ce se îndreaptă spre asfinţit…. cele grăbite s-au îmbarcat deja pe vaporul far’ de întoarcere… cele melancolice- prea bete de fericire zăbovesc, sunt indecise.. nu vor să părăsească momentul de fericire…

…..şi mintea calcă pe aceste clipe melancolice pentru a ajunge unde-i spune harta ,de tine făurită şi simţită…. şi tu după  minte.. să o ajungi din urmă, să nu o laşi sa se rătăcească… alergi şi tu şi ajungi pe pata, clipei, de culoare în care ce a fost nu e gri ci plin de vibraţii şi nuanţe – un miez orbitor de strălucitor… ce se stinge pe măsură ce tu plecai .. te vezi pe tine făcând pasul pe clipa următoare… cu un picior pe viitor şi cu unul suspendat în neant… priveai peste umar cum se scufundă -ca un atlantis- momentul tău.. neştiind că cineva va găsi calea de întoarcere-un arheolog prea priceput în a desluşi misterele tale- Te pierzi pentru cateva ceasuri- în realitate mai puţin ori mai mult, ori vis- în miezul orbitor.. în care nu cunoşti decât desfătarea razelor de lumină… raze ce te alintă mai tare pentru că nu sunt de soare, ori alte stele ci generate de tine… tu îţi eşti soare, căldură, viaţă…. Dar micul moment de deliciu este, brusc, întrerupt de goana minţii, ce fuge,  spre realitate reamintindu-şi că a uitat un lucru pe care tu trebuia să îl faci… şi iar fugi după mintea ta…. acum spre realitate, spre un alt soare, spre o altă viaţă.. cea dătătoare de mieji de lumină proprie-

Uneori ferecăm obiectele-portal-poartă, pentru că am vrea să nu mai fim pe fugă, pentru că vedem clipele cum se îmbarcă pe vapor, şi ne întristăm.. dar de ce? doar pleacă necazurile, ele sunt cele mai grăbite probabil rusinoase că au fost învinse… cele bune sunt înca “punte”…. şi vor rămâne pâna ce picioarele tinere ale  minţii noastre… vor îmbătrâni.. şi nu vor mai putea alerga aşa cum o fac acum şi cum au făcut-o acum ceva ani…. va şti ,doar, numai unele poteci….. va fi învăţat drumul spre port şi nu se va odihni la miezul de lumina ci va învăţa a flutura batiste… vei sta cu faţa spre un apus.. dar nu de soare… ciu de viaţă de om.. îl vei vedea ,aşa, cum se apropie cu fiecare excursie a minţii spre meleagul din tine, în tine…. te vei înspăimânta… dar te vei resemna şi nu vei mai fi necajit de apus… şi vei merge la pas cu mintea.. pe ultimul drum… conştient că la întoarcere niciunul dintre voi nu va mai călca.. că doar urmele de dus – singure- fără perechea de întors vor mai sta… dar cui îi va mai păsa…. dacă ţie nu ţi-a păsat…

Aşa că nu mai sta.. ia-ţi mintea în braţe, sărut-o pătimaş… nu o certa când evadează, dar mustr-o când stă prea mult la miez…  aruncă, când treci peste clipele rămase, seminţe de iarbă, pe care să păşiti mai usor.. şi să nu vă înţepaţi în ceea ce ar fi putut fi… fiţi vânt (element cu rol de viaţă dătător)….şi vizitaţi fiecare miez…  nu fi sluga- nervoasă- ce alearga după tânăra fată-mintea- spre a o aduce acasă când este înca în floare în miezul zilei, fi tânărul ce îi ţine companie şi îi încurajează nebuniile şi arată-i că  lumea nu e un infinit.. ci 2 infinite.. ambele cutreierate pe jumătate, ori cu părti deloc aflate…  fiţi fugari… fugari, între două lumi, ce se odihnesc la miez de propriu soare.. fugari….

Printre excese

Cum poate o persoană să înglobeze atât de multe excese, unele chiar antagonice.. nu ştiu…

Cred că am apărut mai mult din dorinţa de superioritate, dintr-un orgoliu -s-a făcut om-  Probabil de aici ori din altă parte  ori din propria-mi parte am ajuns ceea ce sunt.

Cu secrete, unele atât de secrete încât nici eu nu le-am aflat. Am ajuns apă- sunt multe procente de apă(ca toţi alţii) iar când vreau ceva, sunt şi mai mult apă, mai rămân câteva procente de ceva…  Cu un sistem propriu, al naibii de complicat, pe care nu reuşesc să îl echivalez în cel de masă…. cu un palmares de reuşite inexistent, poate doar marcat de clipele pe care le-am petrecut cu oameni deosebiţi, extraordinari -de la care am admirat atât de mult o calitate încât  am luat-o… am făcut un canal din calitatea lor spre mine.. şi nu stiu cum să îl opres… ce rost ar mai avea acum…  Celelalte excese… le-am căpătat văzând la alţii ce nu îmi place.. şi cât am fugit de ele, cât am zis că nu le vreau.. iar acum stau în mine, la pânda… şi nu ştiu dacă într-o situaţie dată care exces o să acţioneze…

Ca dovadă un lung şir de existenţă…. în care nu am ajuns unde voiam, ci mai slab, ca în final mai bine .

Îi admir, aşa puţin, pe cei care reuşesc să îşi planifice timpul…. nu înteleg cum reuşesc. La mine ţine câteva zile după care din nou trec pe pierdere… doar realizăm ce am avut după ce am pierdut.  (Mor de invidie!!!)

Mai îmi plac oamenii care scriu. Dar îmi plac şi mai mult cei care scriu în aşa fel încât să mă facă să duc o carte până la final….îmi plac ideile unora.. dar nu şi…

Nu îmi place atunci când problemele altora se  întretaie cu ale mele.. nu ştiu cât de departe este dispus celălalt să meargă…(eu pot sa pierd totul, nu am prea multe)  mai bine singur.

