Wednesday, March 13, 2013

Rotuteoria maailmanselityksenä

Nykyinen todellisuus planeetallamme selittyy yhteisöjen geneettisellä perimällä, näitä huomattavasti erilaisen geneettisen perimän omaavia ryhmiä kutsun ihmisheimon roduiksi. Rajanveto on vaikeaa, koska esim. neanderthalin ihmistä pidetään eri lajina, vaikka nämä uudehkojen tutkimustulosten valossa pystyivät saamaan lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä ja että valkoisessa rodussa ja aasialaisissa olisi jokunen prosentti neanderthalilaista perimää. Neanderthalilaisillahan tosin oli isommat aivot kuin "nykyihmisellä" eli siis ilmeisesti tarkoitetaan valkoista rotua. Mustillahan aivot ovat selvästi valkoisia pienemmät ja vähemmän poimuttuneet. Tässä ihmetyttää se, että jos kerran neanderthalilaiset olivat jopa eri lajia mutta silti lisäänntyttiin keskenään, miksi afrikkalaisten (ns. neekereiden) pitäminen edes eri rotuna olisi kummallista? Yhteinen piirre globaalisti on kaikissa mittakaavoissa se, aina yksittäisestä asuintalosta, korttelista, kaupunkinosasta ja kaupunginista aina valtioihin ja maanosiin on se, että ns. neekerien edustamat alueet ovat aina pahnanpohjimmaisina. Sana "rotu" on otettu tähän tarkoituksellisesti, koska en pyri miellyttämään ketään vain ainoastaan kerron asiat niinkuin ne minun käsityksen mukaan ovat. Jos se ei suvaitsevaistoa miellytä niin aina parempi. Nykyinen "polittisesti" korrekti käsitys on, ettei ihmisrotuja ole, vaan ulkoiset piirteet kuten ihonväri määräytyvät kutakuinkin sattumanvaraisesti riippumatta lapsen vanhempien ihonväristä...Esimerkiksi edesmenneellä artisti Michael Jacsonilla on median mukaan jokunen "tytär" tai "poika", jotka kuitenkin ovat täysin valkoisia. Media antaa ymmärtää, että nämä ovat biologisia jälkeläisiä. Tämä on kuitenkin mahdotonta, koska hankitut ominaisuudet eivät edelleenkään periydy viitaten Jacksonin plastiikkakirurgisiin operaatioihin tai ihonvalkaisuihin. Eivät periydy vaikka monikultturistit uskoisivat Stalinin aikakautista lysenkolaista perinnöllisyysoppia. Edelleenkin ruotsalaiset saavat ruotsalaisen näköisiä ja oloisia jälkeläisiä ja pygmit pygmien näköisiä. Tämä siitä huolimatta ettei muka rotuja ole eikä kaiketi sukupuoliakaan, ne kun ovat maailman todellisuudesta irtautuneiden monikultturistajien mukaan vain "sosiaalisia konstruktioita". Todellisuus on, että ihmisrotuja on. Suvaitsevaiset väittävät, ettei rotuja pystytä erottamaan geneettisesti tutkimalla tai että DNA on 99 prosentta sama jne. Simpanssin DNA on myöskin 97-98 prosenttisesti sama, kuin nykyihmiselä. Tällä "nykyihmis" termillä ymmärrän siis valkoisen rodun, enkä afrikkalaisia jotka ovat ns. puusta pudonneita mitä tulee ihmiskunnan evoluutioon. Geenitutkimusten tuloksia epäilemättä salaillaan ja hyssytelään, koska todellisuus ei vastaa nykyistä roduttomuuspropagandaa ja -aatetta. Palasia kuitenkin tiedtusvälineistäkin ja tiedeuutisista pystyy muodostamaan todellisuutta vastaavan kuvan. TÄMÄ KIRJOITUS ON KESKEN, UNDER CONSTRUCTION

Wednesday, July 28, 2010

Ruokakeinottelu

Maailman raaka-aineet alkaa olla finaalissa ja nyt Peak Oil on jo tapahtunut erittäin todennäköisesti. Esimakua saatiin 2 vuotta sitten ja uusi pahempi kriisi on tuloillaan. Väestö kasvaa nälkäavun, kehitysavun ym. vääristyneiden poliittisten agendojen rahoituksella ja samanaikaisesti jäljellä olevia hedelmällisiä maita aavikoitetaan ja pohjavedet imetään kuiviin, kuten kaikki muutkin resusssit tällä planeetalla. Kiitos kuuluu paljolti liberaalien "humanistien" ja monikultturistajille.

Maailman ruoka alkaa olemaan mitä kiitollisin keinottelun ja hamstaamisen kohde näinä päivinä. Esimerkkinä eräs taho osti vuoden kulutuksen verran EU:ssa käytettäviä kaakaopapuja. Eikä vain paperilla kuten yleensä ja ennen, vaan siis nämä pavut fyysiseti toimitettiin ostajalle ja nämä varastoitiin siiloihin , näin kaakaopapujen hinta nousi 30 vuoden huippuihin.

Tämä oli vain esimakua, sama ilmiö on ilmiselvästi tapahtumassa kaikissa elintarvikkeissa. Mitä sitten, kun joku hedgefund tms. päättää ostaa kaiken Afrikkaan tai jopa Eurooppaan kulutettavaksi tarkoittun vehnän, soijan tai vaikkapa sokerin yleistyvien huonojen satonäkymien innoittamana? Ja fyysisesti jemaavat nämä siiloihin tai jonnekkin laivoihin turvallisesti saavuttamattomiin?


Sijoittajat ostavat parempaan talteen afrikkalaisille ja "nälkäapuun" tarkoitetut viljat ynnä muut, kun hinnannousu on selvää. Nämä varastoidaan odottaamaan hinnannousua, jollaisten hintojen maksamiseen tietty vain siis varakkailla ja toistaiseksi rikkailla mailla on varaa. Näin siis ylijäämäväestö eli 1 miljardi afrikkalaista ja muualta kuolevat pois ja ennenpitkää paljon enemmänkin.

Ensimmäisten merkkien jälkeen, alkaa tämä valtava hamstaraus-ilmiö ja keinottelu tai siis sijoittaminen, mikä oikein ja täysin laillista onkin. Samaan aikaan Peak Oil aktualisoituu vuonna 2012. Öljyn hinnan nousu itsessään tarkoittaa valtavaa nousupainetta elintarvikkeiden hintoihin, koska esim. lannoitteiden raaka-aineet ja tuotanto perustuu fossiilisiin polttoaineisiin.

Mikään ei tätä ilmiötä pysty pysäyttämään, ihmiset ja jopa kansakunnat kuten Kiina alkavat ensimmäisten merkkien jälkeen varastoida itsekkäästi riisiä, sokeria ja papuja kuten kaikki yksityishenkilötkin ja ajantasalla olevat sijoittajat. Tätä kehitystä eivät kukkahattujen humanismi ja solidaarisuusvetoomukset muuta.

Tämä hetki on jo nyt käsillä, viimeistään v. 2012. Näin siis näköjään Jehovan todistajien skenaariot ovat toteutumassa ja raaka-ainesijoittajat toimivat Jumalan instrumenttina :) ja pelastavat Maailman tuholta ja ylikansoitukselta.

http://www.bbc.co.uk/news/business-10682433.................................

Liitän tähän nyt vähän muitakin uudehkoja kirjoituksia:PUNAVIRHEYS ON AIKAMME KOLLEKTIIVINEN MIELISAIRAUS:

He ovat johtamassa kokonaisia yhteiskuntia tuhon tielle, mutta kumminkin vastuullisia hirvittävästä tähän katastrofeihin johtavasta ajatusrakennelmastaan, totalitarismistaan ja teiostaan, kuten natsitkin tuomittiin. Miljoonat ihmiset ja jopa kokonaiset kulttuurit kärsivät heidän toiminnastaan ja ovat jopa tuhoutumassa,kuten vaikkapa länsimainen kehittyvä turvallinen yhteiskunta. Täten heidät pitää saada kiinni ja tuomita.

Kumma juttu toi punaviherhörhöjen samanlaisuus. Asiat joilla ei ole näennäistä yhteyttä kuitenkin muodostavat jonkinlaisen ihmeellisen yhteinäisen meemin ja ajatusrakennelman näiden maailmanparantajien aivoissa. Tämä tuskin voi olla yhteensattumaa, vaan on jonkinlaisen totalitaristisen propagandan ja valtavan aivopesun tulosta.

Monikluttuuri ja rotujen olemassaolon tai erojen kieltäminen on aikakautemme suurin ja valtavan mittakaavainen huijaus. Nämä kaikki aivopestyt, jotka pitää punaniskoja/rassistia aivopestyinä kannattavat kaikenlaisten rajoitusten lisäämistä normaaleille ihmisille. Ainoastaan homoille ja mamuille pitää saada lisää oikeuksia ja vapauksia. Myös ydinvoimaa vastustetaan ja tietenkin mahdollisimman suurta maahanmuuttoa erityisesti Afrikasta ja muslimimaista kannatetaan ja jopa vaaditaan. (10 miljoonaa ympäristöpakolaista Afrikasta).He haluavat lisätä maailman ihmismassaa loputtomiin kehitys"avun" ja maahanmuuton muodossa.

Kaikkien pitäisi myös asua betonibunkkerimaisissa mehiläiskennostoissa neuvostotyyliin.
Kaikki verot ylös, jotta riittää enemmän lähetettäväksi fyrkkaa afrikkaan ja monikluttuurin pystyssäpitämiseen. Yrittäminen ja omaehtoisesti toimeentuleminen paha, loisiminen ja tyhjäntoimittajuus hyvä. Energiaa ei saa käyttää vaikka se tulisi puhtaista harmittomista ydinvoimaloista, mut vaiks änkerit tappaa kaikki villieläimet ja hakkaa kaiken tasaseks afrikassa niin siitä ei puhuta ja se on ok. Tai valkosten syytä.

Kaikki maailman ongelmat ovat esim. suomalaisen heteromiehen syytä. Ja hänen velvollisuutensa on maksaa maailmanparannus vaikkei se johda muuhun kuin juuri itsemme tuhoon.

Aseet pois muilta paitsi rikollisilta, ettei valkosilla normaaleilla isillä ja perheillä olis enää mahdollisuutta puolustaa itseään monikluuttuurisia kotiintunkeutujia ym. rikollisia vastaan, joilla kyllä aseet säilyy. Ja punavihertotalitaristi nukkuu yönsä rauhallisemmin kun ajattelee, ettei joudu näin maksaman rikoksistaan kansaa vastaan.
Akuliina Saarikoskea lainatakseni. On väärin että Suomessa ei ole konflikteja kuten muualla maailmassa samassa mittakaavassa. Siispä meidän on oikeudenmukaisuuden nimissä hankittava niitä maahanmuuton ynnä köyhdyttämällä itsemme, kautta.

Näiden ajatusten levittämisestä tuomio myös. Vaarallinen yhteiskuntia tuhoava syöpä on levinnyt jo sellaisiin mittasuhteisiin, että koko Eurooppa alkaa olla konkurssikypsä niin taloudelisesti kuin muinkin tavoin. Kaikkialle mihin katsoo niiin löytyy mädännäisyyttä, välistävetämistä ja vastuunpakoilua aina enenevässä määrin. Jopa nuoriso on myrkytetty ja 20 prosenttia jo on muka yhtäkkiä niin mielisairaita ettei näistä ole edes asepalvelukseen.

Punavihermielisairaus johdattaa maailman tuhoon, ellemme pysäytä sitä!

--------


Ydinjätteidenhän hautaaminen Suomeen vois olla mitä mahtavin bisness. Koska touhu on aivan hysteeristä pitkin euroooppaa mm. virheiden lietsomana, mitä tulee ydinvoimaan ja varsinkin ydinjätteisiin, niin Suomihan vois alkaa loppusijoittamaan vaikka koko maailman ydinjätteet. Todellisuudessahan ydinjätteet ovat täydellisen vaarattomia ja harmittomia ja niitä voisi haudata Suomen vakaisiin peruskallioihin vaikka kuinka paljon hyvinkin korkeita korvauksia vastaan. Otettais vaikka 10000- 100000 euroa per tynnyriltä.Tällä bisneksellä voitais jopa korvata ne rahat, mitä virheät ynnä muut tunneläylliset jakaa verorahoja ulos maasta ilmastoavun, kehitysavun, maahanmuuton ja kreikan laskujen maksun ynnä EU-nettomaksujen muodossa ynnä hillitä tätä holtitonta velanottoa. Ehkä näiden hautaamisessa ei edes kannata pitää kiirettä, vaan ne voivat olla arvotavaraa ja käydä hyötyrreaktorien polttoaineeksi. Suomen kallioperähän säteilee jo muutenkin aika rankasti uraanin ja radonin takia ja noi ydinjätteet olis siinä mitätön rikka rokassa vaikka ne dumpattais sellasinaan johonkin kuiluun kuorma-auton perälavasta ilman mitään lasiin ja kuparisäilöihin upottamista. Joka tapauksessa ne muuttuvat vaarattomiksi hyvinkin pian.
Virheät ovat huolissaan muka jostain 100000 vuoden päässä olevista tapahtumista, vaikka peak oil ja talouskriisit huuhtelee parhaillaan Eurooppaa ja mamupolitiikan ansiosta 50 vuoden päästä olemme vähemmistönä omissa entisissä maissamme Euroopassa. Mitä luulette paljonko neekerit välittää siis ydinjätteistä tai viherarvoista?


