Skriv ut
Sitemap
Kontaktinfo
Husqvarna Tanken
Tfn: +46 36 132 980
E-mail: tanksvets@telia.com
Vi har upptäckt att din browser inte har Adobe Flash Player installerat.

Klicka här för att hämta Adobe Flash Player


Solvärmetank - Ackumulatortank för solvärme

Fler och fler har börjat utnyttja solen till att värma upp, framförallt vatten. Till detta behövs en solvärmetank, dvs. en ackumulatortank för solvärme. Till en normalvilla behöver man en solvärmetank på ca 1000-1500 liter. I dessa tankar finns kamrörsbatterier som är kopplade till solpanelerna, dessa värmer upp vattnet i ackumulatortankarna.

Batterierna sitter monterade i de nedre delarna av tankarna. Det är alltid kallast och dyrast att värma upp den delen. I toppen sitter ytterligare kamrörsbatterier, detta för att få ut det heta tappvarmvatten till duschning m.m.

Skräddarsydda ackumulatortankar

Tanksvets har tillverkat ackumulatortankar för vedeldning i över femton år och solvärmetankar under en längre tid. Vi tillverkar tankar från 500 - 5000 liter som standard, men vår specialitet är skräddarsydda tankar efter måttbeställning. För varmvattensystemet används kamrörsbatterier i koppar, eller kopparfodrad förrådsberedare.

Varför behöver vi ackumulatortankar?

Enkelt uttryckt så fungerar ackumulatortankar som stora termosar. De lagrar värmen från pannan och fördelar den då det behövs. En funktionell tank värmer upp både ditt hus och ditt kranvatten. Du kan klara dig med att vedelda en eller två gånger per dygn för att hålla huset varmt.

Allt fler värmer sina bostäder med vedeldning. För en effektiv uppvärmning ska vedpannan då ha sällskap av en eller flera ackumulatortankar. Beroende på din uppvärmningsyta.

Husqvarna Solvärmetank