Sunt egoist.Dar nu prin definiţie ci prin asociere

Am  antipatii.  O antipatie, cu puţin efort două… . pentru că simpla lor prezenţăte apasă  pe existenţă…

Nu cred că omul se schimbă… şi dacă o face trebuie să moară cineva/ceva… atunci cred că e mai mult regret…. Putem să  vopsim casa.. dar asta nu îi afectează structura…<e puţin exagerata> Dar de la acest lucru mi-am format idea sapupra “ultimei lovituri”  la mine se execută…. nu pentru ca  nu aş şti sa pierd (nu mi-am dat osteneala să câştig niciodată) doar ca nu îmi place să fiu trădat….

Îmi plac oamenii care au talente şi le fructifică… îi compătmiesc pe cei care n-au, dar caută (Nu mai plange!)

Rubeola sau rujeola

Sunt cateva boli care ne au dat multe batai de cap in copilarie, majoritatii. Acestea sunt  acele boli care se manifesta cu bubite inestetice care mananca si orice ai face dureaza la fel de mult, timp in care trebuie tinut regim special pentru fiecare din acestea. Partea buna este ca o data facuta, boala respectiva nu are repetabilitate.
Varicela, pojarul, oreionul sau rubeola sunt numai cateva din bolile pe care le facem atunci cand suntem mici de obicei, cu forme usoare foarte des intalnite. Sunt cazuri intalnite si la adulti dar formele sunt mult mai grave si ajung chiar sa puna in pericol viata bolnavului, asadar bucurati va daca ati facut aceste boli in copilarie si ati suferit cateva zile inchisi in casa cu parintii spunand  «ia mana ! nu te scarpina ca raman semne » .
Dintre aceste boli ca denumire, seamana rubeola cu rujeola si se pot confunda, dar trebuie stiut ca ele sunt diferite. Rujeola mai este numita si pojar, acesta fiind termenul cel mai folosit pentru a nu se confunda cu rubeola careia i se mai spune si pojar german. Denumirea de pojar german nu este folosita asa ca pentru a le diferentia usor se foloseste termenul de pojar, respectiv rubeola.
Pojarul se manifesta  cu febra, tuse, nas infundat si o eruptie cutanata ce de obicei persista doua saptamani. In cazurile mai grave poate aparea pneumonie.
Rubeola este o afectiune ceva mai grava in cazul mamelor, care se manifesta cu febra si eruptie cutanata. Fata de celelalte boli, daca rubeola este contactata de mama in timpul sarcinii, i poate dauna fatulului. Printre pericolele contactarii rubeolei in timpul sarcinii se numara: malformatii, avort spontan, moarte fetala.
Fiind boli extrem de contagioase care pot avea complicatii grave cel mai bine este sa va vaccinati din timp daca nu ati fost vaccinati in copilarie iar la randul dumneavoastra sa va vaccinati de mici copii pentru a evita de a lungul vietii astfel de evenimente neplacute.

“Antroposofia” – Rudolf Steiner

 Gândirea pozitivă, energii pozitive sau negative, optimism, misticism, etc. Uitându-mă la tv in seara asta ca de obicei la Sinteza Zilei pe A3 unde se dicută tragedia prăbuşirii avionului presidenţial polonez aud subiecte interesante despre „ De ce a permis Dumnezeu o aşa tragedie”. Mă rog, discuţiile continuă pe această temă a fatidicului, a credinţei.
Auzind de foarte multe ori la tv discuţii despre paranormal şi parapsiholigie mi-am adus aminte de Rudolf Steiner si cărţile lui. (Editura  UNIVERS ENCICLOPEDIC)

       O adevarată operă ce tratează subiecte complexe incepănd de la analiza simplă sufletului, a eu-ului, sine-lui, conştiinţei şi conştienţei ajungând până la dezbaterea Evangheliei dupa Ioan sau Misterul de pe Golgota .
    Rudolf Steiner (1861-1925) pune bazele Antroposofiei care aşa după cum chiar el incearcă să o definească ca studierea absolutului spune :
„Oricărei realităţi materiale din Univers ii corespunde ceva spiritual şi orice realitate spirituală din Univers primeşte la un moment dat expresie in lumea materială”
    Un „filosof” modern ce are darul de a scrie astfel incat da fiori chiar şi celui mai sceptic eretic, cărţile lui au darul de a te ţine prins intr-o stare de vigilenţă profundă trezindu-ţi dorinţa de cunoaştere cu fiecare pagina.
   Va recomand din tot sufletul „Atroposofia”, carte pe care am citit-o de câteva ori şi pe care cu siguranţă am să o mai citesc. O carte in care cititorul este prins incă din primele pagini de intrebări fundamentale despre modul de apariţie a gândului, mecanismul de exprimare prin cuvinte, prin gesturi. Treptat autorul ne duce către lucruri mai putin cunoscute privind natura fiinţei umane atât bilogic cât şi spiritual prin punerea in temă subiectelor legata de „eu”, „sine”, „energii”, „corpul eteric”, etc.
       Aceasta imbinare bine structurata intre simplitatea omului ca fiinţă biologică şi complexitatea necunoscutului esoteric fac din această carte o lectură plăcută ce cu siguranţă va trezi in fiecare un strop de dorinţă de a cunoaşte mai mult despre acest gen de literatură.