----

Vihreiden aate on silkaa totalitarismia ja se selkeytyy oikein hyvin esim. tuosta vaatimuksesta, jota alettiin esittää vajaa pari vuotta sitten olleen ns. ruokakriisin aikana.Lemmikkieläinten pito siis kuormittaa ilmastoa ja on eetttisesti vastuutonta. Humanismin nimissä kaikki lemmikkieläimet kuten kissat ja koirat vaadittiin jo äänekkäimpien virheiden taholta lopetettaviksi, jotta näin säästyneet safkat ja resurssit voitisiin ohjata Afrikan änkereiden väestöräjähdyksen tukemiseen ja laajentamiseen.
Tämä on erittäin ilmeistä, miten nämä Staliniakin pahemmat totalitaristit todellisuudessa ajattelevat Sinnemäestä Hässiin ja Hautalaan. Tässä vaiheessa tätä päämäärää ja tavoitetta ei tietenkään vielä tuoda julkisuuteen tai viralliseksi osaksi puolueohjelmaa, koska se karkoittaisi välittömästi suurimman osan niistäkin hairahtuneista jotka tuota tuomiopäivän karmeaa liikettä äänestävät.
Tämä ei ole mikään vitsi, vaan yleistä tietoa siitä mistä virheiden illanistujaisissa pikku tenussa sönkätään, kuten vaikka Turun Apteekissa (olutravintola). Virheiden aate on täydellisesti erossa luonnosta ja luonnonlaeista ja sen tavoite on erkaannuttaa hallintoalamaiset asumaan sumpussa neuvostotyyllisissä betonipunkkerimaisissa mehiläiskennostoissa slummeissa joissa suomalaiset ovat vähemmistönä sen jälkeen kun virheät ovat ottaneet 10 miljoonaa ympäristö ja muuta pakolaista Afrikasta ja muslimimaista. Itse nämä hallitsijat asuisivat omisssa aidatuissa vartoiduissa alueissaan ja esim. kaupunkien läheisillä saarilla.
Tähän mielettömään vaatimukseen sisältyy myös oletus, esim. änkerin elämä olisi jotenkin vaikka kissan elämää tärkeämpi ja arvokkaampi. Itse olen eri mieltä. Ja varsinkin kun puhumme sukupuutoon kuolevista villieläimistä leijonista gorilloihin ja sarvikuonoihin, niin mun mielestä yhden gorilllan elämän arvo on noin 1000000 kertainen änkerin elämän arvoon, joka on itseasiassa helvetin negatiivinen. Nämä ei tuo mitään hyvää maailmalle ainoastaan tuhoavat kaiken ja kuluttavat kaikki resurssit mitä sinne ohjataan ja ovat taas perse auki entistä suuremmalla poppoolla.
katso myös juuri kirjoitattamani "miksi heittää ruokaa roskikseen"
http://apareena.arvopaperi.fi/forum/msg/id=sf/msg=7297959/----
Mamut ja asuntojen hinnan nousu Pääkaupunkissa Tästä en oo jutun juttua tiettykään nähny missään. Mut tuskin voi olla vaikuttamatta kämppien hintaan se, että tonne pääkaupunkiseudulle on haalittu vissiin jo 100000 mamua. Joka mamulle siis on annettu ilmaiseksi kämppä elinikäisellä mandaatilla. Näin kaikki liikenevät halvemmat kämpät ovat menneet ja jos suomalainen työtätekevä haluaa hankkia kämpän se pitää itse ostaa elinikäisellä asuntolainavelkavankeudella.Toisesta päästä siis noi Tdadin lähiöt muuttuu etnoslummiksi ja ihmiset muuttaa pakoon uusille helvetin kallille alueille. Tämä on vain väliaikainen helpotus, sillä 20-30 vuoden päästä nämäkin muuttuvat etnoslummeiksi.
Asunnon jo omistavien mielestä tämä on varmaan mukavaa kun oman kämpän hinta on noussut mamuinvaasion takia. Mut tämä on vain väliaikaista. Sit kun eväät on syöty ja rahat loppu ja jäljellä on vain konkurssipesä ja karmea etninen helvetti, kämppien hinnat rommaa aivan pohjiin johonkin siis Detroit tasolle eli omakotitalon hinta 10000 euroa tai silleen.
Sossurahoilla loisivat työtätekemättömöt mamut on siis vieneet työväestön tarvitsemat halvat asunnot ja nyt sitten työväestöllä ei ole varaa eikä mahdollisuuksia asua alueella jolloin on syntynyt paikallinen itseaiheutettu TYÖVOIMAPULA. Ja näiden mamujen hyysääminen ja ruokkiminen jo itsessään vaatii paljon kantasuomalaisia palvelijoita. Ja tiedotusvälineet hohkaa, että ratkaisu tähän on maahanmuuton lisääminen helpottamaan työvoimapulaa niin...
Nyt on jo niin, että edes keskiluokalla ei enää ole varaa ostaa kämppää Hesasta. Tai korkeintaan jostain Hakunilasta valtavalla asuntolainalla. Ja siel seinänaapurina ilmaiseksi asuva somali sossuelätyksellä nauraa sulle ja sun tyhmyydelle.
Tällä politiikalla siis Hesassa ei ole mahdollisuuksia asua kuin rikkailla ja erittäin hyvätuloisilla yli 5000 e/kk ansaitsevilla ja sitten toisaalta varattomilla sosiaalipummeilla ja erityisesti MAAHANMUUTTAJILLA joilla koko kaupunki ollaankin täyttämässä ei edes erityisen hitaasti mutta varmasti kumminkin.
Kysyn vaan onko tämä siis normaalia ja vähänkään pidemmällä tähtäimellä taloudellisesti tai muutenkaan mahdolinen ja kestävä kuvio? Ei ole. Rommaus on täysin varma ja se alkanee realisoitua v. 2012 kolmannen ja lopullisen öljykriisin realisoituessa Peak Oilin muodossa.

Wednesday, October 14, 2009

Synkkä katsaus 10/2009

Suomen talous ei toivu 20 vuoteen (jos koskaan). Nyt otetaan Suomessa pää märkänä lainaa astronomisia summia, ei suinkaan mihinkään järkeviin investointeihin vaan yksinkertaisesti syömävelaksi ynnä tietenkin EU-nettomaksuihin, kehitysapuun ja monikluttuurin pönkittämiseen ja pystyssä pitämiseen.

Mitään ei siis leikata vaan ollaan liikuttuneen varmoja siitä, että pian se nousu alkaa ja velat kuittaantuvat pois. Viime lamassahan tehtiin toisin ja leikattiin ja ajettiin paljon yrittäjiä turhiin konkursseihin. Silloinhan se toipuminen olikin aika selvää, koska se lama perustui suomen sisäisiin asiohin ja ulkomaailmassa meni hyvin. Silloin ei siis olisi tarvinnut toimia noin raadollisesti. Nyt tarvitsisi vaan näin ei tehdä. Aina siis väärinpäin.

Mitään vetoapua ei ole odotettavissa ulkomailta tällä kertaa. Aasia ja kehittyvät tulevat toipumaan jossain määrin, kuten USA:kin. Eurooppa sen sijaan ei tule näin tekemään suurinpana syynä joustamaton euro, sossumainen holhoussysteemi korkeine veroineen ja erityisesti alati laajeneva ja kallistuva monikluttuuri, jonka seurauksena Länsi-Euroopassa on jo kymmeniä miljoonia mitään hyödyllistä ainakaan tekemättömiä sosiaalielätettäviä mamuja, jotka kaiken lisäksi aiheuttavat yhteiskunnallista epäkoheesiota, ja joiden sossuelätykseen hallitukset eivät levottomuuksien ja ideologiansa takia edes halua puuttua tai karsia sitä.

Teollisuus onkin jo karannut ja karkaamassa aina suuremmassa mittakaavassa pois Suomesta ja koko Euroopasta. Millä ihmeellä nämä valtavat velkakuormat edes kuvitellaan maksettavan? Ja koko ajan pukkaa päälle uutta päästöveroa ynnä muita haittahommia.Toivottaomalta siis näyttää. Tosin tätä ei ollut vaikea ennakoida, vaan kirjoitin jo 2003 kirjoituksen vuoden 2012 talousromahduksesta Suomessa.


Ja ikäänkuin ei olisi tarpeeksi vaikeata, niin nyt tämän tuhon varmistaa seikka, josta poliitikot ynnä muut ovat autuaan tietämättömiä kaiken tarmon kohdistuessa "ilmaston lämpenemisen" kanssa hössöttämiseen, ikään kuin tämä tuleva kriisi, eli siis PEAK OIL, ei toteutuessaan ratkaisisi sitä itsestään.Vuonna 2008 öljyä tuotetiin kaikki torvet täysillä, eikä kysyntään silti pystytty vastaamaan vaan öljyn hinta nousi 147 dollariin. Eli maailman öljyntuotannon ehdoton maksimi saavutettiin silloin. Nyt ei öljyn hinnan ja rahoitusvaikeuksien takia ole vähään aikaan investoitu alalle eikä kapasiteetti siis kasva. Vaikka eipä se muutenkaan paljoa pystyis kasvaan, kun uusia lähteitä ei edes ole löydettävissä muualta kuin jostain 10 kilometrin syvyydestä.


Maailman uusien öljyvarantojen löytyminenhän alitti öljyn kulutuksen jo 70-80 luvulla. Ero kulutuksen ja löytöjen välillä kasvaa kokoajan löytöjen vähetessä ja kulutuksen lisääntyessä.... joten selväähän se on, että narun pää on tulossa vetävän käteen...Nyt on sitten vielä niin, että se 4 mbd, minkä OPEC leikkasi, niin kuluu itsestään pois tuotantokapasiteetista vanhojen öljylähteiden ehtyessä NELJÄSSÄ VUODESSA. Tästä seuraa se, että nyt kun maailma (Eurooppaa mamuiluineen lukuunottamatta) nousisi tästä lamasta elvytysten ansiosta, NIIN SE NOUSU TYSSÄÄ JÄLLEEN öljyn hinnan raketointiin ja NELJÄNTEEN ELI LOPULLISEEN ÖLJYKRIISIIN.

Tämä ilmiö alkoi jo maaliskuussa. Silloin monet veikkailivat öljyn tippuvan jopa 10 dollariin, itse tosin sanoin silloin öljynhinnan lähtevän nousuun ja sijoitinkin tämän käsityksen valossa. Nyt Opec on haluton lisäämään tuotantoaan näiden leikkausten jälkeenkään, koska mitäs järkeä siinä olisi kun se tuotanto on muutenkin pian tippumassa väkisinkin. Hieman varmaan lisätäänkin, muttei se riitä alkuunkaan nyt sitten jälleen kasvavan öljynkulutuksen tahtiin.Eli siis seuraavan hallituksen astuessa remmiin, joutuu se jo taipaleensa alkupuolella toteamaan, että öljyn hinta on 200 dollaria.

Työttömyys räjähtänyt käsiin ja maailma vajoamassa pienen toipumisen jälkeen nyt ennennäkemättömään katastrofiin. Siinäpähän sitten korottelevat veroja ja koittavat lainailla jostain kymmeniä miljardeja euroja/ vuosi jostain. Silloin tosin öljyn hinta tuskin enää rommaakaan takas paljoakaan vaan alkaa lopullinen sopeuttaminen tähän PEAK OIL:in jälkeiseen aikaan.Ja mitä tulee siis Suomen taloudenhoitoon, niin nyt kyllä todellakin kannattais pistää se suu säkkiä myöten, unohtaa velanotto ja "elvyttäminen" ja käsittää se, että nyt pudonneet verotulot eivät tästä enää toivu ainakaan 20 vuoteen jos koskaan. Eikä siinä auta edes veronkorotukset vaan ne tappais lopunkin taloudellisen toiminnan tästä maasta. "Hyvinvointivaltio", maailman parannus ja "monikulttuuri" ovat lopuillaan rahan loputtua taikaseinästä.

-----------IEA:n ÖLJYKRIISIVAROITUS KUUROILLE korville http://www.uusisuomi.fi/raha/67721-varoitus-uusi-oljykriisi-uhkaaTämänkaltainen uutinen julkaisiin maailmanlaajuisesti ilmeisesti kaikissa suurimmissa sanomalehdissä ja muissakin medioissa. IEA:han siis ei ole mikään hihhulijärjestö vaan konservatiivinen OECD-maiden alaisuudessa toimiva öljyalan mm. tilastotietoa keräävä asiantuntijajärjestö.Vielä vuos sittenhän tuo järjestö ennusteli pokkana öljynkulutuksen lisääntymistä ja varmaan tuotannonkin kymmenillä miljoonilla barreleilla parissa kymmenessä vuodessa. Niin, lisääntyishän se kulutus varmaan, jos vain olisi mitä kuluttaa...Nyt on näköjään mielialat muuttuneet sielläkin vastaamaan näistä asioista jo vuosia varoitelleita peakoilisteja.BBC:n asiasta tekemästö uutisesta kävi ilmi se, että itseasiassa tämä öljykriisi saattaa olla edessä jo parin vuoden päästä ja että Peak Oil oli jo viime vuonna ja nyt olemme stagnaatiotilassa jonkun vuoden ja seuraavaksi öljyntuotanto kääntyy laskuun...Tämä onkin mielestäni kaikkein todennäköisin skenaario. Noin käytännössä siis öljykriisi on ovella välittömästi sen jälkeen, kun kysyntä globaalisti lähtee nousemaan. Tämä käsitys ei ole edes mikään teoria, arvaus tai edes oikeastaan mielipide, vaan perustuu olemassaoleviin faktoihin ja maailman parhaiden asiantuntijoiden niistä tekemiin johtopäätöksiin.Ja mitä nyt sitten Eurooppalaiset tai suomalaiset poliitikot ovat tehneet varautuakseen tähän mitä todennäköisimmin toteutuvaan uhkakuvaan? Aivan oikein, eivät tietenkään yhtään mitään saati edes kommentoineet asiaa. Velkaa sen kun otetaan vaan pää märkänä ja puhutaan monikulttuurisista synergian silloista ja homojen oikeuksista ja rahaa syydetään entiseen malliin mitä idioottimaisimpiin tarkoituksiin kuten esim. kehitysapuun. Päättäjillä ei siis ole enään minkäänlaista käsitystä siitä reaalitodellisuudesta, jossa me tällä hetkellä elämme. Vastuutonta idiotismia.Taloudessa menee aina vain huonommin kuukausi kuukaudelta ja oman käsitykseni mukaan massairtisanomiset ovat nyt vasta edessä syksystä alkaen. Mitkään tilastot eivät tue sellaista olettamusta, että mistään nousukaudesta olisi mitään hajuakaan. Nyt kun tähän kaiken kukkuraksi lisätään se fakta, että tämä talousjama on pysyvää sorttia sen takia, että maailman resurssit alkaa vetää viimeisiään, niin kysyisin vain, että miten tällaisessa olotilassa pystytään koskaan makselemaan mitään lainoja korkoineen takaisin? Tämä kaikki on aivan järkyttävää uhkapeliä ja tuomittu epäonnistumaan.Itse varoitin vuoden 2012 mennessä tapahtuvasta talouskatastrofista jo 2003. Kirjoitin myös talouden selviytymisohjelmani. Tietenkään mitään tämän suuntaisia muutoksia ei ole tehty mitä minä ja monet muutkin ovat esittäneet. Paljoa tässä ei enää ole tehtävissä. Nyt pitäisi välittömästi järjestää kansallinen kriisikokous ja tehdä pikainen Suomen ja suomen kansan SELVIYTYMISOHJELMA.Tämän survival- ohjelman ydinkohtia olisivat velanoton täydellinen lopettaminen, omavaraisuuden nosto kaikilla sektoreilla, EU:sta eroaminen ja markan palauttaminen, sosiaali- ja terveysmenojen erittäin jyrkkä leikkaaminen. (kalliiden hoitojen lopettaminen yhteiskunnan rahoista ynnä työhönpakottaminen sosiilitukien menettämisen uhalla ja mamujen kohdalla maastapoistamisen uhalla), kehitysavun täydellinen lopettaminen, EU-maksuthan loppuis siitä erottaessa, maahanmuuton katkaiseminen paitsi varakkailta,sosiaaliapujen täydellinen katkaisu maahanmuutajilta ja 1 lapsen maksimikiintiö näille, 100000 hallintoviranomaisen irtisanominen, uusien ydinvoimalaprojektien käynnistäminen, resurssien siirtäminen hömppäaloilta kuten kaiken maailman sosiologioista ja naistutkimuksista perustieteisiin, liikenteen suuntaaminen polkupyöriin ja mopoihin, lannoitteiden varastointi 10 vuoden tarpeiksi, kivihiilen ja öljyn varastointi.Noin positiiviseksi valttikortiksi vois vetää sen, että kun muualla länsimaissa alkavat nyt sitten ne mamu ynnä muut mellakat parin kolmen vuoden sisään tai oikeastaan minä viikkona tahansa, niin sitten me tämän talousohjelman toteutuessa voimme alkaa mainostamaan Suomea rauhallisena ja turvallisena monikulttuurivapaana demokraattisena mallivaltiona, jossa asiat on pystytty järjestämään ja jossa takaamme hyvät puitteet onnelliselle länsimaistyyppiselle elämänmuodolle. Pian tänne olisi tulossa pilvin pimein valkoisia pakolaisia, jotka ovat lähteneet karkuun rotankoloiksi muuttuneista entisistä hyvinvointimaistaan. Maahan pääsyn ehdoiksi voisimme laittaa esim. puolen miljoonan euron nettovarallisuuden tuomista mukanaan tai sitten tarveharkinnan mukaan jonkin tarpeellisen ammatin osaamista.------
VALTION VELKAELVYTYS PALJASTUNUT HUIJAUKSEKSI:Valtion menot ovat kasvaneet kolmanneksella alle 10 vuodessa eli ainakin tuplaten infaatiota enemmän. Nyt on jo vuosi pankkikriisistä eikä juuri mistään ole leikattu pätkääkään. Paitsi ehkä kouluruuista ja vanhustenhoidosta ja maanpuolustuksesta.Tätä perustellaan sillä että leikkaukset syventäisivät lamaa. Sensijaan otetaan nyt huima määrä lisälainaa ilman mitään realistista suunnitelmaa tai toivoa siittä talouden elpymisestä, myös kuntasektorilla. Itseasiassa tämän laman perussyy on Öljyn hinnan nousu viimevuonna ja onhan se hinnoissaan nytkin 70 dollarissa ja todennäköistä on, että Peak Oil on saavutettu ja öljyn hinta räjähtää heti uudestaan kattoon kun ja jos se toipuminen muuten alkaisi. Velanottoon perustuva "elvytys" on siis kestämättömällä pohjalla ja tuomittu epäonnistumaan.Ja nämä toistakymmentä miljardia vuodessa oleva velkasaldo plus kuntien velanotto ei edes suuntaudu minkäännäköiseen elvytykseen kuten teiden tai muun infrastruktuurin kuten ydinvoimaloiden rakentamiseen tai muutenkaan yritysten toimintaedelytysten parantamiseen. Pelkkää syömävelkaa se on.Julkinen talous on kertakaikkiaan paisunut mahdottomuuksiin. Pönkitetään viimeiseen asti systeemiä eli poliitikkojen, virkamiesten, ylipalkkaisten yritysjohtajien ja hyväveliverkoston yltäkylläisyyttä, vaikka nämä itse asiassa tekevät lähinnä myyräntyötä kansan edun kustannuksella.Ja ajatellaan lyhytnäköisesti itsensä ja oman puolueen ensi vaalien tuloksia. Maahanmuuttoa, kehitysapua, EU-nettomaksuja ja monikluttuuria ja mamujen sosiaalielätystä pidetään pystyssä hinnalla millä hyvänsä. Nämä ovat pyhiä lehmiä josta ei leikata niin kauan kuin vielä jotain verotettavaa löytyy. Koko velkaelvytys on siis täyttä fuulaa ja hyppy tuntemattomaan ja ilmeisesti rotkoon.Nyt ilmapiiri politiikassa ja mediassa tuntuukin olevan se, että mistään ei pidä eikä tullakkaan leikkaamaan vaan budjetti tasapainoitetaan verotusta kiristämällä. Jokainen jolla on tuloja ja varsinkaan omaisuutta on vapaata riistaa. Ahkerien ja pitkäjänteisten omaa tulevaisuuttaan järkevästi suunnitelleiden ja rakentaneiden vaivalla kerätty omaisuus konfiskoidaan pikkuhiljaa valtiolle. On tulossa pääoma ja osinkoverotuksen kiristämisiä ja asuntojen myyntivoiton verotttomuuden lopettamisia, arvonlisäveron ja tuloverojen korottamisia ja kuntapuolella veroäyrin nostoja. Noitten uusien "verouudistajien" selvä missio on luoda systeemi, jossa yksityisen kansalaisen on mahdotonta ylipäätään kerätä enää omaisuutta vaan se päätyy väistämättömästi valtion taskuihin vähänkään pidemmällä tähtäimellä. Myyntivoittojakin maksetaan pian sekä kämpistä että osakkeista myös inflaation osuudesta ja sehän pian nousussa ja varma systeemi verottaa veret kuiviin kansalaisilta. Ilmapiiri on se, että yksityinen henkilö on valtiota varten ja olkoot onnellinen jos edes jotain saa pitää ja siitäkin omaisuudesta pitää tuntea syyllisyyttä kun se on pois mamuilta, afrikkalaisilta ja muilta tyhjänpanteilta, jotka itse eivät laita tikkua ristiin minkään eteen.Ja kansa ottaa päämärkänä asuntolainaa ja paiskii niskalimassa maksaakseen kymmenien vuosien lainansa ja kaikki vanhat ja koko ajan lisääntyvät uudet nerokkaat verot. Systeemi onkin suunniteltu niin, että keskiluokkaisen normaalin ihmisen on mahdotonta vaurastua mitenkään pitkällä tähtäimellä. On vain huijausta luoda tuollaista kuvaa ja systeemiä muutetaan koko ajan selllaiseksi että tuota kertynyttä vaurautta saadaan konfiskoitua valtiolle. Hyväveliverkosto ja sossutukityhjänpantit ne vaan puksuttaa eteenpäin entiseen malliin eikä näillä millään verotushommille ole heille minkäänlaista merkitystä. Taattu toimeentulo ja ilmainen kämppä vuosikymmenestä toiseen joka tyhjänpantille vaikkeivät tikkua ristiin laita. Eikä materiaalinen elintaso ole juurikaan huonompi kuin sillä seinäntakana asuvalla jymäytetyllä asuntovelallisella ja kaiken maksajalla. Vapaa-aikaa nyt tässä sitten ei olekkaan hinnoiteltu.Julkisen sektorin osuus ja veroaste taitavatkin pian käytännössä olla 100 % kun laskee kaiken moninkertaisen verotuksen perintöveroa unohtamatta. Ja tämä on vasta alkua. Kun talous ja varsinkin julkinen talous tulee menemään koko ajan vain huonompaan suuntaa niin paniikki senkuin yltyy ja on varmaa, että uusia mitä huimempia veroehdotuksia ja keinoja esitetään kansalaisten omaisuuden takavarikoimiseksi valtiolle ja ylläpitämään "aidosti yhteisöllistä, monikulttuurista ja välittävää Suomea, jonka brändinä ovat ihmisoikeudet".Tästä touhusta ei kyllä todellakaan hyvä seuraa vaan se ennustamani talouskatastrooffi v.2012 mennessä toteutuu kyllä. Pyramidihuijaus kaatuu väistämättä maksajien loppuessa.

