Orrefors – det kristallklara valet


Våren hos Orrefors skimrar av gnistrande kristall, klassiskt, stilrent och modernt. Precis som Orrefors alltid har varit. Precis som Orrefors alltid kommer att vara.

Vårnyheterna hos Orrefors flirtar med tradition och klassiska produkter i modern tappning. Orrefors bjuder på kristallskålar och vaser med ett uppdaterat och modernt uttryck liksom servisglas av högsta kvalité. I år bjuder Orrefors på färg i sina nyheter, men utan att för den skull ändra på det som är Orrefors. Vackert, stilrent och elegant!

Hope av Erika Lagerbielke

Vasen Hope visar upp ett genuint konsthantverk och är munblåst i vår glashytta i Småland.

Dess insmälta, transparenta färger ger varje vas ett eget och unikt uttryck. De två sammansmälta färgkombinationerna skapar en färgklang och gör att vasen fångar ljuset på ett poetiskt vis. Med sin vas Hope visar Erika återigen prov på sin känsla för det stilrena och eleganta, inte helt förutsägbara, moderna uttrycket som lämnar oss med en känsla av något alldeles, alldeles underbart!

Kristall i hyttmiljö

När vårens nyheter 2013 skulle fotograferas valde vi att fotografera dem i dess naturliga miljö, i vår hytta i Kosta.

Glas är kontrasternas material, mjukt och hårt, kallt och varmt, hållbart och skört. Allt på samma gång. Och egentligen är det ganska fantastiskt att det ur den råa och karga hyttmiljön kommer något så vackert och gracilt som kristall. Men så är det.

Klicka hem ditt Orrefors glas redan idag!

I vår webshop hittar du hela vårt sortiment, en del gamla godingar och vårens alla nyheter.

Här finns servisglasen Intermezzo, Difference, Divine och Street men också vårens nyheter som kristallskålarna Legend, vaserna Hope och servisglasen New York.