Corporate Scroungers

Incerc de ceva timp să inţeleg mentalitatea oamenilor avari şi puşi pe „facut bani” aşa cum se laudă. Nu am persoane anume, adica nu e „cutare” sau „cutare”. Mă refer la starea de fapt a unor oamenii cu care mă intâlnesc zilnic şi fără voia mea interacţionam intr-un fel sau altul. Asta e meseria mea ce să fac, am de a face cu oamenii.   Şi ca să nu mai bat câmpii vă povestesc ce am păţit astazi.   Dis de dimineaţă ( pentru mine  ), ora 8:00 primesc  o delegaţie de „fiţoşi” cum imi place să le spun celora care reprezintă companii mari, bine imbrăcaţi şi dotaţi cu diverse accesorii de la telefon ultima generaaţie la X6. Ce să zic.. Corporate bla, bla. Ok, la 8 eram la punctul stabilit, intr-un bar ca de obicei. Stau şi astept până pe la 8:30 şi indrăznesc să-i sun. Se opriseră să ia o cafea.. in fine. Punctualitatea nu e nici punctul meu forte.   După lungi discuţii in care am aflat că produsele lor IT sunt cele mai bune, unicat, extraordinare, ieftine şi mai stiu eu cum, totul mergea relativ bine zic eu, oamenii işi dau arama pe faţă. Discuţiile au intrat in zona „facutului de bani” . Mentalitatea românului nu ? . Şi nu zic de bani legali, intelgeţi voi…
   Ei bine oamenii ăştia bine plătiţi şi intreţinuţi de o companie multinaţională, oamenii care reprezintă firma in relaţiile cu posibilii clienţi m-au scârbit cum alţii nu prea au reuşit. Românii ştiu să facă bani din orice a-ti putea spune. Nu realizaţi câte metode am aflat azi de a păcăli legislaţia şi firma care te-a angajat. Starea de fapt este ca „hoţia” şi „prostia” sunt trăsături de bază ale românilor. Binenteles ca afacerea cu ei a picat. Ce incredere sa mai prezinte ? astia erau in stare sa se fure si pe ei. Pacat de produsele pe care le vindeau, erau chiar ok. De companie ce sa mai zic… de aia nu fac strainii afaceri bune in romania ?    Poate veţi spune că sunt prea obiectiv şi generalizez, dar nu, ăştia suntem şi aşa defilam.    
   Nu Guvernul, Parlamentul, Presa, politicieni si etc mii de oameni din funcţii de administraţie de fac viaţă grea şi săracă. Mentalitatea şi apucăturile de barbari avizi de putere şi avere ne fac o ţară săracă si prăpădită.Si din pcate de asta sufera majoritatea. Cam asta a fost ziua de azi,  plina de dezamăgire. Inca un “plus” pentru a ma decide sa plec  din tara.
   Mâine e o altă zi, Vineri, ziua in care blogherii pitesteni şi eu ( incepătorul) ne vom intâlni la o şuetă şi asta mă face mai vesel.

Un elefantel scrie articole

Cu un click ici, un click colo am descoperit un site de content writing cu un design placut, care m-a facut sa zabovesc acolo. Un elefantel albastru troneaza cu maiestrie pe paginile site-ului, pare a fi seful pe-acolo. Mentionez ca titlul acestui articol este o figura de stil (personificare), evident nu exista vreun elefant care sa scrie articole in lumea reala. Revenind la cele serioase in acest aticol am sa va povestesc cate ceva despre aceste servicii de content writing.

Articolele si advertorialele sunt folosite pentru promovare online. Majoritatea webmasterilor apeleaza la servicii de content writing fiindca este o investitie buna, iar rezultatele sunt pe termen lung. Pe acest site despre care va povesteam la inceput, am observat ca se ofera articole scrise de 200, 300 si 500 de cuvinte. De asemenea, veti putea gasi cateva exemple de articole, ca sa va puteti da seama daca acest serviciu este ceea ce cautati. Un articol trebuie sa fie scris corect din punct de vedere lingvistic si gramatical si in aceleasi timp informatia integrata in continut se vrea a fi interesanta si usor de citit de catre vizitori. Motoarele de cautare apreciaza continul de calitate, de aceea articolele scrise sunt optimizate seo cu acele cuvinte cheie specifice pentru fiecare site ce urmeaza a fi promovat. Am observat ca aceste lucruri sunt respectate in articolele prezente pe site. Daca doriti publicarea articolului, puteri opta pentru acest lucru, publicarea se face in directoare de articole si nu costa nimic in plus. Desigur, aveti si posibilitatea de a solicita livrarea prin email.

Un site sau o afacere se pot promova mult mai eficient prin articole cu continut unic si de calitate. Serviciile de content writing reprezinta o alternativa buna pentru toti cei care nu au destul timp disponibil pentru a se ocupa de acest lucru.

anul 2072…

“Moldova a depasit o criza politica. A 65-a Alianta pentru Refacerea Uniunii Europene si Integrarea Moldovei in Uniunea Europeana(* UE sa destramat in 2016) a reusit prin modificarea celor 6581 de articole din constitutie sa aleaga presedintele”…  Si huinea… a spus Vanea, sorbind cafeaua de dimineata… dupa care a aruncat pe masa ziarul proaspat citit, care urma sa completeze rezerva de hartie igienica si a plecat grabit la munca. Vanea era sofer de maxi-taxi (*cuvantul rutiera a fost interzis prin decret prezidential al lui M. M. M. Ghimpu, pe motiv de promovare a identitatii moldovenesti, folosirea acestui cuvant fiind pedepsit prin ardere pe rug) interplanetar pe ruta 6581 Chisinau-Durlesti-Saturn. Ajungand la parcare, Vanea a urcat in maxi-taxi-ul zvezdoliot, – proaspat procurat de la uzina bielorusa Minsk specializata in producerea combinelor de colectare cartofilor  – care reprezinta o adaptare a combinei de colectare a cartofilor utilata cu 12 scaune, tevi orizontale cu manere din piele, cu panou luminiscent 6581 pe parbriz, si cu traditionala inscriptie “nu trantiti usa”, si a pornit grabit la drum. Motorul super modern pe baza de impuls echipat cu sincrotron de bosoni , care foloseste in calitate de combustibil energia degajata de dezintegrarea antimateriei (descoperita pentru prima data in Large Hadron Collider) care dezvolta unpotential de 780. 000 cp ramanea in continuare un vis pentru enginerii bielorusi… Totusi, zvezdoliotul era echipat cu un reactor care se alimenta cu uraniul concentrat in diferite substante radioactive din apropierea loc. Cernobal, astfel alimentarea acestuia fiind practic gratuita, factor predominant care a determinat proprietarul interprinderii s.r.l.  podvezu&co, sa achizitioneze 30 de astfel de aparate, in detrimentul dubioaselor zvezdoliate germane mercedes bens sprinter ultimate edition, care dealtfel costau cu 158 de manati (valuta azerbaidjana, care a devenit valuta de circulatie internationala detronand dolarul si euro-ul) mai scump.
In scurt cele 12 scaune din rutiera fu ocupate iar cei 32 de oameni care stateau in picioare, zambeau amabil unul altuia fara sa se calce pe picioare, iar subbratul fiecaruia din ei mirosea proaspat. Cetatenii erau grabiti sa ajunga la timp la locul de munca, marea majoritate indreptanduse spre saturn, unde urmau sa lucreze la una dintre cele mai bine platite functii de pe planeta – dresatul de pinguini modificati genetic. Scopul dresatului fiind interzicerea pinguinilor de a se cupla cu aborigenii planetei saturn.
to be continued…

Unde te vezi peste 10 ani.