Tuesday, July 17, 2007

Peak Oil, Peak Food, Peak World

(huom. kommentti 15.4.2008: Nyt alle vuodessa asiat ovat todellakin edenneet juuri niinkuin ennustin, lopussa uusin tilannearvioni eli siis olemme nyt aivan valtavan globaalin kriisin kynnyksellä joka voi räjähtää nyt käsiin minä päivänä hyvänsä)
-------Peak Oil, Peak Food, Peak World, kirjoitettu 17.7. 2007

Maailman kantokyvyn rajat on nyt sitten saavutettu. Sen sijaan, että globaalit kriisit ja katastrofit olisivat kaukainen, 30-100 vuoden päässä etäisesti häämöttävä, korjattavissa oleva kauhuskenaario, niin nyt tämä aikapommi on räjähtämässä käsiin paljon aikaisemmin, minä hetkenä tahansa 0-10 vuoden sisään. Tämä seikka havaitaan parin vuoden sisään ja seuraukset ovat mullistavia.

Voi voi sentään, nyt afrikkalaiset ei voi enää kauaa lisiä mielin määrin. Kantokyvyn raja on nyt tässä ja tästä eteenpäin se senkuin laskee ympäristötuhojen myötä. Peak Food on täällä tänään.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kallistunut+ruoka+uhkaa+Maailman+elintarvikeohjelmaa/1135228741043
Maailman nykyistä tilannetta kokonaisuudessaan voi verrata Peak Oil-teoriaan. http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%96ljyhuippu Öljyhuipusta puheenollen, olen melko vakuuttunut siitä, että elämme juuri ehkäpä näinä kuukausina tätä historiallista hetkeä. Öljyn hinnan nousua selitellään kaikilla sekundaarisilla syillä, kuten poliittisella epävakaudella tai keinottelulla. Tosiasia kuitenkin nähdäkseni on, että hinnan nousu johtuu yksinkertaisesti siitä, että ainakaan helposti saatavaa öljyä ei yksinkertaisesti enää riitä alati kasvavaan kysyntään. http://www.network54.com/Forum/171225/message/1181753260/%D6ljynporaus Saudi-Arabialla, maailman suurimmalla öljynviejällä ja jolla luultiin olevan mahtavat reservit ja öljyntuotannon kasvattamisen ainoa realistinen toivo, on nyt mitä ilmeisimmin tilanne, että sen tuotantokyky on kääntynyt laskuun tänä vuonna, pysyvästi. Kun julkisuus tiedostaa tämän seikan, niin öljy on samantien sitten vähintään 120 dollaria/ tynnyri. http://www.washingtonmonthly.com/features/2005/0506.drum.html . Tämä juttu on kirjotettu pari vuotta sitten. Nyt Saudi-Arabiassa on tosiaan tilanne, että oljynporaustornien määrää on kasvatettu valtavasti niin maallla kuin merelläkin, ja siitä huolimatta öljyntuotanto ei nouse.

Sama ilmiö on tällä hetkellä monilla raaka-aineilla. Joitakin raaka-aineita, kuten rautaa varmaan riittää hyvin kauan ja toiveita on hyvinkin, että lisää varantoja on vielä löydettävissä merkittävästi monien metallien kohdalla, öljyä helpommin.

Nyt näyttää siltä, että maailman ruuantuotanto on myös saavuttanut maksiminsa. Peakfood on täällä. Tämänkin faktan pystyy toteamaan yksinkertaisesti ruuan kohonneesta hinnasta. Onko tämä suhdanneluontoista? Ei sen enempää kuin öljynkään kohdalla.

Siittä sitten vaan raivaamaan lisää peltoa ja lisäämään viljelyalaa tehomaatalouden keinoin? Näin toki tehdäänkin koko ajan, esim. sademetsää ja ekosysteemejä tuhotaan maanviljelyn ja karjatalouden vuoksi, erityisesti ns. kehittyvillä mailla. Tämänkin varmaan useimmat käsittävät olevan itsessään varma tie ekokatastrooffiin. Kalastustakin senkuin vain tehostetaan ja tehostetaan, mutta saaliit eivät kasva itse tehokalastuksesta johtuvien alati pienenevien kalakantojen takia. Tämän tien päässä tietenkin katastorooffi ja kalakantojen totaalinen romahdus ja sukupuutot. Tuttua tarinaa mihinkä vaan suuntaa katseensa tällä planeetalla.

Maailman ainoassa maanosassa, joka ei edes kehity minkäänlaisella positiivisella mittarilla katsottuna (paitsi AIDS) eli Afrikassa onnistutaan tuhoamaan luontoa silti erityisen nopeasti. Sama koskee viljelyalaa, joka on siis puolittumassa 10 vuoden sisään holtittoman touhuilun vuoksi. Esim. loputkin puut kaadetaan polttopuiksi nuotioille ja aavikoituminen senkun kiihtyy ja padassa porisevat viimeset uhanalaiset villieläimet kuten ihmisapinat, leijonat ja norsut.No eipä näillä tosin enää ole elintilaakaan kuin parissa postimerkin kokoisessa luonnonpuistossa koko Afrikassa.Nämäkin toki tuhotaan kun seuraava sisällisota alkaa tahi diktaattori astuu valtaan. Kaikki tämä kuitataan "luonnon monimuotoisuuden vähenemisellä".

Viljelymaata tuhoutuu toisesta päästä myös Aasiassa. Näin ollen globaalisti viljelyala ei nouse. Jäljelle jäävistä pelloista pitäisi siis pusertaa entistä enemmän irti. Valitettavasti lannoitteiden valmistamiseen tarvitaan maakaasua ja mineraaleja, joiden hinnat ovat möys nousseet. Traktorit ja koko muu tuotantoketju kuluttaa myös valtavasti koko ajan kallistuvia polttoaineita. Myös maa itsessään kuten pellotkin ovat rajallinen hyödyke maailmassa ja maan hinta onkin noussut voimakkaasti kaikkialla, ainakin vähenevän käyttökelpoisen maan. Lisääntyvä väkimäärähän tarvitsee myös asuintilaa,tuotantolaitoksia teitä jne.

Näin ollen siis yritykset lisätä ruuan tuotantoa muuttuvat alati vaikeammiksi ja kalliimmiksi ja jo itsessään kuluttavat muita resursseja. Olemme siis jo saavuttaneet pisteen, jossa ruuan tuotannon lisäämisyritykset kuluttavat enemmän voimavaroja ja lisäävät tuhoja, kuin mitä on saavutettu tuotto ja hyöty.

Koska ruoka (ja juoma) on perustarpeista ensimmäinen ja tärkein, niin sen hinnanousulle ei ole muuta rajaa kuin taivas. Asioden mennessä globaalisti nyt kiihtyvää vauhtia mönkään, niin selvää on, että juuri ruoan hinta nousee ehkäpä kaikkein jyrkimmin nyt näin nykymuotoisen ihmiskunnan loppuaikoina. Seteleitä ei voi syödä, ei luottokorttia eikä edes kultaa.

Vihreiden vaatima "biopolttoaineiden" laajamittainen globaali tuotanto kaiken muun luonnon riiston päälle olisi siis sademetsien viimeinen niitti ja sen jälkeen koko Maapallon ekosysteemi on valmis suistumaan raiteiltaan. Joku pikku hiilidioksidipäästöistä johtuva lämmön nousu on pikku juttu tämän rinnalla.

Nytkin touhutaan tällaisia Kioton sopimuksia ja uhkakuvina on joku potentiaalinen lämpeneminen 100 vuoden kuluttua. Tosiasiassa olemme jo nyt suuren katastrooffin ovella ja se on käytännössä peruuttamaton. Minimissään tämä siis tarkoittaa valtavan määrän "ylijäämäväestön" kuolemaa.

Elintason nousu, ainakin siis rahallisesti mitattava, tarkoittaa maankäytön lisääntymistä ja kaikenlaisen kulutuksen nousua. Ruuasta puhuttaessa siis juuri lihan kulutuksen voimakasta nousua Aasian nopean talouskasvun myötä. Mikään mahti mailmassa ei todellakaan saa kiinalaisia, aasialaisia tai muitakaan maailman ihmisiä "solidaarisiksi" eli syömään pelkästään jotain tattari- tai ruispuuroa tai muitakaan kasviksia.Ei muu kuin taloudellinen pakko.Eikä siinä järkeä olisikaan, koska sehän ei tietenkään ratkaise probleeman perusongelmaa, eli liian suurta västömäärää maailmassa eikä se käännä aavikoitumis- ja luonnon tuhoutumiskierrettä. Vaikka kaikki alkais syömään pelkkiä kasviksia, niin totuuden hetki ei siitä paljoa viivästyisi, ehkäpä pari vuotta.Ihan niinkuin kaikki "vihreä"- tyyppinen hössötys energiasioissakin.

Avustusjärjestöt, siis ihmispopulaation määrää maapallon kantokyvystä yhä kauemmas ajavat tuholaisjärjestöt näköjään pelkäävät, että ruuan hinta saattaa nousta 20-60 prosenttia nykytasosta kahdeksassa vuodessa. "Ei pystyttäisi elättämään yhtä monta ihmistä kuin ennen". Tämä tietenkin osoittaa vain sen, että maailmanparantajahumanisti ei todellakaan luovu uskonnostaan minkään järkiseikkojen takia. Afrikan väkimäärä on nytkin onnistuttu kolminkertaistamaan muutamassa vuosikymmenessä ja nämä maapallon viholliset ilmeisesti haluavat jatkaa samaa tietä viimeiseen hengenvetoon. Afrikan alati kasvava väestö siis pitäisi elättää muiden maanosien voimavaroilla samanaikaisesti, kun nämä itse tuhoavat loputkin viljelyalastaan ja luonnostaan ja koko maanosa muuttuu aavikoksi. Kiihkomieliset monikultturistajat ja "vihreät" suunnittelevat jo satojen miljoonien afrikkalaisten rahtaamista Eurooppaan "ympäristöpakolaisina". Tämä merkitsisi samanlaista kohtaloa myös Euroopalle. Öljyn ym. hinnan noustessa tehomaatalous tulee muutenkin aina vaan siis kalliimmaksi ja Eurooppa saa olla tyytyväinen, jos pystyy elättämään edes oman väestönsä. Viljelykasveista on myös jäljellä monien lajien kohdalla ainoastaan nämä tehomaanviljelyyn kehitetyt lajikkeet ja alkuperäiset kannat ovat "monikulttuurisen" kehityksen lailla hävinneet.Nämä teholajikkeethan eivät tuota minkäänlaista satoa ilman valtavaa määrää keinolannoitteita ja myrkkyjä. Siinä sitä sit ollaan totaalisesti allikossa.