Nu m-am gândit la asta pînă acum, pentru că de fiecare dată când îmi fac planuri și mă entuziasmez se întamplă ceva neprevazut. Așa că acum accept și învăț să reactionez cât mai bine la cea ce mi se oferă. Deci recunosc, nu am nici cea mai mică idee unde o să fiu peste zece ani. Poate in New York. Poate în continuare în Târgu-Jiu. Poate că o să îmi aleg facultatea la Timișoara sau poate la Bucuresti. Și poate o să-mi placă acolo suficient de mult cât să rămân. Viața e plină de enigme, iar eu am incetat să le mai ghicesc. Sper doar să am destul calm cât să iau deciziile bune. Pentru că pot fi orice vreau. Pentru că încă e prea devreme sa-mi limitez viitorul la ceva anume. Pentru că îmi place să cred că pot face orice.

Iar si iar..

 Tony Curtis şi-a publicat ‘memoriile’. La pagina 56 afli că s-a culcat cu Marilyn, înainte de turnajul la ‘Some like it hot’, că ea întârzia constant şi lăsa echipa de filmare să aştepte cu orele înainte de a ieşi din cabină, că trăgea câte şaizeci de duble şi toată echipa se abţinea să n-o strângă de gât: ‘Ca să o faci să joace, era ca şi cum ţi-ai smulge un dinte’.
       În acest gen livresc, câştigătorii sunt supravieţuitorii. Cei cu longevitate mai mare, sau cu indecenţa de a nu se sinucide la timp, aşteaptă, făcând o alianţă cu timpul, să-i strivească pe ceilalţi cu toată greutatea trupurilor lor bătrâne. Ai impresia, cu o vorbă a lui Heidegger, că nu mai ai în faţă decât oameni care îşi ascut cuţitele, când n-a mai rămas nimic de tăiat. Autobiografia îmi pare mai mult ca oricând un gen pornografic. Dacă am declara-o limpede, cel puţin lucrul ar spori considerabil vânzările.

Tratamentele balneoclimaterice - cui si unde se recomanda

Se spune ca nimeni nu moare sanatos. Totusi, scopul fiecarui om este sa isi pastreze sanatatea pe termen cat mai lung. Pentru a ne bucura de viata cu adevarat si a o trai din plin, este necesar sa ne ingrijim de sanatatea noastra din timp. Acest lucru nu presupune doar sa avem grija de alimentatie, sa facem sport si sa evitam stresul, ci sa mergem periodic la medic, sa ne facem analize si sa prevenim bolile la care suntem, prin mostenire genetica, predispusi.
In plus, orice persoana deschisa la minte are alternativa sanatoasa a tratamentelor alopate. Omul modern de azi a aflat ca sanatatea este in natura si tot mai multi tineri descopera beneficiile tratamentelor naturiste, sanatoase, firesti pentru corpul nostru. Tratamentele balneoclimaterice sunt una dintre metodele prin care putem atat preveni, cat si trata problemele de sanatate fizica si neurologica. In Romania sunt zeci de statiuni care abordeaza o multime de afectiuni si schimba viata a milioane de oameni care vin sa se trateze inclusiv din strainatate.
Suntem extrem de norocosi sa avem o tara care ne pune la dispozitie sanatate si e cazul sa profitam de ea. Intrebati medicul dumneavoastra de alternativa balneoclimaterica pentru tratarea suferintei pe care o aveti si dati-va o sansa la insanatosire. Veti descoperi ca statiunile balneoclimaterice sunt un loc minunat unde va puteti merge in vacanta atat pentru a va relaxa, cat si pentru a va insanatosi! Iata ce si unde puteti trata:
Afectiuni reumatice
  • afectiuni reumatismale degenerative: Amara, Bala, Buzias, Baile Felix, Pucioasa, Bizusa, Sarata Monteoru, Geoagiu Bai, Covasna, Lacu Sarat, Moneasa, 1 Mai
  • afectiuni reumatismale inflamatorii: Amara, Bala, Pucioasa, Baile felix, Bizusa, Sarata Monteoru, Olanesti, Covasna, Lacu Sarat, 1 Mai, Nicolina
  • afectiuni reumatismale abarticulare: Amara, Bala, Buzias, Baile Felix, Pucioasa, Bizusa, Sarata Monteoru, Geoagiu Bai, Lacu Sarat, Moneasa
  • afectiuni postraumatice – recuperare dupa imobilizari in gips, recuperari dupa operatii la nivelul muschilor, articulatiilor sau oaselor, entorse si luxatii: Amara, Buzias, Pucioasa, Sarata Monteoru, Baile Felix, Olanesti, Geoagiu Bai, Lacu Sarat, Moneasa, 1 Mai, Nicolina
  • pareze si paralizii post-traumatice ale membrelor, polineuropatii, sechele dupa poliomielita: Amara, Buzias, Geoagiu Bai, Nicolina
Afectiuni cardiovasculare
  • stari dupa infarct (in postconvalescenta), cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, arteriopatii periferice si varice: Buzias, Covasna, Tusnad
Afectiuni digestive si boli interne
  • afectiuni ale tubului digestiv: Bala, Bizusa
  • ischinezii bilio-duodenale, ulcer sau gastrita, stomac operat, colecistopatii cronice, sindrom disfunctional postcolecistectomie, hepatopatii cronice stabilizate, colopatii cronice, colon iritabil; boli renale, infectii urinare, rinichi operat, nefropatiile interstitiale cronice, rinichiul malformat: Olanesti
  • boli endocrine metabolice, diabet zaharat, dislipidemii, obezitate, hiperglicemie si guta: Olanesti, Buzias, Baile Felix, Pucioasa, Covasna
Afectiuni ginecologie
  • anexita cronica, sterilitate secundara, insuficienta ovariana: Amara, Buzias, Bizusa, Covasna, Moneasa, 1 Mai, Nicolina, Baile Felix
  • insuficienta ovariana, cervicite: Lacu Sarat, Baile Felix
  • tulburari ginecologice minore de pubertate si menopauza: Geoagiu Bai, 1 Mai
Afectiuni neurologice
  • afectiuni neurologice periferice: Amara, Bala,Bizusa, Baile Felix, Sarata Monteoru, Olanesti, Lacu Sarat, Moneasa, 1 Mai
  • afectiuni neurologice centrale: Sarata Monteoru, Moneasa, 1 Mai, Baile Felix
Afectiuni respiratorii: Buzias, Pucioasa, Nicolina
Afectiuni dermatologice
  • unele forme de psoriazis, eczeme, urticarii cronice, dermatita seboreica, piodermite cronice: Nicolina
  • unele forme de psoriazis, ichtioze, cheratodermii, neurodermite: Lacu Sarat
Nevorza astenica: Buzias, Sarata Monteoru, Geoagiu Bai, Covasna, Moneasa.
Boli profesionale: Buzias, Pucioasa, Geoagiu Bai.
Cereti sfatul medicului dumneavoastra si profitati de o sansa reala la insanatosire!

Un soi de..

Claude Lanzmann, într-un articol elegiac din Nouvel Obs: ‘Tinerii scriitori din secolul XXI sunt de plâns; ei trăiesc în timpuri obscure, fără repere sau aşteptări, fără viitor descifrabil, fără ca nimic să le poată suscita încrederea, entuziasmul, angajamentul total. Utopiile sunt moarte, e sfârşitul istoriei. Fără să se resemneze, ei îşi fac loc şi se aruncă lacom asupra secolului precedent, atât de aproape şi totuşi atât de îndepărtat. Găsindu-se vinovaţi de a nu fi suferit de nimic – lipsă intolerabilă -, ei reactivează şi rejoacă un trecut în care n-au avut nici un amestec, transformând în găselniţe răsunătoare ceea ce era ştiut şi răsdiscutat de foarte multă vreme… Distanţa le autorizează, cred ei, toate dezinvolturile şi erorile cele mai flagrante, în numele moralismului înlăcrimat şi retrospectiv’.
        Abil, L. a identificat prompt moralismul de retrospecţie, această mică modă a eroizării post-factum. Dar se înşeală un pic crezând că tinerii vor mai vampiriza multă vreme trecutul. E vorba de un val recent şi foarte slab, cuprinzând de fapt abia câţiva bobos care se visează prizonieri în lagăre de concentrare şi în Gulag – va trece curând. O groază mult mai subtilă a înflorit în epoca noastră. Un soi de oroare la ralenti, inaugurând un tip diferit de tensiune, fără obiect, stranie şi sfârtecând timpul cu intensitate scăzută, pe care zadarnic am căuta-o în altă parte. Va scrie singură, dintr-un singur jet negru, cărţile timpului.

Iarba era..

  Când bretonul ajunge la bărbie, observi iar că e poate cazul să te tunzi.
       Le Monde, New York Times. Moarte, moarte. Să fi rămas la New Yorker.

       Femeile care cred că sunt ‘sexi’ dacă vin spre tine cu un pahar de martini, ondulându-se. Sexi nu înseamnă frumoasă, prostuţo. Ci uşoară, un pic vulgară şi proastă. Să i-o tragi pe uscat şi dimineaţă să nu se întrebe despre soarta lumii, să te lase cu gândurile tale. Iar tu eşti doar frumoasă. Okay? Aşa că, fuck off sau adu-o pe soră-ta mai mică. Şi lasă paharul de martini.

       Iarba era mai verde,
       lumina era mai strălucitoare.

momente bune..

Când moare cineva, cei mai suspecţi sunt cei care spun: să ne amintim acum de momentele bune din viaţa sa (aici începe o anecdotică voit dezinvoltă, infantilă). În privinţa asta, mai degrabă ţăranii şi popoarele primitive aveau dreptate: moartea e un moment de stupefacţie – sau n-o vei percepe deloc. E atât de neverosimilă încât încremeneşti; tăcere discretă sau urlet. Sunt singurele atitudini care îl includ pe cel care a murit, cu tot cu moartea sa; care iau cu adevărat act că i s-a întâmplat asta.

       E tot mai straniu progresul pe care-l ia interdicţia fumatului (mai curând, interdicţia locurilor publice fumătorilor). Asta spune ceva şi despre nivelul de narcisism pe care l-am atins. De câte ori sunt în contact cu o persoană, ea mă poate infecta: îmi poate vinde alimente cu aditivi, îmi poate infesta plămânii mei curaţi. Apoi, enorma invidie a plăcerii celuilalt. Există câteva plăceri – evident plăceri – care-mi sunt inaccesibile pentru că sunt prea riscante: singura soluţie e să le interzic. În sfârşit, fantasmarea unui duşman de substituţie. Eşti într-o clasă înstărită, burghez-boem, profiţi la maximum de neoliberalismul deşănţat, dar vrei în acelaşi timp să pari puţin anticapitalist: vei fi atunci ecologist, împotriva fumătorilor, a industriilor şi alimentelor poluante, şi weekend-urile vei trimite la reciclare recipiente de plastic. E mica ta nişă de protest, care-ţi curăţă puţin conştiinţa printr-o extrateritorializare a clasei, făcându-te să te simţi cald în suflet şi solidar cu umanul.