Jutut jostain 20-60 prossan hinnannoususta 8 vuodessa ovat naurettavia. Ruoan hinta tulee ainakin kymmenkertaistumaan seuraavan kymmenen vuoden aikana eikä suunta senkään jälkeen ole kuin ylös. Tässä vaiheessa öljyn hintakin on jo kolmesataa dollaria siis inflaatiokorjattuna. Silloin öljyä ja ruokaa saavat vain ne, jotka siitä pystyvät maksamaan. Tämä onkin ihan normaali olotila maailmanjärjestyksessä ja ainoa, luonnollinen keino korjata asioita. Syntyy kysynnän ja tarjonnan tasapaino ja joustavana elementtinä on ihmiskunnan lukumäärä. Pitkällä tähtäimellä (50 vuotta) se asettunee tonne miljardin huitteille. Näin koko ilmastonmuutoshössötyskin ratkeaa ikään kuin itsestään.

Jossain vaiheessa, ehkäpä jo v. 2012 mennessä maailmantalous on muutenkin ajautunut valtavaan lamaan öljyn ja muiden raaka-aineiden hinnannousun ja siitä seuraavan inflaation ja korkotason nousun takia. Pörssit ja asuntojen hinnat romahtavat, velka- ja kulutusvetoinen kupla posahtaa. Siinä vaiheessa saa olla tyytyväinen täällä Suomessakin, jos edes saa leivänpäällensä voita tai edes koko leipää. Humanistien ja monikultturistajien jutut globalisaatioineen ovat paljastuneet houreiksi ja toivottomaksi näpertelyksi.

Peak World on nyt tässä.

------------------------
12.3.2008 Ajoitin lopullisen öljykriisin rankkoine seurannaisvaikutuksineen kesään 2010.Öljyn hinnan nousu on näköjään eksponentiaalista. Eksponentiaalinen käyrä on tämän muotoinen, esimerkkinä vaikkapa maailman historiallinen väestönkasvu. Samanlainen käyrä kuvaa monia luonnonilmiöitä tai vaikkapa hiivasolujen määrää käymisastiassa. (sokerin loputtua hiivasienten määrä romahtaa äkillisesti lähes nollaan)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Population_curve.svg
Eli siis aluksi käyrä on pitkään lähes tasainen kunnes aloittaa aina vain jyrkemmän ja jyrkemmän nousunsa ja loppuvaiheessa nousu on sitten lähes pystysuoraa. Öljyn tapauksessahan tälainen hintakehitys on hyvin loogista, koska öljyä on olemassa rajallinen määrä mutta jonka kysyntä taas kasvaa tai kasvaisi periaatteessa loputtomiin lähestyen ääretöntä.Nyt sitten näyttää ilmeiseltä, että ns. Peak Oil on saavutettu ehkäpä kesällä 2007 ja tuotanto alkaa laskemaan tästä lähtien. Täten exponentiaalisesti nouseva hintakäyrä ei ole ihme vaan pikemminkin matemaattinen selviö.
Kun tarkastelemme tätä öljyn hintakäyräähttp://www.eia.doe.gov/cabs/AOMC/Overview.html huomaamme, erityisesti sivuuttaessamme 70-luvun poliittisista syistä johtuvan öljykriisin, että öljyn hinta on muodostamassa samanlaista exponentiaalista käyrää. Tuo taulukkohan on vuoden pari vanha, joten siitä voi jatkaa käyrää mielessään nyt sitten vielä nelisenkymmentä dollaria.
Huomaamme, että alamme olla tässä käyrässä sillä kohtaa, että hinnan nousu alkaa olemaan jo melkein pystysuoraa. Matemaattisesti nyt sitten tästä on oikeastaan helppo laskea tuleva hintakehitys ja määrittää kulmakerroin. Mitä minä itse näin nopeasti vedin johtopäätökset, niin tänä vuonna öljyn hinta nousisi n. 80 dollaria ja ensi vuonna sitten ehkäpä 160 dollaria...
Öljyn hinta ei tietenkään voi nousta äärettömyyksiin, vaan käyrän nousu katkeaa kipupisteen saavuttua eli maksukyvyn loppuessa. Itse arvelisin, että tuo kipukynnys alkaa olemaan siinä 400-500 dollarisissa joka arvioni mukaan sitten saavutetaan kesällä 2010.
Sanomattakin lienee selvää, että se tarkoittaa myös jättimäistä lamaa, nälänhätiä,( jopa miljardit kuolevat v. 2030 mennessä) ja pörssiromahdusta, lukuunottamatta öljynporaajia ja joitain muita vastaavia avainaloja.
Johtopäätös: Öljyn hinta saavuttaa "lopullisen" hintansa vuonna 2010 ja asettunee jonnekkin 300-1000 dollarin haarukkaan. Tässä on siis pari vuotta aikaa pistää asiat oordninkiin talous- ja yleistä maailmanlaajuista katastrofia ja 20 vuotta kestävää kriisiä odotellessa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Peak_oil ( suosittelen)

TILANNEARVIO 8.4.2008

Tässä mainio presentaatio Peak Oilista (kestää latautua tovin 4mb) http://www.simmonsco-intl.com/files/Kayne%20Anderson%20Energy%20Funds.pdf
Globaalin Peak Oil - Peak Food kriisin käynnistymisen uhka on nyt välitön. Riisin hinta on nyt tuplannut kahdessa viikossa. Maailmanlaajuiset ruokamellakat ovat jo käynnistyneet. http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruokamellakat+levi%C3%A4v%C3%A4t+ymp%C3%A4ri+maailmaa/1135235394727
Olenkin kirjoittanut http://debatoija.blogspot.com/2007/07/peak-oil-peak-food-peak-world.html tästä aiheesta jo heinäkuussa ja toden totta, ennustukseni on hyvin aikataulussa tai pikemminkin hieman etuajassa. Nyt näyttää öljyntuotannon tilastojen valossa siltä, että tämä Peak Oil on jo tapahtunut tosiasia. On viitteitä, että öljyntuotannon huippu oli 2005-2006 ja olemme jo alenevalla trendillä. Tällä viikolla on käynyt ilmi, että myös Venäjän öljytoimitukset ovat kääntyneet laskuun. Öljyn korkeaa hintaa on viime kuukausina selitetty dollarin heikentymisellä ja sijoittajien pakoa dollarista öljyyn, kultaan ja muihin raaka-aineisiin. Nyt nämä paineet ovat hellittäneet ja kulta onkin tippunut huipustaan melkein 10 prosenttia. Sen sijaan öljy on edelleen lähes huipussaan, tätä kirjoitettaessa 108,75 dollaria.
Koko maailma on nyt tämän ilmastomuutoshysterian kourissa ja tämän mahdollisesti 50 vuoden päästä muka koittavan katastrofin torjuminen on nyt ykkösasiana kaikkialla. Sen sijaan juuri kukaan ei ole tiedostanut tätä välitöntä Peak Oil-kriisin vaaraa saatikka ryhtynyt toimenpiteisiin sen pehmentämiseksi. Puhutaan vain Suomessakin jostain öljyriippuvuuden vähentämisestä vaikkapa vuoteen 2025 mennessä lol, ikäänkuin sitä öljyä edes riittäisi läheskään sinne asti mihinkään järjelliseen hintaan. Näperrellään tällaisten "ympäristöystävällisten" autojenkin verotushommissa ja puhutaan jostain hiilidioksidigrammoista ynnä päästöoikeuksista ja kaikki toimijat olettavat kuitenkin kaiken jatkuvan lähes entiseen mallin vuosikymmeniä. Nämä samat "vihreät" myös vaativat monikulttuuria ja maahanmuuttajia eivätkä näe tämän kehityksen päässä olevaa katastrofia yhtään sen selkeämmin kuin nyt käsillä olevaa välitöntä kriisin uhkaa.
Kerron uutisia: "ILMASTONMUUTOS" RATKEAA ITSESTÄÄN NYT AIVAN LÄHITULEVAISUUDESSA. Itseasiassa nyt minä viikkona tai kuukautena tahansa.Peak Oil pelastaa meidät itseltämme. Peak Oil ratkaisee ilmastomuutoksen ja pelastaa mahdollisesti ja toivon mukaan planeettamme. Peak Oil ja Peak Food ovat myös mahdollisuutemme pelastautua "monikulttuurilta". Peak Oil on nykymuotoisen maailmamme loppu.
Jonkin resurssin käydessä vähiin ja tällaisen tietoisuuden leviäminen yleisön keskuuteen käynnistää lähes poikkeuksetta yhtäkkisen massareaktion hamstrauksineen. Ko. hyödyke ikäänkuin katoaa saatavilta, kauppojen hyllyltä ja kaikkialta. Sama ilmiö tapahtuu myös pankkikriisien aikana, kun kaikki ryntäävät nostamaan rahojaan. Nyt siis vaikuttaa siltä, että tämä ilmiö on käynnistynyt maailmanlaajuisesti elintarvikkeiden suhteen nyt aivan viime päivinä. Monet maat ovat kieltäneet elintarvikkeiden viennin. Nekin, joilla myytävää olisi panttaavat tuotetta hinnannousun toivossa. Vientikiellot ja koko tämä nyt alkava massahysteria tietenkin pahentavat asiaa itsessään välittömästi.Jokainen maa ja valtio huolehtii itsestään ja valtion romahdettua jokainen perhe ja yksilö samaten. Pakistanissa on nyt luemma jo 80 miljoonaa ihmistä aliravittuna. Näin se alkaa, luonto alkaa tekemään tehtäväänsä ja osoittaa, etteivät luonnonlait ole mihinkään hävinneet.
Uskon, että samanlainen vientirajotus ja hamstrausilmiö käynnistyy öljyn kanssa jossain 120-140 dollarin paikkeilla eli siis minä päivänä tahansa. Tiedotusvälineet ja poliitikot ovat tähän asti pitäneet massat täysin tietämättöminä eivätkä itsekkään ole tajunneet öljyn vähiin käymisen ja hinnannousun uhkaa. Herätys todellisuuteen on nyt sitten aivan pikapuolin. Tämä koko asia on ollut aivan liian suuren mittakaavan asia ja liian mullistava ja siihen ei ole edes haluttu uskoa. Niin, nyt herätys ja tilanteen laukaisu tapahtuu minä päivänä hyvänsä ja massahysteria on valmis ja tämän jälkeen öljyn hinta nouseekin sitten siitä 120:stä dollarista saman tien vaikkapa 180:een muutamassa päivässä ja jatkaa nousuaan aina vaikkapa 300-400 dollariin asti. Tämän jälkeen sitten elintarvikekriisi senkun pahenee tietenkin nopeasti ja maailma syöksyy muutenkin lamaan ja kaaokseen.
Öljylle vaihtoehtoisen energiainfrastruktuurin luominen kestää noin parisenkymmentä vuotta, oli se sitten mikä energiamuoto hyvänsä. Ydinvoima ja muut sähköntuotannon muodot eivät edes suoraan korvaa öljyä, koska sähkö ei ole käyttökelpoinen nykyisellä autokannalla. Myöskään mistään kivihiilistä tai muista öljyhiekoista ei pysty sen nopeammin polkaisemaan uutta energiataloutta. Ja nyt sitten, kun maailma ajautuu öljykriisin ja lamaan kaiken tällaisen uuden infrastruktuurin rakentaminen tällaisissa oloissa on kutakuinkin mahdotonta, koska koko eläminen muuttuu päivä kerrallaan tapahtuvaksi eloonjäämiskamppailuksi ja järjestäytynyt yhteiskunta natisee liitoksissaan ja monin paikoin tuhoutuu. Jotain olis pitänyt tehdä 20 vuotta sitten, mutta päinvastoin jopa sähkövoimalaitoksia ei ole rakennettu ja sähköstäkin alkaa olemaan pulaa vähän kaikkialla. Öljyn hinnan räjähtäessä käsiin siis myös sähköverkot ovat romahdusvalmiit ylikuormituksen ja huollon vaikeutumisen takia.

crise of rise of price of rice

Wednesday, June 27, 2007

Pörssipeluri, sijoittaja

Uskottavuuteni lisäämiseksi, koska monet omahyväiset monikultturistajat tyypillisesti tuntuvat ajattelevan, ynnä tiedotusvälineissä uskotellaan, että "rasistin" eli monikulttuurin ja maahanmuuton vastustajan täytyy olla joku syrjäytynyt "kiljuskini" tai muuten surkea tapaus, paljastan näin itsestäni tiettyjä seikkoja.

Onhan niitä kaikenlaisia huutelijoita jotka kylähulluiksi leimataan helposti poikkeavine mielipiteineen. Tällaisia ajatuksia minunkin mielipiteeni saattavat herättää massamedian aivopesemissä yksilöissä. Tosin näyttöjeni valossa minulla on evidenssiä tietynlaisesta historiallisesta näkemyksestä.

Tuomitsin ja manasin kommunismia ja pidin sitä valheellisena propagandana jo 12-vuotiaasta lähtien eli vuonna 1978, jollon totesin maantiedontunnilla viidennellä luokalla, luokan ja opettajan kuullen, oppikirjassa olevien Neuvostoliiton kolhooseista käsittävien sivujen yhteydessä olevien kuvien (leikkuupuimurien valtavat rivistöt elonkorjuussa) ynnä koko kauniin ja ylistävän tekstin olevan lavastettuja, PROPAGANDAA ja tarkoitushakuista.

Silloin 90 % suomen silmäätekevistä uskoi tai oli uskovinaan tähän neuvostopropagandaan yhtä vankasti kuin VASTAAVA YHTEISKUNTAKERROS USKOO MONIKULTTUURISUUTEEN nykyään. 12-vuotias poika, eli siis minä näin jo silloin kaiken tämän läpi ja uskalsin todeta sen.

Nyt, nelikymppisenä nykyinen monikulttuurin ihannointi ja sen aikainen "neuvostoystävyys" ovat kaikin puolin kuin samasta puusta.

90-luvun alun lama-aikoina olin voimakkaasti noudatettua "vahvan markan" politiikkaa ja muuta harjoitettua talouspolitiikkaa vastaan. Silloin, vuonna -91 "setelirahoitus", korkojen laskeminen tai devalvointi tai markan kellumaan pistäminen katsottiin hullujen houreeksi. Nykyvalossa tietenkin ajamani asiat olisivat olleet järkeviä toimenpiteitä.

Yksi varma tapa testata omat näkemyksensä on PÖRSSI. Nykyään voi valita maailmanlaajuisesti sekä alueet, toimialat että yksittäiset firmat kussakin maassa, joihin voi sijoittaa. Tämähän tekee yhteensä satojatuhansia firmoja sijoituskohteina nettiyhteyden päässä.
Mikäpä siis sen parempi näytön kenttä yksilöille näyttää arviointikykynsä ja tulevaisuudenkuvien realistisuutensa ja oma usko skenaarioihinsa... Pörssi on toki hieman lyhytnäköinen, mutta 2-10 vuodessa nämä ylilyönnit tasoittuvat suurimmin. Jokainen vihreästi ajatteleva ja aatteeseensa uskova nuori voi siis vapaasti ottaa pankista lainaa vaikkapa 50 k euroa ja sijoittaa tuulivoimaloihin tms.