       Nu vreau să mai citesc cărţile care au contat în viaţa mea. Inevitabil o să le găsesc altfel. Şi nu asta e insuportabil, cât conştiinţa acrelii mele de acum. Nu, prefer să las amintirile unde sunt, în puritatea lor suspectă.

de colorat

A trecut de mult vremea cand coloratul se facea pe o foaie de hartie cu creione cu varfurile rupte  sau tocite de la atata creativitate... Acum patrunderea calculatoarelor in din ce in ce mai multe case a facut ca industria producatoare de carti de colorat sa fie in declin si din ce in ce mai multi parinti sa se orienteze catre jocuri de colorat online.
Aceste jocuri de colorat online pe langa faptul ca sunt mai interactive sunt si mult mai ieftine, majoritatea din ele fiind gratuite. Un alt avantaj este ca  in mediul online apar mereu jocuri noi, cu grafica si intriga imbunatatita care par sa ii atraga mai mult pe cei mici decat vechile carti de colorat. Pe langa faptul ca aceste jocuri ajuta la imbunatatirea coordonarii copiilor, a abilitatilor de a combina culorile, unele jocuri sunt construite asemenea unei povesti.  Totusi pe langa toate aceste avantaje pe care le au aceste jocuri de colorat, exista si unele parti negative. Multi sunt de parere ca accesul copiilor la calculator ar trebui limitat din varii motive, si trebuie sa va spun ca si eu sunt o sustinatoare a acestei idei. Aceste jocuri care sunt foarte atractive nu fac decat sa ingreuneze sarcina noastra de a incerca sa ii tinem cat mai departe de tehnologie. Pe langa dependenta pe care o dezvolta jocurile pe calculator, un alt dezavantaj este lipsa de socializare pe care o implica jucatul acestor jocuri. Daca o carte poate fi colorata de mai multi copii fiecare aducand o nota personala si in acelasi timp dezvoltand-si abilitatile sociale, pe calculator in majoritatea cazurilor acest lucru nu este posibil. Aceasta lipsa de socializare ii face pe copii sa fie mai inchisi si mai egoisti.
Aceste jocuri noi sunt fara indoiala utile , dar parinti ar trebuie sa limiteze cat mai mult accesul celor mici la ele si sa incerce pe cat posibil sa ii indrepte si catre jocurile clasice.

Arkhipov

În 1962, în timpul Crizei rachetelor, un portavion american a lansat bombe de adâncime împotriva unui submarin sovietic descoperit lângă coastele Cubei, pentru a-l forţa să iasă la suprafaţă. Nu ştiau că submarinul era dotat cu arma nucleară. În aceste situaţii prevăzute de procedură, submarinul era autorizat să lanseze racheta nucleară dacă trei dintre ofiţerii din comandă erau de acord. O ceartă s-a iscat între aceştia. Doi dintre ei au fost de acord, unul împotrivă. Astăzi ştim chiar şi numele său: Arkhipov. Până la urmă, cei trei admit să ridice submarinul şi să aştepte ordine de la Moscova.
       Ne putem imagina uşor ce s-ar fi întâmplat după lansarea rachetei; Statele Unite trebuiau să riposteze, războiul nuclear ar fi fost pornit. S-a spus despre Arkhipov: ‘este tipul care a salvat lumea’. S-a încercat chiar un scenariu ecranizat de Hollywood, nu foarte acurat sau convingător.
       Putem merge chiar mai departe imaginându-ne contrafactual, rezonabil, deznodământul cel mai probabil al lucrurilor. În cazul cel mai bun, în care schimbul de rachete ar fi fost moderat de ambele părţi, am fi avut o iarnă nucleară de doi ani. Circa 10% din populaţia lumii ar fi supravieţuit. Cioran ar fi fost considerat filozoful profet al lumii; la acea dată, era singurul dintre gânditori care scria în Occident despre urgenţa catastrofei. Probabil nu m-aş fi născut, după cum nici cititorii nefericiţi ai acestor rânduri. Inventarea internetului ar fi fost amânată cu 50 sau 100 de ani. Comunismul ar fi supravieţuit câteva secole, tensiunea dintre cele două blocuri ar fi fost continuă. Populaţia supravieţuitoare ar fi intrat într-un mixaj total, după marile migraţii construindu-şi aşezările şi noile oraşe pe ţărmul mărilor şi oceanelor, propice climatic agriculturii şi supravieţuirii. Bibliotecile ar fi fost muzee, s-ar fi instalat o profundă neîncredere în spiritul uman. Probabil, la această dată deja, o nouă religie înglobând universalitatea şi-ar fi făcut apariţia.
       S-a numit Arkhipov, Vasili Arkhipov, şi a murit în ’99.
       Pe fereastră, observ că se topeşte încet zăpada.

Noaptea de ieri – dialoguri in vant

Club A mult fum si bere. Bine ca eu am baut vin. Si cola, e drept. Poeticile le-am ratat cu succes. Despre cum Ana n-a stiu ca s-a intalnit cu Razvan si despre ce bine e sa ti se taie filmul. Niste dureri de cap astupate de un algocalmin de la Endre. 10 minute de aer si stropi de ploaie pana acasa. Asta cu umbrela uitata de Ana in mana.

Muzica la cerere. Razvan isi aude vocea intr-un filmulet pe youtube. Mama, ce voce am, nu pot s-o suport! Ai stranutat? Da. Noroc. Moment de panica: stati mai, ca nu mai gasesc foaia. Se vorbeste despre infiintarea Partidului National Literar Roman. Sa mori tu! Cosmin ne spune cea mai smechera intrebare din presa romaneasca. Aia cand il intreaba Eugen Istodor pe Pruteanu: domnule Pruteanu sunteti sau sinteti prost? Andrei vrea sa stie ce-a raspuns Pruteanu. N-am intrebat niciodata ce-a raspuns. N-am fost curios. Smaranda insista sa asculte lasa-ma papa la mare. Aoleu, dar ce copilarie nefericita ai avut tu? Multe cuvinte pe care le inteleg, dar contextul e cu totul si cu totul fara sens. Am impresia ca ma uit la un film intr-o limba straina.

Auzi, da’ voi cum suportati vocea mea? Ne descurcam… Nu vezi ca de fiecare data cand suntem in jurul tau fumam?

Noapte alba de Bucuresti… Imi vine in minte melodia cu n-am noroc, ce sa fac, niciodata soarta nu mi-a zambit… daaaaar, pentru ca sunt aici, mi-e dor de o portocala.

Noni, in lupta cu cancerul

Se spune ca nimic din ceea ce este sanatos nu e asa gustos. Nimic mai adevarat pentru noni ale carui fructe emana un puternic miros de carte alterata atunci cand coapte fiind, sunt culese de bastinasii din zona ecuatoriala. Insa proprietatile curative ale acestei plante sunt incontestabile iar beneficiile imediate si pe termen lung fac din gustul neplacut al fructului de noni doar o mica problema secundata.
Recent, in Tara Soarelui Rasare, adica in Japonia, un grup de oameni de stiinta au luat spre analiza cele mai bine de 5000 de substante active pe care noni le contine. Si astfel a devenit cunoscuta o alta proprietate pe care fructele de noni o au: efectul anticancerigen. Insa nu asa cum v-ati astepta pentru ca celulele canceroase nu mor daca sunt "udate" cu suc de noni. Nu, lucrurile sunt mai complexe si este suficient sa va spun ca damnacantalul, una din substantele din noni blocheaza cresterea celulelor modificate de cancer, oprindu-le cresterea si imprastierea bolii. Acesta este un factor esential in lupta cu cancerul insa efectele noni nu se termina aici.
Daca damnacantalul inhiba cresterea celulelor canceroase, alte substante se fac vinovate de inhibarea dezvoltarii unor noi vase de sange care sa alimenteze tumorile. Deci in loc sa prospere, cancerul se loveste de efectele noni ca de un zid de netrecut care, in combinatie cu medicatia potrivita, poate duce la reducerea drastica a zonelor afectate de aceasta cumplita boala.
In plus, dupa cum poti sa vezi aici, sucul de noni este un excelent tonifiant pentru organism, o alta cerinta pentru bolnavii de cancer al caror corp, datorita tratamentului, tinde sa ajunga sa fie mult mai slabit decat ar fi fost in mod normal.
Si iata cum, cu ajutorul unei singure plante, o intreaga serie de bolnavi poate fi ajutata sa treaca mai usor peste una dintre cele mai crunte boli ale secolului XXI.

Odgrobadogroba (Gravehopping)

Everyone wants to go to Heaven, but no one wants to die first. – Mark “Chopper” Reid

Ieri ne-a invitat Kornel la film. Asa am ajuns in Friedrichshain in Szimpla Kaffeehaus Budapest, un locsor minunat de intim.

Ce am vazut? Odgrobadogroba (Gravehopping), in regia lui Jan Cvitkovic, Slovenia 2005. Si nu mi-a parut rau deloc ca am batut atata drum. Asezata comod pe o veche canapea am savurat din plin umorul atat de laconic al filmului. Intr-o nebunie de imprejurari care mai de care mai tragicomice am urmarit complexul de destine din jurul lui Pero, personajul principal.

Pero isi castiga existenta scriind si sustinand discursuri funerare cu caracter metafizic la inmormantarile dintr-o micuta localitate slovena. Viata sa se deruleaza intre nenumaratele incercari (ingenioase dar nereusite) de sinucidere ale tatalui, in atractia sumbra fata de Renata, dar si intre ciudate episoade de interactiune cu sora lui muta, Ida.

Gravehopping este un film antrenant in spirit balcanic, are o linie de actiune intr-un crescendo pe care il simti in bataile proprii ale inimii. Nu plictiseste deloc, te tine cu zambetul pe buze, are si scene de sex combinate cu petreceri date cu te miri ce ocazie. Jan Cvitkovic portreatizeaza cu o ironie amara viata din Slovenia rurala, unde toata lumea isi doreste sa moara inainte de Pero, pentru ca el sa le poata vorbi la inmormantare. Toate acestea sunt acompaniate de o coloana sonora, care continua sa iti zumzaie in urechi la mult timp dupa ce filmul s-a terminat.

Scena finala este cea care iti da fiori mai mult decat oricare alta din film. Cu o seninatate atat de lucida, Ida isi urmeaza iubitul dincolo de orice granite omenesti. Pacat ca filmul nu se termina cu scena asta. Ar fi fost ideal asa.

Va recomand, daca dati de el pe orice cai mediatice, sa il urmariti. Gravehopping e un film de festival, e special, foarte comic si foarte trist in acelasi timp.

Übersee si weekend

Dureri criminale de cap, o calatorie nesfarsita cu trenul, o Maria in alb cu burtica, poze la malul lacului. Un frig de imi inghetau gandurile. Si o cana de cafea in care mi se citeste viitorul. Saru’mana!

Jumatate de ora de somn, imbracat frumos, plecat la nunta.

Ana: “cum poate tipul ala sa fie combinat cu aia. Nu inteleg”, ne uitam la invitati. George: „vrei sa iti spun ceva frumos? Tu…“ cum sa nu zambesti? Lars: “Entschuldigung, aber du bist doof!”asta pentru ca nu imi aduc tigari din Romania.

Atmosfera ciudata, parinti emotionati, discutii fortate. Anda incantata de jobul meu incerca sa vorbeasca cu mine despre filme pe la 3 dimineatza. Gresit… Un cantecel pentru Florian, care e vrajit de voce (si de decolteu, completeaza Ana).

Fumez tigarile altora, beau cola, dansez un pic. Teoria cuiva despre responsabilitatea casniciei se pierde in vant. Stam pana la spartul targului. E vreo 5 dimineata. Multa cola, deci conduc pe toata lumea spre casa.

La putin inainte de 10 un somnoros mic dejun cu totii. Maria si Daniel, dragutii de ei, ne-au dus la gara. Mi-a fost tare dor de tine. O calda mangaiere pe par. O atingere fina pe burtica. Inca o tigara si am urcat in tren. Schimb de replici cu Lars. Gara rece din München.

Un nou interminabil drum cu trenul spre Berlin. De la Leipzig proaspatul vecin e simpatic si imi zambeste. Il intreb ce asculta. Facem schimb de casti. Ne intretinem pana la Berlin.