Vastaavasti minä itse toimin näin pari-kolmekymppisenä. Näin omat näkemykset tulevat testatuiksi ihan reaalitodellisuudessa ja turhat huutelut voi jättää vähemmälle. Itse aloitin v-84 seitsemäntoistavuotiaana kesätöistä tienatun ja säästetyn 1000 markan sijoituksella ja nyt ilman ulkopuolisia perintöjä tms, palkkatuloja tehtaasta lukuunottamatta olen siinä tilanteessa, että olen lopettanut palkkatyön jo 4 vuotta sitten ja minulla on velaton talo, pääomaa ja tulen mukavasti toimeen sijoituksillani.

Monien käänteiden ja yleisten romahdusten sävyttämässä maailmanympäristössä siis katson omaavani kykyjä tietynlaiseen järkevään maailmantapahtumien ennustamiseen. Tässä valossa voi miettiä sitä, olenko väärässä NYT, ollessani voimakkaasti monikulttuurisuuden" vastainen sen eri ilmenemismuodoissaan.

Keskimäärin olen laskutavasta riippuen pystynyt 20-30 % vuotuiseen tuottoon ilman velkavivun huomioimista joka on samaa luokkaa sijoittaja Warren Buffettin kanssa. Velkavivun kanssa tuottoprossat nousee vielä huomattavasti suuremmiksi.
Sijoittaminen on tapa testata omaa pätevyyttänsä ja suhteellisuudentajuaan ja agendojensa realistisuutta suhteessa ulkomaailmaan.

Tervetuloa sijoittajaksi.

-----------------------

Tämänhetkinen salkku:
Elite (Thaimaa) 24,5 %
SeaDrill SDRL 21,6 %
Globalsantafe GSF 21,1 %
Honkarakenne 17,5 %
Diamond Offshore DO 15,3 %
-------------------

Tässä juttuani öljyporausosakkeista, joihin sijoitin vapun (2007) paikkeila:


Itse olen laittanut jo yli 50 prossan painon tälle toimialalle tässä parin kuukauden sisään. Öljynporauslauttojen päivävuokrahinnat ovat nousseet voimakkaasti parin vuoden aikana. Nyt useimmille alan firmoille ennustetaan PE- lukuja 7-8 ensi vuodeksi.

Näiden lauttojen sopimuksethan tehdään nykyään jo vuosiksi ja täten tulevien vuosien voitto alkaa olla jo ikäänkuin lukkoon lyöty. Toki uusia lauttoja tulee etenkin SeaDrillin (sdrl) toimesta, mutta niistäkin on suurin osa jo etukäteen vuokrattu niin, että 500 miljoonan dollarin syvänmeren porauslautan hankintahinta saadaan kuoletettua about 5 vuodessa. Se on kovaa tuottoa se. Lauttojen elinkaari lasketaan vuosikymmenissä.

Öljy-yhtiöillä alkaa olla vähän "kusi sukassa" koska näiden öljyvarannot alkavat pikkuhiljaa ehtyä maailman öljyn kulutuksen noustessa kovaa kyytiä. Maailman maaperällä olevat öljylähteet alkaa oleen jo aika hyvin kartoitettuja, eikä merkittäviä uusia ole löydetty varmaan pariin vuosikymmeniin. Siispä syvänmeren poraus on nyt ja tulevaisuudessa kuuma ala, siellä alkaan oleen ainoat jäljellä olevat käyttämättömät ja löytymättömät öljyvarat. Ja näin halvalla näköjään näitä osakkeita vielä saa näistä tosiseikoista huolimatta.

DO ja SRDL ovat erityisesti syvänmerenporaukseen painottuneita, GSF:än omatessa enemmän jack-uppeja, eli matalien vesien lauttoja.
Monet pitävät alaa vielä syklisenä, mutta itse uskon peak-oil teoriaan ja tämä käsittääkseni poistaa syklisyyden alalta ja ainoa suunta on ylös lauttojen päivähintavuokrissa tiettyä pientä markkinaheiluntaa huomioimatta.

Nythän on niin, ettei edes kolmeen vuoteen ole juuri yhtään syvänmeren lauttaa saatavilla. Näitä lauttoja vuokraavat öljyfirmat ovat siis pakotetut koviin vuokriin. Lauttoja alkaa valmistua 3 vuoden sisään, mutta nekin alkaa olla jo vuokrattu etukäteen.

Ja oman ennustukseni mukaan öljyn hinta noussee 100 dollariin jo parin vuoden sisään. Ei silti, että tällä olisi näiden öljynporausosakkeiden kannalta suurta väliä, sillä jo n. 35 dollarin öljynhinta tekee syvänmeren poraushankkeet kannattaviksi. Valtaosa maailman öljyvaroista on sanoisinko epämääräisillä aluilla, rauhanuskonnon alueet, nigeria ja muu Länsi-Afrikka, Venäjä ja Venezuela, jolloin kriisejä varmasti riittää maailman tappiin asti ja öljyn hinta sitäkin kautta korkealla. Kaukana merellä olevat korkeat porauslautat lienvät helpommin puolustettavissa vaikkapa sissihyökkäyksiä vastaan, kuin maalla sijaitsevat.

Kaiken maailman tuulivoimahärvelifirmat kyllä on arvostuksiltaan taivaissa.Minä en usko näihin ainakaan sijoituskohteenta. Viherhumanistien touhuista ja teorioista huolimatta öljyn kulutus senkun nousee kuten hintakin, jopa ennustettua voikakkaammin.Kiinassa ja Intiassa autoistuminen lisääntyy mahdotonta vauhtia.. Nyt siis haihattelun sijaan voi rahat pistää kiinni vuorenvarmaan juttuun, näillä arvostustasoilla homma on hanskassa.

Tässä esim. GSF http://finance.yahoo.com/q?s=GSF
Valitettavasti nyt on jo päässeet nämä hieman nousemaan, olin ajatellut pistää paljon kattavammankin analyysin palstalle kuukaus pari sitten, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan.

Monday, December 25, 2006

Kansankiihoitus

Laki kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan: Kiellettyä on pyrkiä luomaan viha-asenteita kansanryhmää kohtaan...

Hehe, se kattaa sitten kaikki teot ja tekemättä jättämiset mitä maa päällään kantaa, sopivan väljästi tulkiten.(kerroit, että raiskaajasi/ryöstäjäsi oli somali ja näin pyrit aiheuttamaan rasismin lisääntymistä ja somalivastaisia asenteita...ei muuta kuin tuomiolle) Elämme siis jo totalitaarisessa sossu-monikultti yhteiskunnassa. Myös esim. Stalinin aikaan Neuvostoliitossa oli tapana laatia hyvin väljiä lakeja, joita voitiin soveltaa mielivaltaisesti.(neuvostovastainen agitaatio, neuvostovallan heikentäminen tahi kapina, eli siis pyyhit perseesi, kun vessapaperia ei ollut niin sanomalehdellä jossa oli Stalinin kuvia, joita kyllä riitti näissä lehdissä... 10 vuotta leiriä)

Tuo "pyrkiä luomaan" on mainio keksintö sen takia, että vaikka esim. kirjoitettu teksti muuten olisi täysin laillinen ja faktoihin perustuva, eikä siinä uhkailtaisi ketään tms, niin tällä "pyrkiä luomaan" osalla poistetaan sellainen turha kikkailu lakipykälien suhteen. Ihan sama miten fiksusti sanot tai kirjoitat, mutta jos kokonaisuus vaikka kuinka ovelasti, hienovaraisesti tai fiksusti arvostelee "monikulttuuria" ja pohjavireeltään "rasistinen", niin siitähän voidaan sitten tuomita tuon "lain" mukaan vaikka sitten 3 vuodeksi linnaan. Entä sellaiset henkilöt, jotka kyllä pyrkivät luomaan viha-asenteita, mutta eivät siihen tampioisuuttaan pysty, pitääkö heitäkin rangaista?

Mitenköhän olis laittaa rangaistavaksi esim "pyrkimys ajaa ylinopeutta" tai "pyrkimys rasistisen rikoksen valmisteluun"? Entä koska tulee rangaistavaksi rasistisen tai kansaakiihottavan rikoksen valmistelun paljastamatta jättäminen? Tiesit, että tuttavasi valmisteli rikosta, muttet kertonut, sama kuin olisit tehnyt itse.

Rangaistavaa on myös solvaus kansanryhmää kohtaan, joka "tarkoittaa totuudenmukaisten väitteiden esittämistä loukkaamistarkoituksessa"... Ei kait tollanen voi olla edes perustuslain mukaista mitä? Tuohan loukkaa ilmiselvästi esim. koko demokratian kulmakiveä eli sananvapautta. Täten siis myös itseasiassa esim. monikultturistaja tahi maahanmuuttaja saa kirjoittaa vaikka somalien rikoksista, mutta jos "rasisti" (monikulttuurisuuden heiveröinen kriitikko) kirjoittaa täysin samanlaisen uutisen tahi artikkelin, niin se on rikos?

Sitten tietty vois ihmetellä, että koskeeko tää sellasiakin suomalaisia, jotka on alunperinkin vastustaneet esim. somaleiden Suomeen ottamista juuri sen takia, ettei niistä tulisi mitään "kansanryhmää". (ja tulihan niistä, niinkuin me "rasistit" aina tiesimme)Sillon aikanaan Lipponen ja muut sano, et on rasistista ja loukkaavaa epäillä sitä, ettei somalit palaisi aikanaan takasin Somaliaan. Senkun vaan lisivät kaiken aikaa kuten heidän vaatimuksensa. Nyt ne sitten on "kansanryhmä" mukamas. Minulta eikä kansalta ei koskaan ole asiasta kysytty enkä minä eikä kansakaan olis tollasta hyväksynyt kuten ei nykyistäkään mamu-politiikkaa.

Riittääkö Suomessa se, että on "kansanryhmä" yhden ko. kansan edustajan läsnäolo Suomessa, vai tarvitaanko ehkä kaksi? Jos siis Suomessa ei esim. kansaa kiihoittavan nettikirjoituksen aikana ole yhtään solvattavan eli siis totuudenmukaisten (epämieluisten) väitteiden koskettaman kansan edustajaa, niin se on silloin luvallista? Voisimmeko saada siis reaaliaikaisen luottelon vaikka nettiin, minkä kansojen solvaus tai pyrkimys heidän panetteluunsa on kulloinkin kiellettyä perustuen siihen, onko heitä Suomessa läsnä vai ei. Entä väärillä passeilla tai passittomat, miten lakia sovelletaan heidän tosiallisesti edustamiinsa kansoihin?

Olen varma, että nämä ihmeelliset kiihottamis- ja rasismilait eivät ole perustuslain mukaisia ja että tollaset "lait" kaatuisivat jos niiden laillisuus ja säätämisjärjestys tutkittaisiin. Tosin Halonenhan on jo nimittänyt korkeimpaan oikeuteenkin tuomareiksi järjestään monikultturisteja, niin et totalitarismi on jo hyvin pitkällä.

(turhaa lienee mainita, että julkisilla paikoilla ja moskeijoissa harjoitettu muslimien aito kansankiihotus kristittyjä ja kantaväestöä vastaan olisi laitonta missään päin Eurooppaa...kansanryhmiä eivät ole kantaväestöön kuuluvat veronmaksajat eivätkä lihaa syövät valkoiset heteromiehet. Sensijaan homot ja eläinoikeusaktivistit oikeuden tulkinnan mukaan ovat)

Ylipäätään on myös lapsellista ja kutakuinkin järjetöntä ajatella, että älykkäät "monikulttuuri"-kriitikot kuten Jussi Halla-aho tai edes minä pyrkisi jotenkin lietsomaan vihaa ulkomaalaisia kuten esim. somaleita kohtaan. Somalit on somaleita ja muslimit muslimeita, mitäs siinä heidän vihaamisensa hyödyttää? Eihän se edes ole heidän henkilökohtainen vikansa, että ovat syntyneet siihen ihmisrotuun jota edustavat ja että he sattuvat olemaan ominaisuuksiltaan sellaisia kuin ovat ja käyttäytyvät rotunsa tai kulttuuriperintönsä mukaan. Sehän on itsestään selvää ja ennalta-arvattavaa. Sen sijaan minä tosiaankin pyrin "lietsomaan vihaa"(heh) ihan näitä kotimaisia kantaväestöön kuuluvia multikultturistajia ja moraalisäteilijöitä vastaan jotka ovat vastuussa "monikultturistumis"-kehityksestä ja jotka ovat äärimmäisen vahingollisia Suomalaiselle yhteiskunnalle ja kansanvihollisia siinä, missä desantit ja stalinistitkin aikanaan Suomen maaperällä.

Peliteoria

Monikulttuurisuus ja peliteoria

Kuvitellaanpa yhteisö, joka on homogeeninen ja jossa on totuttu siihen, että "miehen sanaan voi luottaa".

Jokaisessa kansakunnassa on mätämunansa, mutta noin keskimäärin yhteiskunta on toiminut luottamuksen periaateella. Yhteiskunta on siis eräänlaisessa tasapainotilanteessa ja vakaa. Puhumme ns. positiivisesta tasapainotilanteesta.

Sitten yhteiskuntaan saapuu henkilö, jolla ei ole painolastinaan minkäänlaista totuuden puhumisen taakkaa. Tämä yksi yksilö pystyy valehtelullaan saamaan itselleen valtavasti etuja, koska ympäröivä yhteiskunta edelleen oletusarvoisesti olettaa yksilöiden puhuvan totuutta. Maahan on siis saapunut alemman eli negatiivisen peliteoreettisen tasapainon omaavan yhteiskunnan yksilöitä. Heille on itsestäänselvää ja luonnollista valehdella saadakseen etuja itselleen - itseasiassa totuuttapuhuvia pidetään hölmöinä. Tästä skenaariosta voisi mainita esimerkkeinä vaikka etelämaalaisiin lankeavat suomalaisnaiset. He pitävät etelämaalaisia miehiä mahtavina tyyppeinä, koska jotenkin alitajuisesti kuvittelevat, että näiden lepertelyissä olisi sama substanssi, mitä "juron" suomalaismiehen kenties kömpelöissäkin lähestymisyrityksissä ja puheissa. Näin siis ulkomaalainen mies saa itselleen helposti naisia suomalaismiesten kustannuksella, koska suomalaisnaiset uskovat naiivisti samanlaisen rehellisen käyttäymiskoodin olevan ikäänkuin maailmanlaajuista ja koskevan myös tätä ulkomaalaista miestä.

Vangin dilemma: ilmiannanko rikoskumppanini alemman luvatun tuomion toivossa? Jos kukaan ei ilmianna toisiaan, niin rikos ei selviä eikä ketään tuomita. Poliisin vanha kuulustelukikka: Kaikille osapuolille luvataan erikseen huomattavasti alempi tuomio rikoskumppanin ilmiantamisesta. Sitten poliisit väittävät kuulusteluissa, että rikoskumppanisi on jo kertonut kaiken ja väittää sinun itsesi olevan rikoksen päätekijä. Tässä vaiheessa yleensä epäluottamus ylittää kriittisen pisteen ja joku uskoo poliisin manipulointia ja paljastaa kaiken. Mitä vähemmän pidätetyt luottavat toisiinsa, sitä varmemmin joku kavaltaa koko porukan alemman rangaistuksen toivossa, koska uskoo jonkun kumminkin tekevän niin. Tämä on peliteoriaa. Jokainen siis varmuuden vuoksi ilmiantaa kumppaninsa pienemmän rangaistuksen toivossa, koska on olematon toivo välttyä kokonaan rangaistukselta, koska joku kumminkin puhuu. Tämä tarkoittaa ns. alempaa peliteroriallista tasapainopistettä, joka on laajennettavissa yhteiskunnan tasolle. Eli siis, otan korruptiorahaa, koska kaikki muutkin ottavat ja se on omalta kannaltani järkevää...kaikki siis tuomittiin ja kaikki kärsivät.