Aterizez la fete. Adorm repede pe la 12 noaptea pe un par blond si moale. Dimineata cacao cu lapte, painite cu unt si un croissant cu ciocolata. De vorba cu Leti, gasesc la ea in camera un bilet. Mi-a placut mult. Uite-l:

Dar in aceasta daruire omul se imbata de cel caruia i se daruieste si, uneori, aceasta betie dureaza catva timp, pana vine catastrofa… si cand vine, cand cel caruia te daruiesti surade altcuiva, da, cu acel suras divin care ti-a furat sufletul, ce poti sa mai faci, cum sa-ti iei sufletul inapoi, ce faci cu hotul sau hoata careia putin ii mai pasa de daruirea ta?!

Sandale

Vara este momentul pentru bronzul perfect, pentru a lasa pielea sa respire, si de la aceasta regula nu ar trebui sa faca exceptie picioarele. E vreme ca pantofii sa fie inlocuiti cu ceva mai comod... Este vremea pentru sandale.
Sandalele poate ca sunt incaltamintea cu cele mai multe mentiuni in istorie si care a ramas la fel de practica si dupa mii de ani. Totusi lucrurile nu au stat in loc, asa cum noi am evoluat asa au evoluat si ele, inmultindu-se. Nu o sa va fac o istorie a sandalelor dar va voi prezenta cateva din modelele de sandale dintre care puteti alege in acest moment.
  • Sandale Romane – cu numeroase curele care au scopul de a tine piciorul pe sol si o banda groasa ce se infasoara in jurul gleznei;
  • Sandale sport – create pentru drumetii, sunt foarte confortabile;
  • Slapi – celebri si practici sunt originari din Japonia; Sandale de seara – dupa cum le spune si numele indicate in primul rand pentru seri de dans, dar si pentru iesiri la cina;
  • Sandalele de ocazie sunt acele sandale glamour pe care le porti la evenimente cu totul speciale;
  • Sandalele de oras – sunt sandalele comode  care pot fi purtate zi de zi la munca , la plimbare in oras sau la iesirile cu prietenii;
  • Sandalele cu platforma sunt niste sandale inalte care iti confera mai mult confort decat sandalele de seara avand in acelasi timp un aspect elegant.
Sandalele trebuiesc nu doar sa ti se potriveasca tie ca si personalitate, dar trebuiesc alese cu grija si in functie de tipul de activitate la care vrei sa participi.  Din punctul meu de vedere ideal este sa ai in dressing cel putin cate un exemplar din fiecare model astfel incat sa nu fii niciodata in dilema.
Daca mai aveti si alte modele preferate de pantofi pe care am omis sa le mentionez in lista de mai sus va rog nu va sfiiti sa le spuneti!

Scârbă

Mi-e scârbă de omenire în general...
Unu' din cazuri: părinţii, oameni influenţi, care cheltuiesc sume colosale dând spăgi peste tot ca să-şi scape odraslele din căcat, care prin influenţa dată de diferite poziţii sociale, politice sau mai ştiu eu de care, au puterea de a influenţa orice anchetă în favoarea copiilor lor retarzi, subdezvoltaţi, etc., uneori bagând oameni nevinovaţi în puşcărie sau distrugându-le viaţa, în loc să-şi ducă copilul la psiholog, psihiatru, etc. şi chiar pe ei înşişi.

Dobitocilor! Când muriţi voi progeniturile voastre tot în puşcărie, tot la dezalcoolizare sau tot la doi metri sub pământ vor ajunge. Dacă aţi avea minte aţi încerca să le salvaţi minţile bolnave.

Măcar avem parte de puţină distracţie când "soarta", pe care cu portofelele voastre le-ai creat-o, vi ia înainte să vă ia pe voi, iar noi ne distrăm pe seama chinurilor voastre, aşa cum şi voi dar mai ales plozii vostrii s-au distrat pe seama unor nevinovaţi!

Samsung B5512 - Telefonul 3 în 1: Smartphone, Dual SIM și Touch

Pentru cineva interesat și de serviciul telefoane Dual SIM dar și de smartphone, se pare că Samsung B5512 ar cam fi singura soluție. Pe lângă faptul că acest telefon combină cele două funcționalități foarte importante și destul de greu de găsit împreună, el dispune și de touchscreen dar și tastatură normală, tastatură care este și QWERTY. 
 Telefonul folosește sistemul de operare Android v2.3, are un ecran de 2.6 inci cu o rezoluție de 320 x 240 și o cameră de 3.15 MP. Este un telefon drăguț, subțire cât un "biscuite", ușor de utilizat, iar raportul calitate preț este imabatil pentru cine își dorește un smartphone Dual SIM, touch and type. Bateria ține maximum două zile – 1 zi jumătate - în condiții de utilizare normală, vorbit la telefon, navigat pe internet. 
Prețul telefonului ar fi undeva pe la 700 lei, dar comparativ cu un alt telefon marca Samsung cu aproximativ aceleasi funcții - Samsung S6102 Galaxy Y - se poate spune că este la un preț bun. Samsung S6102 Galaxy Y cântărește 109 grame și are un ecran destul de mare de 3,15 inci. În ceea ce privește rezoluția, aceasta este puțin mai mică decât cea ideală, adică 240x320 pixeli. Telefonul dispune și de o cameră foto de 3,15 MP, difuzor, mufă jack și slot pentru carduri microSD. Are o memorie internă de 160MB, cea ROM - 512MB, RAM - 384MB. 

De asemenea, telefonul dispune de un procesor de 832MHz si conectivitate HSDPA ce atinge viteze pana la 7.2Mbs. Conexiunea Wi-Fi integrata imbunatateste experienta de navigare pe internet. Dispozitivul suporta aplicatii web. Rulează Android v2.3.6 Gingerbread cu toate funcțiile sale - Căutare Vocală, Android Market, YouTube, Gmail. Ca preț, telefonul se învârte undeva pe la 550 de lei și face parte din categoria unor telefoane ieftine, dacă luăm în calcul că este un smartphone.