Epäluottamuksellisessa yhteiskunnassa vallitsee ns. alhaisempi peliteoreettinen tasapaino. Tämä tarkoittaa sitä, että kukaan ei suurinpiirtein luota kehenkään. Näin päädymme kokonaisuuden kannalta erittäin huonoihin yhteiskuntiin. Näin peliteoria selittää osaltaan Afrikan ja Etelä-Amerikan useimpien maiden kurjan elämänlaadun ja köyhyyden...
Ns. korkeampi peliteoreettinen tasapainotila on saavutettavissa harvoin, ja sillä on erittäin kapeita reunaehtoja. Se vaatii homogeenista yhteiskuntaa ja keskinäistä luottamusta yhteiskunnan jäsenten kesken. Se vaatii takaisinkytkentää eli valehtelusta ja epärehellisestä toiminnasta seuraavaa välitöntä yleistä paheksuntaa ja rankaisemista. Se vaatii yhteiskunnan "vapaamatkustajien" määrän rajoittamista alle kriittisen pisteen. Se vaatii yhteiskunnan ilmapiirin olevan perusvireeltään rehellinen.

Kuten jo totesin, niin alemman peliteoreettisen tasapainon omaavan yhteiskunnan edustajat saavat liittyessään korkeammassa pelitereorettisessa tasapainotilanteessa olevaan yhteiskuntaan "ansiotonta" henkilökohtaista hyötyä. Yhteiskunnan harhainen oletusarvo on, että tulijat pelaavat samoin pelisäännöin. Liikuttavin tarinoin irtoaa turvapaikka, ilmainen asunto ja tiedostavan herätyksen saaneelta suomalaistytöltä irtoaa sympatiaa ynnä muuta. He jatkavat vanhaan malliinsa katteettomia puheitaan ja tekojaan ja hyötyvät siitä muiden "sinisilmäisesti" luottaessa puhujaan, koska se on yhteiskunnallinen standardi.Samoin kuin se vanki, joka kavalsi muut hyötyi itse jos muut olivatkin "rehellisiä" nämä näyttämään hölmöiltä.

Korkeamman peliteoreettisen tasapainopisteen omaava yhdyskunta on kumminkin maailmanhistoriassa poikkeus. Sitä kalvavat monet uhat. Sosiaalidemokraattinen systeemi jo itsessään tasapainoilee nuoralla etsiessään maksimaalista verotusta eli mahdollisimman suurta verotuloa valtion kirstuun. Rehellistä työntekijää siis sorretaan ja hänen työnsä hedelmiä annetaan vapaamatkustajille vastikkeetta jopa siinä määrin, ettei edes keskipalkkaisen työtätekevän todellinen elintaso mainittavasti eroa sosiaaliturvan varassa elelevän elintason suhteen. Yhtenäinen kansa kuitenkin vielä jotenkin sietää tällaisen toimintatavan, koska se tuntee keskinäistä yhteenkuuluvuutta.Tällainen tilanne alkaa olla nykyään historiaa Suomessa ja muissa länsimaissa, jotka ovat astuneet "monikulttuurin" tielle. Seurauksena on siis "hyvinvointivaltion" romahtaminen siinä mielessä, jollaisia ovat tulonsiirtoihin perustuvat pohjoismaiset ja Eurooppalaiset maat.

"Monikulttuurinen" yhteiskunta, joka ei itsekkään ole millään muotoa stabiili, aiheuttaa peliteorian mukaan väistämättä suistumisen tähän alempaan tasapainopisteeseen, jossa kukaan ei luota toisiinsa, ja jokainen kavaltaa toisensa mahdollisuuksiensa mukaan ensimmäisenä. Tällaisesta kehityksestä on jo tutkimustuloksia esim. Yhdysvalloista, jossa mikään kolmesta pääasiallisesta etnisestä ryhmästä eli valkoisista, mustista ja latinoista ei tosiaan luota toisiinsa. Tutkimusten valossa näillä alueilla on jopa saman etnisen ryhmän luottamus heikentynyt keskenään. Tutkimusten mukaan jokainen ryhmä luottaa omiensa jälkeen eniten valkoisiin, sitten latinoihin ja viimeiseksi mustiin. Huomattakoon, että latinoiden luottamus jokaiseen, niin ominsa kuin muihin etnisiin ryhmiin on sangen alhainen. Tämä onkin tyypillistä "monikulttuurissa".

Läntiset positiivisen peliteoreettisen tasapainopisteen omaavat kulttuurit ikäänkuin olettavat nykyisen (tai hiljattain tosiasiallisesti kadonneen) yhteiskuntamallinsa olevan täysin normaali ja väistämätön ihmimillisen yhteiskunnalisen kehityksen pysyvä päätepiste, joka kestää kaikki kolhut ja tämän järjestyksen häiriöt. Tosiasiallisesti olemme "monikulttuurin" myötä luisumassa tähän alempaan peliteoreettiseen tasapainoon, jossa kukaan ei enää suurinpiitein luota kehenkään.Tämä luottamus on ollut se lintukoto, jota toiset haluavat säilyttää, ja toiset "monikultturistaa" ja "kansainvälistää" sen.

Näin suomalaisnaisille ummet ja lammet luvanneille etelänmaalaisilla gigoloilla ei sitten enää ole sitä etulyöntiasemaa, kun oletusarvoisesti kaikki puheet ja lupaukset oletetaan paskapuheeksi.Sama koskee tietenkin myös bisnesselämää korruptioineen ja mafioneen ja ylipäätään kaikkea ihmimillistä toimintaa yhteiskunnassa.

Alempaan peliteoreettiseen tasapainoon matkalla oleva yhteiskunta yrittää epätoivoisesti estää tai viivyttää tätä kehitystä tiukentamalla valvontaa, keksimällä uusia ennen tarpeettomia lakeja (mm. kiihotus ja rasismilait) ja levittämällä "kaikki hyvin"-propagandaa (tiedotusvälineet) sekä vaientamalla ja sensuroimalla vallanpitäjille epämieluisat yksilöt ("rasistit") ja kannanotot (kaikki kannanotot, jotka eivät monikulttuurin ylistämisen euforiassaan yllä tarvittavalle tasolle). Ylipäätään yhteiskunta muuttuu orwellilaiseksi ja demokratia vaarantuu sekä ihmisten kaikenlainen vapaus laskee radikaalisti niin viranomaisten toimesta kuin luottamuksen puutteesta ja siis esim. väkivallan pelosta (eikä aiheettomasta). Yhteiskuntaan leviävät joka tasolle aina vaan enenevästi erilaiset hälytyslaitteistot, valvontakamerat, raiskaustenestovyöt, pippurisumutteet, ovi- ja ikkunakalterit, ovivahdit, lukitut ovet, turvatarkastukset, turvamuurit, huumetestit, henkilörekisterit jne. Itseasiassa myös se, että yksilö saa aina kaikesta valvonnasta ja kontrollista sen vaikutelman, että häneen ei luoteta, lisää itsessään epäluottamusta ja kapinamieltä muita ja yhteiskuntaa kohtaan myös "rehellisten" keskuudessa ja samalla lisää rikosten ja rikkomusten "hyväksyttävyyttä" useimpien kohdalla.

Alhaisessa peliteoreettisessa yhteiskunnassa ihmiset klikkiytyvät sukujen ja "klaanien" mukaan turvatakseen oman etunsa ja turvallisuutensa suurta yleistä epäluottamusta vastaan. Suku ja klaani ovat ainoat joihin enää pystyy edes hieman luottamaan. Tästä ei ole pitkä matka heimo- ja sisällissotiin tahi diktatuuriin."Monikulttuuri" edistyessään tuhoaa tämän vallitsevan harvinaislaatuisen kukan ja kauneuden, eli positiivisen peliteoreettisen tasapainotilan ja mukavan yhteiskunnan, ja suistaa meidät kaikki klaanimaiseen epätoivon yhteiskuntaan.

Järjestäytynyt, demokraattinen ja kehittyvä yhteiskunta ei pysty toimimaan tai olemaan olemassa alhaisessa peliteoreettisessa tasapainotilassa. Niin kauan kuin esim. Afikka on sellaisessa olotilassa, mikään sinne kaadettu rahasumma kehitysavun tai muun muodossa ei auta. Oman käsitykseni mukaan afrikkalaisten välittömään palkitsemiseen tähtäävä lyhytjänteinen rikollisuuteenkin taipuvainen mielenlaatu (rasistinen perusteeton väite, sanoisi monikultturistaja mutta ei ole) ei anna hyvää ennustetta sen suhteen, että Afrikka joskus kykenisi siirtymään tähän ylempään luottamuksen tasoon. Itseasiassa uskonkin, että Afrikan nykyinen tila juuri johtuukin sen asukkaiden (perinnöllisestä) mielenlaadusta ja on siis täysin ominainen ja luonnollinen yhteiskuntamalli mustalle rodulle ja täten siis mahdoton muuttaa.Samanlainen ilmiö ei koske pelkästään Afrikkaa, vaan joka mannerta, valtiota, kaupunkia ja lähiötä jossa mustat vaikuttavat. He ovat aina ja poikkeuksetta alin, vähiten kouluttautunut ja rikollisin yhteiskuntaluokka.

Sen lisäksi, että tällaisten afrikkalaisten kuten muslimienkin maahantuonti lisää täällä välistävetäjien ja vapaamatkustajien määrää myös yhteiskunnan sisäinen koheesio heikkenee ja kantaväestökin alkaa toimia itsekkäämmin ja on jopa pakotettu siihen selviytyäkseen uudenlaisilla pelisäännöillä varustetussa yhteiskunnassa.

Kuten todettu, mustista syntyy automaattisesti ja luonnonlainomaisesti alaluokka kaikissa yhteiskunnissa joissa he ovat edustettuina. Näin siis mustia (kuten muslimeitakin) maahantuomalla syntyy väkisinkin luokkayhteiskunta. Mitkään rasisminvastaiset ja suvaitsevaisuuskampanjat tahi "positiiviset syrjinnät" eivät tätä luonnonlain tapaista kehitystä pysty estämään. Monikultturistajien toiveiden ja teorioiden mukaan "monikulttuurisessa" yhteiskunnassa eri kulttuurit kantaisivat yhteiskunnan kekoon parhaimmat puolensa ja siis "rikastaisivat" sitä. Tosiasiallisesti "monikulttuurissa" yhdistyvät kaikkien kulttuurien huonoimmat puolet ja eteenpäin mennään aina alimman mahdollisen yhteisen nimittäjän mukaan. "Monikulttuuri" ei ole siis enemmän vaan VÄHEMMÄN kuin osiensa summa.

Kusettaminen

Taloudellisen toiminnan luonnonlakeja, kirjoitettu 2003
Elämän perustotuuksia on että tavallinen"tuulipukukansa" joutuu aina maksumieheksi, tavalla tai toisella.Eli missä on suuret massat liikkeellä niin pian asiat järjestyvät tai järjestetään niin että näitä poloisia rokotetaan pahemman kerran. Eli koskaan ei suuri massa pääse vaurastuman vaan heidän varallisuutensa kerätään parempaan talteen. Joko omilla aivoilla ajattelemaan kykenevien taskuihin tai sitten tämä varallisuus siirtyy esim. valtion liiveihin.

Homman juju on siinä että yleensä kannattaa tehdä päinvastoin kuin mihin pankit,julkinen valta ja lehdistö yllyttävät ja miten useimmat ihmiset tekevät taloudellisissa päätöksissään.Viimeisin esimerkki voisi olla nämä valtavasti lisääntyneet asuntolainat. On aivan varmaa että nyt asuntolainan ottaminen on tyhmää. Joko korot tulevat nousemaan tai sitten deflaatio kasvattaa velkaa. Asiat ajetaan tai ajautuvat jostain kumman syystä siten että näin tapahtuu. Ja molemmissa tapauksissa asunnon arvo tulee laskemaan.

Asunto tai sijoituslainaa olisi kannattanut ottaa vaikka vuonna -92 kun korot lähenteli 20 prosenttia. Pian korot laskivat ja osakkeet ja asunnot lähti nousuun. Nyt on päinvastainen tilanne.Nyt kun ihmiset on saatu ottamaan paljon pitkäaikaista asuntovelkaa niin valtio tietenkin hoksaa ennemmin tai myöhemmin että tässä on yksi varojenkeräyskohde suurilta massoilta jolloin tähän reagoidaan muutaman vuoden kuluessa siten että esim. korkovähennysoikeus poistetaan.

Toinen tyypillinen esimerkki ovat nämä yksityiset eläkesysteemit. Nyt pankit mainostavat ja valtio on antanut verohelpotuksia. Suuret massat ovat menneet lankaan ja sijoittavat näihin rahansa. Mutta silloin kun niistä pitäisi alkaa saada jotain takaisin niin pelisäännöt muuttuvat. Luonnonlain tapaisesti havaitaan että näitä on pakko ruveta verottamaan niin että miljardit taas siirtyvät valtion ja kuntien tarpeisiin.

On sanomattakin selvää että teknobuumin kautta kerättiin rahat tuulipuvuilta niin näiden firmojen omistajille kuin myös myyntivoittoveroina ja optiotuloveroina valtiolle. Monet maksoivat joka pennin voitoistaan veroja silloin kun niitä tuli. Mutta nyt 3 viimevuoden aikana tulleet tappiot jäävät ikuisiksi ajoiksi hyödyntämättä verotuksellisesti.

Luonnonlain mukaisesti valtio etsii aina uusia tulolähteitä sieltä missä suuret massat liikkuvat. Pelisääntöjä muutellaan koko ajan härskisti optimoidun (mahdollisimman suuren) verokertymän saamiseksi.Tästä syystä juuri keskiluokka saa olla koko ajan varpaillaan koska sieltä on kerättävissä suurimmat rahasummat. Näin systeemi myös pitää huolen siitä että keskiluokka pysyy aina keskiluokkana.

Esim tämä osinkoverokiristys oli ennakoitavissa koska 10-vuoden ajan ihmiset (siis tavallinen keskiluokka) oli saatu mainostettua ja houkuteltua satsaamaan osakkeisiin. Tämän jälkeenhän on hyvä ruveta verottamaan heitä kovemmin.

Myös sijoitusrahastot ovat tulleet vaarallisen suosituiksi. Jos kotitalouksien sijoitusvarallisuuden enemmistö alkaa olla niissä niin se ennakoi pelisääntöjen/ verotuksen äkillistä muuttamista niin että valtio ottaa omansa.Suomalaiset ovat myös olleet ahkeraa kansaa ja haluneet tehdä töitä. Looginen seuraus on että tuloverot on nostettu maailmanennätysluokkaan. Taas on potkittu enemmistöä päähän ja sosiaalipummit ja tukien kerääjillä on ollut helpot laiskottelupäivät jo ainakin 15-20 vuotta. No systeemihän ajautuu siihen että sitten kun tukien saajia on enemmän kuin maksajia niin sitten mutta vain sitten sääntöjä muutetaan.

Suomalaisethan ovat omistusasujia joten ei ollut ihme että keksittiin kiinteistövero jota tullaan tasaisen tappavasti korottamaan hamaan ikuisuuteen asti niin että ihmiset joutuu paiskimaan niska limassa maksaakseen uudestaan jo kerran ostamansa asunnon.

Koulutuspoliittisestihan on ajettu linjaa että pyritään kouluttamaan paljon ihmisiä aina vain korkeammalle ja korkeammalle. Eipä siis olekaan ihme että samanaikaisesti pitkä opiskelu on muuttunut kannattamattomaksi taloudellisesti. Useimmilta aloilta 30- vuotiaana valmistuvat tienaavat huonommin kuin 10-vuotta aikaisemmin valmistuneet ammattimiehet. (jolloin nämä ovat jo kumulatiiviivisesti 10-vuoden aikana päässeet kiinni vaikka omakotitaloon)

Jostainhan valtion on saatava veronsa jotta "hyvinvointiyhteiskunta" pysyisi pystyssä vai mitä?Miettikääs näitä juttuja tehdessänne taloudellisia siirtoja jos ette halua olla ikuisia maksumiehiä vaan joskus olla vihreämmällä puolella aitaa.

Victoria-järvi

Victoria-järven monikulttuurisuuskokeilu.

Viktoriajärvi oli vielä 50-luvulla paraatiisimainen luonnonkeidas, pinta-alaltaan Afrikan suurin järvi, se on kooltaan valtava, varmaan puolet uudenmaanläänistä. Miljoonat afrikakkalaiset saivat siitä elantonsa ja arvokasta proteiinia kalastuksen muodossa.
Siellä eli erikoisia ja ainutlaatuisia hienoja kalalajeja noin 300, joita ei ollut missään muualla maailmassa. Järvi oli puhdas ja kaunis. Monimuotoisuudessaan todellinen luonnon ihme.
Sitten 60-luvulla päätettiin tehdä monikulttuurinen kokeilu ja rikastaa järven eliöstöä niilinahvenella, joka istutettiin järveen.
Niilinahven lisääntyi tuotapikaa valtavasti ja tuhosi sukupuuttoon lähes kaikki sadat alkuperäiskalalajit. Järven ekologinen tasapaino myös mullistui tämän seurauksena. Nykyään Victoriajärvi on haiseva ja levättynyt likakaivo.
http://www.chipsfood.fi/fi/news_read.html?Id=1106726200.html
Nyt jopa tuo Niilinahven alkaa olla loppuun kalastettu ja myrkytetty jätevesien laskemisen takia ja koko järvi on kuolemassa.
http://www.docpoint.info/katalogi/index.php?tyyppi=elokuva&elokuva;=206&kieli=suomi&katalogi;=1&vuosi=2004
http://www.american.edu/projects/mandala/TED/VICTORIA.HTM
Sama kohtalo on myös menossa muissa Afrikan suurissa järvissä. Ja globaalisti koko maailmassa niin luonnon kuin ihmistenkin suhteen.
Jos tarvii vääntää rautalangasta, niin alkuperäiskalalajit = kansalliset kulttuurit ja geenityypit(rodut), niilinahven = neekerit, muslimit ja rotujen sekoittuminen, haiseva leväinen törkyjätelutakko Victoriajärvi = tulevaisuuden Eurooppa

Verkostomarkkinat

Verkostomarkkinoinnin juju on siinä että siinä valjastetaan ystävyyssuhteet tälle "bisnekselle", siis ystävyys ja tuttavuussuhteet toimivat markkinointikeinona.Tällaisissa jutuissa on aina yksi henkilö tai sitten joku suljettu ryhmä joka kerää todelliset rahat. Kaikki muut ovat hyväuskoisia hölmöjä.
Nämä ytimen ulkopuoliset ihmiset jotka lähtevät ahneuksissaan mukaan alkavat soitella kaikille tutuilleen ja puolitutuilleenkin ja asiaansa uskoen yrittävät houkutella mukaan tähän loistavaan ideaan. Koska tuttavan sana on paras markkinointikeino ja ihmiset luottavat usein tuttaviinsa niin uusia myyjiä varmaan tuleekin. Ja jos ei jotin ihmistä saada millään mukaan verkostoon myyjäksi ostamaan jotain aloituspakettia niin sitten ainakaan ei kehtaa olla ostamatta niitä superkalliita ihmetuotteita. Kun joku tuttava oikein jankuttaa jostain asiastaan niin moni lähtee mukaan, ne taas jotka ei lähde tuskin enää haluavat tuollaisesta tyypistä enää kuullakaan.
Eli siis ystävyys ja tuttavuussuhteiden arvo muutetaan rahaksi ja markkinointivoimaksi. Usein nämä jutut ovat lähes uskonnon kaltaisia ja asiaan hurahtanut todella uskoo asiaansa jonka takia hän saattaa olla hyvinkin vakuuttava.
No tämä systeemi tietenkin toimii tiettyyn pisteeseen asti. Mutta loppuu viimeistään silloin kun esim. Suomessa on puolimiljoonaa jotain pesuaineedustajaa jotka yrittävät saada kaupaksi aineitaan ja hankkia uusia edustajia.
Usein käy sitten niin että kun homma on kuivunut kasaan niin, moni tuttavansa mukaan houkutellyt huomaa joutuneensa negatiiviseen valoon ja paitsioon ja huijarin kirjoihin. Ja niiden jotka kokoajan ovat säilyttäneet realismin tajunsa on helppo myöhemmin irvailla hölmön kustannuksella.
Eli on helppo pilata ystävyys ja tuttavuussuhteensa kun niihin sekoitetaan raha-asiat. Varsinkin kun ne bisnekset ennenpitkää ovat tuhoon tuomittuja.

Lentoliikenne

Lentoliikenne on vaikeuksissa lentobensan loputtua/hinnan noustua järjettömille tasoille. Etanoli ei käy suihkuturbiineihin ja kaikki maailman lentoyhtiöt menevät konkkaan niiden kaluston hinnan romahdettua. Paitsi potkurilentokoneyhtiöt, joiden koneet saadaan pelaamaan etanolilla, jonka hinta tosin sekin nousee mahdottoman korkeaksi.Käytännössä lentoliikenne siis loppuu. Tämän seurauksena esim. Atlantin välinen liikenne hoidetaan matkustajalaivoilla.Tämä tietää mahtavaa tulevaisuutta risteilyvarustamoille CCL:le ja RCL:lle, joiden hallussa on varmaan 80 prosenttia maailman suurimmista, yli 50000 bruttorekisteritonnin aluksista. Tarvittavan määrän uusien laivojen rakentaminen kestää maailman telakoilla ainakin 20 vuotta ja sillon on helppo myydä lippuja. Myös kaukomatkailun romahtaessa lentoliikenteen mukana risteilyjen suosio kasvaa ainoana vaihtoehtoisena matkailumuotona turisteille.Matkustajalaivathan voidaan muuntaa suhteellisen pienin kustannuksin millä hyvänsä polttoaineella toimiviksi, tai ääritilanteessa jopa ydinreaktorilla kulkeviksi, kuten esim. lentotukialukset.Euroopassa ja jenkeissä kannattaisi myös aloittaa maanlaajuisten supernopeiden sähköjunien verkoston rakentaminen sekä autoilun että lentoliikenteen korvaajaksi. Näillä junilla ihmiset pääsevät kätevästi myös lähimpään matkustajalaivaterminaaliin.Voi vain kuvitella niitä satumaisia voittoja jotka pian ovat tosiasia esim. Royal Caribbean Cruisesille http://www.rccl.fi/Laivat/ http://finance.yahoo.com/q/ks?s=RCLjonka olen nyt nostanut erääksi merkittävimmäksi sijoituskohteekseni, ja johon aion panostaa vielä lisää puolen vuoden aikana nyt kun sitä saa aivan naurettavaan hintaan, pe 11 ja hinta lähellä tasesubstannsia.

Itseasiassa parasta olisi lentoliikenteen lopettaminen ihan heti ja vapaaehtoisesti. Lentoliikenne syö valtavasti uusiutumattomia energiavaroja. Kulutus per matkustaja/ rahtitonni on hulvatonta ja otsonit paukkuu samalla yläilmakehissä. Ja myös meluhaitat ovat valtavat, keskieuroopankin yllä 400 miljoonalla ihmisellä on jatkuvasti pään yläpuolella useitakin koneita ja jatkuva suihkumoottorien kohina.
Lentoliikenne on myös luonteeltaan elitististä ja turhaa. Lentoliikenne on suurelta osin turismia, joka on siis täysin turhaa ja luonnonvaroja kuluttavaa. Televisiosta ja kirjoista kyllä näkee millaista on muualla maailmassa ilman, että sinne täytyy itse lentää. Sitten on liikematkailu: Sekin on täysin turhaa, koska nykyään on keksitty puhelin sekä jopa näköpuhelut netin kauttta. Puhumattakaan jostain europellein sukkululoinnista Brysselin ja kotimaan väliä. Sitten on lehtorahtitoiminta, joka on sekin luonteeltaan elitismiä, raahataan jotain pirun eksoottisia tuotteita kuten banaaneja hirveellä häslingillä toiselta puolen maailmaa, ikäänkuin kotimaan nauriit eivät kelpaisi.
Ja kaikkiin näihin toimintoihin turismista alkaen kyllä saa matkustaja ja rahtilaivat riittää, niilläkin kyllä pääsee varmasti, jos oikein pakko on, huomattavasti vähemmän kuluttaen kylläkin.
Maailmassa on ennenkin tultu jumankavita toimeen ilman lentohärveleitä ennen toista maailmansotaa ja hyvin tultiinkin. Atlantin ylikin kyllä pääsi superlinereilla melko nopeasti ja erittäin turvallisesti.
Summasummarum, koko lentoliikennetoiminta on täysin vastuutonta,turhaa ja haitallista luonnonvarojen kuluttamista ja yleistä saastuttamista joka ei palvele ihmiskuntaa millään positiivisella tavalla eikä ole millään muodoin tarpeellista saati välttämätöntä. Se on täysin joko lopetettavissa tai korvattavissa muilla tekniikan keinoilla tai laivaliikenteellä, ilman että lopettaminen näkyisi muuten, kuin ainoastaan yleisenä maailman muuttumisena viihtyisämmäksi paikaksi hiukan valoisammalla tulevaisuudella varustettuna.

Uskonrauha

Uskonrauha ja sen rikkominen.

Jos nyt sitten keksin tässä uuden uskonnon ja julistan itse itseni profeetaksi niinkuin eräässä suuremmassa uskonnossa eräskin heppu on tehnyt, niin ilmeisesti, koska laki on puolueeton, nautin täyttä uskonrauhaa ja suojelua valtion ja Matti Vanhasenkin taholta.
Koska laki ei tunne ns. vahvemman oikeutta (vai tunteeko), niin sillä ei ole merkitystä kannattaako uskontoani 2 henkilöä vai miljaardi.
Noin tieteellisesti katsottunahan islam ja kristinusko on täysin mielikuvitusta ja sekavaa käsitömätöntä humpuukia. Minun uusi uskontoni on suuri edistysaskel noihin sekopäisten harhanäkyihin verrattuna.
Uskontoni keskeisiä opinkappaleita ovat henkilöautot. Mielestäni henkilöautot ovat pyhiä ja koen suurena loukkauksena jos ihmiset käyttävät niitä matkustamiseen.Vaadinkin kaikkien autojen vapauttamista omistajiensa ikeestä ja niiden käyttökieltoon julistamista.
Ja koska myös broilerit ja perunat kuuluvat pyhien asioiden listaan, vaadinkin esim. kouluissa ja työpaikolla vaihtoehtoista ruokatarjoilua uskontoni kannattajille, veronmaksajien kustannuksella luonnollisesti.Kuten vaadin myös kouluopetusta uskonnontomme mukaan sekä loukkaavien elementtien poistamista kouluista kuten sähkönkäyttöä, sillä sähkö on pyhää. Luonnollisesti kaikki voimalat on suljettava, tai muuten yhteiskunta rauha saattaa järkkyä kannattajiemme mellakoinnin takia, emmekä pysty täysin poissulkemaan innokkaimpien kannattajiemme mahdollisia terrori-iskuja.
Minä, Suuri Profeetta Röhkimys olen uskontomme kulmakiviä. Luonnollisesti arvostelemiseni on täysin poissuljettua, eikä minua saa kuvata kuin vasemmalta puolelta, koska se on edullisempi, suoraan edestä kuvaaminen on myös uskontomme suurimpia loukkauksia, koska olen varsinainen pallinaama.
Pitäkää tämä mielessä, jos aiotte vastata tähän julistukseeni, että minä olen SUURI PROFEETTA, jos uskontoani ja sen harjoittamista ja opinkappaleita häiritään millään tavalla, joiden vakavuuden itse myös määrittelen ja arvioin, niin seuraukset tulevat olemaan vakavat. Rikostutkinta on varma ja vaadin loukkaavien keskusteluareenoiden sulkemista, sekä tietenkin pääministeri Matti Vanhasen ja presidentti Halosen anteeksipyyntöä sekä myös EU:n laajuista sanomalehtien ja muiden viestimien ohjeistamista.

TV-lupa

TV-lupasysteemi on perustuslain vastainen.

Kaupassa myydään vapaasti televisiota. Sellaisen saa kuka vain ostaa, ja miksi ei saisi, ei kait valtiovallalla ole mitään perusteluja sille, että niiden kauppa kiellettäisiin.

Televisiovastaanotinta pystyy käyttämään paljon muuhunkin kuin YLE:n lähetysten katsomiseen. Itseasiassa TV on välttämätön (tosin nykyään on jo korvaavia laitteita kuten projektorit ja monitorit) esim. kaupasta ostettujen elokuvien katsomiseen, kuten myös itsekuvattujen kotivideoiden katsomiseen ja muokkaamiseen.

Minä esim. henkilökohtaisesti käytänkin omistamaani televisioita etupäässä näihin tarkoitukseen. Mikään mahti Suomessa ei voi tuollaista toimintaa julistaa lainvastaiseksi. Ja jos julistaa, niin se on taatusti perustuslain vastaista.

Ja se, jos joku YLE lähettää jotain sähkömagneettista säteilyä, eli radioaaltoja eetteriin, on puhtaasti heidän oma asiansa, joka ei milläään lailla liity minun televisiooni tai minuun itseeni.He ikäänkuin jopa omivat tällaisen luonnonilmiön itselleen. Kaiken huipuksi siitä pitäis vielä siis maksaa, että he lähettävät näitä aaltojaan.

Toinen perustuslainvastainen systeemi on tämä TV-lupatarkastus. Millä ihmeen mafiapelottelumeiningillä nämä tarkastajat oikein toimivat? Kerta heillä ei ole oikeutta päästä sisään asuntoon, niin millä helvetillä he sitten jotain tarkastavat?? Ja sitten ihmisiä pelotellaan jopa telkkarissa ja annetaan sellainen kuva, että tarjastajat sen kun vaan marssivat sisään ja sakottavat. Jo on otsaa, suoranaista lainvastaista uhkailua ja törkeää kotirauhan häirintää.

Minä en ole ikinä maksanut TV-lupaa ja tänne on jopa soitettu kerran, jolloin totesin soittajalle,että se ei kuule kuule sulle hevon uitun vertaa onks mulla telkkaria vai ei, eikä mun tartte perustuslain mukaan sellasta kenellekkään selvitelläkkään. Ja totesin et kerrankin vielä jos tänne soitetaan tai tulee joku ukko oven taakse, niin nostan syyttteen kotirauhanhäirinnästä, tai ammun sen tarkastajan sihen ovelle. NO eipä ole senjälkeen koskaan kuulunut mitään asian tiimoilta. Tuosta soitosta on nyt 5 vuotta.

Kerran aikaisemminkin oli tarkastaja ovella, joka käyttäytyi kyllä todella uhkaavasti, mutta pysyin kovana, enkä päästänyt sitä sisään, enkä myöskään myöntänyt omistavani telkkaria.

Jos olisin poliitikko joka ei ole maksanut TV-lupaansa, niin toteasin vain yksinkertaisesti, että tottakai minulla on telkkari, mutten periaatteellisista syistä ole koskaan maksanut "lupaa" enkä tule koskaan maksamaankaan. Ja kanta pitää. Se on turha ruveta selittelemään. Jos ruotsin ministerit olis yksinkertaisesti todenneet näin, niin tuskinpa olis tarvinnut erota. Tosin taitaa olla niin, että ne luikurit tosiaan ovat vain rahansäästön takia olleet maksamatta, eivätkä periaatteesta, kuten minä.

------------------

Nyt on käynyt ilmi, että YLE säteilyttää kansalaisia: Olen saanut jumalauta tarpeekseni. YLE lähettää tontilleni ja talooni sähkömagneettista säteilyä, radio/TV-aaltoja. Kysynpähän vaan, että millä oikeudella???Tästä epäilyttävästä saasteesta pitäis siis vielä maksaakin mitä??
Vaadin YLE:ä lopettamaan nämä sähkömagneettiset purkaukset tontillani, tai haastan YLE:n oikeuteen. Nämä myös haittaavat kosmologisia tutkimuksiani,satelliittilautasiani sekä TV-virittimiäni, joita käytän kosmisen taustasäteilyn seulontaan.

------


Versio 2: TV-luvasta totaalikieltäytyminen

Olen kieltäytynyt TV-lupamaksusta ideologisista ja omantunnon syistä. TV-lupahallinnosta soitettiin mulle ja tivattiin, et pitäis vissiin hankkia lupa. Mä räyhäsin suoraan et mitä helevettiä se teille kuuluu, onks mulla TV tai ei. Mitään lupaa en tule eläissäni maksamaan. Lisäsin vielä, että älkää soitelko tänne enää, tai nostan syytteen kotirauhan häirinnästä, tai jos TV-lupatarkastaja tulee ovelle, niin tiedän kyllä, ettei mun sitä tarvitse päästää sisään, niin et turha vaivautuu. Kerroin myös tälle soittajalle painavat perusteet, miksi vastustan TV-lupaa:
1. Millä oikeudella valtio on ominut itselleen oikeuden jotenkin säännöstellä sähkömagneettisen säteilyn vastaanottoa. Radioaallot ovat luonnonilmiö, jota jokaisen yksilön on oikeus vastaanottaa. Olen varma, että perustuslain mukaan tällaista oikeutta ei voi kieltää. Voinhan olla esim. kosmologi, joka vastaanottaa satelliittiantennilla säteilyä avaruudesta tutkimuksiinsa. On Yleisradion oma asia, jos se pumppaa eetteriin omia lähetyksiään ja signaalejaan. Siihen heillä on oikeus, mutta ei minulla ole mitään tekemistä sen asian kanssa, en käsitä miksi minun pitäisi maksaa siitä, jos he omia aikojaan lähettelevät jotain lähetyksiään maailmankaikkeuden ihmeteltäväksi.

2. Minulla on täysi oikeus omistaa tekninen yleisesti myynnissä oleva laite, ainakin sellainen joka on täysin ulkopuolisille vaaraton. Eli siis vaikka toimiva televisio. Ja nimenomaan siis ilman mitään lupaa. Valtiovallalle ei kuulu, mitä lähetyksiä sillä vastaanotan yksityiskodissani, tai olen vastaanottamatta. Tällä laitteella kun on paljon käyttötarkoituksia, ja kaikkein vähämerkityksellisin niistä sattuu olemaan yleisradion ohjelmien vastaanotto. Itse tarvitsen laitetta esim. kotivideoitteni katsomiseen ja muokkaamiseen, vanhojen omien videokasettieni katsomiseen kuten myös ostovideoiden ja DVD tallenteiden katsomiseen. Silloin harvoin kun katson suoraa TV-lähetystä, niin etupäässä päällä on jokin ylestä riippumaton kanava. Ja kuten sanoin, minulla on täysi oikeus katsoa myös YLE:n lähetyksiä maksamatta, koska enhän minä ole sellaisia tilannut ja pyytänyt, se on aivan YLE:n oma asia ja syy, jos lähettelee sähkömagneettista propagandasäteteilyään.

3. Valvontasysteemi on karsea stalininismin ja totalitarismin jatke. Ihmisiä uhkaillaan kotitarkastuksilla, joihin ei edes ole pienintäkään perustuslaillista oikeutta. Kotietsinän voi suorittaa ainoastaan virantoimituksessa oleva poliisi rikoksen, josta voi seurata vähintään 1 vuosi vankeutta, tutkinnan takia. Tai toisaalta hätätilanteessa, jos esim. jonkin ihmisen henki on välittömässä vaarassa. TV:n "salakatselu" tai omistaminen ei täytä kumpaakaan kriteeriä. Jopa telkkarissa itsessään on näitä uhkaavia tiedotuksia ja ihmisille postitellaan kirjeitä ja näköjään jopa soitellaan. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että nämä provisiopalkalla tomivat TV-lupatarkastajat käyttäytyvät todella agressiivisesti, uhkaavasti ja sikamaisesti tehdessään käyntejään, ihan Gestapotyyliin

Moni vanhus on ottanut luvan, vaikkei oliskaan telkkaria. Itse kyllä joten kuten pystyin pitään pintani, kun tarkastaja kävi 7 vuotta sitten. Väitin vain ettei ole telkkaria, vaikka tietysti oli. Kaveri vain sano, et kyllähän sulla on TV, niin et ota lupa vaan hyvän sään aikana. Tein sillon virheen siinä, et rupesin valehteleen, olis pitänyt vaan sanoo, että totta mooses mull on telkkari, mut se ei kuulu sulle pätkääkään, enkä ota lupaa. Suomalaiset pelkää näköjään vielä viranomaisia ja esivaltaa, joksi myös TV-lupatarkastajat näköjään lasketaan, ja siis lupa maksetaan. Näin käytetään härskisti hyväksi ja samalla nakerretaan ihmisten lain kunnioitusta. Tavalliset kunnon kansalaiset siis maksaa, mut jotkut ulkomaalaiset ja muut siivelläeläjät ei taatusti maksa, eikä tämmöset itsetietoiset captainprotonmaiset"huijarit" ja keinottelijat, jotka vaan naureskelee muiden tyhmyyttä. No, parempihan se siinä mielessä olis, että tyhmät maksaa, niin itsehän siinä sitten säästää verrattuna siihen tilanteeseen, jos ne YLE:n varat otettais vaikka budjetista suoraan.

4. Ohjelmien taso: Yleisradiohan on eduskunnan kontrollissa, eli se on siis POLIITTINEN ja palvelee vallanpitäjien tarpeita. Miksi ylipäätään siis kaikkien näiden muiden jo luettelemieni syiden lisäks pitäis maksaa siitä, että sulle tyrkytetään vallanpitäjien mielipiteitä ja että ylläpidetään nykyistä sossusysteemiä. Poikkeavat mielipiteethän ei pääse esille vaan ne sensuroidaan tai kokonaan vaietaan. Ylen ohjelmathan mm. tukevat monikulttuurista propagandaa. Lisäksi YLE:n hallintokoneisto on toivotoman pöhöttynyt ja kuluiltaan raskas, ja kuten hyvin tiedämme, siellä on pilvin pimein poliittisia korkeapalkkaisia suojatyöpaikkoja.
Niinpä ehdotankin esim. adressinomaista webbisivustoa, johon ihmiset voivat avoimesti ilmoittaa omalla nimellään kieltäytyvänsä periaatteellisista syistä TV-lupamaksusta. Ja voisi myös ruksittaa joko kohdan "minulla on TV, mutten maksa" tai sitten vähän vähemmän rohkeille "ei kuulu kenellekään, onko mulla TV".

Viranomaisillahan ei ole mitään käytännön keinoa tai laillista valtaa tehdä mitään, vaikka henkilö ilmoittaakin omistavansa luvattoman TV:een. He ovat siis voimattomia.Olisi kumminkin mielenkiintoinen tuommonen oikeudenkäynti maksamattomasta TV-luvasta. Se johtaisi taatusti suureen julkisuuteen ja lööppeihin.Näin koko yle saisi huonoa julkisuutta ja sen toiminta tutkittaisiin perinpohjaisesti perustuslain kannalta ja yleisölle selviäisi koko mädännäisyys. Ja TV-lupahallinto tulisi häviäämään tuon jutun, jonka jälkeen koko systemi romahtaisi.Siispä hallinot ei uskalla lähteä oikeuteen tässä asiassa.

Kunhan ensimmäiset rohkeet, jollaiseksi jo ilmoittaudun, osoittavat kansalaisrohkeutta nykyisen perustuslainvastaisen ja epäasiallisen tilanteen muuttamiseksi, niin olen varma, että massat seuraavat mukana. Olen varma siitä, että YLE:n koko toiminta joutuisi uudelleenarvioinnin ja muutosten kohteeksi.

---------------


Käytännön TV-lupatarkastus, tarina:

Ping Pong....
-Päivää,olen TV-lupatarkastaja

-Tarkastatte siis TV-lupia?

-Kyllä, tietojemme mukaan teillä ei ole TV-lupaa.

-No jos te kerran tiedätte, että minulla ei ole TV-lupaa, niin mitä helvettiä te sitten tulette tänne tarkastamaan sitä? Menkää tuonne naapuriin, heillä varmaan on sellainen.

-Ööö tuota noin, jos nyt sitten laitetaan teille tästä TV-lupa nyt heti!

-Siis minun pitäisi hankkia nyt TV-lupa, jotta te voisitte tarkastaa sen vai?

-Siis tuota onkos teillä TV:tä asunossanne?

-Jaa teevettä vai? On kyllä ja teeveden keitin, tarvitaankos siihen joku lupa?

-Tarkoitan televisiota. Onko teillä televisiota asunnossanne?

-Mikä ihmeen visio? Milläs asioilla te täällä oikein kuljeksitte? On minulla teleskooppi, kun satun harrastamaan tähtitiedettä. Mitäs se teitä niin kiinnostaa?

- t-e-l-e-v-i-s-i-o? Kait te teillä sellainen sentään on?

-Kuulkaas nyt, minulla ei oikein olisi nyt aikaa tällaiseen keskusteluuun, mitäs te nyt oikein kyselette siinä? Että onko minulla jotain visioita telealan kehityksestä vai?

-TEIDÄN PITÄÄ HANKKIA TELEVISIOLUPA!

-Kuulkaas nyt, mistä te ylipäätään tiedätte, kuka minä olen, pitäiskö mun kulkee koko ajan henkkarit taskussa siltä varalta, jos sattuis TV-lupatarkastus tai jos tässä asunnossa olisikin telkkareita, niin mistä te tiedätte kenen ne ovat? Ja mikäs se semmonen on lupa oikein on? Mitä se teille tai valtiovallalle kuuluu, onko jollain telkkaria tai ei? Onkos teillä itsellänne televisiolupaa? Voisitteko näyttää sen?

-ÖÖÖ, tuota ei minulla nyt ole sitä.

-EI OLE? Mutta siis muilla pitäisi olla vai? Te ette nyt kuulosta oikein järkevältä, ehkä voisitte poistua, menkää vaikka tuohon naapuriin, jos he olisivat kiinnostuneempia asiastanne.

-Öö tuota saisinko tulla sisään käymään?

-Miksi ihmeessä, eikös teidän asianne jo tullut selväksi? Sitäpaitsi enhän minä edes asu täällä, en minä voi päästää ventovieraita kenenkään asuntoon. Sainkin jo kukat kasteltua, niin että lähdenkin tästä kotiini katsomaan lätkämatsia mun 37 tuumaisesta, niin että näkemiin!

Turvapaikanhakijat

Turvapaikanhakijat ja heidän asuttamisensa.

Näitä erilaisia turvapaikanhakijoita, pakolaisia ja oleskeluluvalla olevia on Suomessa kaikissa suurimmissa kaupungeissa tuhansin tai kymmenintuhansin.
Kun asia on niin, kuten nämä pakolais-ja monikulttuuripiirit tietävät, että nämä ihmisraukat pakenevat vainoa henkensä kaupalla, niin nämä poloiset varmaan ovat ikionnellisia pelkästään siitä, että heidän henkensä on nyt sitten säästynyt, kun he ovat päässeet Suomeen.
Niinpä nämä hirmuhallintoja vastustavat jalot ja suoraselkäiset ihmiset eivät varmastikaan halua olla taakaksi vastaanottajamaalleen, kuten Suomelle.
Sen sijaan että he asuttavat lähiöittäin kalleimpia kaupunkeja, kuten Helsinkiä muutenkin asuntopulasta kärsivässä kalliiden asuntojen Suomessa, jossa on 20000 asunnotonta suomalaista ja kuittaavat säännöllisesti vastikkeetta toimeentulotukia ynnä muuta sosiaaliturvaa, niin ehdotankin seuraavaanlaisa järjestelyä näiden turvapaikanhakijoiden ym. kysymykseen.
Perustetaan johonkin harvaanasuttulle seudulle tällainen pakolais-ja turvapaikanhakijoiden leiri. Turvapaikkaa hakevat sijoitetaan automaattisesti tälle leirille. Ei sitä nyt sentään ihan teltoissakaan tarvi asua, kyllä heille voidaan rakentaa tällainen muutamakymmentätuhatta henkeä vetävä parakkikylä. Asuminen ja ruoka siellä on ilmaista työvelvollisuuden vastikkeeksi. Sen lisäksi voitaisiin jalomielisesti harkita noin puolta varusmiehen päivärahaa vastaavaa summaa heillekin.
Työvelvollisuus olisi noin 10-12 tuntia päivässä, sunnuntain ollessa vapaapäivä. Sopivia töitä ja työhönosoituksia kyllä varmasti löytyisi: Metsätoitä, maiseman parantamista, marjastusta ja sienestystä, tietöitä sekä se että he viljelisivät itse ravintonsa ja tuottaisivat tarvitsemansa vaatteet tms.Itseasiassa tällainen kulttuuristen rikastuttajien yhteiselo ilmeisesti synnyttäisi mitä ilmiömäisimmän menestystarinan ja onnellisuuden. Näinhän näillä turvapaikanhakijoilla olisi itselläänkin mukavampaa kaikin puolin.
Leiristä poistuminen ei valitettavasti olisi sallittua muuten kuin määrättyihin työhönosoituksiin, tämä turvapaikanhakijan turvallisuuden ja ihmisoikeuksien takaamiseksi. Niin paitsi tietenkin silloin, kun ko. pakolainen tai turvapaikanhakija katsoo kotimaansa olojen helpottuneen siinä määrin, että hän pystyy palaamaan sinne.
Näin kaikki olisivat tyytyväisiä. Pakolaiset saisivat tarvitsemansa suojan vainoa vastaan ja kiitollisina henkensä säästymisestä he voisivat tehdä elantonsa eteen työtä maksaakseen kiitollisuudenvelkansa heitä puolustavaa Suomen valtiota ja kansaa kohtaan.
Lisäksi olen varma, että tämä järjestely ratkaisisi kaikenlaiset turvapaikanhakuun liittyvät ongelmat ja olisi toiviva ratkaisu myös rasismin kitkemiseen Suomesta.